Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.883
Cevap
63
Favori
160.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony a6000 ve 50mm 1.8 lens ikilisi ile aranıza katılmak istiyorum,izin verirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Staylıon2000

Sony a6000 ve 50mm 1.8 lens ikilisi ile aranıza katılmak istiyorum,izin verirmisiniz?

İzin ne demek, hoş geldin dostum. Paylaşımlarınla konuyu renklendirmen dileğiyle.

Arkadaşlar iyi, kötü demeyelim fotoğraf paylaşımı yapalım.

Önemli olan paylaşmak ve sizin o fotoğrafı çekerken hissettikleriniz. Fotoğraf hobisi böyle bir şey. Herkesin beğeneceği fotoğraflar üretmek değil birinci amaç. Öncelikle sizin fotoğraf çekerken, yeni şeyler denerken alacağınız keyif önemli.

O nedenle ne olursa olsun paylaşalım. Belki gelecek ufak bir yorum herkesin işine yarayacak.

fotoğraf paylaşım konusu:http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=99502130&mpage=9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 2 Şubat 2015; 12:06:23 >

• Sizi kıskanıyorum arkadaşlar,kendinize nasıl zaman yaratıyorsunuz bu kadar güzel fotoğraflar çekiyorsunuz.Makinayı hiç yanınından hatta cebinizden ayırmamanız lazım.Tebrikler

Ayrıcak joby gorillapod almak istiyorum.Şu 1 km taşıma kapasiteli olanlarından.
    A6000 imi rahatlıkla taşıyabilir inşallah.Gerçekten yararlı bir ürüne benziyor.
  • Gorillapod'u almış bulunuyorum.
    Gerçekten çok sağlam duruyor bu halde bile
    Özellikle gece çekimlerinde çok faydalı olacağını düşünüyorum(hoş a6000 yatıyor sürekli zamanım yok ta neyse)

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 4 Şubat 2015; 16:23:23 >
  • Dış mekan çekimi için lens almak istiyorum arkadaşlar
    Sel 1018 almak istiyorum ancak çok pahalı makinanın gövdesi kadar fiyatı var.
    Acaba "Sony SEL P18-105 f/4 OSS G Serisi Lens" Nasıl bir lenstir.
    http://www.klasfoto.com.tr/Sony-SEL-P18-105-f4-OSS-G-Serisi-Lens,PR-19752.html
    https://www.youtube.com/watch?v=J5dhx-GUy2M

• quote:

Orijinalden alıntı: Staylıon2000

Dış mekan çekimi için lens almak istiyorum arkadaşlar
    Sel 1018 almak istiyorum ancak çok pahalı makinanın gövdesi kadar fiyatı var.
    Acaba "Sony SEL P18-105 f/4 OSS G Serisi Lens" Nasıl bir lenstir.
    http://www.klasfoto.com.tr/Sony-SEL-P18-105-f4-OSS-G-Serisi-Lens,PR-19752.html
    https://www.youtube.com/watch?v=J5dhx-GUy2M

10-18 ve 18-105 çok farklı lensler biliyorsunuzdur zaten.
    geçen gün forumda G lens için büyük ve ağır olduğundan bahsedilmişti.
    Sony Aynasızlar konusunda bu lense sahip bir arkadaş vardı çektiği fotoları paylaşmıştı.Lensin sahibini bulup sorsanız daha iyi.

• 10-18mm aralık olarak manzara ve şehir gezisi bina vs. Çekebileceğin geniş açı bir lens

18-105mm aralığı geniş olduğundan tak-gez zoom lenstir fakat boyut olarak oldukça büyük ve ağır, aynasız mantığına ters bana göre.

Tavsiyem konuda bahsettiğim crop zoom kullanarak 16-50 lensi 100mm'e kadar kullanmanız ilk başlarda.
    Tabii mp ve kalite kaybınız olacak fakat gündüz sokakta çok fark etmezsiniz.

Yeni başlayanlar için tabii ki bu tavsiye, yoksa direk prime alınmalı kalite aranıyorsa.

16-70 ve 35 1.8 kullanıyorum ve genelde 16-70 takılı makinemde. İlk başta lense değil, kullanımı geliştirmeye odaklanılmalı derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: artizz

10-18mm aralık olarak manzara ve şehir gezisi bina vs. Çekebileceğin geniş açı bir lens

18-105mm aralığı geniş olduğundan tak-gez zoom lenstir fakat boyut olarak oldukça büyük ve ağır, aynasız mantığına ters bana göre.

Tavsiyem konuda bahsettiğim crop zoom kullanarak 16-50 lensi 100mm'e kadar kullanmanız ilk başlarda.
    Tabii mp ve kalite kaybınız olacak fakat gündüz sokakta çok fark etmezsiniz.

Yeni başlayanlar için tabii ki bu tavsiye, yoksa direk prime alınmalı kalite aranıyorsa.

16-70 ve 35 1.8 kullanıyorum ve genelde 16-70 takılı makinemde. İlk başta lense değil, kullanımı geliştirmeye odaklanılmalı derim ben.

Arkadaş ideal seti yazmış,bir de 10-18 eklenebilirse tele kullanılmıyorsa tüm işinizi görür.

• Arkadaşlar 1 takgez 1 geniş açı 1 portre için lens önerebilir misiniz? Amerikadan alınacak, fiyatlar ne kadar fark eder bilemiyorum ama farkeder sanırım. Gerçi daha makine almadım ama a6000 ile em5/10 arasında gidip geliyorum. Aynı tavsiyeyi olympus için de istedim bakalım.

• sedicovalvole kullanıcısına yanıt
    Bir üstteki mesajda hepsi yazmakta

1670z f4 takgez
    35 yada 50 f1.8 portre&gece
    1018mm geniş açı

• Merhaba arkadaşlar,

Handycam sony pj540 almaya gittiğimde cihazın kalitesiz gözükmesi, beni arayışlara itti ve A6000 incelemsini gördüm, kamerasının iyi olduğunun belirtilmesi, bodysinin kaliteli ve sağlam gözükmesi ilgimi çekti. her ne kadar samsung nx1 çok hoşuma gitsede çok pahalı olmasından dolayı diğer modellere yöneliyorum.

Bilen arkadaşlara sormak istediğim bir kaç soru var. Cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Elimde nikon d200 var onunla beraber kullandığım

1. Nikon 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S VR DX
    2. sigma 10-24mm 1:4-5.6 DC HSM
    3. nikon 50mm f/1.8

lenslerim var.

1. sorum bu lensleri aparat yardımı ile aynasız olan sony a6000 ( veya diğer makinelerle) ile kullanbilirmiyim? (Bu lensleri kullanabileceğim ( video çekmek şartı ile ) önerebileceğiniz başka marka model varmıdır?
    2. sorum d200 makine ile fotoğraf çekmek her ne kadar makine ağır olsa da elle kavraması hoş hem de kolay. a6000 ufak bir makine olduğu için video çekimi, fotoğraf çekimi , elle kavranması kullanışlı mı?
    3. sorum A-7000 hakkında bilgisi olan varmı? ne zaman çıkacağı,fiyatı , özellikleri konusunda .

Arkadaşlar yeni bir bebeğimiz oldu 1 aylık bu tatlı zamanlarını da kaçırmak istemiyorum. ilginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• huntere H kullanıcısına yanıt
    Huntere selam,

İlk olarak bebeğinize sağlık dolu bir hayat diliyorum.
    Ne tesadüf ki ben de makineyi doğum için (doğumdan bir ay evvel) almıştım.
    Hatta TR de yoktu o vakitler, HongKong tan pilot arkadaşıma getirtmiştim falan.

Neyse bende önceki setimi yazayım neredeyse aynı senin setinle (body hariç:).
    Nikon D90
    18-105mm VR
    sigma 10-20 HSM
    50mm 1.8

Önce sorularını yanıtlayayım:

1- Ben setimi satarken 50mm 1.8e kıyamadım ucuza gidecek diye tuttum elimde. Convertör ile kullanırım dedim. Aldım da konvertörü, fakat manuel fokus işi hiç bana göre değilmiş, hele ki a6000 focus hızına (11fps tertemiz) alıştıktan sonra :) Yani konvertör alındı takıldı ve çıkarıldı kenarda öyle duruyor. Sen dersen ki ben uğraşırım manuel focus ile orasını bilmem ama ufaklık 4-5 aylık oldumu 1/125sn. altında net foto çekemeyeceksin ev içinde (gündüz) onu şimdiden söylemiş olayım :) Ben 35mm 1.8 aldım ve çok memnunum ev içi performansından. Biraz pahalı ama karşılığını alıyorsun, zaten pek fazla seçeneğin de yok :)

2- Ben de D90 makinemin tutuşunu ve deklanşör sesini çok severdim. Fakat bir gün omzumda çanta gezerken çekmek istediğim kareleri gördüğümü fakat çantadan çıkar, aç çek vb. uğraşmadığımı, çoğu zaman ağırlığından setimi yanıma almadığımı fark ettim. Şimdi çok memnunum, o günlere "ne hamallık yapmışım" diyorum. A6000 gövdenin kavrama sorunu yok bence, ellerim orta üstü hallidir ne çok büyük ne de küçük. (Boyum 190cm)
    Fotoda ise ben 1670z ile kullandığımdan lensim biraz ele geliyor/oturuyor (18-105 gibi) ve sıkıntı yok. 1650 biraz cılız kalıyor (dslr-like gibi), 18-200den sonra sana oyuncak gelir :) 1855mm tavsiyedir 1650 yerine.
    Videoda ise ben çok çekmemekle beraber kullandığımda zaten makine yazılımsal steadyshot yapıyor, makine 24MP fakat çektiğin video 2MP olduğu için sensördeki boş lanın bir kısmını SS için kullanıyor (videoda kadraj biraz yakınlaşır bu nedenle) makine. Bir de OSS sahip lensin olursa, ellerin titremiyorsa problem yaşamazsın bana göre.

3-A7000 gelirse ne eklenir bilemiyorum, bende merak ediyorum. 36MP olabilir ki hiç ihtiyacım yok.Bazen ben 6MP yapıp lensimi 16-140 kullanıyorum açık havada. Unutmayalım A7s 12MP!!! Keşke A6000 de o ISO başarımı ile 12MP olabilseydi. Sensörde titreşim önleme gelebilir (A7m2 gibi) ki bunu da youtube da OSS ile karşılaştırmalarını izlersen çok çok bir fark getirmiyor enstantaneye. Dokunmatik ekran gelebilir, o güzel olur çok alıştık herşey dokunmatik artık aslında ama d200 den sen alışkınsındır tuşlar ile işini çözmeye, sıkıntı yaşamazsın çünkü her tuşa neredeyse komut atayabiliyorsun makinede.

Sonuç olarak gözün kapalı A6000 al derim, gövdeyi bir incele elinde ve kaliteyi gör sadece.
    Şu anda bence fiyat/performans lideri APSC ler içinde günlük kullanım amaçlı. (Lens olayı hariç tabii ki)
    A7000 gelse 1000 dolardan aşağı gelmez sensör titreşim engelleme olursa daha da fazla olabilir bence.
    O parayı yatıracağına gövde+1670z (evet gövdeden pahalı şuanda) al ve işi bitir derim ben.
    10-20mm sigmayı da illa manzara çekerim dersen satmazsın, manuel focus ile kullanabilirsin bence. çünkü 1018 lens pahalı ve kullanım sıklığı olmayacaksa gereksiz.
    f1.8 gerekirse 35-50mm istediğini seç.

Amma yazmışım be çenem düştü kusura bakmayın.

• ne zamandır SelP 18-105G lens arıyorum ancak nafile hiçbir yerde yok
    Ne iştir anlamadım...
  • Merhaba,

Öncelikle A6000 hakkında bilgi verip bize yardımcı olanlara çok teşekkür ediyorum. Benim fotoğraf çekme konusunda daha önceden herhangi bir tecrübem yok ama artık benimde fotoğraf çekme konusuna el atma zamanım geldi. Araştırdım ve ilk makine olarak a6000 i almayı düşünüyorum. Merak ettiğim şu ki gece çekimleri için A6000 yeterli olur mu yoksa hiç bulaşma gece çekimlerinde sorun yaşarsın mı diyorsunuz ? A6000 ile birlikte 35mm 1.8 veya 50mm 1.8 lens alacağım. Görüşlerini bildirecek olan kişilere şimdiden teşekkürler.
  • artizz A kullanıcısına yanıt
    Merhaba artizz,

İyi dileklerin ve gocunmayıp sorularıma o kadar detaylı cevap verdiğin için gerçekten çok teşekkür ederim.

Şimdi samsung a6000 almaya karar verdim ancak hanımdan izin almak o kadar kolay değil :( şaka bir yana hem bebeğimizin gelmesi hemde iş durumlarından dolayı biraz dikkatli olmak zorunda kalıyorum. A6000 ile verilen kit lens analdaığım kadarı ile sonynin en sıradan lensi onun yerine 18-55 mm olsa çok iyi olacağını söylüyor çoğu kişi ( aynı şey nikonda da var onun da verdiği kit lensler genelde en sıradanları). ben de bu 16-50 yerine sadece body alayım diyorum ama onuda öyle satan yok. a7000 de zeiss 16-70 ile kit olacak diye birşeyler söyleniyor yurt dışı sitelerinde bugün yarın belli olacak ( şubat ortası diyorlar ) .. bir kaç gün daha bekleyeyim olmadı a6000 body alıp en yakın zamandada 16-70z ve 35-50mm f 1.8 ile elindeki nikon uyumlu lenslerle 2.bir set yaparız diyorum. bir kaç gün daha dayanmaya çalışacağım :) Teşekkür ederim tekrar. bir de bir arkadaş daha sormuş ben de sorayım,.. gece çekimlerini ben d200 de tripod desteği ile ancak çekebiliyordum elimde her nekadar sb910 flaş olsa da bebek olduğundan kullanamıyorum. şimdi bu yeni makinelerde iso kumlama yapmadan çok iyi oldukları iddaa ediliyor dedikleri kadar varmı? teşekkür ederim şimdiden. @artizz

• Huntere selam,

Rica ederim ne demek NEX ana konusu daha aktif bu konudan aslında ordan daha hızlı reaksiyon alınabilir ama burası biraz A6000 ana konusu gibi oldu.
    Aslında pek fırsatım olmuyor yazmaya foruma, hala ilk inceleme mesajında eklenecekleri ekleyemedim yani o derece:)

A7000+1670z ile satıldığında ne kadar isteyeceklerini tahmin edebiliyor musun sen?
    Sadece 1670z TRde 1000dolar civarı.
    Ben olsam kesinlikle o kadar para yatırmazdım, he varsa para FF A7m2 canavar makine ona yönelirdim. Şeytan dürtüyor bazen :)
    A6000 yıl sonuna doğru 500-550dolar civarlarına gelmişti yurtdışında. Performans/Fiyat canavarı.
    Bence Nikon gövde+18-200 satmalısın. 50 1.8 i konvertör ile deneyebilirsin fakat dediğim gibi ben zorlandım.
    10-20 ihtiyaç ise onu da konvertör ile kullanabilirsin. Güzel lenstir.

Ayrıca NEX ana konuda a6000 alan satan oluyor. İkinci el uygun fiyata bulabilirsin bence gövde olarak.
    1670z iyi lenstir fakat ilk etapta 1855 kullanabilirsin bence.

@imaj

A6000 için otofokus yorumlarına bakmanı ve bu konuda aynasız sistemde çığır açtığını (ilk çıktığında) görmeni tavsiye ederim.
    Hele 1.8 lens ile kimse tutamaz seni :)
    Bence önce makineyi alıp kullanımı öğrenmelisin, lens vb. sonraki işler yeni başlayan için.

• huntere H kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Zeis 16-70 e o kadar para verme derim. Onu verecegin paraya prime lens almani tavsiye ederim. Sigma 19mm lens cok guzel. Sel 35mm f1.8 sel 50 f1.8 bunlar a6000 le cok iyi bir set.
    Alpha forum da ikinci el satanlar vardi. bakmani tavsiye ederim. Garantisi devam eden cihazlarda sorun olmaz.

• dervis2007 haklı, dolar da bu durumdayken 1670z bu fiyata çok yüksek kalıyor.
    Şu sigma tamron E mount için bu aralıkta bir zoom lens yapsa yok satar.
    Zeiss te mecburen indirime gidecektir haliyle satabilmek için.

Fakat 1670z ebatları-açı aralığı-optik kalite-malzeme kalitesi olarak en iyi tak gez lensi konumunda şuanda.
    Tartışmasız
  • artizz A kullanıcısına yanıt
    hocam a6000 ile omd e5 arasında seçim yapsanız ne derdiniz? a6000'in kötü ışık koşullarında tutarsız ve yavaş olduğunu okudum burda.http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=2802
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

hocam a6000 ile omd e5 arasında seçim yapsanız ne derdiniz? a6000'in kötü ışık koşullarında tutarsız ve yavaş olduğunu okudum burda.http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=2802

Ertan daha o incelemeyi henüz bitirmedi. Kötü ışık koşullarında sapıtmayan hiç bir sistem yok. özellikle beyaz duvar gibi nesneleri, parlak ışıklı nesnelerde tüm sistemler çuvallar.

Anormal şartlardan çok normal şartlara göre bir karşılaştırma yapmak lazım. Birde önemli olan tüm artıları ve eksileri yan yana koyup bir karar vermeli.

a6000 fiyatına göre çok çok iyi bir makina.

sadece çok tutulan nex 6 ya göre üstünlüklerini söyleyeyim size:

- ayarlanabilir iso aralığı (max -min)
    - yeni nesil menü sistemi.
    - ayarları hafızaya alma ( 3 adet)
    - 24 mp.
    - fn tuşunun işlevselliği
    - 11 fps
    - yeni nesil sürekli takip af sistemi ve af kilitlemesi.
    - vizörü ( çözünürlük düşük ama bana daha parlak, daha iyi geldi. nex6 nın vizörü gece daha kötüydü )
    - c1 tuşu ( manuel lenslerde büyütme için hemen deklanşörün yanında işe yarıyor )
    - flash ın ttl sistemi nex6 dan daha iyi gibi geldi.

eksi yönü:

- ayar tekerleğinin yerini ilk başta yadırgıyorsun ( alışana kadar )
    - pil durumu

Kısaca uygun fiyata uzun yıllar kullanılabilecek bir makina almış oluyorsun. Muadil gövde (apsc) fiyatlarına göre çok ucuz bir gövde.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.