Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.883
Cevap
63
Favori
160.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    19mm 30mm sigma ve sel35mm i kullandim. Iclerinde en iyisi 19mm di.
    Sel 35mm f2.8 de 19mm f2.8 de sigma daha iyiydi. Test etdim. Sitdetle tavsiye ederim. Bendeki art versiyonuydu. Ff uyumlu olmadigi icin satmak zorunda kaldim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

19mm 30mm sigma ve sel35mm i kullandim. Iclerinde en iyisi 19mm di.
    Sel 35mm f2.8 de 19mm f2.8 de sigma daha iyiydi. Test etdim. Sitdetle tavsiye ederim. Bendeki art versiyonuydu. Ff uyumlu olmadigi icin satmak zorunda kaldim.

teşekkürler. o zaman ilk tercihim sigma 19mm. sony 20mm kullandınız mı o da hoşuma gidiyor.
  • sindem09 S kullanıcısına yanıt
    Ben kullanmadim.sigma 19mm almadan once arastirmamistim. Fazla sevilmemis.

• Arkadaşlar ilerde Sony A6000 16-50 MM almayı düşünüyorum.Fotoğraf alanına daha yeni başlayacağım için sizce bana bu makina nasıl olur?(Photoshop işinde biraz bilgim var)
  • Arkadaşlar elimde hiç kullanmadığım (kullanamadığım) Orjinal lisanslı Adobe Photoshop Lightroom 4 var.Aldığım SLR fotoğraf makinesinin içinden hediye olarak çıktı.İsteyene makul bir fiyata satacağım.İlgilenenler PM den ulaşabilir.İstanbuldayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

Ben nex 6 da kullandim a6000 de dsrl de. Simdi a7 kullaniyorum. Nex 6 yi af si yuzunden satdim. A6000 af konusunda aynasizlari asmis. Kullanmanizi tavsiye ediyorum. Iso konusuna girmiyorum bile.

Hocam a7 ile sony a6000 kıyaslarsak ne dersiniz?
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Bu cok zor bir soru. Benim icin zor.
    Nex 6 dan sonra a6000 cok iyiydi. Iso ve af hizi gercekten cok iyi.
    A6000 ne aldiktan iki ay gecmeden aklima a7 takildi. Ikinci elleri baya uygundu. Ucuz a7 + kit bulunca aldim. Baslarda baya iyiydi manuel lenslerle harika is cikariyordu. Ama bazen af gerekiyor. Kit lens baya basarili ancak yetmiyor. Daha acik diyafram gerekiyor tele gerekiyor. Fe lensler cok pahali. Tele lenslerde 1000€.
    Yani para sorunun yoksa a7x serisi super. Paran kisitliysa bana sadece manuel yeter diyorsan yine super.
    Tamron 28-320 ff emount lens cikariyor. Ucuz olursa alirim belki.
    Yada a7000 cikincak onu alirim. Kararsizim yani. Bunlara gore dusunmeni tavsiye ederim.

• a6000 alınmayacaksa a7 yerine a7 II almak daha mantıklı. Bu seçim pahalı lensler almadan ff kullanmak isteyenler için daha uygun. a7 2 deki titreşim önleme ile titretmeden 1/20 - 1/40 hızlarda eski lensleri kullanmak mümkün. Bu imkan kurtarıcı olur çoğu zaman. Zaten sony sensörlerin iso başarımları her yeni üründe bir öncekine göre daha iyi olduğundan hızın düştüğü yerlerde iso avantajıda devreye girer.

Benim şu anda tercihim hala a6000 de kalma yönünde. Bana göre sony apsc segmentinde daha yeterli lens çeşitliliği açısından. Tabi gövdeden is li bir a7000 daha iyi bir tercih olur ama onun ne zaman çıkacağı belli değil. Erteleye erteleye zaman geçiyor. Gövdede is şu anda apsc segmentinden çok ff segmentine daha gerekliydi ve bunuda sony a7 2 ile yaptı. Apsc segmentinde gövdede is iyi olur ama ff kadar öncelikli değil. Apsc de isli lens sayısı daha fazla. A6000 alınca a7000 i niye almadım diye pişmanlık duymaya gerek yok. Şu anda bile a6000 özelliklerine göre yeterince uygun fiyatlı. Hele ikinci elde çok cazip. Fotoğraf makinelerini ve ekipmanlarını 2. el almaktan korkmayın. Sony ürünleri kolay kolay bozulmuyor.

• a.f.y. kullanıcısına yanıt
    Apsc de sistem biraz daha oturdu artik. Ama ff de daha erken. Beklemek geek. Bende a7 ll almayi dusundum ama baktim bu isin sonu yok. Seneye a6000 nin af sistemine a7 lll e koyar birde onun pesine duseriz.
    Sanki a7 ll ye a6000 nin af sistemine koyamazmiydi sony. Koyardi. Koysaydi seneye a7 m3 nasil satacak.
    Apsc de govdede titresim engelleme cok iyi olur. IS li lenslerin titresimm engelleme performanslari iyi degil ve manuel lensleri kullanmak icinde cok iyi olur. Zaten bundan sonra IS li lens cikarmaz sony. 12 nisanda a7000 aciklanacak galiba. Bence a7000 beklenmeli. Ozaman a6000 nin fiyatlarida duser. Butcesi kisitli olanlar a6000 fp urunu bir makinayi daha ucuza alabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermis1453 -- 12 Mart 2015; 1:39:37 >
  • sizden tavsiye isteyeyim. şuan video için 550d kullanıyorum fotoğraf için de canon eos 5 (filmli) kullanıyorum. lens de ikisi için de canon 20mm f2.8. ama artık fotoğrafla ilgili çalışmaya başladığım için 550d yeterli olmuyor, filmli kameralarımı da hobi için kullanıyorum. hem fotoğrafı hem videoyu götürebilecek bi kamera arayışındayım.

blackmagic pocket almayı düşündüm ama ailede var bi tane ve videoyu çektikten sonra bilgisayarda çok uğraştırdığından düşünmüyorum.

seçeneklerimin hepsi ikinci el:

canon 5d mark2
    sony a6000 + sony 20mm f2.8
    canon 5d classic + 550d (satmayarak elde tutcam) + zeiss 50 veya o ayarda kaliteli bi lens
    sony a7 (bütçeyi zorlarsam)
    olympus om-d 5 + panasonic 20
    ve hayallerimin kamerası zeiss ikon zm

550d ile aldığım sonuçlar kısmen tatmin etse de çok keyif vermiyor artık.

• synchro kullanıcısına yanıt
    Sony a5100 videoda çok iyi hocam, a6000 ile hemen hemen aynı.
  • Bence de öyle hocam, a7 almak yerine a6000+10-18 ya da zeiss 24 1.8 ile almak daha mantıklı, ff için ben de biraz beklenmeli diye düşünüyorum. Sony a7 II deki imaj sabitleme OMD'deki kadar etkili değil diye okumuştum yabancı forum sitelerinde. FF fazla abartılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 15 Mart 2015; 13:15:18 >
  • makine ile ilgili 2 tane eksik yan var bence.

birincisi bataryanın bitmesi ve insanı bitecek diye tedirgin etmesi. uzun foto çekimlerinde mutleke yedek pil taşımak zorunda bırakıyor.

ikincisi güneşli havalarda ekranın kullanılamaz olması.

bunlar dışında gerçekten harika bir makine bana göre. bütçesi elveren herkese tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sindem09

makine ile ilgili 2 tane eksik yan var bence.

birincisi bataryanın bitmesi ve insanı bitecek diye tedirgin etmesi. uzun foto çekimlerinde mutleke yedek pil taşımak zorunda bırakıyor.

ikincisi güneşli havalarda ekranın kullanılamaz olması.

bunlar dışında gerçekten harika bir makine bana göre. bütçesi elveren herkese tavsiye ederim.

ebayda anti glare - parlama yapmayan ekran koruyucuları var.
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    vizörü yokmuş ama

ihtiyacım olan şeyler: vizör + manuel tuşlar + video performansı + doğal renkler + jpeg performansı. eğer aynasız bi kamerayla mutlu olamayacaksam mark 2 almayı düşünüyorum lensim de var hazır
  • synchro kullanıcısına yanıt
    jpeg performansı ve doğal renkler dediğinizde olmypus devreye giriyor hocam, fujiyi bilmiyorum. ama oly'nin jepg performansı sony'den daha iyi bence. olyde video performansı sony kadar değil ama yine de iyi.
  • Ahbârî kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. alıcam en kısa zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Bence de öyle hocam, a7 almak yerine a6000+10-18 ya da zeiss 24 1.8 ile almak daha mantıklı, ff için ben de biraz beklenmeli diye düşünüyorum. Sony a7 II deki imaj sabitleme OMD'deki kadar etkili değil diye okumuştum yabancı forum sitelerinde. FF fazla abartılıyor.
    quote:

Orijinalden alynty: eyozgurluk

Bence de öyle hocam, a7 almak yerine a6000+10-18 ya da zeiss 24 1.8 ile almak daha mantykly, ff için ben de biraz beklenmeli diye dü?ünüyorum. Sony a7 II deki imaj sabitleme OMD'deki kadar etkili de?il diye okumu?tum yabancy forum sitelerinde. FF fazla abartylyyor.

a7 2 burada incelenmiş biraz. Titreşim engelleme fena değil gibi.

http://sinefoto.com/index.php?/topic/16626-a7-ii-ald%C4%B1m/

Tam kare tam karedir, mevcut lens gamy yetiyorsa tam karenin sy? alan derinli?i avantajyny kyrpyk sensörlerde elde edemiyorsun. Kırpık sensörelerde çok az lens sadece tam kareye bu noktada ancak yaklaşabiliyor.

mesela;

- oly 45 1.8 in aslında lens özelliği 90 3.6 , yani bokeh puany: 90/3,6 = 25

- a6000 için sel 50 1.8 lensin gerçek de?eri: 75 2.7 , bokeh puanı: 75/2,7 = 27,77

- a7 serisi için 55 1.8 lensin gerçek de?eri yine 55 1.8 , bokeh puany: 55/1.8 = 30,55

Diğer taraftan açı genişledikçe tam kareye doğru sığ alan derinliği avantajı artıyor ( aynı kadrajı tutturmaya çalışalım )

- oly 25 1.8 - pana 25 1.4 = 50 3.6 - 50 2.8=> bokeh puanı: 50/3.6 = 13.88 ; pana = 17,85

- a6000 35 1.8 = 52,50 2.7 => bokeh puanı : 52,50/2.7 = 19,44

- a7 serisi için 55 1.8 = 55 1.8 => bokeh puanı : 30,55

Görüldüğü gibi burada fark daha da arttı. Önemli olan aynı kadrajda alınan bokeh puanıdır. yani 2. hesaplama daha mantıklı.

- a7 nin 35 1.4 lensi kadrajında verdiği bokehe, aynı kadrajda ne oly cephesi, nede apsc cephesi yaklaşamaz.

oly 75 1.8 lensi bokeh olarak avantajlı görülsede 150 mm tam kare karşılığı fokali her yerde kullanabilir miyim problemini çıkartıyor fakat portre lensi için biraz zorlamayla kullanılabilir. 150 mm dar bir kadraj ama özellikle isteyen için çok iyi bir seçenek.

Oly lensler gerçekten iyi lensler, sony cephesinde de zeislerin micro kontrastı , doygunluğu ve polerizasyonu daha başarılı.

Oly ler jpeg olarak daha iyiler ama a6000 de jpegleride kötü değil. Apsc sensörün ve 24 mp in avantajı var.

Oly ler lens çeşitliliği açısından daha iyiler, a6000 inde a7 serisine göre lens çeşitliliği daha iyi. Şu anda apsc tarafı daha iyi oturdu gibi. A7 serisi için biraz daha zaman var ama mevcut lens gamı yetiyorsa a7 avantajlı. Manuel lens kullanım avantajını da atlamamak lazım a7 2 nin.

Aynasızlarda tele lensler her zaman garip durmaktadır. Bu nedenle bu serideki seçeneklerin çok olması, az olmasını kafaya takmamak lazım. Bir çok fotoğrafçının 90 mm üzeri tele lenslerle pek işi olmaz.

oly seriside, sony apsc seriside kendine göre şu anda yeterli seviyede lens sayısına sahipler.

olyde titreşim engelleme sistemi gövde de olduğu için daha başarılı. Birde sensör ufaldıkça titreşim engelleme daha iyi çalışır. Titreyen yüzey ve piksel mesafesi azalmıştır. Sony şimdi A7 2 ile gövdeye de titreşim koydu. ( yuk. linkte bir kaç test var )

Birde her makinenin renk yorumu farklıdır, ayrı ayrı lenslerin renk yorumlarının markadan markaya farklı olduğu gibi. Alışkanlıklar farklıdır. Kimisi ben daha ham fotoğraf istiyorum, işlemek istiyorum der, kimisi ben direkt makine jpeg çıktısını kullanırım işlemeyle işim olmaz der ( ben her zaman raw çekmeyi tercih ederim ).

oly serisi 4/3 oranında fotoğraflar üretir. Şu anda gerek baskıda, gereksede paylaşılan fotoğraflar genellikle 3/2 veya 16/9 boyutlarındadır. M4/3 leri bu boyuta ayarladığımızda fotoğrafı kırpmış oluyoruz. Yani sensörü daha da ufaltmış gibi oluyoruz ( sensörün daha az alanından faydalanıldığından )

Önceliklere göre hangisi seçilirse seçilsin üzmeyecektir.

İster m4/3 sensör, istersede apsc sensör kullanılsın, yeni nesil ( son 2-3 senenin ) sensörleri başarılılar.
    ...

Kısaca tek doğru yok, talepler var, seçenekler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 17 Mart 2015; 12:26:42 >

• Hocam birkaç eklemede ben yapayim müsadenizle Raw çeken biriyim ve FF makinenin Rawlari ile Aps-c makinenin rawlari arasinda fark açik ki listeye m43 koyarsaniz olay külliyen degisiyor. Steve Huff denilen arkadas M43 ile FF karsilastirip bakin görüyormusunuz M43 ne kadar iyi FF'den bile iyi gibisinden yorumlar yapinca haliyle insanlar etkileniyor ama kazin ayagi öyle degil. Bir fotografçi her kosulda fotograf çeker bazen çok sert ve dik isikta fotograf çekersiniz bazen çok az isikta iste bu noktada FF makine bunlari çok daha kolay tolere edebilirken m43 sistemde beyaz patlamalari. renk saçaklanmalari vs gibi malum sorunlar çikacaktir

Buna ek olarak FF makinenin rawlari çok daha dayanikli oldugu için çekimde sorun olsa bile yapacaginiz pozlama renk vs gibi degisiklikleri foto çok rahat kaldirabilecekken aps-c zorlanacak m43 cortlayacaktir.

Hepsinden önemlisi mesele bokeh puani ile de bitmiyor ayni bokeh degerine sahip olsa bile FF sensörde bir derinlik bir bütünlük hissi var. Apsc'de bu daha az M43'de nesneler birbirinden ayriksi tatsiz tuzsuz en azindan örneklerde ben bunu görüyorum.

Evet bir 75 mm ile çok keskin foto elde edilebilir ama bir aps-c tadi bile almaniz zor

Her zaman söyledi?im bir?ey var ekipman sizi iyi foto?rafçy yapmaz ama daha iyi foto?raflar çekmenizi sa?lar

• Evet, sensör küçüldükçe yığılma etkisi artıyor. Arka plan öndeki nesneye yığılıyor. Sensörün büyükten küçüğe gitmesi ile lensin geniş açıdan teleye doğru gitmesi hemen hemen benzer etki gösteriyor. Hem net alanda bu böyle , hemde nesneleri yığma etkisinde bu böyle.

Yukarıdaki bokeh puanı terimi aslında çok doğru değil. Bokehin oluşması için gerekli sığ alan derinliği avantajını gösteriyor o puan. Kaliteli bokeh te lensin etkisi yüksek. Tabi o lensin bokeh vermesi için gerekli şartlar ancak sığ alan derinliği avantajıyla ortaya çıkıyor ki; dediğin gibi tam kare nin eline bu konuda ne m43 nede apsc tarafı su dökemez.

Mesela yukarıda da belirttiğim gibi yeni çıkan 35 1.4 lensin sunduğu sığ alan avantajını ve 3d etkisini ( yığılmanın azalmasından dolayı ) apsc de bulamazsınız, m43 te hiç bulamazsınız.

Ne olursa olsun: orta format >tam kare > apsc > m43 > 1" > ... dür.

Yukarıdaki büyüklük sıralaması değişmez. Sadece bazı noktalarda benzer etki gösterecek kadar yaklaşabilirler. Bu fotoğrafik çıktı için böyle.

Kullanım kolaylığı, diğer ek özellikler farklı değerlendirilebilir ama bunlar sadece spesifik konularda olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.