Şimdi Ara

Sony A6000 - Canon 700D ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • A6000 ile 700d kıyaslanmaz arkadsim bir de video için diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony a6300 alan kullanan var mi? Amac gezdigim yeni gordugum yerlerin fotograflarini cekmek. Manzara, yapi sokak mekan fotolari vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

Sony a6300 alan kullanan var mi? Amac gezdigim yeni gordugum yerlerin fotograflarini cekmek. Manzara, yapi sokak mekan fotolari vs.

amaç fotoğraf ise a6000 ile a6300 arasında fiyat farkını hakedecek fark yok.
    video çekecekseniz a6300 alabilirsiniz ama amacınız fotoğrafsa kesinlikle a6000 alın, yazık a6300 e verilen paraya.
  • Hocam belli ki iyi biliyosunuz 2 cihazı da. Şimdi tipik türk mantığı düşünüyoruz, daha yeni çıkanda optik vs gibi daha teknolijiktir diye düşünüyorum, tabi video çekme konusunu biliyorum a6300 çok çok iyimiş.

Fotoğraf çekimi için, 2 cihaz da benzer mi yoksa a6300 biraz daha artısı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

Hocam belli ki iyi biliyosunuz 2 cihazı da. Şimdi tipik türk mantığı düşünüyoruz, daha yeni çıkanda optik vs gibi daha teknolijiktir diye düşünüyorum, tabi video çekme konusunu biliyorum a6300 çok çok iyimiş.

Fotoğraf çekimi için, 2 cihaz da benzer mi yoksa a6300 biraz daha artısı var mı?

Senin benim gibi ultra profesyonel iş yapmayan adamlar için benzer performanstalar.

Cidden değmez, paranıza yazık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Nex 5n+18-55 hayli hayli iş görür

• 1400 liraya bu makine alinir mi acaba?Bir diger alternatif 700d 18-55 ve 50mm ikinci bir lens.Her iki makinede ayni fiyata geliyo ancak 700d garantisi devam eden ikinci el bir makine olacak.Cok kararsiz kaldim.Yoksa butceyi biraz arttirip nikon d7100 mu almali.

• navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Her ikisinide eleyin nex 5r, 5n, 3n vs cihazlara bakın 600-700 civarına bir sürü var, imaj kalitesi olarak a6000 veya a6300den farkları yok denecek kadar az çünkü hepsi aynı sony aps hd sensörü kullanıyor. Geri kalan paraya da lens alın. sony 50mm sigma 30 mm vs bir sürü üst düzey kalitede lens var. Bunlarla inanılmaz fotoğraflar çekebilirsiniz. Ek olarak birçok markayı kullanmış biri olarak söyleyeceğim sonydeki renk tonlarını hiçbir cihazda görmedim.

• sony a6000 alcak gibiyim, cihazı mediamarkt da daha önce denemiştim çok hoşuma gitmişti.
  • 700d de gece çekimlerinde problem olduğu ortada fakat program moduna alıp pozlamayı + ya çekerseniz probleminiz bir nebze çözülür.

• O problem öyle kullanmayı bilmekle, ayarı +ya çekmekle falan giderilebilecek bir durum değil. Pozlamay +'ya alınca sonuca etkisi ne oluyor ? Biraz daha artan kumlanma ve daha aydınlık bir fotoğraf. Fotoğrafın kalitesine + yönde bir etkisi olmaz. Kullanıcının görsel zevkine göre değişebilen bir fark yaratır bu sadece. Bu da laf ile anlatılacak bir durum değil aslında. Ölçülebilir, gözle görülebilir bir olay. Şöyle de görebilirsiniz.

Sony A6000 - Canon 700D ?
    Kaynak :https://www.dpreview.com/reviews/nikon-d5500/9

Sanırım anlaşılmıştır pozlama telafisi ile kazanılan şeyin ne olduğu !..

Canon giriş seviyesi d-slr'larının sensörleri piyasadaki en verimsiz sensörler. Bunu bütün Dünya biliyor. Hatta yabancı basında zaman zaman konusu bile oluyor. Birkaç ay önce Canon ile yapılan bir resmi röportajda Canon yetkilisine diğer üreticilerin sensörlerini kullanacak mı şeklinde bir soru sorulmuştu mesela. Yeni, sanırım bu ay okuduğum bir haberde Canon'un yeni sensör geliştirmeye yöneleceği yazıyordu.

Sony A6000 - Canon 700D ?
    Kaynak
    http://photonstophotos.net/Charts/PDR.htm#Canon%20EOS%20700D,Canon%20EOS%2070D,Nikon%20D5500,Olympus%20OM-D%20E-M5,Olympus%20OM-D%20E-M5%20Mark%20II,Sony%20ILCE-6000

Bakınız,
    https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A6000-versus-Canon-EOS-700D-versus-Olympus-PEN-E-PL5___942_870_839

Tabi ki "sensör" tek başına bir fotoğrafçının istediği en iyi sonuca ulaşmasını sağlayan faktör değil. Kullanıcının kullanım alanlarına göre değişkenlik gösterebilen bir sürü etken var. İşte ne bileyim AF hızı, ergonomi, vizör, lens ve ekipman fiyatları, 2.el piyasası gibi. Canon 2.el piyasasındaki hareketlilik ve ilk adımda (ki bahsi geçen giriş seviyesi modelleri tercih eden kullanıcıların alacağı ilk 2'nci lensleri bellidir 50mm. F1.8, tak-gez lens veya bir tele lens) kullanıcısının alacağı lens fiyatının uygun olması ile tercih aşamasında öne çıkıyor. Yıllar geçti şu taktiği uygulayabilen bir başka ikinci marka çıkmadı !.. O kadar açık ki oysa. Bir prime lens F1.8 ve bir tak-gez yada tele lensinin fiyatını rekabet edebilecek fiyata getireceksin işte bu kadar. Nikon yine biraz en yakını da bu nedenle dijital foto makinasında adı çok duyulan ikinci marka. Fakat diğer üreticiler ( Sony, Fujifilm, Olympus ) zerre şu pazarlama taktiğini görmek istemiyorlar. Pentax, Panasonic'i bilerek yazmadım onlar apayrı bir evrende yaşıyorlar :) Samsung gitti zaten... Dolayısı ile de rekabet olmayınca Canon da yediriyor aynı malı yıllardır. Çünki hiç kaybettiren bir rakibi olmadı, olmuyor.

Kaç senedir hale bakınız,
    1.https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-650D-versus-Canon-EOS-600D-versus-Canon-EOS-550D___813_692_645
    2.https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-700D-versus-Canon-EOS-650D-versus-Canon-EOS-550D___870_813_645
    3.https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A6000-versus-Canon-EOS-700D-versus-Olympus-PEN-E-PM2___942_870_840

• Neden 700d? Onun yerine nex 5n+ 18-55+ sel 50mm 1.8 alınır. Ayrıca Canon 700d gece çekimlerinde kötü değil. Bu hem lensle alakalı hem de çekim tekniği ile.
    Ama bence canon 700d alınmaz, alınmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

Her ikisinide eleyin nex 5r, 5n, 3n vs cihazlara bakın 600-700 civarına bir sürü var, imaj kalitesi olarak a6000 veya a6300den farkları yok denecek kadar az çünkü hepsi aynı sony aps hd sensörü kullanıyor. Geri kalan paraya da lens alın. sony 50mm sigma 30 mm vs bir sürü üst düzey kalitede lens var. Bunlarla inanılmaz fotoğraflar çekebilirsiniz. Ek olarak birçok markayı kullanmış biri olarak söyleyeceğim sonydeki renk tonlarını hiçbir cihazda görmedim.

Yapmayın etmeyin , bu makinelerin hiçbiri değil a6000 , a5000 yanından bile geçemez . Tamam iyi hoş makineler , ihtiyaç karşılarlar ama a6000 veya a6300 ile karşılaştırmak çok yanlış . Bütçesi 600 - 700 lira olanlar için güzel cihazlar . A5000'in bile iso başarımı , dinamik aralığı çok farklı boyutta bu cihazlara göre . A6000 ve A6300'den hiç bahsetmeyelim

• Ben 700D değil gittim bi tane ikinci el 550D aldım. Bu sırada A6000 inceleme fırsatımda oldu. Sorduğum soruların cevabını kendi deneyimlerimle aldım zaten. 700D ile A6000 karşılaştırmak cidden saçmaymış.
  • şahsen sony a6000 şiddetle öneririm. ele otursun, vizör sık kullanıyorum, ağırlıkta sıkıntı değilse canonu düşünebilirin. a6000 güzel makine videosu iyi, seri çekim mükemmel. açıkcası ben de uzun zamandır slr kullanıyordum artık aynasız kullanıyorum.

• canon ve nikonun giriş seviyesi sensörleri pek güzel değil bence. ha ben canon 70d alırım diyorsan diyecek birşey yok.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.