Şimdi Ara

Sony 32D3000 (Ağırlıklı) ve S3000, T2800 Arasında Seçim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık 1 aydır ben de LCD tv araştırıyorum,başkaca forum sitelerinede girdim,genellikle yorumların çoğunu okudum,edindiğim genel izlenmimimi baştan söyliyeyim,bu tv işinde tam anlamıyla profesyonel (yol gösterici) yok gibi...
    Başka konu başlıklarında (foto mak,dvd plyr,MP3 vb)son derece aydınlatıcı bilgiler bulunmasına karşın LCD ve Plazma tvlerde seçimler,izlenimler deneme yanılma yönetimiyle ve el yordamıyla gidiyor biraz...
    Her neyse ben de kendimce elemelerin sonucunda diğer markaları eledim ve Sony de karar kıldım.
    2.aşamam izleme mesafesi;İzleme mesafeleri ile ilgili araştırmalarımda en uzak 3.5 metre için de 32 inç tv almaya karar kıldım.
    Şimdi geldi model belirlemeye:
    -32 inçlerin babası 32 D3000 bildiğiniz gibi;100 Hz-Motionflow biraz tuzlu ama gönlüm de bu modelden yana...
    -diğer 2 model 32 S3000 ve 32 T2800;bu modeller tıpatıp aynı gibi,ama sitelerde bu ürünlerin karşılaştırmaları hemen hemen hiç yok,sony shoplardaki satıcılarad bu konuda çok yetersizler,T 2800 bir ara model ve sony.com.tr nin sitesinde yok,ancak satıcı firmaların sitelerinden özelliklerini indirdim,neredeyse aynı özelliklere sahipler.Sony shoplardan birindeki satıcının söylediğine göre T 2800 modelinin paneline bir kaç ekleme yapılmış (O NEDİR?BİLEN YOK...),ama T 2800 daha iyi diyolar..(hep böyle diyolu,mışlı,muşlu...)
    Gelelim benim merak ettiğim hususlara;
    1-Yukarıda saydığım modellerden kullanan var mı?memnun mu?başka modellerle karşılaştırma imkanı oldumu?
    2-Özellikle D3000 konusunda fikirlerinizi iletiriseniz sevinirim.(100 Hz-Moti...özelliği)Çünkü 32 inç bir TV için biraz tuzlu ama özellikleri bir çok full Hd tv den çok çok fazla,hani bu parayı hakediyo mu?(ben de oluşan kanaat ediyo gibi...)
    3-Diğer 2 alt model ile ilgili karşılaştırmalı hiçbir yazı göremedim,oysa ki her iki tv birbirine çok yakın...
    4-Bir diğer benim farkettiğim önemli husus ise forumdaki bir çok arkadaşta full Hd TV olayının fazlaca fetişleştirilmesi,mütemmim cüz olarak addedilmesi,oysa ki şunu belirtmek gerekirse 32 D3000 modeli sayabileceğiniz birçok full Hd Tv den çok daha iyi özelliklere sahip,ancak performanısyla ilgili elimde doğru dürüst bir yorum veya ciddi bir analiz yok...
    Son noktada gibiyim,%70 D3000-%30 S3000/T2800 düşünüyorum,hatta bu hafta nerdeyse D3000 ni alıyordum,bikaç işim çıktı halledemedim,iş bu hafta sonuna kaldı,bi kaç paylaşım gelirse sevinirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: vrt00
    1-Yukarıda saydığım modellerden kullanan var mı?memnun mu?başka modellerle karşılaştırma imkanı oldumu?

2-Özellikle D3000 konusunda fikirlerinizi iletiriseniz sevinirim.(100 Hz-Moti...özelliği)Çünkü 32 inç bir TV için biraz tuzlu ama özellikleri bir çok full Hd tv den çok çok fazla,hani bu parayı hakediyo mu?(ben de oluşan kanaat ediyo gibi...)

4-Bir diğer benim farkettiğim önemli husus ise forumdaki bir çok arkadaşta full Hd TV olayının fazlaca fetişleştirilmesi,mütemmim cüz olarak addedilmesi,oysa ki şunu belirtmek gerekirse 32 D3000 modeli sayabileceğiniz birçok full Hd Tv den çok daha iyi özelliklere sahip,ancak performanısyla ilgili elimde doğru dürüst bir yorum veya ciddi bir analiz yok...

Son noktada gibiyim,%70 D3000-%30 S3000/T2800 düşünüyorum,hatta bu hafta nerdeyse D3000 ni alıyordum,bikaç işim çıktı halledemedim,iş bu hafta sonuna kaldı,bi kaç paylaşım gelirse sevinirim.

Sony D3000 hakkında üst konudaki listede 7 konu var.
    Sony S3000 hakkında üst konudaki listede 3 konu var.

Bilginize.

Not : Başlığınızı düzeltiyorum, lütfen daha dikkatli olalım. Herkes sizin gibi başlık yazarsa hangi model hangi konuda konuşuluyor, nasıl anlaşılacak ?

• Bence 32D3000 modelinin üstünde duruyorsan. Yine 100 Hz özellikleri ile dikkati çeken Samsung LE-32M87BD ve Philips 32PFL7862D ye de bakmalısın.
    Özellikle Philips iyi bir alternatif gibi duruyor.
  • Şimdi muradım tam manasıyla anlaşılamadı galiba,nasıl mı?
    -ben forumun bi çok sony sayfasını da inceledim,ciddi anlamda (bu modellerle ilgili) bir eleştiri yazısına rastlayamadım,
    -Daha çok paylaşım amaçlı,çok güzel vb. ibareler yer alıyor,
    -Elbette ki son tahlil de her seçim kişisel bir tercihtir.
    -Ancak tercihlerimiz için profesyonel (daha doğrusu buna uzman yorumu diyelim) bir incelemeye rastlayamadım
    -Ama yine de bu Tvlerden herhangi birine sahip olan kişilerin de yorumlarını almak isterim
    -Sony ile ilgili açılan 2 ana topikten sony shop,mağaza sahibi bi arkadaş,kendisine tsk ederiz ama tv incelemesi vb yapmıyor
    -Ayrıca iki benzer model ile ilgili hiç bir karşılaştırmanın yapılmaması ilginç,belki de benim gözümden kaçmıştır (32 T2800/S3000)
    -Herneyse şayet yorum bırakmak isteyen olursa sevinirim...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_21425788/tm.htm

başlığı altında ben,m yazdıklarıma bakarsan bir fikrin olur sanırım.
    Şöyle demek gerekirse 32" boyutunda bir tv için D serisi özellikleri fazla bence S serisi fazlasıyla yeterli. (Çatı anteni ile seyretmeyecekseniz) D serisindeki extra özelliklerin çoğu karasal yayını düzeltmeye yönelik. Ben sunny uydu alıcımı altın uçlu philips kablo ile S3000e bağladım çok güzel görüntü alıyorum. Bilgisayar bağlantısında da hakeza beni çok memnun ediyor. Bence D serisi için 32" te o kadar fark verilmez. 40" olsaydı bozulma çoğalacağından belki gerekebilir ama 32" te S serisi alınabilecek en iyi TV.

• sevgili vrt00

yazında d3000 ile ilgili ciddi bir yorum yada yazı olmadıgını yada bulamadıgını belirtmişşin..ben burdan senın foruma dikkatli bakmadıgını , şöyle bi göz attıgını çıkartıyorum..çünkü forumda ilk d3000 kullanıcılarından biri olan senol , ben , cincibir ,drag digi arkadaslarımızın oluşturdugu ve sadece d3000 e özgü bi sürü topic vardı , sıkı bir araştırma ile bunlara ulaşmaman ise mümkün degil..doalyısıyla forumda ciddi bir arastırma yaparsan bulamayacagın bilgi yoktur öncelikle benim actıgım topigin linki burda , hemen hemen tüm sorularına resimli sekilde cevap bulabilrsin..e diger topicleride sen bul istersen

http://forum.donanimhaber.com/m_18092573/mpage_1/key_/tm.htm

birde bazı arkadaslaarımızda d3000 in 32 inç bir tv için fazlaca özellige sahip oldugunu belirtmiş..ilginç bir yorum.genelde tvler yetersiz özellikleri ile eleştirilirken bir modelin özeligi fazla ( dolayısıyla fiyatıda fazla , ancak özellik yönü ön plana çıkartılmış ) diye eleştirilmesi çok sık karşılaşılan bir durum olmadıgı için bu eleştiriyi bile cihaza yapılmış bir övgü olarak algıladım :) S seriside , T seriside seni üzmez , ama D serisi üzmemekle kalmaz , keyiften eritir , mest eder .. nedemek istedigimi alırsan görürsün .. kolay gelsin

saygılar

• merhaba,

D3000 güzel cihaz ve bence sony nin 32 inç serisinde en üst modeli. Sizi tatmin edecegi kesin. Eger bu kategoride ve fiyat ölçeginde bir cihaz düşünüyorsanız panasonic tx-32lx700F modelinide bir inceleyin derim. Aşagıdaki linkte yaptıgım inceleme var. Zevkler ve renkler tartışılmaz ancak D3000 in dış kasasını panasonige göre daha az estetik buldum.

http://forum.donanimhaber.com/m_15555957/mpage_2/key_//tm.htm#19426602
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bitter end ve lion2103,
    tsk ediyorum,verdiğiniz linkleri bugün inceleme fırsatım oldu.
    Sonyde karar kıldığım için kafamı daha fazla karıştırmak istemem ancak yine de panasonic topici de faydalı oldu lion2103.
    Sony 32 D3000 topici ise gerçekten çok faydalı oldu.
    Şayet 32T2800 i elersem ve 32D3000 alırsam sizden de bazı yardımlar isteyebilirim.
  • Benim 32D3000 için söylediklerim bir eleştiri değil övgü olabilir ama benim görüşüme göre S serisi gibi çok güzel bir TV yi 2000 YTL ye almak varken daha güzel olan bir tv ye 3000 YTL gibi bi rakam vermek mantıklı gelmiyor. D serisi tabiki daha üstün özelliklere sahiptir ama kanımca S serisi fiyat performan olarak daha mantıklıdır.

Burada 32D3000 i olanlar alınmasın. Bu olay birazda zevk meselesidir. Alacak arkadaşlarada en büyük tavsiyem TV alacağınızda önce mağazaları gezin hoşunuza gidenleri belirleyin daha sonra forumlardan araştırın ve en son karar verdiğiniz modelleri birden fazla mağazada çeşitli kaynaklardan ve diğerleriyle kıyaslayarak görün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: laciwert

Benim 32D3000 için söylediklerim bir eleştiri değil övgü olabilir ama benim görüşüme göre S serisi gibi çok güzel bir TV yi 2000 YTL ye almak varken daha güzel olan bir tv ye 3000 YTL gibi bi rakam vermek mantıklı gelmiyor. D serisi tabiki daha üstün özelliklere sahiptir ama kanımca S serisi fiyat performan olarak daha mantıklıdır.

Burada 32D3000 i olanlar alınmasın. Bu olay birazda zevk meselesidir. Alacak arkadaşlarada en büyük tavsiyem TV alacağınızda önce mağazaları gezin hoşunuza gidenleri belirleyin daha sonra forumlardan araştırın ve en son karar verdiğiniz modelleri birden fazla mağazada çeşitli kaynaklardan ve diğerleriyle kıyaslayarak görün.

Sn.Laciwert

1-32" LCD lerde bugün için "genel" notları ve yorumları itibarıyla D serisi açık ara öndedir,ona yakın olarak Philips in ve
    Panny meşhur LDX/LX lerini ciddi olarak geçmiştir

2-Philips ve Sony nin çok güzel bir Amerikalıların "marketing tool" dedikleri olayı vardır,aynı seriye(panel+H/W+S/W) fonksiyon özelliklerini farklı farklı
    uygulayarak piyasaya verirler,müşterinin kafası iyice karışıp "birisini mutlaka alsın" diye!!
    Bu numarayı en çok Sony yapar sonra Philips yapar,ama şimdilerde birkaç marka hariç hepsi yapar,bu bir "satış disiplini" olmuş artık çekik gözlülülerde
    (Philips te artık çekik gözlü oldu LPL den sonra!!)

3-Senin belirttiğin örneğin YTL 1.000 gibi bir rakam çok ciddi bir farktır ve bu fark rakamı ilede bir tanede 20" panel alıp örneğin mutfağa koyabilirsin
    Böyle işleri maalesef biz Türkler bilmiyoruz yada yapmıyoruz ama bizden ortalama 5/8 kat fazla gelir elde eden elin Amerikalısı yada İngilizi hep böyle
    yapıyorlar(Neden Vizio gibi bir marka USA da panel pazarında hemde korkunç boyuttaki satış ratio su ile birinci olmuştur!!!Üniversitede TEZ konusu oldu
    artık Vizio!!)

4-İhtiyacını görebilecek fonksiyonları yetiyorsa sana elbette ucuz olanı almak en mantıklısıdır,Sony o serilerde zaten aynı panel+H/W+S/W v.s kullanmaktadır,
    Marketing Tool olayına kapılma sende,netice itibarıyla o bahsettiğin serilerin hepside güzeldir,tabiki panelde sorun çıkmazsa(dead-pixel gibi örneğin) veya
    banding/clouding v.s ki bu zaten hemen herkesin başına gelebilir,herhangi bir sorun yoksada zaten çok güzel bir TV olarak kullanırsın+

Selamlar

• Bu haftada LCD yi alamadım. Aslında bir parça müsebbibi ;LİON2103
    forumda yazdığı ve verdiği linki başımdan savarak okumuş ve teşekkür etmiştim.
    "Panasonic tx-32lx700F i düşün bir de demesi" hiç ilgimi çekmemişti aslında.
    Ve cumartesi günü içimde kalmasın diye İzmir montrö Egemen' e uğradım. Lcd leri incelerken dur şu Panasonic' e de bir bakayım dedim. Ürün özellikleri muhtelif toppiclerde ayrıntılı incelendiği için bir kez daha sayıp dökmüyorum. Özellikleri gayet iyi ama esas önemlisi "kaportası" gerçekten çok güzel, Samsunglar da bana itici gelen parlak kasa bu modelde o kadar şık yapılmış ki. Gerçekten şık olmuş panasonic tv,genel de her markanın pahalı,üst modellerinde (Sonynin x serisi,philipsin Aurea tvleri vb.) güzel ve şık tasarımları mevcut. Oysa 32Lx700F cidden düşünülebilecek iyi bir alternatif sony 32D3000'e. Sonynin 32 D3000 modelinin ne kadar basit ve düz bir TV olduğunu görüyorsun,sadece iyi bir Tv,güzel bir aksesuar hiç değil.
    Ancak gelelim Pnasonicin eksi yönlerine iki tv arasında bayağı bir fiyat farkı var. Zaten 32 inç bir tv için yüksek sayılır iki tv içinde verilen rakamlar.
    Egemenin 32Lx700F için verdiği 12 ay vadeli fiyat 3.300 YTL,Nakit:3.000 YTL.
    Muhtelif Sony mağazalarından aldığım 32D3000 fiyatı ise nakitte 2.400 YTL. civarı. Nakitte 600 YTL. fiyat farkı ciddi bir fark.
    Üstelik Panasonic karasal yayınları desteklemiyor. Ayrıca Sony 5 yıl garantili.
    Bir de mağazayı gezerken Panasonic Full HD tx-37lzd70F modelini gördüm. Cidden daha da güzel bir model bu full Hd. (evet ,amerikayı yeniden keşfediyorum!),Panasonic hiç düşünmediğim bir marka olduğundan elbette bu model de hiç gözüme çarpmamış.Özelliklerini yazmıyorum ama fazla bir cihaz olduğunu hemen görüyorsun.
    Her neyse bu tv için de nakit:3.450 YTL.,12 ay vadeli:3.790 YTL. fiyat verdiler.
    Fiyatları başkaca bir yere sormadım ama bu fiyatlar bana çok yüksek gibi geldi.
    Bir kez daha düşünmem lazım galiba...

• 32D3000'in Sony bayiinde (Izmit) fiyati 2900YTL , ne dersiniz pahali mi , Istanbul'da daha uygun fiyata bulabilir miyim...?

Saygilarimla ,
  • quote:

Orjinalden alıntı: vrt00

Bu haftada LCD yi alamadım. Aslında bir parça müsebbibi ;LİON2103
    forumda yazdığı ve verdiği linki başımdan savarak okumuş ve teşekkür etmiştim.
    "Panasonic tx-32lx700F i düşün bir de demesi" hiç ilgimi çekmemişti aslında.
    Ve cumartesi günü içimde kalmasın diye İzmir montrö Egemen' e uğradım. Lcd leri incelerken dur şu Panasonic' e de bir bakayım dedim. Ürün özellikleri muhtelif toppiclerde ayrıntılı incelendiği için bir kez daha sayıp dökmüyorum. Özellikleri gayet iyi ama esas önemlisi "kaportası" gerçekten çok güzel, Samsunglar da bana itici gelen parlak kasa bu modelde o kadar şık yapılmış ki. Gerçekten şık olmuş panasonic tv,genel de her markanın pahalı,üst modellerinde (Sonynin x serisi,philipsin Aurea tvleri vb.) güzel ve şık tasarımları mevcut. Oysa 32Lx700F cidden düşünülebilecek iyi bir alternatif sony 32D3000'e. Sonynin 32 D3000 modelinin ne kadar basit ve düz bir TV olduğunu görüyorsun,sadece iyi bir Tv,güzel bir aksesuar hiç değil.
    Ancak gelelim Pnasonicin eksi yönlerine iki tv arasında bayağı bir fiyat farkı var. Zaten 32 inç bir tv için yüksek sayılır iki tv içinde verilen rakamlar.
    Egemenin 32Lx700F için verdiği 12 ay vadeli fiyat 3.300 YTL,Nakit:3.000 YTL.
    Muhtelif Sony mağazalarından aldığım 32D3000 fiyatı ise nakitte 2.400 YTL. civarı. Nakitte 600 YTL. fiyat farkı ciddi bir fark.
    Üstelik Panasonic karasal yayınları desteklemiyor. Ayrıca Sony 5 yıl garantili.
    Bir de mağazayı gezerken Panasonic Full HD tx-37lzd70F modelini gördüm. Cidden daha da güzel bir model bu full Hd. (evet ,amerikayı yeniden keşfediyorum!),Panasonic hiç düşünmediğim bir marka olduğundan elbette bu model de hiç gözüme çarpmamış.Özelliklerini yazmıyorum ama fazla bir cihaz olduğunu hemen görüyorsun.
    Her neyse bu tv için de nakit:3.450 YTL.,12 ay vadeli:3.790 YTL. fiyat verdiler.
    Fiyatları başkaca bir yere sormadım ama bu fiyatlar bana çok yüksek gibi geldi.
    Bir kez daha düşünmem lazım galiba...

Merhaba,

Karasal yayın sizin için önemli ise aynı cihazın lxd700F modelinde var ki sadece istanbul bilişim kendisi ithal edip satıyor diye biliyorum. Peşin fiyatı 2750YTL. lx700 modeli ise istanbul bilişimde 2520 YTL. Mediamarktada geçen haftasonu lx700F modelini 2840YTL gördüm.
    Cihazı pahalı bulmanızı anlıyorum ve bu kategoride cihaz düşündügünüzü belirttiginiz için bu modeli tavsiye ettim.Sizi çok fazla etkilemek istemem bu seçiminizde ancak SD yayınlarda cihaz tescilli olarak güzel görüntü veriyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: komazec

32D3000'in Sony bayiinde (Izmit) fiyati 2900YTL , ne dersiniz pahali mi , Istanbul'da daha uygun fiyata bulabilir miyim...?

Saygilarimla ,

Şahsi kanaatim bu zamanda 32" bir tv ye 2900 verilmez. Pek çok büyük firmanın 40" tv lerini o fiyata alabilmek varken...

Sony sitesinden bayilerinin telefonunu alıp, tek tek aramanı hatta telefonda pazarlık yapmanı tavsiye ederim. Daha ucuz bulabilirsin gibi geliyor bana..
  • Sn Komazec;
    32D3000 ile ilgili aldığınız fiyat bence çok yüksek;izmirde muhtelif sony bayilerinde nakit 2.400/2.450 YTL. civarı. vadeli fiyatlar ise kullandığınız kredi kartları ile istediğiniz vadelere göre değişiyor.
    Not:bu fiyatlar 5 yıl garantili sony mağazalarınca bana verilen verilen fiyatlar.
    selamlar
  • 32 t2800 kullanıyorum cok memnunum ama oncelıkle ne ıstedıgıne karar ver ben sadece uydu kanallarını ızlıyor ve dvd kullanıyorum sonuc mukemmel ve sıkarttan baglı VRT00

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 24344 -- 27 Eylül 2008; 20:33:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.