Şimdi Ara

SONY 40W4500'mü yoksa SAMSUNG LE40A656'mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar, ben 40 inc televizyon almayı düşünüyorum 2000-3000 TL civarında.
    Fakat kararsız kaldım 2 marka arasında, bu modellerin özellikleri yaklaşık aynı, sadece samsung modelinin tepki süresi 4ms, Sony'ninki 8 ms. ve ayrıca samsung modeli 500-600 TL daha ucuz. Sizce samsungun kalitesi SONY kadar iyi mi?

• samsungun tepki suresi sallama hocam gecin o 4 ms lafini. W4500 her kosulda tercihiniz olmali diyecemde forumda baya bir problemli serileri oldugu yazilda w4500`un... Forumu bir inceleyin.
  • 2 hafta önce 40A656 aldık arkadaşa sony pahalı gelmişti fakat keşke bekleyip sony alsaydık diyorum başkada birşey demiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Davidoffmath

2 hafta önce 40A656 aldık arkadaşa sony pahalı gelmişti fakat keşke bekleyip sony alsaydık diyorum başkada birşey demiyorum...

hangi problem/özelliklerden ötürü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarper.unen

quote:

Orjinalden alıntı: Davidoffmath

2 hafta önce 40A656 aldık arkadaşa sony pahalı gelmişti fakat keşke bekleyip sony alsaydık diyorum başkada birşey demiyorum...

hangi problem/özelliklerden ötürü?

Lafa Yayık Gibi Atladğım için Özürdiliyorum ...656A ..6 Seri Sammy__Palak Panel Yani Gündüzleri Çile babam Çile..Şu perdeden gelen gelen Güneş yada açık hava paneli öle sırıtırki yüzünü cam gibi görüyosun +Bulutlanma ..Unutmayın Backlıgyht değil Bulutlanma Beyazlarda Başrısız Az da olsa ..Siyah dengesi Çok İİİ 6..SERİDE 100hZ TAM İŞLEYİŞİ oLMAMASI VE sd lerde pek iyi değil bence Arkdaşın sıkıntısı Budur Başkada Pek bi derdi Olmaz Ama gece Ortamında (HD) Materyalda 6.seri Farkını verir orası Tartışılmaz Hatta Gece Paneli Olarak üst konumdandır

• Sony de en iyi seri w serisidir.. Ben sony alırım. Son olarak enerji sarfiyatlarınada bak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozas

Sony de en iyi seri w serisidir.. Ben sony alırım. Son olarak enerji sarfiyatlarınada bak..

X serisine çok büyük bir hakaret olmuş :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PANASONİC'Mİ SONY'Mİ
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tru_ozan

quote:

Sony de en iyi seri w serisidir.. Ben sony alırım. Son olarak enerji sarfiyatlarınada bak..

SONY_En iyi serisi OLED'Tir (X) Serisine Hkaret değil resmen Darbe Ama Tabi (W) Seriside HIGH-Seridir Ama (X) Arsında Uçurum Lar Var
  • quote:

Orjinalden alıntı: GOGOMEZ

quote:

Orjinalden alıntı: tru_ozan

quote:

SONY_En iyi serisi OLED'Tir (X) Serisine Hkaret değil resmen Darbe Ama Tabi (W) Seriside HIGH-Seridir Ama (X) Arsında Uçurum Lar Var

Hocam bu x serisi ile w serisi arasındaki uçurumlar var dediğiniz farklar nelerdir, bu farklar hangi kullanım durumlarında ortaya çıkar ve ne kadrlık bir farktan bahsediyoruz

- Mesela sd yayınındaki fark ne olur
    - Ps3 kullanımında fark ne kadar olur
    - Dvd de fark ne kadar olur
    - Blu-ray da fark ne kadar olur (muhtemelen ciddi fark olur)
    - Hd yanında fark ne kadar olur (muhtemelen ciddi fark olur)

Birde şunuda söylemek isterim malum hd yayın malesef yok (paralı yayın olarak var ondada kanal sayısı çok az dt, d-smart gibi) blu-ray çok yaygın değil olsada fiyat olarak benim için alınabilir seviyede değil, bunları göz önüne aldığımız zaman aradaki fiyat farkı 1000-1200 TL gibi vermeye değer mi?
    Bu fiyat farkını kendim için söylüyorum verilebilir, ama kendimi çok zorlamış olurum. Sizce durum kendi açımdan böyle iken hangi modeli ne sebepten tercih etmeliyim, hatırlatmakta yarar var ben x ve w serisini kıyaslamıyorum sadece x serisi bütçemi zorlayacakken alamamı önerirseniz bunun nedenlerini öğrenmek isterim.

Kısaca teknik detaya girmeden bana aradaki farkları söylerseniz çok memnun olurum,
    Şimdiden zahmet edip cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, saygılarımla...

• Svg:HWA@zaza

Sizi Anlıyorum Ve Alacağım benim İçin Panel En iyisi Olsun diyosunuz Haklısın ___Bak Şimdi Olaya gel senlen Şçle Bakalım<<<<,
    Panel Alıyosun Misal Gittin 40W4000 Aldın Eyw Çok İi Bi Paneldir Kronik Sorunları Yoktur ___10 Numara Gözükür Gözünde Aaaa Bi de Bkarsın 600 Ytl Farkla W4500 Seni Çeler Ama sanki Arada fARK Yokmuş Gibi Gelir Ama Vardır Neden ?

Sen İlk Önce (HD) Yada (SD) Bi kenara Bırakalım Şimdi <<Asıl OLaya GEL Bakalım Senlen __Bir Panel Alıyosan İlk Önce Siyah Performansına Ve Beyaz Performansına Bak __Neden <<500Cdm2 PaRlakLık Olan BİR LCD HDTV_Plazmalarda Bu Rakam Bazen Native Markalarda 1500Cm2 kADA çIKabiliyor____

Senin Sölediklerinde 'De Çok Haklısın HD Yayınlar Vasat Ülkemizde Ancak Digital Platformlarda Mevcut<<HD-SMART+DIGI+PLUS+TELEDÜNYA __GENEDE AYlık Fatural Gereksiz LİG TV HD İzlicen HD Bekliyoken Derbiler HD+HD-SMART Tada Öle Şanpiyonlar Ligi HD+ VS VS

BLURAY Player alıyosun<<Bluray Filmler Çok Pahalı 55 Ytl <<Tuzlu Biz naparız HTCP,Den (MKV) Ler Yada (WD) Yada (Popchourn Gibi) HDMI Centerlardan Avunur İyide Oluyo Yani Digital TV Ye___Digital Yayın Veriyoruz Ekseni Yok_____

100Hz Diyoruz Panellerde Hızlı sahnelerde Görüntü Kaymaksızın Akıcı Bi Görüntü Ya ..Marka Ve Modellere Kadar değişiyo Beni Telafüz Et (VESTEL SLIM) 100HZ işleyişi Kadar (SONY) Monitionflow 100 Hz Kadar Akıcı Bulmadım O derece Yani<<<,

Sen Öncelikle (SD) Yayını Bi Kenera AT (SD) İzliceksen Tüplü Tv ^Den Daha İyisi Yok__(HD) İçin HDTV Alınır Ama Ülkemize Baksana (HD) Kıtlığı İmana Vurmuş

Alcağın Tv'Ne Marka Olursa Olsun İlk Önce Siyah Performansına Bak ___Onun İçin Bana Yeticek Diyosan (W4000) Şiddetle Öneririm _Eğer 100Hz İstiyosanda Sık dişini W4500 De Al__Ondada sorunlar Var (PRO) İşlemcinin Ne kadar iyileşmesi bu Modelde söz Konusu Gerçi Gördüm 100Hz İşleyişini Ttamin edici Gerçekten ___Sammy Konusunda Fazla KONUŞMICAM o Ap Ayrı Bi Kulvar söliceklerim Bunlar_____

Filim İzliyosun Karnlık bir ortamda Filimde Karanlık bi sahne Var panelden __Işık Süzmesini Yani BACK Görmek istemiyosan (w) Senin İçin en iyi Çözüm Olucaktır___
    Ha kendini zorlarım dersen bende sana derimki CCFL/Son Nokta (X4500) Ama Fiyatı aşarmı bilmem dostum

• @ GOGOMEZ

Hocam öncelikle ilginiz ve verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.
    Her söylenenden birşeyler almaya ve öğrenmeye çalışıyorum, evet x serisi w serisinden iyi pro işlemciye sahip tamam ama aradaki farka (1000-1200 TL) değer mi birde, asıl farklıklar hangi kullanım durumlarında çıkar bu sorularımın cevabını bulamadım

Dediğim gibi fiyat sorun olmasa kesinlikle gider 40x4500 alırdım, ama arada ödeyeceğim farkın getirisi olup olmadığı benim için çok önemli bu farkı verebilirim evet ama beni gerçekten zorlar, ikna olursam ne yapar ne eder o farkı ödeyip alırım lakin bu sıkıntıya değer mi.

• quote:

Orjinalden alıntı: HWA@zaza

@ GOGOMEZ

Hocam öncelikle ilginiz ve verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.
    Her söylenenden birşeyler almaya ve öğrenmeye çalışıyorum, evet x serisi w serisinden iyi pro işlemciye sahip tamam ama aradaki farka (1000-1200 TL) değer mi birde, asıl farklıklar hangi kullanım durumlarında çıkar bu sorularımın cevabını bulamadım

Dediğim gibi fiyat sorun olmasa kesinlikle gider 40x4500 alırdım, ama arada ödeyeceğim farkın getirisi olup olmadığı benim için çok önemli bu farkı verebilirim evet ama beni gerçekten zorlar, ikna olursam ne yapar ne eder o farkı ödeyip alırım lakin bu sıkıntıya değer mi.

Geç Cevabım İçin Kusura Bakma<<<

Şimdi X Serisi Şu an İçin OLED Tv Nin Bi Geri Paneli,Yani (X) Serisinden Alcağın (HD ) Vb (SD) Görüntüyü (W,S,L,E) Serisinden Alamazsın Bu Hem (HD) İçin Hem'De (SD) Yayınlar İçin Geçerlidir ___Okadar Detaylı Bi İşleyişi Vardırki X4500,Kendini Yayına Kilitledinmi Tmm____İzlemesi Bile zevk

Şimdi Eğer Bütçemiz' Yetmiyosa__Napcaz (W) Serisini Ele Alalım (Malum (X) Serisi Alamadık (W) Serisine Yöneldik Ben aslında (W4000) Daha Çok seviyorum Daha iyi Sanki Siyahlarda (W4500) Göre Evet Öle___100Hz Pek Umrunda Olmayan Biri İçin Önemli Nokta/ Çünkü (W,E,S,L) Hepsi (X) DahiL PRO İşlemciye sahip Görüntüde Bu Özelliğin Ani Şekilde __İyileşmeler Söz Konusu__Oluyor

Şimdi (X) Yüksek Cont:Değeri Siyahları Daha Bi sİyah Orantıda Panale Veriyor Bu nedenle Arka Işık Süzmesi Eksilere Geziyor__Ne Mutlu ...

(W) Serisi Emin Ol (X) Alamayan Biri İçin En Müjde Çözümdür Yani Şöle Sıralıyalım Listede___

1.(SD) Yayında (W) Orta Sınıf (X) De daha Yüksek ___
    2.(HD) (X) Önplanda (W) İse Siyahlarda (X) Daha Başarısız Ama oda Çok Çok İİİ

Sonuca Gelelim ____İlk Önce sen Kafana Model Belirle Başka Markalarla Aklını Bucalama __İşin İçinden' Çıkamaz Üzülürsün :Emin Ol__________
    SONY _CENTER Git (W4000,W4500,X4500) Yanına Git Her 3.nede/ Birlen ANaliz et ve Panellerin Yanında Max:30 Dakka Zaman Harca Sadece sus Ve izle

(X) Seni Büyüler (W) (X) Den sana/ Orta sınıf Panel gibi gelicek ___Ama Tabi Ayarlarıda Eksik etme __(W) Pasif Bi Panel dehil Aktif Bi paneldir __Siyahta emin Olll (X) Kadarda yeri ve zamanına göre Başarılıdır aMA uNUTMA nE kADAR eKMeK oKadar Çok Köfte___

Seni Üzmek Haddime Düşmez Ama_O ki Panel Alıcaksın Ne Yap Ne Et (X4500) Al Ozaman Ne demek İstediğimi Anlarsın ..O ki senin Açından Sorun yoksa Kardeşim ___Yada Sık 1+2 Ay Dişini 4000 Ytl Rakamada Bulursun İşte Uuzun bi süre PANEL ...İhtiyacında Olmaz Aklında Karışan bişey Varsa Buyur Söz Sende

• Kısaca benim önerim SONY olurdu...göz atmak istersenizwww.btsony.com a bakabilirsiniz..

Saygılar.
  • Yeni cikan modelleri beklemekten LCD alamadim hala:) Isin kötüsü takip ettigim tüm LCD ler asagi yukari ayni fiyat..Önce 40W4500 düsmesini bekliyordum düstüde,1000€ altina alabiliyorum,keza 40A786 yine 1000€ civari,simdi yeni cikan W5500 ve övülen B650 yine 1000€ civari,isin icinden cikmak dahada zorlasiyor,öezellikle yeni cikti diye atlamak istemiyorum ama yenisi varkende ayni paraya eski modeli alip almamak düsündürüyor..
  • @ GOGOMEZ

Hocam ilginiz, verdiğiniz açıklayıcı bilgiler ve samimi yaklaşımınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim.

Sizin gibi fikirlerini önemsediğim bir ustanın aradaki farka değer demesi şu aşamda benim için önemli, aklımın bir köşesine yazdım.
    Hocam şimdiye kadar W4500 ve X4500 modellerini görme şansım olmadı ilk önce biraz fikir saibi olup ondan sonra gezmek istedim. Ama Kocaeli'de şu ana kadar gezdiğim yerlerde W4000 dışında üst seviye bir model göremedim, bende sizin dediğiniz gibi X4500 ve W4500 ü yan yana görüp incelemeyi çok arzu ediyorum. Önümde yaklaşık 2 aylık bir zaman var hem biraz daha para biriktirmek hemde biraz daha bilgi sahibi olmak istiyorum, malum özellikle kendi payıma iyi bir para vereceğim, bu kadar büyük bir para verip hata yapmak ve sonrasında pişmanlık yaşamak istemiyorum çünkü Allah nasip ederse aldığım tv yi 10 yıl kullanırım.

Şimdilik aklımdaki sorulara cevap aldım, bundan sonra modelleri canlı olarak görüp sonrasında kafama takılan hususlar hakkında sizleri tekrar rahatsız ederim. Başka model konusuna gelince şimdilik başka bir model düşünmüyorum, Samsung aklımda olan markalardan biriydi ama forumda genel anlamda çok tatmin edici şeyler okumadım ve daha fazla kafa karışıklığı olmaması için aklımdan çıkardım.

Sizi ve sizin gibi forumdaki değerli ustaların fikirlerini almaya ve sizleri rahatsız etmeye bir süre daha devam edeceğim, verdiğim ve vereceğim rahatsızlıktan ötürü şimdiden özür diler, saygılarımı sunarım...

• quote:

Orjinalden alıntı: HWA@zaza

@ GOGOMEZ

Hocam ilginiz, verdiğiniz açıklayıcı bilgiler ve samimi yaklaşımınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim.

Sizin gibi fikirlerini önemsediğim bir ustanın aradaki farka değer demesi şu aşamda benim için önemli, aklımın bir köşesine yazdım.
    Hocam şimdiye kadar W4500 ve X4500 modellerini görme şansım olmadı ilk önce biraz fikir saibi olup ondan sonra gezmek istedim. Ama Kocaeli'de şu ana kadar gezdiğim yerlerde W4000 dışında üst seviye bir model göremedim, bende sizin dediğiniz gibi X4500 ve W4500 ü yan yana görüp incelemeyi çok arzu ediyorum. Önümde yaklaşık 2 aylık bir zaman var hem biraz daha para biriktirmek hemde biraz daha bilgi sahibi olmak istiyorum, malum özellikle kendi payıma iyi bir para vereceğim, bu kadar büyük bir para verip hata yapmak ve sonrasında pişmanlık yaşamak istemiyorum çünkü Allah nasip ederse aldığım tv yi 10 yıl kullanırım.

Şimdilik aklımdaki sorulara cevap aldım, bundan sonra modelleri canlı olarak görüp sonrasında kafama takılan hususlar hakkında sizleri tekrar rahatsız ederim. Başka model konusuna gelince şimdilik başka bir model düşünmüyorum, Samsung aklımda olan markalardan biriydi ama forumda genel anlamda çok tatmin edici şeyler okumadım ve daha fazla kafa karışıklığı olmaması için aklımdan çıkardım.

Sizi ve sizin gibi forumdaki değerli ustaların fikirlerini almaya ve sizleri rahatsız etmeye bir süre daha devam edeceğim, verdiğim ve vereceğim rahatsızlıktan ötürü şimdiden özür diler, saygılarımı sunarım...

Dostum izmit mavibilgisayarda geçen haftaya kadar 46x3500 vardı ki bu x serisinin bir önceki modelidir ama görüntüyü görmeni isterdim...Yalnız eğer 40x4500 düşünüyorsan bildiğim kadarıyla o panelde led teknolojisi yok 46" ve üzerinde led var...Birde bu tvleri öylr tüplü gibi 10 sene kullanman biraz zor..Belki ömür olarak yeter ama teknoloji olarak en fazla 2-3 sene sonra yeni tv leri görünce sıkıntı olur.. O yüzden bence fazla düşünme al bir w4000 sırtın kolay kolay yere gelmez vermediğin fazla para ilede bir çok ekipman alabilirsin (ps3,mkv player, ses sistemi vs.)

• sağolun arkadaşlar ilginiz için, buradan anlaşılacağı üzere sanırım SONY alacağım. X serisi de çok güzel tabi ama bana pahalıya patlar. W serisi de işimizi görür herhalde...
  • Açıkcası bence arkadaşın sorusu şöyle sorulabilir.

Şu an için, W4500 ile X4500 arasındaki farka %20 dersek (tamamen atıyorum)

2 sene sonra bu fark bence %10- %8 lere inecek(fiyat performans açısından değerlendirirsek). Çünkü yeni teknolojilerle artık o 2 sene sonra X4500 aldığın paraya X4500 den çok çok daha iyi bir modelin 46" olanı alınabilecek. ayrıca, erilen paraya göre kıyaslayacak olursak 2 sene içinde W belki %30 değer ve teknoloji kaybedecek ama X %40 değer ve teknoloji kaybedecek.

Şu an için teknolojinin son noktasını almak 2 sene sonra daha fazla zarar etmek demek. Yani A3 alacaksınız diyelim, birisi en alt versiyonu(50.000 TL), birisi en üst versiyonu(75.000 TL). A3 ü 5 sene sonra satarken 35.000 e en alt versiyonu, 45.000 e en üst versiyonu satarsınız.

bu açıdan bakılınca (anlatabildiysem eğer) X serisi almak 2 sene sonra üzücü sonuçlar doğurabilir. ama X serisi de bambaşkadır diyo herkes... zor karar...

Peki bende bir soru sorsam;

46W4500 mü 40X4500 mü? İzleme mesafesi her ikisi için de uygun olacak ise

• quote:

ben cevap veriyim şahsen 46'' olanı alırdım..bu saatten sonra 40 lar kesmez..hatta bana göre ideal fullhd 52'' dir..bu arada bekleme lüksü olan kesinlikle beklesin hemen hemen her markanın yeni serileri yolda hem eski serilerde düşüş açısından hemde yeni serilerin özellikleri bakımından 1-2 ay daha sıkın dişinizi..lg-pana-samy-sony hepsi kapıda ve gerekirse 1 model düşük alın ama 46 dan aşşağı panel almayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: groll

quote:

Ben cevap veriyim şahsen 46'' olanı alırdım..bu saatten sonra 40 lar kesmez..hatta bana göre ideal fullhd 52'' dir..bu arada bekleme lüksü olan kesinlikle beklesin hemen hemen her markanın yeni serileri yolda hem eski serilerde düşüş açısından hemde yeni serilerin özellikleri bakımından 1-2 ay daha sıkın dişinizi..lg-pana-samy-sony hepsi kapıda ve gerekirse 1 model düşük alın ama 46 dan aşşağı panel almayın

Olaya Çok İii Yaklaşmıssınız__Eyw Ama Biraz Anlamakta Sizi Zorluk Çekiyorum Ama Şu AçıDan (X,V,E,W,Z,) Vb Markalarda Üst seriler Diyelim Bunlar Bi Kenera_____

Şu Boyut< Meselesi Ya Tmm_?___1080p SinyaliNi Belki (37'') Vermez Tam Anlamıyla< Ama (40'') Üstü Okey__Hadi Onu Geçelim Herşey OK<<<<<

Şimdi Bakıyorumda __Onca Koca Paneli Napıcaksınız ___ Ben 2 Yıldan Beri (46) Kullanıyorum Ammada Bütük Deyip__3 Metre İZLeme Mesafem oLMAsına Rağmen ___Acaip Sıkıntılıyım Nedir Bu Büyük Panel Hastalığınız ? Çıkıpta Biri beni Terslicek Şimdi (SANANE) Dicek

Ama Arkadaşlar__40''Çok da Geniş Bi Paneldir Bence __Şimdi Eve 52''Koysam Çok Abes Kaçar Buzdolabı Küçük Kalır Yayında Ki Olmaz ____

Yani YA Siz Mağazalarda 40__Çok Küçük Geliyo ___Göz Yanılması Yada Aman 40''Küçük Gelirde__46 Ve Üstü Yada 52'' Yada 60 Höngggggg

Yani__40 Aslında Tam İdeali Bilemedin Taş Patlasın 42''46 Ve Üstü Hem Pixseller Çok dağınık Oluyo Ne Panel Olursa Olsun ve __EV Mekanını Sırıtıyo Bence__Benim Tavsiyem Size (40) Panel Almanız< Yada __Taş Patlasın (42'') Alın. Çok Büyük __İnanın Zevkli Olmuyo__Yani 40''Mağazada Görüp İşte Tam İdeali Dedinizmi İnanın (Eve ) Girer Girmez (HULK) Bişey Çıkıyo Panel____Yani Bu Benim Kendi Düşüncem __ Okadar Büyük Panel< Rahatsız Eder Sizi __GeÇen Arkadaşım 52'ZF Serisi Aldı ___Gitti 40 İle değiştirdi XV Modeli İle Ne bilim Çok Taktınız Şu Büyük İşine Dostlarım <<< Ben (46X4500) Yana Yana AĞlıyorum Alsam Alsam Ama Şimdi 46''Almak Ölüm Benim İçin ____Belkide (OLED) Alırım Hiç Belli Olmaz

Onun İçin

100Hz__CCFL/En üst Seri_İşlemci Kalitesi +Madiyat Çok İii İse (40X4500) + 3 Yıl dayanır İşin Hastalarına Gelir Orta Hal İse (W4500) Oda Dediğim Boyutuna Göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 3 Nisan 2009; 4:37:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.