Ewelink içinde çalışacak 360 ir kumanda çalıştıracak bir cihaz arıyorum. Birçok farklı marka tuya olan 360 ir var. Çoğu firmaya yazdım. Cevaplar hep kendi ürünlerinin ewelink içinde çalışmadığını belirtti. Tüm sistemimi ewelink üzerinden yerel ağ ile kurdum. Bu yüzden ewelink içinde çalışacak 360 ir kumanda deneyen varsa . yazarsa bu konuya çok iyi olur. Home asistana geçmeden 3 cihaz daha ewelink ile uyumlu bulursam bu iş tamam. ewelink içinde çalışacak stor perde motoru , 360 ir kumanda , kapı kilidi . Deneyen kesin çalışıyor bu ürün diyenler marka model hatta link atarsa çok dua ederim. Stor perde motorunda deneme yapmak için biraz daha uygun olan "Xenon Smart Akıllı Perde Motoru" alıp . içini söküp üzerindeki mekanik butonların yapısına bakıp. o butonlardan kablo çıkartırsam sonoff kuru kontak röleli bir cihazın kuru kontak çıkışlarını bu butonlara bağlayıp stor perde motorunu da ewelink üzerinden kontrol edeceğim. bir deneme. bu sistem olursa. Kullandığım uydu cihazının kanal değiştirme tuşlarıda mekanik . onlardan da kablo çıkartıp 4lü sonoff röle kullanıp. onlarıda ewelink sistemine bağlayacağım. bir kapı kilidi kalıyor. onuda da uygun bir marka bulursam onunda içinde mekanik bir buton gibi tetikleyeceğim bir yer varsa ona da aynı şeyi yapacağım. bu kapı kilidi denemesi işi baya sonra olur. hala gerek varmı bilemedim. sonuçta anahtar takılı oldumu dışardan gelirken anahtar takılmıyor çoğu kilide. birde kilidi değiştir durduk yere. birde değişen anahtarlar ile uğraş . Bu kilid olayını biraz düşüneceğim. Ama diğer iki saydığım şey yapılabilir düzeyde. sponsorumuz varda arge mi yapmadık. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveman -- 24 Şubat 2025; 12:14:44 > |
Sonoff Akıllı Ev (4. sayfa)

-
-
Merhaba, konu dışı olacak ama switch bot ürünlerinden ne kullanıyorsunuz? Bu cihazlar için hub mini kullanıyor musunuz?
-
Switchbot lock pro. Evet hub mini de kullanıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Switchbot lock pro bende almayı düşünüyorum. Hub mini matter uyumlu bir köprü. Hali hazırda Hue bridge'im var acaba hub mini almadan hue bridge entegre edebilir miyim?
-
Hocam sahibinden de satılan switch lock pronun içinden hubıda çıkıyor ztn. Haricen almaya gerek yok.
Sahibinden de satıldığını bilmiyordum. Ben yurt dışından getirtecektim. Aslında hub miniye ihtiyaç olup olmadığını öğrenmek istedim. Ama sanırım sizde Hue bridge ile çalışıp çalışmayacağını bilmiyorsunuz.
Sahibinden de açılmamış kutular 3-4k. Y.dışı fiyatından çok daha ucuz. Kilit+keypad+hub mini var kutuda. Hue bridge ile çalışacağına pek ihtimal vermiyorum çünkü bluetooth üzerinden bağlanıyor hub miniye. Hue bridge zigbee sistemini kullanıyor
Evet fiyatları gerçekten kendi sitesinden daha ucuz çok şaşırdım. Bluetooth la mı bağlanıyor. Ne saçma bir şey o zaman çok uzak bir yere konumlandıramayacağız bu hub miniyi. Matter nasıl destekliyor o zaman anlayamadım. Ancak alıp denemek gerekecek anlaşılan.
o ürünleri Amazon prime den hatali fiyat ile ultra çok ucuz fiyatta stok eritmisler.. Katlayarak satıyor lar. her halükarda bizim için bile ucuz... Matter desteği HUB aracılığıyla oluyor..Cihazlar BT ile HUB a bağlanıyor Hub matter protokoiile diğer platform larla iletişime geçebiliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şansa bak hiç denk gelmedi bana hatta bir siparişim vardı. O da 30 euro engeline takıldı iptal edildi siparişim.
Yani philips hue hubını kullanamıyoruz bu durumda. Ben sadece lock pro nun bluetoothla keypad e bağlandığını biliyordum. Yani hepsi huba bluetoohla bağlanıyor. 10 metreden uzak mesafeden kullanamıyoruz cihazları. Acayip saçma bir yöntem yapmışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_81 -- 27 Şubat 2025; 20:4:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X