Şimdi Ara

Sonuç Pozitif Çıktı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
561
Cevap
17
Favori
55.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
341 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @onboardx normal meyve yiyorum sürekli. Portakal ağırlıklı

@sylas Plaquernil isimli bir ilaç kullanıyorum ve yarın ilac bitiyor daha sonra yenisi verilmeyecekmis5 günlük tedavi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şurada yorumlara baktım da hala dalga geçenler, umursamayanlar var milletçe empati kurmayı bilmiyoruz anlaşılan. Hocam bağışıklık sistemini güçlendirecek şeyler tüketin bol bol geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam

• hocam allah şfa versin inş iyileşirsiniz. 2 hafta önce kuru öksürü az da olsa göğüs sıkışması şikayetim vardı. doktora gittim kan tahlili ( normal korona için değil ) göğüs filmi kalp ölçümü yapıldı. hepsi temiz çıktı ( ateş yok nabız normal ) doktora corona yok yani deim bundan belli olmaz kan değerlerin normal gere yok dedi geçti. 2 hafta geçti şükür bişey yok sadece az da olsa kuru öksürük geçmedi ( bazen saatlerce hiç öksürmüyorum bazen 10dakikada bir ). yani ne olduğumuz belli değil. oldukmu hala varmı bulaşmadımı. kokrmayın inş geçer kurtulursunuz. allah kandil günü herkese yardm etsin.
  • Evde tutulanlara zaten hep ayni ilac veriliyor. Benimde tanidigim yakalandi. 10 gun oldu herhangi bir sikintisi yok.

• Acil şifalar kardeşim, zor olsa da moralini yüksek tut. Zaten daha ilacı bulunmadan bir çoğumuz bu virüse yakalanacağız.
  • Bağışıklığınızı güçlendirmek için C vitamini dahil takviye gıda kullanıyor musunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3C120B679

hocam kan değerlerim yüksek kansızlığın tam tersi yani bu hastalığa yakalanma oranımı azaltırmı yada atlatmamı

Alıntıları Göster
    hastalığa karşı bir eksi yönü olmaz. artı yönü olur mu bilemiyorum ama zaten kan değerinin yüksek olmasının artı yönü olmasına da gerek yok gibi çünkü hastalık zaten eksik yönünüz oldumu sıkıntıya sokuyor diyorlar. eksik yönünüz yoksa sıradan bir grip gibi geçiyor yada hiç hasta bile yapmıyormuş.
    .
    türkiyede bir rektörde pozitif çıkmış tedavi görmüş iyileşmiş hastaneden çıkmış, eşide pozitif çıkmış tedavi görüyormuş halen diyordu, ancak 22 yaşında oğlunda da pozitif çıkmış ama o konuşma sırasında halen hastalık belirtisi olmamış oğlunda, sadece karantinaya almışlar. yani virüs vücuda girse bile zayıf anını bekliyor, zayıf anı olmazsa hasta yapamıyor. zayıf anı yakaladımı hasta yapıyor.
    .
    bendede kan değerleri yüksek çıkar hatta zarar verme limitindedir. geniş çaplı kan testi yaptırdım 180 lira vermiştim o zaman. 50-100 adet değere baktılar. doktor bana arada bir kan ver dedi. kan değerlerin normale biner dedi. ki çok yüksek kan değeri çıkmasıda başka bazı hastalıkları tetikliyormuş. neticede başka hastalıkta bağışıklık sistemini zayıflatacağından negatif etkisi olur. ama sizde limitin üstünde olsa söylerlerdi. yüksek kan değeri demek başka şey, çok yüksek limitin üstünde kan değeri demek başka şey.
    .
    yeminizi yiyeceğinizi eksik etmeyin tatlı meyve mandalina portakal greyfurt özellikle limon c vitamini deposu. avrupada rusyada limon çok satılır. oralar kışı hastalıkları zor atlattıkları için biliyorlar sürekli bilinçli tüketirler. bizim burada anca salata sosu diye lezzet versin diye tüketilir. dolaptan soğuk içmeyin, dondurma vs yemeyin. bitki çayı tavsiye ederim özellikle kekik öksürüğe boğaza iyi geliyor. öksürük gıcığı geldimi kekik çayı bana iyi geliyor. bal+limon zaten bilindik. onuda tavsiye ederim ama limonu direk içerseniz boğazı tahriş edebiliyor. yani benim diyebileceklerim bunlar inşallah kısa zamanda iyileşirsiniz.

• Geçmiş olsun hocam
  • geçmiş olsun, nereden bulaştığına dair bir fikriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePiraeusHunter

Daha ne istiyorsunuz iste. Ayaktan geçirmiş siniz.
    Şimdi kendinizi izole edin. Kimseyle görüşmeyin.rahat olun.
    "Her canlı koronoyi tadacaktır."
    İyileştikten sonra bulastiriciliginiz biter.

Alıntıları Göster
    Zaten çoğunluk ayakta atlatıyor.

Mesela bir arkadaşım da pozitif çıktı. adamda ne ateş nede nefes darlıgı vardı. Geniz akıntısı ile başlamış. sonrası yogun halsizlik,göz yanması, eklem agrıları (sırt agrısı) öksürük ile devam etmiş. 2 hafta sonunda hastaneye gidiyor bakmıyorlar. İzmir de özel bir hastahane ye gidiyor . BT sonucu teşhisi koyuyorlar. adam öyle atlattı gitti

Dün sabah nöbetçi olarak işe gittim adamı ofis te gördüm sadece sabahları balgamlı öksürük var başka bir şey yok dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 7 Nisan 2020; 13:39:43 >

• Allah yardımcınız olsun. Bundan tam 10-12 gün öncesinde sizin şikayetleriniz bel ağrısı dışında aynı grip belirtisi gibi yaşadım. 4-5 gün sürdü. Ateşim yoktu fakat stresten şişkinlik yaşamıştım midemde gaz oluşmuştu. Gaz dan dolayı nefes darlığı yaşamıştım. Biraz korkmuştum. Neyse ki strestendi. Grip ilacı ve öksürük şurubu içtim 24 saat sonra burnumda ki sarı akıntı beyaza dönüşmüştü. Vücudumda ağrılar oluşmuştu. Ertesi gün hastalık azalmıştı. Hastalanmadan 1 gün önce 3-4 saat marketlerde insanlarla temasım olmuştu. Çok ağır bir grip geçirmiştim. Belki de başka bir hastalıktı. Ateşim olmadığı için hastaneye gitmemiştim. O zaman belirtilerin hepsi olması gerekiyordu test için.

Tavsiye:

Bal zencefil ve tarçın karıştırıp yiyin.

Elma sirkesini, 1 bardak suyan içine 1 kaşık koyup içiniz.

YouTube a (sağlık-hastalık olumlamaları) yazın. Psikolojik olarak sizin için iyi olur.

• cabriyo kullanıcısına yanıt
    Müsadenizle bir intorn hekim olarak düzeltme yapmak istiyorum. Hastanın kullanmakta olduğu Hydroxychloroquine etken maddeli ilaç kısmen CYP3A4 enzimi tarafından metabolize edildiği için ve aynı enzim greyfurt tarafından inhibe edildiği için greyfurt ilacın kandaki konsantrasyonunu etkiliyor. Bu nedenle greyfurt tüketmemesinde fayda var. Diğer meyvelerin Covid-19'a bilimsel olarak kanıtlanmış bir faydası olmamakla birlikte en azından bir zararı olmadığı için tüketmesinde mahsur yok.

Konu sahibine acil şifalar diliyorum. Lütfen sadece doktorunuzun önerilerine kulak verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: nigya08

@onboardx normal meyve yiyorum sürekli. Portakal ağırlıklı

@sylas Plaquernil isimli bir ilaç kullanıyorum ve yarın ilac bitiyor daha sonra yenisi verilmeyecekmis5 günlük tedavi
    İlaç sıtma ilacı etkisi kanıtlandı virüsün çoğalmasını engelliyor.Bol kefir,vitaglucan takviye edici gıda,bol su için hocam.Protein ağırlıklı beslenin et süt yumurta tavuk.
  • geçmiş olsun reis.
  • nigya08 kullanıcısına yanıt
    hocam geçmiş olsun atlatırsınız inşallah yaş kaç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anxiolytic

Müsadenizle bir intorn hekim olarak düzeltme yapmak istiyorum. Hastanın kullanmakta olduğu Hydroxychloroquine etken maddeli ilaç kısmen CYP3A4 enzimi tarafından metabolize edildiği için ve aynı enzim greyfurt tarafından inhibe edildiği için greyfurt ilacın kandaki konsantrasyonunu etkiliyor. Bu nedenle greyfurt tüketmemesinde fayda var. Diğer meyvelerin Covid-19'a bilimsel olarak kanıtlanmış bir faydası olmamakla birlikte en azından bir zararı olmadığı için tüketmesinde mahsur yok.

Konu sahibine acil şifalar diliyorum. Lütfen sadece doktorunuzun önerilerine kulak verin.
    Hocam betaglukan bağışıklık sistemini uyarıcı etkisi varmış.Vitaglucan isimli takviyeyi alıyoruz C vitamini,beta glukan,çinko var.Bu takviyeler için ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

geçmiş olsun, nereden bulaştığına dair bir fikriniz var mı?
    +1
  • Yaş kaç şehir nere belirti verdimi nereden bulaştı devlet sana bu durumda nasıl yakşaıyor yani ne yapıyor,
  • Hocam geçmiş olsun. Moralinizi bozmayın. Her türlü hastalığın iyileşme sürecinde moral çok önemli. Amansız bir hastalık değil ki bu. Hep iyimser olun bağışıklık sisteminizi güçlü tutun, hekiminizin önerilerini dinleyin kısa zamanda iyileşirsiniz inşallah.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.