Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.883
Cevap
63
Favori
160.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pili hiçbir zaman kafaya takmadım.çok lazım olursa yedek pil alırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a.f.y. kullanıcısına yanıt
    hocam benim de akımda a6000 ve omd e5 var şimdi a6000 alsam iyi bir lens almam lazım onar da çok pahalı, a6000'i 18-55 ile kullanmanın da pek anlamı yok. nasıl yaparım bilmiyorum
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Bana Pm'den mesaj göndermişsiniz ama çok geç farkettim buraya yazalım bari A6000 gibi bir makine bence zoom lensle kullanılmaması gereken bir makine alırsanızda prime lensler ile kullanın iyi lens ile FF ayarında detay veren bir sensörü var yine hız konusunda Omd'den bile iyi ancak lens bulmak biraz sıkıntı sıfır alacaksanız ucuz yolluda olsun derseniz manzara için Sigma 19 sokak için Sigma 30 öneririm sıfır fiyatları 500 tl civarı Omd'nin iki artısı var titreşim önleme ve çok lens ama A6000'deki İQ cidden çok çok iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asarhaddon

Bana Pm'den mesaj göndermişsiniz ama çok geç farkettim buraya yazalım bari A6000 gibi bir makine bence zoom lensle kullanılmaması gereken bir makine alırsanızda prime lensler ile kullanın iyi lens ile FF ayarında detay veren bir sensörü var yine hız konusunda Omd'den bile iyi ancak lens bulmak biraz sıkıntı sıfır alacaksanız ucuz yolluda olsun derseniz manzara için Sigma 19 sokak için Sigma 30 öneririm sıfır fiyatları 500 tl civarı Omd'nin iki artısı var titreşim önleme ve çok lens ama A6000'deki İQ cidden çok çok iyi

Bu iki prime yanına 1855 ile baya götürür
    Tabi tak çıkarla uğraşabilene

Ayrıca bence 1855 çok da kötü değil,
    A6000 ile kullanılır gayet güzel

• artizz A kullanıcısına yanıt
    hocam sonuçta prime olarak kullanacaksam acaba fuji x100s daha mantıklı değil mi sizce?
  • yaz tatili için kaliteli lens lazım yoksa 16-50 yetermi dersiniz. carl zeiss 16-70 kaşıntısı tuttu

• Gece çekimlerinde gerçekten bu kadar çok odaklama sorunu oluyor mu acaba yoksa abartıyorlar mı ? A6000 nin iso performansı oldukça iyi olduğunu söyleyen çok kişi var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara532 -- 16 Şubat 2015; 2:44:53 >
  • abartıldığı kadar yok hatta ben hiç rastlamadım henüz.adamlar odaklamada ve hızında aşmışlar kendilerini.gece odaklama sıkıntısı çekmeyen makina mı var
  • Daha önce kullandığın Nikon D90 DSLR gövde ile kıyaslar isek daha kötü değil daha iyi.
    AF hızı çok daha hızlı nikona göre.

He tabii tam kare son teknoloji dslr gövdeler ile kıyaslanırsa tabii ki düşük kalacaktır.
    Fiyatı o cihazların beşde biri olduğunu unutmayalım.

Abartılacak bir durum yok arkadaşlar. Takılmayın bence o konuya pek fazla.
  • A6000 iyi ışıkta en hızlı DSLR kadar iyi odaklıyor (Nikon D4, Canon 1Dx kadar iyi). sürekli odaklaması bile süper hızlı. Düşük ışıkta faz bazlı odaklama sistemi çalışmıyor ve kontrast bazlı odaklamaya geçiyor, bu durumda DSLRların biraz gerisinde (NEX-5n gibi oluyor). Dünyanın sonu değil, ve belki de daha geniş diyaframlı lenslerle daha iyi olabilir (mesela 50mm f1.8, 24mm f1.8 vs..). Şu anda yanımda olmadıkları için onları denemedim. 16-70mm'de en geniş diyafram f4 olduğu için sıkıntı oluyor olabilir.
    Nikon 1'de de aynı dert var. İyi ışıkta odaklaması mükemmel, ışık azalında o da kontrast bazlı odaklamaya geçtiği için odaklaması yavaşlıyor.
    Tekrar söyleyeyim: DSLRlarla karşılaştırıyorum A6000'i. DSLRlar düşük ışıkta bile faz bazlı odaklamayla çalıştığı için bu konuda daha avantajlılar.
    Düşük ışık:
    1) Gece, ev içinde, odadaki lamba düşük güçte ya da gece lambası yanıyor.
    2) Gece sokakta yürüyorsunuz, sokak lambaları yok ya da seyrek.
    3) Spor salonundasınız, ışıklandırma pek iyi değil. Tabi "pek iyi değil"in de dereceleri var ama anladınız demek istediğimi.
    Dün saat 12 gibi pazarda koşturan çocukları çektim. %80 benim istediğim şekilde odakladı ve çok az poz kaçırdı. Akşam 8 gibi loş bir kafeye gittim, aynı 16-70 lensle odak yardımcısını kullanmak zorunda kaldım çünkü odaklamak istemedi alet. Geçen ay aynı kafede K500 ve 18-55 lensle odak yardımcısı kullanmadan odaklama yapmıştım.
    Daha açık oldu mu?

• Selamlar,

Kit lensden, 50mm 1.8F prime lense terfi ettim. Makine kendine geldi. İnanılmaz bir kalite farkı var bence. Tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakNSX -- 16 Şubat 2015; 10:56:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

A6000 iyi ışıkta en hızlı DSLR kadar iyi odaklıyor (Nikon D4, Canon 1Dx kadar iyi). sürekli odaklaması bile süper hızlı. Düşük ışıkta faz bazlı odaklama sistemi çalışmıyor ve kontrast bazlı odaklamaya geçiyor, bu durumda DSLRların biraz gerisinde (NEX-5n gibi oluyor). Dünyanın sonu değil, ve belki de daha geniş diyaframlı lenslerle daha iyi olabilir (mesela 50mm f1.8, 24mm f1.8 vs..). Şu anda yanımda olmadıkları için onları denemedim. 16-70mm'de en geniş diyafram f4 olduğu için sıkıntı oluyor olabilir.
    Nikon 1'de de aynı dert var. İyi ışıkta odaklaması mükemmel, ışık azalında o da kontrast bazlı odaklamaya geçtiği için odaklaması yavaşlıyor.
    Tekrar söyleyeyim: DSLRlarla karşılaştırıyorum A6000'i. DSLRlar düşük ışıkta bile faz bazlı odaklamayla çalıştığı için bu konuda daha avantajlılar.
    Düşük ışık:
    3) Spor salonundasınız, ışıklandırma pek iyi değil. Tabi "pek iyi değil"in de dereceleri var ama anladınız demek istediğimi.
    Dün saat 12 gibi pazarda koşturan çocukları çektim. %80 benim istediğim şekilde odakladı ve çok az poz kaçırdı. Akşam 8 gibi loş bir kafeye gittim, aynı 16-70 lensle odak yardımcısını kullanmak zorunda kaldım çünkü odaklamak istemedi alet. Geçen ay aynı kafede K500 ve 18-55 lensle odak yardımcısı kullanmadan odaklama yapmıştım.
    Daha açık oldu mu?

ne olurdu sanki şu 16-80 f3 olsaydı:(

• satılık a6000 pz 16-50 ile orjinal kutusunda türkiy garantili 1750 tl
  • Dusuk isikta sigma ile af testini kendiniz gorun. Bence cok iyi.
    http://youtu.be/_NS2YWSKi6U

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

Dusuk isikta sigma ile af testini kendiniz gorun. Bence cok iyi.
    http://youtu.be/_NS2YWSKi6U

Gece manzarası çekimi olan bir video var mı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

A6000 iyi ışıkta en hızlı DSLR kadar iyi odaklıyor (Nikon D4, Canon 1Dx kadar iyi). sürekli odaklaması bile süper hızlı. Düşük ışıkta faz bazlı odaklama sistemi çalışmıyor ve kontrast bazlı odaklamaya geçiyor, bu durumda DSLRların biraz gerisinde (NEX-5n gibi oluyor). Dünyanın sonu değil, ve belki de daha geniş diyaframlı lenslerle daha iyi olabilir (mesela 50mm f1.8, 24mm f1.8 vs..). Şu anda yanımda olmadıkları için onları denemedim. 16-70mm'de en geniş diyafram f4 olduğu için sıkıntı oluyor olabilir.
    Düşük ışık:
    Daha açık oldu mu?

Ertan bey incelemeniz birçok kişi tarafından takip ediliyor gördüğünüz üzere.
    Sizden karanlık netleme problemini gören buraya koşmuş :)

Bence incelemenizde bu konuda detaylı örnekler verirseniz sağlıklı olacaktır.

• Hocam 60d mi yoksa sony a6000 ?

• Genel kullanım için a6000 alın. Ben 60D yi sırf mpe-65 için aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Genel kullanım için a6000 alın. Ben 60D yi sırf mpe-65 için aldım

Peki hocam A6000 ile Eos M3'ü kıyaslarsanız ?
  • artizz A kullanıcısına yanıt
    http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=2802
    hocam detay burda. sanırım makinanın tek eksiği bu karanlıkta omd e5'e nazaran daha istikrarsız netlemesi, ama bu da o kadar büyütülecek birşey değil.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.