Merhaba. Sonoff ürünlerini internetsiz bir ağda kurup çalıştırmak istiyorum. .Misal yazlık ev. Herkeste cep telefonu var. Evde modem yok Bir tane wifi access point aldık diyelim. Sonoff cihazlari ilk kurulumda internet olmadan yüklenir mi . Sonoff dual r3 ve sonoff zigbee bridge pro ve sonoff zigbee ürünler var. Şunu denedik "lan kontrol" cihaz ozelligi olan aygıtlar modeme bağlı diyelim. Zigbee bridge ayni modeme bağlı. telefon bu modeme bağlı. Sonra internet kablosunu modemden çıkarınca bu cihazlar telefondan ayni agda iken kontrol ediliyor. Ama konuda sorduğum olay ayrı. sıfır almışsın cihazları yeni bir yere kuracaksın. ve orada wifi ozellikli access point var. Ama modem yok. olmayacak ta. Bu aşamada bu cihazlar kurulur mu ihost cihazi almak istemiyoruz. bu cihaz ile oluyormuş bu sorduğum olay. "sonoff reqasmart" sadece "ihost" ile olur dedi. bu cihazi istemiyoruz. Kesin bilen deneyen arkadaşlardan mesaj istiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveman -- 17 Şubat 2025; 21:58:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sonoff ürünlerini internetsiz bir ağda kurup çalıştırmak istiyorum

-
-
Uzun zamandır bende bu konuda bilgi almak istiyorum, umarım yardımcı olabilecek bir arkadaşımız konuya yazar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi şöyle bir deneme yaptım. Kablo tvnin uydunet modemi olan bir ortamda idim. Bu modeme telefondan wifiden bağlandım. İnternet olduğunu gördüm. sonra arkasındaki internet kablosunu çıkardım. Telefon sadece wifiden modeme bağlı. modemin interneti yok.
Bu aşamada yeni gelen sonoff prizi s60 modelini prize taktım. ewelink uygulamasını açtım. cihaz eklemeye girdim. bu s60 prizi değişik bir isimde gördü. sonra cihazi eklemeye çalıştı. ekleyemedi.
Bu aşamada telefonun kendi interneti açtım. o ara bulduğu cihazi ewelink hangi ağa bağlayacaksınız diye sordu. bende bu kablosunu çıkardığım modemi gösterdim gelen ekrandan.
Ve s60 priz eklendi. sonra kendi internetimi kapadım. yine modeme wifi ile bağlandım. Modemin halen internet kablosu takılı degil. Ewelink uygulamasını kapatıp açtım. açıldıktan sonra s60 prizi gördü ve kontrol edebildim .
Bu s60 prizi sonoffun lan kontrol özelliğinde. Bu ayarlarda listede gözüküyor ve açık ise modemde internet olmasa da kullanabiliyorsunuz.
sonuç modemde internet olmasada kendi telefonunda internet varsa. yukarda anlattığım şekilde yapılabiliyor. Başka bir zaman aynı bu olayi zigbee bridge pro cihazina zigbee sonoff ürünlerini modemde internet yokken deneyeceğim.
Kendime teşekkür ederim. beni bu konuda aydınlattığı için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Başarılı bir çalışma olmuş, tebrik ediyorum..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X