Şimdi Ara

Sonradan pişman olmayın ! Yaşanmış üniversite bırakma olayları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
11
Favori
19.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ailesinin,çevresinin baskısıyla sevmediği, istemediği bölümlere gidenlere ya da istediği yere puanı yetmeyip 1 sene kaybetmeme uğruna yine istemediği yerlere gidenlere rastlıyorum.Forumlarda da çokça böyle tercih yapacağını söyleyenler oluyo.Arkadaşlar ben üniversiteye geç gittim üstüne asıl istemediğim yere gittim 3.sınıfa girerken okulu bıraktım.4.sınıfta tıp bırakan arkadaşım var.Şuan puanının tuttuğu yerde mühendislik okuyup pişman olan hatta tm de bölüm okumak istediğini düşünü0p okulu bırakmak isteyen arkadaşlarım var.Bölümleri çoğunun okunması da çalışma şartları da zor arkadaşlar.Ve istemediğiniz yerlere giderseniz en ufak sıkıntılarda okulu bırakmaya teşebbüs ediyorsunuz.Senelerce kendime bunu yedirememiştim ama bu sene muhtemelen bırakıyorum okulu.1 sene daha kaybetmeme uğruna 3 4 sene gitti ama yine de sevebileceğim bir iş olursa mutlu olabilecğimi düşünüyorum.1 sene beklememe uğruna veya başkalarının baskıları uğruna lütfen istemediğiniz yerlere gitmeyin.Bu ülkenin işini severek yapan başarılı insanlara ihtiyacı var.Çok zeki arkadaşların istemedikleri yerlerde harcandığını düşünüyorum.Akıllı insan için para kazanmak kolay ve sevdiğiniz işi iyi yaparsanız zaten parayı da mutluluğu da rahatca elde edersiniz arkadaşlar.
    Bu arada üniversite bırakan ya da tanık olan arkadaşlar buraya yazarsa seviniirim.Tercih yapacaklara az da olsa yardımcı olmuş oluruz belki de.Hepinize iyi şanslar arkadaşlar,Allah gönlünüze göre versin.

• Bende 2012de tıp kazanamayınca bir sene daha hazırlanmayı gözüm almadığı için hocaların da gazıyla Hacettepe ftr yazmıştım. Bir sene okudum yazın da staj yaptım. Okurken zaten hiç hevesli ve mutlu değildim sırf okumuş olmak için okuyordum ama staj iplerin koptuğu nokta oldu. Stajı 2.gun bıraktım ve tekrar hazırlanma kararı aldım. İyi ki de öyle yapmışım. Şimdi hangi tıp fakültesine gideceğimi seçmeye çalışıyorum :)
    2010 elektrik elektronik mühendisliği 3 yıl sonra bıraktım 2013 diş hekimliği kazandım. Gerçekten verilen yanlış kararlar yıllarımıza sebep oluyor o yüzden herkes bu tercih döneminde sadece kendi istediği,hayalini kurduğu,okumaktan ve bir ömür boyu yapmaktan zevk alacağı bölümleri tercih etsin.
  • Merhaba ben de ktü inşaat mühendisliğini bıraktım 2. senemde. Aklım mimarlıkta kalmıştı kafamı sürekli kurcalıyordu ben de bıraktım. Keşke baştan iyice düşünüp gurur yapmayıp meslekleri iyi araştırsaydım. Kasımda başladım çalışmaya şimdi de inşallah ytü gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarlTanner -- 4 Temmuz 2014; 16:55:30 >
  • Ben 2012 de ktu bilgisayar mühendisliği kazandim 1.5 sene orda okudum 2. Sene hazirlanmak istemedim gozum korktu ilk senede bitsin dedim. Neyse hazirlik iyiydi surekli konuşmaya dayali oldugu icin sonra bolume gecince sadece hoca konusuyor sen dinliyorsun bu canimi sikmaya basladi. Hocalar kod olayını filan a4 kagidi uzerinde yaptırmaya baslayincada dedim olmucak zorlama zaten bölümü sevmiyosun uygulamadada zayif bir üniversite basarili olamicagin acik tekrar hazirlan ve daha sosyal bir meslek sec ve bu sene ocak ayindan basladim calismaya simdi istediğim yer istanbul hukuk oluyor pisman degilim iyi ki de birakmisim ve tavsiyem bilgileriniz sicak iken istemediginiz yere gitmeyin sıkın disinizi bir sene daha calisin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de hocaların tavsiyesiyle itü makine yazmıştım. ilk dönemden sonra okula gitmedim bir daha. bıraktım. şimdi de tm den tercih yapacağım
  • Bende 2012de tıp kazanamayınca bir sene daha hazırlanmayı gözüm almadığı için hocaların da gazıyla Hacettepe ftr yazmıştım. Bir sene okudum yazın da staj yaptım. Okurken zaten hiç hevesli ve mutlu değildim sırf okumuş olmak için okuyordum ama staj iplerin koptuğu nokta oldu. Stajı 2.gun bıraktım ve tekrar hazırlanma kararı aldım. İyi ki de öyle yapmışım. Şimdi hangi tıp fakültesine gideceğimi seçmeye çalışıyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bnde ytu makinayi 3 te biraktim tip istiodum hep simdi hangi tip diye arastiriyorum büyük ihtimal mersinde olacak bütün arakadaslara hayirli tercihler ddiliyorum istemedikleri yada gelse gitmem dedikleri yerleri sakin ha yazmayin

• 2010 elektrik elektronik mühendisliği 3 yıl sonra bıraktım 2013 diş hekimliği kazandım. Gerçekten verilen yanlış kararlar yıllarımıza sebep oluyor o yüzden herkes bu tercih döneminde sadece kendi istediği,hayalini kurduğu,okumaktan ve bir ömür boyu yapmaktan zevk alacağı bölümleri tercih etsin.
  • Bu konuyu anasayfada nasıl gördüm ben?

• Up. Bu gidişle ben de yazacağım buraya seneye.
  • Afyon Kocatepe Üniversitesi İlköğretim matematik Öğretmenliğini bırakıyorum.

Temmuzda yeni üniversite bölümü editlerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ygslysuzmani

Afyon Kocatepe Üniversitesi İlköğretim matematik Öğretmenliğini bırakıyorum.

forumda sevmediğim üyelerden birisin ama doğru karar vermişsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ygslysuzmani

Afyon Kocatepe Üniversitesi İlköğretim matematik Öğretmenliğini bırakıyorum.

Ben de sana kıl kapıyorum ama doğru karar

• Mimarlığı bıraktım Hukuka geçiyorum.

• Haklisiniz

• arkadaşlar merhaba 2015 yılında 18k olarak on dokuz mayıs üniversitesinde hukuk bölümünü kazandım isteğim istanbuldu bir yıl geçti nice hayal kırıklıkları ile eğitimin kötülüğü,fakültenin şu anki konumu,gelişime kapalı okul durumu sebebiyle okulu bıraktım 2017 ygs sınavına hazırlanıp yeniden hukuka hazırlanacağım fakat bu kez daha iyi bir yerde gönlüm istanbul üniversitesi hukuk fakültesinden geçiyor evet tercihinizi cidden çok iyi yapmalısınız yoksa hayatınız kayıyor zehir gibi geçiyor hayatınız..kimse için hiçbir olgu için hayatınızı ertelemeyin
  • Denizli Anadolu lisesi sayısaldan mezun oldum bu sene ygs lys m kötü geldi makü ybs ye girdim ygs 6 dan teknolojik araçlara telefon,pc vs.. ve otomobillere ilgim var ortaokuldan beri otomotiv mühendisliği istiyordum bu sene üni okurken otomotiv mühendisliği için ygs lys e tekrar hazırlancam 1 sene beklemediğime pişmanım

• Hocam burduru tercih etmek zaten ayrı pişmanlık.

• Yakın diye tercih yaptım bu sene sence nasıl çalışmalıyım

• Hocam son durumunuzu editler misiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.