Şimdi Ara

Sony A200 vs Pentax K200d test sonuçları lider belli oldu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her 2 makineninde artı ve eksilerini paylaşalım bakalım hangi makine favori ?

sonuçlar aşağıdadır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puskass -- 26 Ağustos 2008; 12:08:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: puskass

Bu mesaj silindi.
    http://www.letsgodigital.org/tr/sony_alpha_200/review.html
    http://www.letsgodigital.org/tr/18142/pentax-k200d/

burada ayrıntılı ürün incelemeleri var.

bunlar da a200 kullananların yorumları;
    http://www.fotokritik.com/fotograf_makinesi/Sony/Alpha_DSLR-A200

her iki makine de gördüğüm kadarıyla fiyatlarından, pek çok teknik özelliğine kadar birbirine benzese de, pentax'ta geriye dönük lens desteği sayesinde, piyasadan hesaplı ve lens bulmak daha kolay gibime geliyor.. Acaba pentax kadar sony-minolta lens var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: umutlu42

her iki makine de gördüğüm kadarıyla fiyatlarından, pek çok teknik özelliğine kadar birbirine benzese de, pentax'ta geriye dönük lens desteği sayesinde, piyasadan hesaplı ve lens bulmak daha kolay gibime geliyor.. Acaba pentax kadar sony-minolta lens var mıdır?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: umutlu42

hepsiburada.com'u dikkat alırsan sony'nin daha fazla lensi olduğunu görürsün. bu elbette bir ölçüt değil. ama bahsedilen makinalar pentax ve sony olunca her zaman için canon ve nikon'a göre aksesuar bulmak daha güç.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    pek katılım olmamış ama ben yine de sabırla ustalardan bekliyorum bu karşılaştırmayı, hatta yanına bir de a300 vs k200d karşılaştırmasını da yapsak süper olurdu (en azından benim için :) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: saddler1

pek katılım olmamış ama ben yine de sabırla ustalardan bekliyorum bu karşılaştırmayı, hatta yanına bir de a300 vs k200d karşılaştırmasını da yapsak süper olurdu (en azından benim için :) )

Alıntıları Göster
    Sony A200 tercih etmem , neden dersen ? Sony nin SLR sınıfında tek makinesi var A700 (gücün yetiyorsa) yetmiyorsa başka. A700 de SLR sınıfın da en adam akıllı olan model gerçi bir başlangıç diyebiliriz firma için... Sony ciler alınmasın

Pentax derim bu ikisi arasında , gerçekten güzel bir makine ve sınıfından oldukça farklı kriterlere sahip... Saygı duyulması gereken bir cihaz diyorum kısaca verdiğin her kuruşun hakkını veriyor diyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: webelectronics

Sony A200 tercih etmem , neden dersen ? Sony nin SLR sınıfında tek makinesi var A700 (gücün yetiyorsa) yetmiyorsa başka. A700 de SLR sınıfın da en adam akıllı olan model gerçi bir başlangıç diyebiliriz firma için... Sony ciler alınmasın

Pentax derim bu ikisi arasında , gerçekten güzel bir makine ve sınıfından oldukça farklı kriterlere sahip... Saygı duyulması gereken bir cihaz diyorum kısaca verdiğin her kuruşun hakkını veriyor diyebilirim

Alıntıları Göster
    + a200 yılın en iyi giriş seviye makinesi seçilmiş
    + a100teki geç netleme sıkıntıları sanırım a200de yok.. olsa ödül alamazdı sanırım.
    + a300 ve a350 için iyi şeyler söyleniyor..

• quote:

+ a200 yılın en iyi giriş seviye makinesi seçilmiş
    + a100teki geç netleme sıkıntıları sanırım a200de yok.. olsa ödül alamazdı sanırım.
    + a300 ve a350 için iyi şeyler söyleniyor..

Alıntıları Göster
    Bir yılda kaçtane yılın en iyi giriş seviyesi makinesi seçiliyor ya? Önüne gelen zaten yılın en iyi makinesi oluyo.

O ödülü ben Canon EOS 450D aldı diye biliyorum, yoksa seçildikleri yıllar farklı mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Bir yılda kaçtane yılın en iyi giriş seviyesi makinesi seçiliyor ya? Önüne gelen zaten yılın en iyi makinesi oluyo.

O ödülü ben Canon EOS 450D aldı diye biliyorum, yoksa seçildikleri yıllar farklı mı?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

450d ileri seviyede almış

giriş seviye ödül
    http://www.tipa.com/awa_detail_2008.lasso?-Search=Action&-Table=web&-Database=awards_&-KeyValue=32939

ileri seviye ödül
    http://www.tipa.com/awa_detail_2008.lasso?-Search=Action&-Table=web&-Database=awards_&-KeyValue=32940

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    tercihlerinin arasına BUNU>> da koyarsan iyi olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: 10_ur

Alıntıları Göster
    her iki makinayı da kullanmadım ancak kağıt üstünde inceledim. buna dayanarak alacak olsam pentax ı seçerdim. gövdesi daha sağlam ve içime siniyor. önemli olan da bu zaten. alacağınız makinayı ne olursa olsun sevmek zorundasınız 8-)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dinçer

her iki makinayı da kullanmadım ancak kağıt üstünde inceledim. buna dayanarak alacak olsam pentax ı seçerdim. gövdesi daha sağlam ve içime siniyor. önemli olan da bu zaten. alacağınız makinayı ne olursa olsun sevmek zorundasınız 8-)

Alıntıları Göster
    a100 kullanıcısıyım ve pentax k10d ve sony a350 de kullandım.. Eğer k10d deseydin kesinlikle onu al derdim onu çok sevdim ama eğer sony alacaksan a300 veya a350 almanı öneririm hem noise açısından hem hızlı af açısından a350 çok harika bir makina..

Sony nin kit seçeneği çok fazla bu da çok ii bir avantaj sunuyor sana ilk başta..Ayrıyeten lens sıkıntısı çekeceğini sanamam piyasada ikinci el olarak konica minolta ve pentax ile uygun çok fazla seçenek bulabilirsin araştırırsan.Ayrıyeten sigma tamron tokina cosina gibi objektif firmaları da sony ve pentax a uygun lensler üretiyor..

Önemli olan git büyük bir mağazaya yalçınlar media markt gibi.Her makinayı eline al duruşuna bak..Kesene en uygun olanı al..Ve makinaya çok fazla yatırım yapmak yerine objektife yatırım yapmak her zaman hiç değişmeyen bir kural..

• quote:

Orijinalden alıntı: Jafus

a100 kullanıcısıyım ve pentax k10d ve sony a350 de kullandım.. Eğer k10d deseydin kesinlikle onu al derdim onu çok sevdim ama eğer sony alacaksan a300 veya a350 almanı öneririm hem noise açısından hem hızlı af açısından a350 çok harika bir makina..

Sony nin kit seçeneği çok fazla bu da çok ii bir avantaj sunuyor sana ilk başta..Ayrıyeten lens sıkıntısı çekeceğini sanamam piyasada ikinci el olarak konica minolta ve pentax ile uygun çok fazla seçenek bulabilirsin araştırırsan.Ayrıyeten sigma tamron tokina cosina gibi objektif firmaları da sony ve pentax a uygun lensler üretiyor..

Önemli olan git büyük bir mağazaya yalçınlar media markt gibi.Her makinayı eline al duruşuna bak..Kesene en uygun olanı al..Ve makinaya çok fazla yatırım yapmak yerine objektife yatırım yapmak her zaman hiç değişmeyen bir kural..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Jafus

hakkaten a200 ile a350 arasında 250 ytl fark var, değmez gerçekten a350 hem eisa ödülü aldı. a350 alcam galiba

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 10_ur

başlangıç için fazla gelir bana k10d

• quote:

quote:

başlangıç için fazla gelir bana k10d

Alıntıları Göster
    hiç deneyimin yoksa zaten çok ağır gelir
    ama dslr düşününce; demek ki birşeyler biliyorsun deyip sana bunu önerdim..
    K200d K10D ye kıyasla daha hafif makina(her açıdan)
    ama ilerletince K10D ya da K20D ye geçiş yapabilirsin

• quote:

Alıntıları Göster
    fotokritik.com'un inceledim pentax kullanan okadar azki vazgeçtim hemen, sony daha çok a100 patlama yapmış resmen, nikon d40 var baya, en cok canon 400d ama hepsi şikayetçi niye aldınız ozaman kardeşim

+kötü malzeme kullanışsız küçük body demişler
    +turuncu sapması var..
    +lens kiti berbat
    +renkleri doğal değil bulanık yazmış çoğu

sonuç: millet olarak gaza geliyoruz tutuculuk var markada olayında. canon al sana canon işte..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

deneyim var ama k10d kullanacak kadar değil, yavaş gitmek daha iyidir.. millet gaza gelip alıyor, yüzme bilmeden denize atlayanlar var, ondan sonra fotodan soğuyor yada cihazdan gidip değiştiriyor. compact alıyor yada giriş seviyesi, pat diye k20d alınmaz demek istediğim budur..

• quote:

quote:

deneyim var ama k10d kullanacak kadar değil, yavaş gitmek daha iyidir.. millet gaza gelip alıyor, yüzme bilmeden denize atlayanlar var, ondan sonra fotodan soğuyor yada cihazdan gidip değiştiriyor. compact alıyor yada giriş seviyesi, pat diye k20d alınmaz demek istediğim budur..

Alıntıları Göster

pentax ı kullanan bilir

yolda sorsan millete ya nikon der ya canon der elinde yazılı kagıt olsa kaç marka biliyorsunuz diye sorsan o listeden ya 2 yada 3 firma sayarlar

onlarda sagda solda gördükleri yada duyduklarıdır

pentax her seviyede bence tercih edilebilecek modellerin en iyilerinden birini üreten firma

o yüzden bu markayı kullana az diye vaz geçilmez garip olan şuki neden kendini baskı altında hissediyorsun onu anlamış değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: JrMaster

pentax ı kullanan bilir

yolda sorsan millete ya nikon der ya canon der elinde yazılı kagıt olsa kaç marka biliyorsunuz diye sorsan o listeden ya 2 yada 3 firma sayarlar

pentax her seviyede bence tercih edilebilecek modellerin en iyilerinden birini üreten firma

o yüzden bu markayı kullana az diye vaz geçilmez garip olan şuki neden kendini baskı altında hissediyorsun onu anlamış değilim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

pentax ı kullanan bilir

baskı oldu evet ama sony a350 daha cazip geldi

+ekran netliği
    +dikey pozlarda ekranın dönmesi
    +netlik kalitesi
    +clear, boost çekim modlarındaki berraklık
    +oynar lcd ekran (bel altı çekimlerinde çok işe yarıcak)
    +lifeview
    +ele oturan yapısı
    +body malzeme kalitesi
    +14,2 mp olmasına rağmen mükemmel sonuçlar..
    +BIONZ görüntü işleme motoru sayesinde zengin tonlama ve detaylara sahip canlı renklerde fotoğraflar üretiyor.
    +18-70 mm kit lens
    +daha çok var..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

pentax ı kullanan bilir

baskı oldu evet ama sony a350 daha cazip geldi

+ekran netliği
    +dikey pozlarda ekranın dönmesi
    +netlik kalitesi
    +clear, boost çekim modlarındaki berraklık
    +oynar lcd ekran (bel altı çekimlerinde çok işe yarıcak)
    +lifeview
    +ele oturan yapısı
    +body malzeme kalitesi
    +14,2 mp olmasına rağmen mükemmel sonuçlar..
    +BIONZ görüntü işleme motoru sayesinde zengin tonlama ve detaylara sahip canlı renklerde fotoğraflar üretiyor.
    +18-70 mm kit lens
    +daha çok var..

Alıntıları Göster
    kardeşim o zaman A350 al için rahat olsun
    öncelikle gönlüne yatanı al
    yoksa güzel foto çekemezsin, komplekse girersin

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

kompleks olmazda içi rahat olmaz insanın. Şuan Canon Ixus kullanıyorum, çokta memnunum ama slr olmadığı için biryere kadar tabi... çabuk fikir değiştirebilen biriyim yani tutucu değilim hangisi iyiyse onu alırım marka hikaye bence, şuan yeni çıkan eos 1000d ile ilgileniyorum, uygun fiyatı ve birçok özelliği bünyesinde barındırması ilgimi çekti..

Canon EOS 1000D detayları
    • 10.1 megapiksel CMOS görüntü sensörü ++++
    • EOS Entegre Temizleme Sistemi ++++
    • DIGIC III görüntü işlemci
    • 7 noktaya AF otomatik netleme
    • 2.5 inç (6.4 cm) büyüklüğünde LCD ekran
    • Saniyede 3 kare seri çekim hızı
    • Live View canlı ön izlemeli çekim ++++
    • 450D benzeri fakat daha basit menü yapısı
    • 540 gram civarında gövde ağırlığı
    • Düşük satış fiyatı +++++
    • SD ve SDHC bellek kartı desteği
    • Kompakt ve hafif gövde yapısı
    • Digital Photo Professional RAW görüntü işleme yazılımı
    • Tüm Canon EF ve EF-S objektiflerle uyum
    • EX serisi tüm Speedlite flaş üniteleriyle uyum

CMOS ve entegre temizlik bence çok önemli haksızmıyım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.