Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.883
Cevap
63
Favori
160.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar selam, a6000 kit lens ile kutudan lensi takılı biçimde mi çıkıyor hep?
  • sindem09 S kullanıcısına yanıt
    bende takılıydı.taktığımı hatırlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

her ne kadar timer ile çekseniz de 1/10 ile net çekmek Allah vergisi bir yetenek olsa gerek.Herkeste olmaz.Çünkü 1/10 gerçekten düşük.hiç nefes almamanız lazım:)

Haklısınız... Timer(Geri sayım) seçeneğini tripod gereken ve yazdığım gibi makinayı sabit bir yere koyduğunuzda kullanmanız işe yarıyor. Elde çekimde ise bas-çek, tecrübelerim bu yönde. Bir de tutuş konusunda benim edindiğim tecrübe, yöntem şöyle. Makinayı boynumuza asalım, askıyı uygun mesafeye ayarlıyalım ve 1/30, 1/10 gibi düşük perde hızında çekim yapılır iken fotoğraf makinasını kayışı boynumuz ve ellerimiz ile gerdirerek elimizin titreşimini en aza indirgemek. Ben 1/10 (Hatta yukarıdaki gece mimari çekimi örneğimi 1/8 dir perde hızı) bu tutuş tekniği ile çekiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 8 Ocak 2015; 14:01:08 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    mantıklı hafta içi gece çıkıp bir denemek lazım:) ama kar da yağmadı ki güzel manzara çekelim:)
    Verdiğiniz linki inceledim. Sizin dediklerinizi de okuyunca şu sonuçlara varıyorum yanlışsam düzeltin lütfen.
    Öncelikle sorunum hareketli nesnelerde oluşan fluluk değil. Gece hiç hareketin olmadığı bir sokak gibi fotoğraflar. Bu fotoğraflar için diyaframı sonuna kadar açmam gerekiyor sanırım ki elimdeki kit lensin en açık değeri F3.5. Tamamen manuel ayarlarla ev içinde yaptığım denemelerde shutterı 1/50 yaptığımda ISO1600 fotolar oldukça karanlık oluyor. Bir ara sokakta da deneyeceğim ama sanırım uzun pozlama dışında bir alternatif kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoadRR

Verdiğiniz linki inceledim. Sizin dediklerinizi de okuyunca şu sonuçlara varıyorum yanlışsam düzeltin lütfen.
    Öncelikle sorunum hareketli nesnelerde oluşan fluluk değil. Gece hiç hareketin olmadığı bir sokak gibi fotoğraflar. Bu fotoğraflar için diyaframı sonuna kadar açmam gerekiyor sanırım ki elimdeki kit lensin en açık değeri F3.5. Tamamen manuel ayarlarla ev içinde yaptığım denemelerde shutterı 1/50 yaptığımda ISO1600 fotolar oldukça karanlık oluyor. Bir ara sokakta da deneyeceğim ama sanırım uzun pozlama dışında bir alternatif kalmıyor.

Tabi, örnek yüklemediğiniz için 2 türlü fluluk olasılığı üzerinden konuştum. Biri fotoğraflanan kare içinde hareket eden nesnenin flu olması, diğeri sanki çekim sırasında makinayı sarsmışsınız gibi olan. Her ikisinde de enstantane(perde hızı) yüksek olması gerekir. Makinayı iyi tutamıyorsanız 1/80 ile bile titrek, flu fotolar çekebilirsiniz.

ISO 1600 yapmak tek başına bir anlam ifade edemiyor. Hangi modda yapıyorsunuz ? Makinaların bünyesinde otomatik ışık ölçüm teknolojisi mevcuttur. Eğer özellikle çekmek istediği o andaki sahneyi daha karanlık veya daha parlak çekmek istemiyor ise makina size bu konuda yardımcı olur. Bunun için A modu en kullanışlı mod bana göre. A modda siz temelde sadece diyaframı ayarlarsınız ve gerisini makina kendisi ayarlar, yani perde hızını(enstantaneyi). Tabi kullanım kılavuzundan A modda da olaya nasıl müdahale edebileceğinizi öğrenir iseniz ISO'yu da ayarlarsınız, pozlama telafisi ile de sahneyi daha parlak yada karanlık çekmek isterseniz müdahale edebilirsiniz. Fakat siz mesela eğer M modda çekiyor iseniz sanırım bu sebeple makina duruma müdahale edemiyor. M modda makina her ayarı sizin verdiğiniz değerlere göre çeker. Bu durumda perde hızı, iso, diyafram üçlüsünün 3'üne birden hakim olup her çekilen fotoğraf için bu 3 değeri ayrı ayrı ayarlamak gerekir. Tabi halen 3-5 foto yükleyemediğiniz için biz de böyle geniş geniş konuşuyoruz . Direk sizin ne yaptığınızı bilemeyip o konuda konuşamıyoruz. Bu arada eğer ki yükleme imkanınız olur ise tekrar uğraştırmamak için flickr.com 'dan ücretsiz bir hesap açın oraya yükleyin, linkini paylaşın. Çünki buraya yüklerseniz büyük ihtimal exif bilgilerini göremeyiz ve her foto için tek tek F ne , perde hızı ne, iso ne diye size sorup cevap bekleriz.

• makineyi yeni kullanan biri olarak tek kelime ile harika diyebilirim. kit lens ile gece evde dandik bir ışık altında müthiş bir iş çıkardı makina. ama çok fazla özellik olduğu için baya bir zamana gerek var öğrenmek için. ilk gözüme çarpan eksiklik çok kötü hazırlanmış bir türkçe kullanım klavuzu var

ayrıca bu makineyi almamda çok büyük yardımları olan denizhoca ve theVATANSEVER'e teşekkür ederim...
    İlk bahsettiğim fotoları dediğiniz gibi ekledim. Fotolar tam otomatik modda çekildi ben hiçbir ayar yapmadım.
    https://www.flickr.com/photos/129792226@N04/ buradan ulaşabilirsiniz.

Bugün vakit olursa dediğiniz gibi A modunda da çekim yapıp örnek göndermeye çalışacağım.

Edit: A modda F3.5 ISO200-400-800 ile çekilmiş 3 fotoğraf daha ekledim ek olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadRR -- 9 Ocak 2015; 23:52:50 >
  • Merhaba arkadaşlar acaba Mısır'da ki body ve lens fiyatları hakkında bilgisi olan var mıdır?
  • quote:

İlk bahsettiğim fotoları dediğiniz gibi ekledim. Fotolar tam otomatik modda çekildi ben hiçbir ayar yapmadım.
    https://www.flickr.com/photos/129792226@N04/ buradan ulaşabilirsiniz.

Bugün vakit olursa dediğiniz gibi A modunda da çekim yapıp örnek göndermeye çalışacağım.

Edit: A modda F3.5 ISO200-400-800 ile çekilmiş 3 fotoğraf daha ekledim ek olarak.

Baktım... oraya yazdım. Olay tahmin ettiğim sebeplerden perde hızı(enstantane) ile ilgili.

Yazdığınız gibi aslında en net resim enstantane 1/20 iken çekilen. Ama A modunda çektiklerime bakarsınız. ISO800 iken bile enstantane 1/5.
    Yani otomatik ayarda ISO'nun 3200'lere çıkması doğal gibi elle çekimde. Sanırım ISO'su daha düşük çekim yapabilmek için daha açık diyaframlı bir lens gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sindem09

makineyi yeni kullanan biri olarak tek kelime ile harika diyebilirim. kit lens ile gece evde dandik bir ışık altında müthiş bir iş çıkardı makina. ama çok fazla özellik olduğu için baya bir zamana gerek var öğrenmek için. ilk gözüme çarpan eksiklik çok kötü hazırlanmış bir türkçe kullanım klavuzu var

ayrıca bu makineyi almamda çok büyük yardımları olan denizhoca ve theVATANSEVER'e teşekkür ederim...

hayırlı olsun hocam, güle güle kullan, iyice yakında da prime lensleri aldınmı, tadına doyamazsın makinenin

• quote:

Yazdığınız gibi aslında en net resim enstantane 1/20 iken çekilen. Ama A modunda çektiklerime bakarsınız. ISO800 iken bile enstantane 1/5.
    Yani otomatik ayarda ISO'nun 3200'lere çıkması doğal gibi elle çekimde. Sanırım ISO'su daha düşük çekim yapabilmek için daha açık diyaframlı bir lens gerekiyor.

Evet, elde düşük iso çekimi için daha açık diyaframlı bir lens gerekiyor. Tabi onunla bile bir yere kadar. Böyle çekimler için tripod en ucuz çözüm aslında, o da her zaman ve her yerde kullanılamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

peki denerim teşekkürler ama demek istediğim makine kapalıyken pil düşüyor.kullanmadan pil neden azalır ki

Benim cihazın da kapalı olmasına rağmen pili her geçen gün azalıyor. Arkadaşlar buna bir çözüm var mı ? Veya herkes aynı şeyi yaşıyor mu ?
  • A6000 de uçak modu var.
    Wifi kullanılmadığında uçakmodunda takılmalıyız
    Daha az tüketiyor böylelikle kapalı iken şarjı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürrler.

Şarjın kapalı durumda bitmesi ile ilgili biraz araştırma yaptım, sony lerin bazı serilerinde "super low power mode" diye mode varmış. Cihaz off durumda iken tamamen kapanmıyor, data trasnferine izin veriliyormuş. Ayırıca bu şekilde cihazın açılma süresi çok hızlıymış.

Bana çok mantıklı gelmedi ama sebebi bu olabilir
  • burakNSX kullanıcısına yanıt
    Bir de daha önce arkadaşlar da paylaşmıştı.
    Uzun süre açmayınca makineyi açılması bi 2-3 saniyeyi alıyor.

Bu bi haltlar yiyor arka planda ama hayırlısı :)
  • Arkadaşlar sizce sony a6000'mi yoksa fujifilm x-t1'mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manasköylü -- 18 Ocak 2015; 2:54:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Staylıon2000

Arkadaşlar sizce sony a6000'mi yoksa fujifilm x-t1'mi?

snapsort
    Compare the Fujifilm X-T1 vs the Sony Alpha A6000
    http://snapsort.com/compare/Fujifilm-X-T1-vs-Sony-Alpha-A6000/specs

Bu sorunun tek cevabı yok.

xt1 i nasıl alacaksınız ?

Türkiyeden mi ?

fiyatlar , ihtiyaç olan lens fiyatları toplamı. ???

Buna göre kararınızı verebilirsiniz.

zaten çıkış fiyatı ucuz olan a6000 i ikinci elde çok daha ucuza bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

Orijinalden alıntı: Staylıon2000

Arkadaşlar sizce sony a6000'mi yoksa fujifilm x-t1'mi?

snapsort
    Compare the Fujifilm X-T1 vs the Sony Alpha A6000
    http://snapsort.com/compare/Fujifilm-X-T1-vs-Sony-Alpha-A6000/specs

Bu sorunun tek cevabı yok.

xt1 i nasıl alacaksınız ?

Türkiyeden mi ?

fiyatlar , ihtiyaç olan lens fiyatları toplamı. ???

Buna göre kararınızı verebilirsiniz.

zaten çıkış fiyatı ucuz olan a6000 i ikinci elde çok daha ucuza bulabilirsiniz.

Cihaz tr cihazı fujifilm x-t1 olan ,xt1'in kiyaslanacagi cihaz sony a7 midir
    Sadece fikriniz nedir fuji x-t1'mi yoksa a6000 midir?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.