Şimdi Ara

Sony A6000 - Canon 700D ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi bakalım gel işin içinden çık şimdi. Öncelikle fotoğrafçılığa yeni başlıyorum onu söylemek isterim, manzaradan ziyade portre çekimler, kişi çekimleri, iç ve dış mekan çekimleri yapmayı düşünüyorum. Biraz hobi biraz ticari kullanacağım cihazı. İkinci söyleyeceğim şey ise bütçe, maksimum 1700-1800 TL. Daha fazlasına çıkma şansım yok 50 TL dahi olsa. Taksitli alacağım için ikinci ele çok yönelemiyorum.

Şimdi asıl sorun bu iki cihazdan hangisini tercih edeceğim. Sony A6000 hakkında çok fazla bir video yok Türkçe olarak. Çok fazla bilgi sahibi olamadım, bir iki tane var onları izledim. Canon 700D de bir kaç video izledim.

Şuan A6000 Kit lens ile 1560 liraya alabiliyorum, 700D 1530 liraya alabiliyorum (DC Lens)

Oturdum araştırdım düşündüm taşındım, Sony lensleri az bulunuyor, bulunsa da gerçekten çok yüksek fiyatlı lensleri. Örnek Sony Sel 50mm 1.8 900 TL iken, Canon 50mm 1.8 250-450 TL arası. Çok ciddi bir fiyat farkı var.

Özellik olarak a6000 700D'den çok daha üstün gibi gözüküyor yanılmıyorsam, fakat lens ve diğer ekipmanları düşününce Sony'de çok sıkıntı yaşayacağım gibi geliyor. Canon lenslerini sanırım çevirici adaptör ile Sony'de kullanabiliyormuşuz. Peki bu lenslerden %100 performans alabiliyor muyuz Sony'e takınca?

Gerçekten profesyonel anlamda işi bilen sevgili forumdaşlarım bu konuda cidden önerilerinize ihtiyacım var. Upgrade etme açısından, lens fiyatları uyumluluk açısından vs tüm önerilerinizi almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CekomastikSilikon -- 28 Ağustos 2016; 12:08:45 >

• canon 700d kullandım bi süre gündüzleri performansı güzel fakat düşük ışıkta berbat çekimler yapıyor. Genellikle video ve düşük ışıkta çekim yapacaksanız a6000 ezip geçer bende pişman oldum a6000 almadığıma canon 700dmi sattım 6300 alıcam. Dediğim gibi canon 700d kötü makine değil fakat düşük ışıkta performansı iyi değil. 2 side iyi makine ben olsam a6000 alırdım.
  • Yine sony al ama o aynasızlardan değil,normal slt ya da diğerlerinden al
    pentax da düşünebilirsin,güzEl makineleri nispeten ucuza satıyolar
  • onlinek1 O kullanıcısına yanıt
    Hangi lens ile kullandınız siz?

Benim canon istememdeki en önemli nedenlerden biri lens bolluğu, bi bakıyorum sony aynasız 50mm 1.8 lensi 900 TL iken canon da 250 TL. Çok ciddi farklar var yani..Canonda upgrade olayı çok daha rahat.
  • Aynı durumda kalıp canon sevmeme rağmen a6000 aldım 700d a6000 rakibi olamaz 70d de belki zorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de sony kullanıyorum 70-210 lensi 50 liraya aldım xd sonyde lens daha bol o konuda düşünüyorsanuz ama aynasızların lensi komple farklı olduğu için pahalı bi olay olmuş oluyo
    hem canonun zırt pırt bissürü lensi var, titreşimli titreşimsiz af li afsiz falan, sonyde titreşim zaten gövdede,lenslerin hepsi de af li
  • şuan sony a6000 kullanıyorum. önceleri de canon ve pentax dslr makinelerim vardı. sony a6000 kolay taşıması var. el ve boyunlarda ağrı yapmıyor. gezi ve manzara fotoğrafçısıysanız %100 aynasız diyorum.
    ama iş portre fotoğrafçılığı,düğün fotoğrafçılığı olursa kesinlikle DSLR. çünkü sony a6000 bin portre fotoğrafçılığına uygun lensleri çok pahalı. mesela canon 85mm f1.8 lens fıfır olarak 1100tl iken
    sony 85mm lensler 2000-3000tl civarında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Canon 70D
    9 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sony a6000 tam bir zengin turist makinası,mobilite ve güzel performans sunuyor fakat kesinlikle bir fiyat performans makinası değil
    Kısıtlı maddi imkanı olan birisi olarak böyle türünün tek örneği makinalara yönelme,bu ürün bandı çok dar
    300-400 e kaliteli ikinci el üst seviye bir nikon da alabilirsin
  • CekomastikSilikon kullanıcısına yanıt
    18-55mm is stm modeliyle kullandım. Canon lens bolluğu var ama sony a6000 alın derim kit lensi işinizi fazlasıyla görecektir ileride değiştirirsiniz değecektir aldığınıza. Hem kompakt hemde canon 700d yi ezip geçiyor fakat size kalmış durum.
  • onlinek1 O kullanıcısına yanıt
    Canon 700d'nin düşük ışıkta berbat çekmesi tuhaf. Tripod ile çektiğinizde cam gibi foto çekmesi lazım. Hem 18-55 stm de optik kalite olarak çok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar güzel yorumlarınız için herbirinize çok teşekkür ederim.

Gezi fotoğrafçılığından ziyade, portre, düğün, dış çekim vb şeyler yapacağım bu yüzden de illa ki lenslere ihtiyacım olucak. En basitinden 50mm F1.8 Sony de sıfırı 900 TL iken canonda STM modeli 300 350 TL. Böyle çok ciddi farklar var. Yarın birgün a6000 i yükseltmek istesem a6300 almam gerekicek çok bi seçenek yok sanırım, canon alırsam 60D 70D 80D veya başka model derken bir çok seçenek oluyor.
  • oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    Nikon'un videolarda Canon'a göre baya zayıf olduğunu sinemacı bi arkadaşım söyledi. O yüzden nikon şahsen hiç düşünmedim.
  • Hocam sony a6000 üzerinden bir kıyaslama yapman zaten en başta yanlış,o makineler beynelminel makinelerdir
    Mobiliteye aşırı derece önem vermiyor ve paran varsa istediğin sonucu alırsın,canonun 1000 tane modelinin olmasının size bir faydası yok,1 tane alıcaksınız sonuçta
  • ben başlangıç için 700d aldım video ve fotoğraf için ideal yalnız gece çekimi iyi değil evet, ama başlangıç için iyi cihaz :)
  • Nakit alıcak olsan 1250 ye temiz a6000 body 500 lirayada tatmin edici bir lens alınabilir. a6000 alalı 2 ay oldu. İkinci el aldım 2900 liraya zeiss 24mm 1.8 lens battery grip ile şarjı bitmiyor grip ile beraber olunca. Benim lens 1000$ çok ucuza denk getirdim harika ötesi fotoğraflar çekiyor

• Şimdi gece kötü çekiyo diyosunuz ama birazda çeken kişiy ve teknikle alakalı. ISO'yu dayarsanız 3200e tabi kötü çeker. Gece güzel fotoğraf çekmek isterseniz sabitleyip uzun pozlama yaparsınız, flash kullanırsınız vs.

Bende yeni başladım 700D+18-55mm STM ve 50mm STM aldım. Gece veya gündüz ayarları değiştirerek birkaç denemeyle istediğim fotoğrafı çekiyorum.

• Anladığım kadarıyla arkadaş 700D almaya karar vermiş fakat destek bekliyor.
  • Merhaba tekrardan, yoğundum pek giremedim bu aralar. 700D bile almadım gittim 550D aldım, 2K shutter. Çok da uygun bi fiyata aldım. 50mm F1.8 ile gayet başarılı güzel sonuçlar aldım. Hatta bir kaç işe de gittim, sonuçlar gayet iyi şuan için. Herkese desteği için teşekkürler.
  • CekomastikSilikon kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

Ben bu makinaların büyüklüğünden çekiniyorum. O yüzden ufaklara yöneldim. Başta Sony Rx100 lere takılmıştım ama onlar biraz sınırlı eşim caydırdı beni. Velhasıl a6000 almak var niyetimde benim de. Şimdi lensler konusunda fazla bilgim yok. Kit lensi manzara ve portre çekim için yetiyor. +200mm lens aldım mı 2300tl ye bulunabiliyor bu şekilde. Şimdi bi orjinal lensi bi de 200m zoom yapmak için lens aldık mı geriye başka lens alma ihtiyacı doğacak mı ilerde? Yani 2300 tl ye dükkanı kapatıyor muyum. Mesela 50mm 1.8 lens ne işime yarar. 16-50mm ile sabit 50mm arasındaki farklar nelerdir? Başka hangi lenslere ihtiyaç duyarım bu cihazı alırsam
  • 700D alin hocam stm kitlileri alin video icinde kullanirsiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.