Şimdi Ara

Sony a6000 aldım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar birkaç gün önce sony a6000 aldım ama kit lensin pek iyi olmadığını gördüm. Önereceğiniz bir lens varmıdır. Manzara - iç mekan ve portre çekimi için kullanıcam.
    İnternette sony sel 18-55 lensin daha keskin olduğunu söylüyorlar onu alsam pişman olurmuyum bilmiyorum. Fotoğraf çekmeye yeni başladım kit lens iyi olsaydı uzun bi süre başka bi lense ihtiyaç duymazdım valla. Çok fazla bütçem yok ama önerilere açığım

• can5567 kullanıcısına yanıt
    sony 18-105 f/4 iyi ama 1400tl fiyatı var. veyahut Sony LA-EA1 adaptörü alıp Sony A mount lensleri de kullanabilirsiniz. yani 2.el sony uyumlu tamron 17-50mm yi bu adaptörle otofokusta kullanabirsin. ama gene ikisi nin fiyatı gene 1000tl yi geçiyor.
    http://www.hizlial.com/sony-la-ea1-objektif-montaj-adaptoru/10012219?gclid=CMmtj7aF3cgCFUsYGwodB1wAYg
  • Öneriler için sağolun galiba sony alırım ama biraz para biriktirmem lazım ya da belki 2. el alabilirim. Tamronun optik sabitleyicisi olan lensi sesli çalışıyormuş biraz galiba yorumlara göre. a6000 gövdede titreşim engelleyici yok o yüzden lensi ona göre almalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can5567 -- 25 Ekim 2015; 14:11:44 >
  • Biraz araştırdım ve Sigma 17-50mm f/2.8 lens almaya karar verdim f değeride sabitmiş
  • Aynı durumdayız bende kit lensten memnun değilim. Sigma 17-50 nin fiyatı nedir acaba? Bende kit lens olarak almayı düşünüyorum kaliteli bir lens mi acaba? Birde ikinci eli nerede bulunur bunun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowmexo

Aynı durumdayız bende kit lensten memnun değilim. Sigma 17-50 nin fiyatı nedir acaba? Bende kit lens olarak almayı düşünüyorum kaliteli bir lens mi acaba? Birde ikinci eli nerede bulunur bunun?

Fotorafium'da 1249 TL Linki burada :https://goo.gl/hDwXd8
    İnternetten lensin örnek fotoğraflarına baktım kit lensten çok daha iyi olduğunu gördüm yorumlar da bu yönde birazcık ağır diyorlar ama ben sorun etmem.
    İkinci eller için sahibinden'e bakabilirsin orda bolca 2. el lensler var.
    Yabancı kaynaklarda canon 50d + Sigma 17-50mm ile çekilmiş fotoğraflar var.
    Anlamadığım şey şu iki kaynaktaki fotoğraf kalitesinde neden bu kadar fark olduğunu çözemedim.
    Linkler:http://goo.gl/IF4Du2
    http://goo.gl/bBwCgP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can5567 -- 25 Ekim 2015; 19:45:28 >

bunun sony uyumlusu var mı?
  • Fotorafiumda uyumlu olduğu markalar yazıyor aralarında sony var verdiğim ilk linkte

Edit: Sony uyumlu yokmuş ben de Sony sel 18-200mm tele lens almaya karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can5567 -- 27 Ekim 2015; 22:16:26 >
  • Portre icin samyang 85 mm f1.4 al. A6000 ile netlemesi gayet kolay.

Hocam sen a6000 alma nex f3+18-55 gibi birşey al 550 TL'ye bulursun . a6000+kit ikinci elde 1200, sıfır ise 1700 tl. ve a6000+kit ile alacağın performans nex f3, nex 5n+18-55'den kesinlikle iyi olmayacak.
    Ya da fuji xm-1 al 16-50 kiti ile birlikte. A6000+kit kombinasyonundan çok daha iyi.
    Ya da olympus falan al.
  • Merhaba,

Sony A6000 de SIGMA objektifleri Amount / Emount çeviren adaptör ile kullanabilirsiniz.
    Sıgma 18-200mm F3.5-6.3 DC Macro Contemporary serisi performansı daha güzel

Teşekkürler
  • a6000 i aldım çoktan. Bu konuyu da aldıktan sonra açtım. Kit lens iyi değil zaten. Ama 18-55 veya başka bir sony lensle performansın nex5 veya diğer nexlerden daha düşük olacağını da sanmıyorum.

• sigma 19 30 60mm lenslere yonelin.. fiyatlar uygun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.