Şimdi Ara

SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
683
Cevap
2
Favori
26.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eray ben referans kulelerini bile dinledim o amplinin. onları bile sevmedim anla yani. Mcintosh'un ise bir sürü modelini dinledim. 40 senelik modeli bile harikalar yaratıyor. Bu fanatiklik değil!

Bana göre rakiplerinin çoğu macera! Bu benim görüşüm. Ama en azından ezbere görüş değil. Her ikisinin de bir çok modelini dinledim. Ayrıca Hong-Kong'da da dinledim. Mcintosh'u diğerinin yanına bile koymam ben. Amerikanın telefondaki gururu nasıl ki iphone ise, amplideki gururu da Mcintosh'dur.

Zaten bir kere ben kuzeylinin ses anlayışını sevmem. Amerika'lılar bu işi biliyor abiciğim. Kim ne derse desin.

Hee fuara gideriz o ayrı. Zaten belki önümüzdeki ay ben gene Hong-Kong'a gidebilirim. Bu sefer cihaz getirme düşüncem de var. Bakalım.
  • teknika kullanıcısına yanıt
    O zaman bu is tarz meselesi belki sana uyan bana uymaz bana uyan digerine uymaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de zaten Hong-Kong da bir Hi-Fi gökdelenine gir. Dünya'nın tüm fuarlarını dolaşmış gibi olursun. Yüzlerce mağaza var ve hepsi de ağzına kadar cihaz dolu. Düşün! 80 katlı gökdelenin tamamı Hi-Fi cihazlar ve bu bir bina. Bir sürü bina var. Anla yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

O zaman bu is tarz meselesi belki sana uyan bana uymaz bana uyan digerine uymaz

Tabiki olabilir. Ama gerçekten sadece tarz değil bence. Mcintosh'un Etiler'deki ana distribütörüne git gir. Dinleti yaptırıyorlar heralde bildiğim kadarıyla. Orada bir çok modelini bir arada görebilir ve dinleyebilirsin. Fırsat olur da denk gelirse seni Adnan'ın evine de götürürüm. Orada da bir sürü model var. Dinlersin.Tabiki olabilir. Ama gerçekten sadece tarz değil bence. Mcintosh'un Etiler'deki ana distribütörüne git gir. Dinleti yaptırıyorlar heralde bildiğim kadarıyla. Orada bir çok modelini bir arada görebilir ve dinleyebilirsin. Fırsat olur da denk gelirse seni Adnan'ın evine de götürürüm. Orada da bir sürü model var. Dinlersin.

• Biraz garip olacak ama Gryphone uda sevmem mc ide.
    Ama mc i daha bir sevmem.
    Görüşüm kesinlikle beni bağlar,kimseyi kast ederek yazmadım.
  • firstdejavu kullanıcısına yanıt
    Bu isin guZel yani bu beğendiğin bir marka model illaki vardır alıp keyfini çıkartmalı

• quote:

Bu isin guZel yani bu beğendiğin bir marka model illaki vardır alıp keyfini çıkartmalı

Tabiki yeterki marka müptelası olup gözümüzü karartmayalım yeter.
    Objektif dinleyebilirsek zaten tüm zevki bu şekilde alabiliriz.
  • firstdejavu kullanıcısına yanıt
    Ben bu hifi ısını ve muzik dinlemeyi seviyorum
    Aynı zamanda cihazları da seviyorum bu ise ayırdığım bütçe kadar zaman zaman degisip keyf alıyorum misal gecen bir kac Parca hop aldım ama cidden film keyfim arttı ne zaman daha iyi bütçe olur o zaman daha iyi sinı alırım

Gel gor ki ofise koyduğum t40 bile yeri gelince yetiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 25 Kasım 2014; 0:30:25 >
  • Bu iş tabi ki tarz meselesi. Ona zaten şüphe yok!

Ama forumda sadece parasal fiyatla High-End kavramının eş değer tutulmasına karşıyım ben. Normalde hiç bir mal yoktur ki daha kötü yapılmadan daha ucuz yapılmasın sözü çok geçerli bir kavramdır. Ama Hi-Fi sektörü bu sözün en kötüye kullanıldığı sektörlerden biridir. Bu cihaz işinde de böyle. Kablo işinde de böyle. Kolon işinde de böyle. Bakıyorsun herhangi bir cihazın içine mesela maliyeti 200 dolar etmez, 50.000 dolar fiyat koymuşlar. Bakıyorsun diğer bir cihaza, neredeyse aynı parçalar ama fiyatı 2.000 dolar. Bu sektörde işten ayrılıp 2 -3 arkadaşın garajda başlayan Hi-End cihaz üretim macerası bitmiyor arkadaş. Ne garajmış yaa?

Benim forumlarda her zaman uyarıda bulunduğum bir konu var. Hi-Fi hobisinde en önemli şey, daha ucuza daha iyi ses alabilmenin yollarını bulabilmek ve aldığın cihazlardan maksimum verimi almayı başarabildikten sonra yeterli gelmediğini hissettiğin takdirde yenisini daha bilinçli bir hamleyle alabilmektir. Bodozlama binlerce doları döküp, her hafta sistem değiştirmek anca maymun iştahlılıktır.

Bu hobide para harcamanın ve zevkin sınırı yok!

• quote:

Gel gor ki ofise koyduğum t40 bile yeri gelince yetiyor

Aynen öyle.
  • Bu tartışmalar neye göre yapılıyor ben açıkçası anlayamadım. Markanın belli bir ürünü mü yoksa markanın genel algısı mı?
    Bir markanın referans ürününün high end diye anılması her segmentteki ürününü high end mi yapar? Ben birkaç çok özel markayı ayırırsam genellikle piyasadaki markaların neredeyse giriş veya orta seviyeden referans ürünlere kadar geniş bir segmentte ürün ürettiğini görüyorum.

Gryphon u örnek verirsem a/b entegereleri ile a pre/power larının benzer çaldığını aynı sistemde dinleyipte söyleyecek kimse sanırım yoktur (ki bence gryphon sesi a class olan modelleridir). Keza mcintosh içinde ma5200 ve mono mc501 lerin aynı çaldığını sanırım kimse iddia edemez. Burada iddia edilenden yola çıkarsak mcintosh un her ürünü veya gryphon un her ürünü high end midir?

Eşleşmelerden yola çıkarsak çok merak ettim kimin mbl hoparlör ile gryphonu neden eşleştirdiğini. Bu eşleşmeyi yapan colosseum ile ne eşleştirmişti acaba.
    Uygun bir kaynakla (reimyo veya gryphon) Sonus faber stradivari ile gryphon antileon signature/sonata allegro dinleyipte bunlar uymadı veya beğenmedim diyecek kullanıcı sanırım azdır. Belki de hayatımda portlu bir hoparlörden duyduğum en iyi bası duydum diyebilirim bu ikili ile.
    Usher ile nedense oldukça fazla gryphon eşleşmesi gördüm dinledim, antileon/sonata ile 8871/be10, diablo ile 8571, tabu ile 8571/be718, sanırım eşleştirilmelerinin sebebi usher ın biraz yumuşak ve gevşemeye yakın karakteri, kendisi çok kontrollü olmadığı için ciddi kontrollü ve sıkı bir ampli ile eşleştirilme gereği duyuyor veya düşünülüyor sanıyorum. Çok mu iyi eşleşiyor derseniz benim doğruma göre dinlediklerimden çıkardığım sonuç her model birbiri ile iyi eşleşmiyor. İki markanın iyi eşleşmesi benim kafamda çoğu model ve segmentteki ürün birbiri ile uyumlu çalmalı.

Detay konusu da cidden ilgimi çekti, aynı sistem içinde sadece ampliyi değiştirerek mi gryphon da detay azaldı diye düşünüldü yoksa farklı zamanlarda farklı bileşenler ve mekanlarda yapılan dinleti sonucunda mı? Eğer ikincisi ise çok yanlış bir ön yargı olduğunu düşünüyorum ve yine söz konusu şekilde beyan edilmesinin aslında çok yanlış bir dinleme/değerlendirme metodu sonucu ulaşılmış bir düşünce olduğunu söyleyebilirim. Tüm sistem aynı olduğunda bile sadece kaynak değişikliği bile bu yanlış sonucu ortaya çıkartabilir.

Amerikan soundu denilen şey nedir, kim tarif edebilir? Gerçekten duymak ve öğrenmek isterim.
    Ben amerikan markası olan birçok ampli dinledim bunların hangisi amerikan soundu bilmiyorum ama şunu biliyorum biri amerikan soundu ise diğerleri kesinlikle değil. Demek istediğim doğrusu, mcintosh ise ayre yanlış, krell doğruysa audio research yanlış, boulder doğruysa pass yanlış, spectral doğruysa jeff rowland yanlış diye uzar gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 25 Kasım 2014; 9:59:35 >

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Sn. Kdundar,

İyi niyetli gayretinizi alkışlıyorum, ama bu seviyede bir tartışma yok. Japonların %80 i Mcintosh kullanıyormuş haberiniz yokmuydu ?
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    Tartışma genel anlamda yapılıyor kdundar.

Benzer çalma durumu aynen söz konusu. Her markanın kendine has tonal bir denge yapısı vardır. Modeller arasında tabi ki fark var. Bu farklar detaylarda ve çözünürlükte ayrılıyor. Ancak klasik tonal denge, 1-2 istinai durum hariç hiç değişmez. Buna ben kendi tabirimle markanın ses imzası diyorum. Kimi marka yumuşak bir tonaliteyi benimserken, kimisi de sert bir tonalite sunar. Ya da kimisi orta sesleri apaçık ayyuka çıkartmayı tercih ederken, kimisi de üst frekansları ya da alt frekansları ya da her ikisini de yukarı veya aşağı değiştirmeyi tercih eder. Mesela bir Yamaha'nın sert çalmadığını kim inkar edebilir. ya da bir Onkyo'nun Yamaha'ya nazaran daha yumuşak karakterde olmadığını. Zaten böyle olmasa tek tip bir kaç ampli olurdu. Ama yine söylüyorum markasal ses imzası neredeyse hiç değişmez. Çünkü hepsinin kendine has markasal olarak bir tonal denge tercihi vardır.

Eşleşme konusuna gelirsek. Mbl hoparlörler le Gryphon'u Extreme Audio eşleştirdi. Zaten colosseum'lar bağlıydı MBL'lere. Ama bir çok değişik kombinasyonla da dinledik orada. Ayrıca daha öncesinde ve sonrasında da çok defalar değişik zamanlarda ve mekanlarda kombinasyonlarla Lotusta ve HongKong'da da dinledim. Ege'nin evinde de dinledik.

Amerikan sound'una gelince; Daha etli ve gövdeli. Daha canlı ve tabiri caizse, biraz daha parlak ve coşkulu olarak tarif edebiliriz. Kuzeyli sistemlerde bu denge daha mat ve benim tabirime göre kurudur. Bir İtalyan'da üst frekanslar biraz daha baskılı ama orta frekanslar daha belirgindir. Tıpkı bir opera gibi. Bir Japon da Amerikan alıntılarını duyabilirsiniz. Ancak üst ve alt frekanslar daha baskındır. Amerikan Sound'u kendini hemen belli eder. Sıradan bir kolonunda bile dev ve coşkulu bir sahne imajı vardır. Herkes farklı tonaliteyi sever. Bu konuda tek bir doğru yoktur! Tercih vardır. Tıpkı bir tonmaister'in diğer bir tonmaister ayarını tercih etmiyeceği gibi.

Japonların tam bir Amerikan hayranı olduğunu bendeki onlarca Japon Hi-End ve Hi-Fi dergilerinden fotolar çekerek de gösterebilirim. Abartısız Japon Audiophile'lerin en az 100 kişiden 80'inin evinde Amerikan cihaz ve kolonlarını görebilirsiniz. Benim arşivimde sakladığım 30 sene geriye dönük yüzlerce derginin neredeyse tamamında bu tercihleri görmek mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 25 Kasım 2014; 12:01:34 >

• Teknika doğru noktalara parmak basmış, ses var, ses var. Adam yıllardır bu işin içinde, vardır bir bildiği...
  • scollop kullanıcısına yanıt
    Diğer yorum yapanları da tanıyorsunuz umarım

• Bu yapılan genellemenin yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorum zaten. Mcintosh highend demişsiniz güncel ma5200 entegre highend bir ürün müdür?

Her markanın bir tonal denge yapısı varsa (tonal denge yapısı ne demek onu da tam anlayamadım, frekans cevabı olarak mı düşünmek lazım?) ve örnek olarak aşağıdaki modeller için de aynı şeyi düşünebilir miyiz?

Audio research vsi60
    Audio research ref75
    Audio research dsi200

veya

Gryphon antileon signature
    Gryphon diablo

veya

Pass INT 150
    Pass XA 60.5

Veya

Primare

I32
    I30

Eğer bu örneğini sunduğum cihazları dinlediyseniz ve evet aynı karakterde çalıyor diyorsanız zaten burada yazışmayı sonlandırıyorum, çünkü sizinle duyum olarak algımız çok farklı bu sebeple anlaşmamız mümkün değil.

Extreme in bu eşleşmeyi yapması doğru olduğu anlamına gelmez ve bence mbl i kendi elektroniği ile eşleştirmek daha doğrudur. Lotusta nasıl bir sistemde dinleti yaptınız mesela? Yakın zamandamıydı?

Amerikan soundu diye bir açıklama yapmışsınız, genellikle gövde üst bas vurgusundan 100-300 hz arasını kapsayacak şekilde, erkek için 125, kadın veya keman için 250 sax için 250-400 hz arasının iyi ifade edilmesi olarak yorumlanır. Parlaklık ise üst mid ve alt tizlerdeki agresiflik veya fazlalık olarak. Canlılık içinde iki tarif var biri reverb kaynaklı, bahsettiğiniz bu mu? Bunlar tariflerinizle örtüşüyor mu? Çoşkulu sahne imajı ne demek biraz açar mısınız?
    Dinlediklerinizden bu aşağıdakilerden hangileri bu sounda sahip, tüm markaların tüm modelleri mi?

mcintosh
    ayre
    krell
    audio research
    boulder
    pass
    spectral
    jeff rowland
    conrad johnson
    mark levinson
    bob carver
    dagostino
    lamm
    vac
    vtl

kuzeyli sistemleri mat ve kuru olarak tarif etmişsiniz, biraz açar mısınız nedir bu matlık/kuruluk, bu mat kuru ses aşağıdaki marka/modellerin hepsinde mevcut mu?

Gryphon antileon signature
    Copland cta405
    Hegel h300
    Vitus sia025

her 100 japondan 80 inin evinde mcintosh olduğunu sanmıyorum... japonların bir şeyi yapıyor olması doğru olduğu anlamına gelmez sanırım, 10 m2 odada odanın yarısı kadar hoparlörü 3 wattla sürmenin mantığını değil japonlar kimse bana anlatamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 25 Kasım 2014; 12:22:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Sn. Kdundar,

İyi niyetli gayretinizi alkışlıyorum, ama bu seviyede bir tartışma yok. Japonların %80 i Mcintosh kullanıyormuş haberiniz yokmuydu ?

Bundan gerçekten haberim yoktu, öğrenecek çok şey var demek ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 25 Kasım 2014; 12:28:40 >
  • Tanıdığım arkadaşım çok. Teknikayı da tanırım, diğer arkadaşlarıda. Adamın işi bu, bankacı, sigortacı, reklamcı vs. değil, yıllardır bu işin içinde. Ama haklısınız, en iyiyi bilenler 3 ayda bir sürekli tesisat yeniliyorlar, teknika 15 yıldır aynı sistemi kullanıyor. En iyi ses kişiye göre değişebilir, ama ne istediğini bilmek bu işte önemlidir. Deneme yanılma yöntemi insanı ancak en pahalı sistemleri almaya götürür, ve en sonunda da başladığı yere geri döndürür. En pahalı en iyi demek değildir. En iyisi sizi mutlu edendir...
  • scollop kullanıcısına yanıt
    Resmen demogoji yapılmış kusura bakmayın da bankacı da kulak olmaz mı sigortaci da kulak olmaz mı ayrıca bu ise en çok tr de doktorlar ve reklamcilar girmiş çok gördüm

Adam kimya şirketi sahibi ama çok hos sistemleri var

Kaldıki exterm Audio sahibi sadece bu isimi yapıyor

• E hani %80 nin evinde mcintosh vardı, şimdi amerikan cihazına mı döndü ? Allah aşkına dergiye bakıp böyle bir sonuç çıkarılabilir mi
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.