Şimdi Ara

Sonun baslangici mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gecen sene bu zamanlar bir hevesle gelmistim okulumdan artik calismaya basluycam hayallerim gercek olucak diye dusunmekten hayal kurmaktan kendimi alamiyordum ailemi ikna edip fen lisesinden temek liseye gecmistim artik yurttada kalmayacaktim bu yuzden ayrica mutluydum fakat zaman ilerledikce isler yolunda gitmemeye basladi 3 yil yurtta kalmstim 3 yil sonra eve gecince evdeki duzene yonetime kurallara uyum saglayamadim yeni okul arkadaslar denemelerin kotu gelmesi teselli edecek hicbir arkadasimin olmamasi falan filan binlerce sebep iste durum iyice kotuye gitti aralik ayinda stresten mideme kramplar girmeye basladi mide bulantisi istahsizlik falan ailem farketti benimle konustular ilk ve son defa beni teselli ettiler biraz olsun icim rahatlamisti fakat yine de toparlayamadim sonra salmaya basladim ailem gene farkina vardi ve benimle sert bir sekilde konustular asla mezuna kalmayacagimi baska bir sansim olmadigini soylediler stresim artmisti artik iyice salmistim cunku hayalim olan tip fakultesine giremezdim bu yuzden de zaten tip olmayacak diyip iyice saldim bu donemde ailevi sorunlar basini alip gitmisti annemle babamin arasindaki sorunlar ayri evlerde yasamaya baslamalari her gece annemin aglamasi ablamin iyice sinirlenip beni dovmeye kalkismasi evet belki size abarti gibi gelyor olabilir fakat artik ne zaman bi ses duysam geceleri sicrayarak uyaniyorum ne zaman metroda otobuste bir kavga gorsem icim daraliyo nefes alamyorum hemen o durakta inip kendimi bi banka atiyorum cok zor bi sene gecirdim psikolojik olarak yenildim kimseyle konusmak istemyorum insanlar disardan mukemmelbir aile olarak gorse de bizi icimizde gram huzur yok cok yoruldum artik rahat bir nefes almaya aglayacak bir omuza gercekten ihtiyacim var anlatamamaktan cumlelerimin bogazimda dugum olmasindan biktim evet bi sona geliyoruz istemedigim bir sekilde biten bir son olacakta olsa soz veriyorum bu benim icin bir baslangic olacak tip fakultesi kazanma sozu veremem belki size ama ileride esim cocugum olunca onlara her zaman iyi bir es iyi bir anne olacagima soz veriyorum cocuklarimi huzurlu bir ortamda uytup onlara her zaman guzek seyler yasatacagima da soz veriyorum ben belki zor bi 18 yas gecirdim fakat her zorlugn bir guzelligi elbette vardir ben yine ce sukrediyorum belki bende bir gun guzel bir sabaha uyanirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bu mezuna kalmaya öcü gözü ile bakan ailelere gıcığım abi
  • Yapacak bir şey yok dostum her şeye rağmen yola devam etmemiz gerekiyor. Ben de son sınıfım, sınav senemde babamı kaybettim gerisi tamamen bir boşluk. Allahtan altyapım biraz vardı da şu 3 aydır toparlamaya çalışıyorum. Hedefim mühendislik hiç hedefim tıp kadar yüksek olmadı. Hedefinin yüksek olması güzel bir şey fakat olmuyorsa olmuyor, senden benden kıymetli değil ya :) Zaman zaman oturup saatlerce düşünsem de elimden gelen bir şey olmadığının farkına varıyorum. Sınava kadar bi 15 gün daha çalışalım olmazsa sağlık olsun diyelim. Umarım diyebilirim.. :D Kendimden de emin değilim hala
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    En kotusude su dedimki tip olmazsa artik muhendislik yazarim dedim ne muhendisligi dediler bilgisayar dusunuyorum dedim bilgisayar benim ne isime yaricak dediler ziraat yada gida dururken baska muhendislik dusunemezmisim

• nevergiveup18 kullanıcısına yanıt
    Basiniz sagolsun hocam bazen kendi derdimizi o kadar buyuk goruyoruz ki etrafimizda ne zorluklara sinava hazirlananlar var farkina bile varamiyoruz insallah gonlunuzce olur ve guzel yerler kazanirsiniz

• Evdeki huzur cidden çok önemli. Benim anneme aralık ayında meme kanseri teşhisi konuldu. O sıralar zaten çalışmaya başlamıştım, fakat kanseri duyduktan sonra hayattan soğumuştum. Bir ameliyat ile kanser hücresi alındı ama hala sıçrama tehlikesi vardı. Aylardır kemoterapi alıyor. Kanserin sıçraması artık çok az bir ihtimal fakat aşırı asabiyet, evdeki kavgalar, ağlamalar.. Anneannem üzüntüden en az 30 defa fenalaştı 6 ay içinde. Her seferinde ambulansla hastahaneye git gel... Zor bir sene geçirdik, hala geçiriyoruz. Umarım bu sene çok daha iyi şeyler yaşarız. Ailevi mevzular ne olursa olsun, ister hastalık, ister anlaşamama, her türlü evdeki çocuğu çok daha fazla etkiliyor. İsterse 30 yaşında adam olsun, ama yine de o evdeki bağırışmalar insana savaş alanındaki stresle aynı hissi veriyor gibi.
  • takılma hocam ağırlığını koyarsın bir ömür o mesleği onlar mı yapacak sen mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hayat bitti mi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle Allah sabır versin hocam. Az kaldı zaten ama tavsiye olarak onlara ziraat diyin, tercih döneminde kafanıza göre tercih yaparsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim abim onlara göstermelik tercih listesi yaptı, sonra düzeltti istediği yeri yazdı ve orda şuan. Açıklandıktan sonra herkes susar bunları o zaman dert edersin daha sınava girmedik hocam sakin ol biraz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benim annem ve babam da izin vermiyor mezuna kalmama ki benden önce abim ve ablam kalmasına rağmen hayır diyorlar bu sene neresi gelirse oraya gideceksin diyorlar ve buna benzer yıl içinde söylenen birçok şey..ama sana şunu söyleyebilirim ki öncelik olarak sınava kadar ki kısmı düşün ne yapacağına ya da nasıl bir yol izleyeceğine sınavdan sonra karar verirsin.öncelik sınav unutma.
  • Aynen oyle hocam huzursuzluk dunyanin en kotu olayi huzur olmayinca insanin yasama sevindi bile kalmiyor annenize buyuk gecmis olsun bu arada

Bende boyle dedim benim hayatim dedim hayatinin devaminda bizde olcaz dediler

• Ben cok korkak bir insanimdir oyle seyler yapamam galiba

• malefizz M kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz hocam benim ablamda mezuna klamis ama o ilk girdigi seneyle ayni yapmis o yuzden hicbirsey degismez kalmicaksin diyo

• Ablanla sen aynı mısın?

20 yıl sonra keşke mezuna kalsaydım deyince kimsen olmayacak

Şu an annen ile babanın yanında anneleri ve babaları yok, kimse kimse ile bir ömür yaşamıyor.

O yüzden biraz büyüdüğünü gösterip tepki koyman gerekiyor.
    Hocam ben cok korkagim yani kimseye hayir diyemem sesimi yukseltemem biri bana bagirdiginda elim ayagim titrer zaten cok hassasim bu dedginizi asla yapamam mezuna kalmayi istiyorum ama bir yandan da bu aileye bir sene daha katlanabilir miyim bilmiyorum

• valla sen bilirsin 30 yaşında ağlarsın bir bank köşesinde
    Hocam ya demeyin oyle 😢

• ailenle anlaşamıyorsan onlarla duygularını paylaşmayacaksın onlara karşı dengeli bir tutumla konuşarak kontrol altına alacaksın.

tercih döneminde sen mezuna kalmak istiyorsan onlar istemiyorsa: yukarıda arkadaşın dediği gibi göstermelik tercih listesi hazırlayıp son günlerde değiştireceksin, kazanamayınca zorla üniversiteye gönderecek halleri yok, isteseler de gönderemezler zaten :) noldu deyince kem küm yanlışlık oldu dersin geçersin.

sen güçlü olmak zorundasın, ailenin maddi manevi durumları rahat olabilir ancak ailenin kararlarına uyarsan yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi bank köşelerinde bitirirsin ömrünü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.