Şimdi Ara

SONY A7III İÇİN GENİŞ AÇI LENS ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

11-12 yıldır hobi olarak fotoğrafçılık yapıyorum. Şimdiye kadar DSLR olarak D3100 ve D7000 kullandım ve şuanda da aktif olarak 5D MARK II kullanmaktayım. Mark II kameramı 50 mm 1.8 STM lens ve Samyang 14 mm 2.8 lens ile birlikte kullanıyorum. Artık tüm setimi satıp Sony'e geçiş yapacağım . Şimdi size sorum şu:

Sony A7III'e 50 mm 1.8 lens alacağım. Bunun yanında da bir adet en ucuzlarından geniş açı lens istiyorum. Hangi lensi önerirsiniz?

Yurtiçi ve yurtdışı gezilerimde genellikle sokak, portre ve iç dış bina fotoğrafları çekiyorum. 50mm sokak ve portre kısmını karşılıyor. Diğer isteğimi de karşılayacak bir geniş açı lens tavsiyesine ihtiyacım var.

• Samyang 14mm satmayıp, Mount adaptör ile Sony'de kullanabilirsiniz. Geniş açılı lenslerdeki lens kalitesizliği yüzünden köşelerde çok bozulma olması nedeniyle pahalı bir ürün tercih etmedikçe beni tatmin eden bir lens olmadı. Çünkü çok distorsiyon oluşuyor bu da fotoğrafı fotoğraf olmaktan çıkarıyor.

Ayrıca 50mm 1.8, A7III için zayıf bir lens. Zeiss 55mm 1.8 daha keskin ve renk tonu olarak daha tatmin edici. Sony 50mm 1.4 de olabilir. Manuel severseniz, Mount adaptörle eski lensleri de envanterinize dahil edebilirsiniz. Sony'de en çok renklerin Canon kadar sıcak gelmemesi beni rahatsız ediyor. Zeiss lensler de o açığı iyi kapatıyor.

Önerdiklerim:

Laowa 2.8/12

Laowa 2.0/15

Sony 1.8/14

Zeiss Batis 2.0/25

• Hocam çok teşekkür ederim ama ekonomik olarak mümkün değil maalesef. A7II vs 50 mm düşünüyordum sonra A7III fiyatına ve 50mm lense çıktım. Bilgisayar da alacağım (15 bin civarı).

Bu dönüştürücü ile Samyang'ı kullanma fikri işime gelir aslında fakat lensin keskinliğinde kalite kaybı olur mu? Daha önce hiç kullanmadım.

• mmadmurat kullanıcısına yanıt

Ben adaptörle kullandım. Keskinlik kaybı yok. Sony'nin lensinden mi yoksa sensöründen mi bilmiyorum, renk doğruluğu Canon kadar göze hoş gelmiyor. İlla oynama gerekiyor. Canon lenslerle denemenizi tavsiye edebilirim. A7III tabi ki öncelikli tercih edilmesi gerekendir. Lensinizi 50mm yerine daha geniş veya daha tele alırsanız bence daha mantıklı olabilir. FF'de 35mm, 90mm ve 135mm enteresan şekilde güzel gösteriyor. 50 değil ama çok araştırdığım ve almaya fırsat bulamadığım 55mm Zeiss sonnar f1.8 lens de renk ve keskinlikte çok başarılı. Bir ara 70-200 G lensi verip onu almayı bile düşünmüştüm.

• daha önce a7ıı ve a7rıı kullandım şu an a7rııı ve a6300 kullanıyorum. bu cihazların hepsinde samyang 12mm ve 14mm kullandım renkler berbat keskinlik berbat bu lensleri nasıl kullanıyorlar anlamıyorum. sigma 12-24mm hsm lensi metabones adaptör ile kullandım o bile daha iyiydi. zeiss 16-35mm f4 ve 24-70mm f4 kullandım 24-70mm yi beğenmedim 28-70 ile hiç bir fark görmedim kesinlikle gereksiz pahalı asla o fiyatı hak etmiyor. 16-35mm fena değil renkleri iyi veriyor. daha önce 55mm f1.8 kullanmıştım müthiş bir keskinliği var ve renkleri çok iyi. şu an geniç açı olarak tamron 17-28mm f2.8 kullanıyorum gayet güzel lens renkleri ve keskinliği çok iyi. 16-35mm f4 yerine kesinlikle alınması gereken bir lens.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.