Şimdi Ara

Sonoff Akıllı Ev (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
3
Favori
3.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba bende sonoff ürünlerinden bazılarından satın aldım bir iki basit işlevde kullanıyorum. forumda kombi ile bağlantı yapanlar var sanırım termostat olarak kullanılabiliyormuş yapan varmı hangi ürünleri almamı tavsiye edersiniz

• sonoff röle almıştım yıllar önce. Hatta evime aldığım ilk akıllı ürün oydu. Lambadere bağlamıştım, eve gelenler beni bill gates falan sanıyodu. Düşünün o kadar eski zaman. Neyse 3 ay sonra bu röle bozuldu kendi kendine, muhattap bulamadım. Bir daha da sonoff un yanından geçmedim. Ewelink uygulamasınıda sevmemiştim zaten.

Bu da sonoffla böyle bir anımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 6 Aralık 2024; 10:8:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • delilahana kullanıcısına yanıt

Ben sonoff rölesine güvenipte kombiyi emanet etmem. Şunu aldım geçen hafta, şimdilik memnunum. Tuya uyumlu. Yalnız zam gelmiş biraz, ben kuponla 1300 e aldım.

General Ht250 Smart Kablosuz Akıllı Oda Termostatı 2.199 TL yerine 1.649 TL

https://www.n11.com/urun/general-ht250-smart-kablosuz-akilli-oda-termostati-43226077?magaza=technologia

• delilahana kullanıcısına yanıt

merhaba,

sonoff RE5V1C röle ile kombi bağlantısı yaptım ve SNZB-02D sıcaklık sensörü ile evdeki ısıya göre kombiyi açıp kapatabiliyorum.

bunlara ilave olarak da TRVZB termostatik vanalar ekledim sisteme. bunlarla da odaların sıcaklıklarına göre petekleri ayrı ayrı açıp kapatabiliyorum.

özetle bahsettiğim sonoff ürünlerini alırsanız yapılabiliyor.

• Sonoff wifi DW2 kapı sensörü kullanan var mı?

Bir tane aldım pili çok çabuk bittiği için iade edip yenisini aldım bunda da pil seviyesi belli bir seviyenin altına düştüğünde kapı açık/kapalı bildirimi ya çok geç geliyor ya hiç gelmiyor. Var mı buna benzer sıkıntı yaşayan?

• E_81 kullanıcısına yanıt

Ürünü bilmiyorum ama böyle şeylerde kaliteli piller kullanmaya özen gösterin. Bakkal pilleri votajı hızlı düşüp ya da kullanım esnasında düşüp sorun çıkarabiliyor.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Son gönderdikleri üründe 800 mAh şarjlı pil kullandım. O da çok dayanmadı. En sonunda buattan direkt 5v çekmeyi denedim 5v da çalışmadı halbuki iki tane ince pille çalışıyor. Nasıl bir tasarım yapmışlar anlam veremedim.

Böyle aletlerde şarjlı pil önerilmez. 2 tane pil 3 v yapıyor yanlış bilmiyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 26 Ocak 2025; 15:46:47 >
  • BreakBeaT kullanıcısına yanıt

Şarjlı pil neden önerilmiyor. Kullanma kılavuzunda bununla ilgili bir bilgi görmedim.

Bir pil 1.5 volt olarak geçer ama 1.2 volttur. İkisi 2.4 yapar. Ben 5v adaptör bağladım çalışmadı saçma bir tasarımı var.

Penceredeki sensörümün pili bitmiş. Yeni Duracell pil taktım, %80 diyordu pil seviyesine. Tamam sensör pencerede diye soğuktur biraz ama pili çekmeceden alıp taktım, soğuktan o kadar kaybetmiş olamaz birkaç saniyede. :D

• merhaba. sonoff ürünlerini internetsiz bir ağda kurup çalıştırmak istiyorum. .misal yazlık ev.. herkeste cep telefonu var. evde modem yok

bir tane wifi access point aldik diyelim. sonoff cihazlari ilk kurulumda internet olmadan yüklenir mi . sonoff dual r3 ve sonoff zigbee bridge pro ve sonoff zigbee urunler var.

kesin bilen deneyen arkadaşlardan mesaj istiyorum.

• bu ewelink uygulamasi icinde tuya uyumlu cihazlari tanıtmanın bir yolu yokmudur arkadaşlar. tamamen ewelink uygulaması kullanılacak. tek bir yazılım uygulaması olacak.

home asistan falan olmayacak. tek ewelink uygulaması içinde çalışacak. sistemimi sonoff ile kurdum.

diger markalara nazaran uygun sayılacak xenon smart stor perde motoru var. bu gibi cihazlar wifi ile kontrol ediliyor. bu cihazin wifi ayarını alip bir gateway cihaz olacak. ewelink e gönderecek. tasmota diye bir olay ile sonoff cihazlarını içindeki esp32 kartlarını programlayıp ewelink uygulamasi dışında kullaniyorlar. link vereyim . bu tasmota olayını googledan araştırın. bu sekilde yapilan bir proje varsa. yazılımcıların yapamayacağı iş yok. sonoff ürünlerine tuya ürünleri de bir şekilde yazılım ile aktarılır. belki arada özel bir gateway cihazi. bu şekilde ileri düzeyde bilgi ile deneyen bir arkadaş varsa anlatırsa sülalesine yetecek kadar dua alır.

Sonoff Akıllı Evtasmota.github.io
    Sonoff Basic - Tasmota
    https://tasmota.github.io/docs/devices/Sonoff-Basic/

• Bu tuya cihazlarını ve ewelink cihazlarini aralarinda kendi gateway cihazları ile smartthigs uygulamasında iki cihazin hesaplarını birleştirip kullanılabileceğini gösteren kısa bir youtube videosu var.

video bu . şu sekilde denenmeli. tuya bir sensor ile sonoff röle kontrol edilmeli otomasyon senaryo ile. yada tam tersi. bu smartthigs uygulamasında olduğu iddia ediliyor. eğer gerçekse tuya cihazlarından da alacağım. elinde bu iki cihazda olup deneyip bilgi veren arkadaş varsa ellerinden öperim. saygıyla selamlarım

gstar1959youtube
    Connect Tuya & ewelink with SmartThings APP
    https://www.youtube.com/watch?v=Jxr-Gq6E4bo

• braveman B kullanıcısına yanıt

Smartthingsle aynı mantık google home ve alexa var. Bende 7 8 farklı uygulama var hepsini alexada birleştirdim.

Ewelink çok hantal bir uygulama bence. Tuyayı açınca 1 sn de hazır oluyor uygulama. Ewelink 6 7 sn de anca açıyor uygulamayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 22 Şubat 2025; 15:37:28 >

üstat. şimdi tam olarak ac konuyu. bende alexa yok olmayacak. google home yok olmayacak. sadece akıllı ev sistemlerinden sonoff urunleri ile yaptım. sonoff zigbee bridge pro var. altinda sonoff zigbee ürünler. sonoff wifi ile çalışan ürünler var. ewelink hantal olması dışında işimi görüyor. ama cok fazla tuya uyumlu cihaz var piyasada. onlari ekleyecek. bu konuda da net olarak smartthigs uygulamasi ile yada Samsung smartthigs hublari var. tuya uyumlu ve ewelink uyumlu tum cihazlari ortak bir yazilimda smartthigs işe yarıyor mu. youtube da bu şekilde örnekler yok.  

net olarak home asistant olmadan ewelink ve tuya uyumlu cihazları ayni yazılımda kullanmam için gerekli bilgileri paylaşır mısınız. ne kadar ayrıntı o kadar tarafınıza yapilacak duaları artıracak. cennet garantili dua ederim. o kadar yani.  

Alexa yok olmayacak. Google home yok olmayacak ne demek anlamadım?

İlla sesli asistan hoparlörleri almak zorunda değilsiniz. Uygulamasını indirir, tüm cihazları toplar uygulama üzerinden kullanırsınız.

He ben illada ewelinkten kullanacam her şeyi diyorsanız öyle bir şey yok maalesef.

Tuya wifi olan cihazları tuya uygulamasına dümdüz eklemeniz gerekli. Tuya zigbee cihazlar varsa elinizde tuya uyumlu zigbee hub almanız lazım, aynı sonoff bridge gibi. Smartthing hakkında bilgim yok. Google home yada amazon alexa birini seçip tüm uygulamaları oraya toplayacaksınız, sesli komutla işiniz yoksa google home öneririm, en azından uygulama türkçe. İngilizceniz varsa amazon alexa google home dan daha iyi. Bu iki uygulmayıda cihazları almadan telefondan kullanırsınız. Bende amazon alexa var. Alexa üzerinde lg smart, xiaomi home, tuya, sonoff, philips hue, switchbot, broadlink tüm bu uygulamalarla kullandığım cihazları topladım. Ve bu farklı cihazlarla senaryoda kurabiliyorum. Switchbot kapı kilidi açılınca sonoff nötrsüz röle ile çalışan hol ampulünü açtırabiliyorum. Vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 22 Şubat 2025; 18:8:50 >

cevaplar için teşekkürler. alexa ve google home yok olmayacak derken. alexa ve google home diye cihazlari var hoparlör şeklinde onlari kesinlikle almayacağım . bu cihazları almadan sadece yazilim ile telefondaki google asistanı kullanabiliyorum. ama bu sekilde sesli asistan da aklımda yok.

sizin yaptığınız gibi farklı markaları ayni senaryo icinde çalıştırmak istiyorum. elimde sonoff urunleri dışında başka firma ürünü olarak şımart marka rgb ampuller var. ama cok fazla tuya uyumlu cihaz var çin piyasasında. sonoff dışında oradan cihazlar satın alacağım.

uygulama olarak "Google home yada amazon alexa" dene diyorsunuz. deneyecegim. iste bu olayı samsung smart uygulaması yaptığını iddia ediyor. bu yukarda dediğim şımart markasını tanımıyormuş. smartthigs uygulamada cihaz ekle listede de gözükmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveman -- 22 Şubat 2025; 19:15:30 >

bir de sonoff cihazlarini internet olmasada ayni ağ a bağlı oldugum modem acik oldugu surece sonoff ürünlerini kullanabiliyorum. sizin dediğiniz "Google home yada amazon alexa" uygulamasi aynı ağdan telefon dan çalışırken. modemin interneti gitse bu sekilde uygulama bu cihazlari yönetebilir mi. smartthigs uygulamasi da nasil onu da bilmiyorum. bir de samsung smartthigs hub diye cihazi var. bu cihazda baska markalar tanıtılıyorsa . uygulamasi internetsiz de ayni agda çalışabilir belki.

internet neden yok derseniz. yerel ağda çalıştırıyorum akilli ev projemi. gerek yok internete. evin icinde ayri bir ağ sistemi yapacam ileri aşamada. sırf bu akıllı ev icin modemden bağımsız bir ayri bir ağ olacak. kapali devre sistem olacak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveman -- 22 Şubat 2025; 19:21:40 >

İnternetsiz kapalı devreyi benim dediklerim yapmaz hocam. Siz home asistan tarafına odaklanın, sizin işinizi o çözer.

Sizin şımart alexada var. Ama dediğim gibi internetsiz benim dediklerimi yok sayın, siz home asistana odaklanın.

Sonoff Akıllı Ev

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 22 Şubat 2025; 19:34:53 >
  • Ewelink programı içinde sonoff ürünleri ile beraber çalışacak. Mümkünse modemde internet olmasa dahi "Lan kontrolü" özelliği olan .

Sonoff ürünleri gibi yerel ağdan çalışacak cihazları denemiş . Bu cihazları isim model olarak paylaşmaları bu sonoff kullananlar için çok iyi olur.

Bu cihazda "LAn kontrolü " varmı Sonoff B02-BL-A60 . sonoff kendi rgb led lambası. şu an yurt dışı satışta var.

ewelink ile çalıştığını söyleyen tuya olmayan röle kartları var. üzerindeki ilanlarda ewelink yazınca çinli satıcılarda var. ewelink delay diye aratınca çıkıyor. amazonda var. bir tane örnek isim vereyim. "Jane Eyre WiFi kablosuz röle modülü 2 kanallı" bu şekilde amazonda var. dc 5 ,7 ve 32 v arası çalışma voltajı var. 220v ile değil .bu şekilde hobi tarzı bir şeyleri kontrol etmek için alınabilir. bunlarında tanıtım videoları varsa lan kontolü özelliği var gözüküyor.

bu lan kontrolü olmayan ürünler internetsiz çalışmıyor. şımart rgb led ampul aldım. internetsiz çalışmıyor. yerel ağda olasanız bile. keşke almasaydım. iade sürecimde geçti.

bu şekilde deneyimlerini paylaşan arkadaşlar olursa çok iyi olur.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.