Şimdi Ara

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α'' (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.937
Cevap
38
Favori
357.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ustadlar bu dslr işine yeni girmiş bulunmaktayım bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim..
    abimin nikon d40 var benim sony a350..
    makineler normalde kıyaslanmaz ama abim tutturdu benimki iyidir diye deneyelim dedi..
    iki makinayıda aynı şartlarda( aynı zoom oranı ,ikiside auto modda, aynı mesafde ,tripotla) hatta benimki 14.2 mp iken uzakta duran bir gazetenin resimini çektik.(ben sonra degişik modlarda raw fine vs çekim yaptım ama yinede işe yaramadı..)
    d40 la çektigimiz fotolardaki gazetenin yazıları okunurken benimki daha bulanık ve okunmaz halde idi..
    makineleri kıyaslarken yukardaki deneyimiz kıstas degilmidir? degilse kıstas nedir?
    abimin alaylarında kurtulup bu işin aslını sizden ögrenmeye geldim..
  • şöyle ki: kullandığın lens eğer kit lens ise elbette nikon kadar iyi bir performans bekleyemezsin. bir de carl zeiss lens ile deneseydiniz... =)) kitlens olarak sonynin verdiği lenler çok iyi değil. ama amatör bir fotografçıya yetecek kadar da iyi. dolayısıyla evet belki kit len ile gazetede yazan bir yazıyı nikonun kit lensiyle okurken, sony ninkiyle okuyamazsın ama carl zeis lenslerle sonuç çok farklı olurdu. abinizin sizinle dalga geçmesini "nikonun görüntü işlemcisinin kimin ürettiğini sorarak" engelleyebilirsiniz. =))))
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: bezginn

şöyle ki: kullandığın lens eğer kit lens ise elbette nikon kadar iyi bir performans bekleyemezsin. bir de carl zeiss lens ile deneseydiniz... =)) kitlens olarak sonynin verdiği lenler çok iyi değil. ama amatör bir fotografçıya yetecek kadar da iyi. dolayısıyla evet belki kit len ile gazetede yazan bir yazıyı nikonun kit lensiyle okurken, sony ninkiyle okuyamazsın ama carl zeis lenslerle sonuç çok farklı olurdu. abinizin sizinle dalga geçmesini "nikonun görüntü işlemcisinin kimin ürettiğini sorarak" engelleyebilirsiniz. =))))

nikonun verdiği kit lenste vasattır...

Ayrıca görüntü işlemcisi tek başına hiçbirşeydir...

mesela Toro Rossoya motorunu FERRARİ takımı veriyor.Ama Toro Rosso takımı sonlarda geziyor...Ama motor en güçlü motor olan Ferrari motoru...
    Önemli olan burada dengeyi kurabilmek...
    Onun için SONY nin daha bi 20fırın ekmek yemesi lazım.Nikonu yakalaması için

yarbayım şimdi aynı sınıf makinelerde fark olsa anlarım .. tamam belki nikon daha iyi derim ..
    ama ...
    d40 nikonun en düşük modeli
    sony a350 sony nin orta sınınıfa yakın modeli.
    benim anlamadıgım bu...
    bir yerde sorun var..

• quote:

quote:

şöyle ki: kullandığın lens eğer kit lens ise elbette nikon kadar iyi bir performans bekleyemezsin. bir de carl zeiss lens ile deneseydiniz... =)) kitlens olarak sonynin verdiği lenler çok iyi değil. ama amatör bir fotografçıya yetecek kadar da iyi. dolayısıyla evet belki kit len ile gazetede yazan bir yazıyı nikonun kit lensiyle okurken, sony ninkiyle okuyamazsın ama carl zeis lenslerle sonuç çok farklı olurdu. abinizin sizinle dalga geçmesini "nikonun görüntü işlemcisinin kimin ürettiğini sorarak" engelleyebilirsiniz. =))))

mesela Toro Rossoya motorunu FERRARİ takımı veriyor.Ama Toro Rosso takımı sonlarda geziyor...Ama motor en güçlü motor olan Ferrari motoru...

Bu konuda size fazla katilmiyorum Hirotaro hocam.Sony Minolta'yi satin alarak SLR piyasasina girdi yani direk sifirdan baslamadi ki.Minolta'nin tecrubesi ve Sony'nin teknolojisi Alpha serisinde buluyusuyor diye dusunuyorum.
    Evet simdilik Nikon kadar iyi olmayabilir, ama arada 20 firin ekmeklik bir yol oldugu bence kesinlikle soz konusu olamaz

• quote:

quote:

elbette söylediğin gibi ikisi de ferrari motor kullanıyor birisi sonuncu birisi birinci çıkıyor. fakat buradaki fark şu ki ferrariyi kullananda bitiyor iş. belki 20 fırın değil ama biraz daha beklemek gerekiyor. ama bu sony'nin kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor. eğer şu an pazarda nikon ve canonla yarışıyor ise bu da konica - minoltanın alt yapısı ve sony nin elektronik alt yapısı sayesindedir.

• Yinemiiiii....
    Şimdi sadece gerçeklerden bahsedelim...
    Canon ve Nikon gibi bu sektörün iki lokomotif firmanın hakkını kimse yiyemez.Yiyemez ama Sony ninde bunlara yetişmesi için de daha 20 fırın ekmek yemesi de gerekmez.
    Canon ile Nikon bu sektörde neyse Minolta ile Pentax ta enaz bunlar kadar önemli üreticilerdi.Minolta malum;fotoğrafçılık bölümü Sony e satıldıktan sonra tarihe karıştı.Eğer Pentax ta bir an önce birşeyler yapmazsa Minolta ile aynı kaderi paylaşması yakındır.Zira Pentax daha şimdiden yola tek başına devam edemeyip Samsung gibi bir firmaya sırtını yaslamış bulunuyor.
    Allah aşkına fotoğraf deyince Pentax kim Samsung kim?Başta Pentax çılar olmak üzere sakın ha kimse Samsungu Sony ile karşılaştırmasın
    Şimdilerde Pentax ın tek tutunacak dalı yakında Samsungun üreteceği söylenen FF sensörü gibi gözüküyor ki bu gerçek olsa dahi ne kadar başarılı olur bilinmez.
    Birzamanlar Nikon da Sony hegomonyasından kurtulmak isteyip kendi bir sensör üretmeye kalkmıştı ve bu denemesinden sonrada birdaha böyle birşeye yeltenmedi.
    ...ve hala sensörünü Sony den almakta.

Gelelim SONY e;

Sony bu sektöre el atmadan önce Canon da Nikon da aynı sınıf modellerini 18 ayda bir yeniliyordu.
    Sony ilk modelini A100 ü 2006 yılının 6 Haziranında duyurdu ve ozamandan bu yana sırasıyla A100,A200,A300,A350,A700 ve son olarakta A900 gibi Canonla Nikona 3000 dolarlık bir fiyatla dudak ucuklattıracak bir kamerayı duyurdu.Toplam da 6 adet DSLR.
    Diyelimki bu kameraların hepsi beş para etmez.Ama bu modellerin piyasadaki varlığından rahatsız olan Canon ile Nikon öyle eskisi gibi meydanı boş bulup dilediği zaman yeni model çıkartıp dilediği fiyata satamıyorlar.Aslında SONY nin bu sektöre girmesi ençokta ''SONY fotoğraf makinası yapamaz SONY gitsin televizyon yapsın'' diyen Canon ve Nikon kullanıcılarının işine geldi.
    Dua edinde SONY daha düşük maliyete daha gelişmiş özelliklere sahip modeller çıkartsında bu pazarı SONY e kaptırmamak için diğer üreticilerde kımıldasın

Gelelim şu 20 fırın ekmek yeme muabbetine...
    İkibuçuk yılda iyisiyle kötüsüyle 6 model üretmiş ve bu modelleri destekleyen Minolta lesler hariç 30 cıvarında lensi piyasaya sürmüş,
    Arkasına dünyanın belkide en iyi optik üreticisi olan CARL ZEISS i alan,
    70-300 ler arasında en iyi 70-300 üne sahip,
    en iyi 85 ve 135mm lenslerine sahip,
    en iyi 24-70 lensine sahip,
    en iyi tepe flaşlarından birine sahip,
    dünyanın en yüksek çözünürlüklü FF sensörlü kamerasına sahip SONY nin Canonla Nikona yetişmesi için hiçte 20 fırın ekmek yemesi gerekmiyor.

Görmüyormusunuz!
    SONY üç yılını doldurmadan Canonla Nikonu yakalamış durumda.
    Daha iyidir demiyorum buna dikkat edin.Ama yıllarını bu işe veren firmalardan da öyle çok geri kalır bir yanı yok SONY nin.

Sizcede bu bir TELEVİZYON ÜRETİCİSİ için büyük bir başarı sayılmazmı?

Şimdi bir örnek vereyim;
    Hani PENTAX demiştik ya,geçmişi fotografçılık alanında başarılarla dolu olan bir firma.
    İşte o firma Samsunla olan ortaklığından doğan ilk meyvesini verdi K20D.
    İşte o K20 modeli bir önceki modeli olan K10D nin gerisinde kalmış durumda bugün ittibari ile.
    Bakalım bu birliktelik üçüncü yılında hangi başarılara imza atacak?
    Sizce SONY nin bugünkü başarısını yakalayabilecekmi?
    Hiç sanmıyorum...

SONY hakkında bu kadar şey yazdığımı görüp beni bir SONY sempatizanı falan zannetmeyin.
    Bu topiği açarken NEDEN SONY diye bir başlık altında şu cümleleri yazdım;
    ''A100 kameramı ve birlikte 18-70 ile 75-300 kit lenslerini 850 dolar civarında bir fiyata almıştım.Ozamanın şartları ile aynı fiyata Canon veya Nikon dan aynı özelliklerde bir kamerayı ve aynı veya benzer açılarda iki lensi alabiliyor olsaydım belki de bugün Canon veya Nikon kullanıcısı olurdum.(Tam olarak böyle değildi belki yazdıklarım ama buna çok benzer şeylerdi)

Aradan geçen zaman içinde de hiç birşey değişmedi.
    Şimdi SONY e televizyon üreticisi diyen,bu sektörde Canon ve Nikonla boy ölçüşemez diyen,SONY nin bu sektörde geleceği yok diyen arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.

3000 dolarlı A900 ve
    1400 dolarlık ZEISS 135mm ile elde ettiğiniz kaliteyi CANON veya NİKON un hangi model kamerası ve hangi lensiyle elde edersiniz?

Modellerle ve lenslerle birlikte fiyatlarını göz önünde bulundurun ve farkı görün.

Yeterince uzattım sanırım.Ama ne kadar yazarsam yazayım Canoncu Canoncudur,Nikoncu hala Nikoncu.
    Tüm bu yazılanları aman ha kimse üzerine alınmasın.
    Benin burada yazdıklarım sadece zamanında ''SONY den bi b.k olmaz'' diyenlere SONY nin kokmaya bile başladığını göstermekti.

Yeni bir sistem kurmaya hevesli arkadaşlarımıza önerim ister SONY olsun,ister NİKON,isterse CANON.
    Artık kötü makina yok.Modeller arasındaki var olan bu farklar oylesine küçük farklarki aslında,çıplak gözle kesinlikle ama kesinlikle ayırt edemezsiniz bunları.
    Bu yüzden yeni bir kamera alırken size kalite ve ekstradan özellikleri en ucuza sunan marka ve modeli tercih edin.
    Kullanmayacağınız özellikler için fazladan para ödemeyin.

Uzun zamandır forma pek uğrayamadım için bu sayfalara yazmayı özlemişim,belkide buyüzden biraz uzadı
    Başınızı şişirdim,Kusuruma bakmayın.

İster COMPAK olsun ister DSLR;
    Tüm fotoğraf severlerin bayramını kutlarım.
    Makinanızla nice güzel fotoğraflara,Nice güzel bayramlara......

Like No Other

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 1 Ekim 2008; 13:07:11 >

• quote:

Hirotaro .......Sayfanın en üstündeki arkadaş öylesine fanatik ki ,pentax ile mukayese edecek cüreti bile buluyor.Artı alay ediyor Pentax'la.Herhalde ahkam kesmek demek bu olsa gerek.Sony onun karşısında kim ki...

Bu arkadaş galiba ben oluyorum...

Şimdi öncelikle sormak isediğim benim ahkam kestiğimi idda ettiğiniz, pentaxla dalga geçtiğim, marka fanatikliği yaptığım bölümler yazımda nerededirler?

Bu sorularımdan sonra yazımı okuyan birisi zaten daha önceden sony almaya meyilli olduğumu anlar, yazımdan da sonyi tercih etmemin en büyük sebebinin fiyat performans oranı olduğu anlaşılıyor. Kaldiki orada herhangi bir marka fanatizmi içerisinde değilim sadece bu forumda ve diğer forumlarda arkadaşlarımızın sony "veya x bir marka" hakkında önyargılı konuşmalarının beni nasıl etkilediğimi söylüyorum ve sony alma kararımın sebebini açıklıyorum. Pentax adıda sadece bir sefer geçiyor ve diğer firmaların isimleride var orda dikkat ettiyseniz "nikon canon pentax" şeklinde yazmışım, bu bölümdede bu markayla ilgili herhangi bir alay ifadesi yok, yani burada da ahkam kesmiyorum, yine sadece önyargılı arkadaşların yazdığı yazılardan bir örnekleme var.

Bence burada biraz bana karşı abartınız var, rica ederim yazımı tekrar okursanız biraz laubali bir üslüpla yazmış olablirim, ki bu forumun genel üslübundan çok uzak değil, ancak markalarla alay etmediğimi göreceksiniz. Hem bunu yapamamda, çünkü bir dslr makinem dahi yokki bir takımı tutarcasına onu savunayım. Bir compak makinem var oda canon a620 Birde ayrıntı vermek gerekirse şuanda bir arkadaşımın pentax k100d superini deneme amaçlı kullanıyorum ve bu makineyi çok seviyorum

Sonye gelelim. Sony dnn arkadaşımında yazdığı gibi çok kısa sürede uygun fiyat, tatmin edici kalite ve yenilik politikası ile birsürü ürün çıkardı ve pazarda diğer firmalara göre üretim olarak çok hızlı birşekilde ilerliyor. Çünkü lider firmalarla rekabet edebilmesi için bir ürün yelpazesi oluşturmak zorunda. Pazarda zirveyi hedeflediği de açık, bunu son çıkardığı ff makinesi a900den anlıyoruz. Mesela benim bildiğim yılların pentaxının böle bir makinesi piyasada yok. Öncelikle sonyde belli dezavantajlar olsada özellikle dslr a yeni geçecekler ve amatörler için yüksek bir çekicilikleride var. Sebebi öncelikle uygun fiyattır, diğer sebeplerse teknik olanlardır; örneğin üretilen en ucuz makineside bile titreşim önleyicinin bodye entegre olması ve sensör temizleyici olması v.s yazının bu kısmında birde yukardaki arkadaşımızın sorduğu soruyada cevap veriyorum soru: "Sony onun karşısında kim ki..." sony kim bilmem ama arkadaşım, sonynin bu hırslı üretimi ve ilerleyişi karşısında pentax pek birşey değil galiba

Sonuç olarak gelişen rekabet koşulları ve teknoloji ile birlikde gelen daha uygun fiyatlı makineler ve aksesuarlar çıkıyor ve çıkmayada devam edecek. İnsanların refah seviyelerindeki artışında etkisi ile insanlar zevllerine göre hobilere başladılar. Bunlarında birleşmesiyle fotoğraf tutkusu gittikce yaygınlaşıyor ve dslr kullananların sayısı artıyor. Bu döngü sonucunda herşey gelişecek ve ilerleyecektir..... bu böle yazı uzayıp gider.... Yazının sonunuda dnn arkadaşımın son yazısından biraz alıntı yaparak bitiriyorum.
    quote:

Yeni bir sistem kurmaya hevesli arkadaşlarımıza önerim ister SONY olsun,ister NİKON,isterse CANON.
    Artık kötü makina yok.Modeller arasındaki var olan bu farklar oylesine küçük farklarki aslında,çıplak gözle kesinlikle ama kesinlikle ayırt edemezsiniz bunları.
    Bu yüzden yeni bir kamera alırken size kalite ve ekstradan özellikleri en ucuza sunan marka ve modeli tercih edin.

Herkesin bayramını kutlarım, nice güzel bayramlara, iyi forumlar.

• Gereksiz bir tartışma.. Sony olsun, Pentax, Canon yada Nikon.. Gövde ve sınıf olarak ele alınırsa ufak farklılıklar dışında hemen hemen aynı performansı sunarlar.. Aynı fokal ve diyafram aralığındaki lensleri irdelemek lazım kalite babında.. Amatörler için bence önemli olan fiyat&performanstır.. Mesela; Canon 70-200 f 4 l is, eos350D'de de aynı performansı verir, 50D'de de..
  • Merhaba Arkadaşlar,

Pazartesi günü a200'üme kavuştum : ) Çift lens ile gelen W kiti tercih ettim (Sony α (alpha) DSLR-A200 + 18-70mm Zoom Lens + 75-300mm Zoom Lens)
    Sizlerle de izlenimlerimi paylaşmak istiyorum..

Öncelikle böyle bir kiti 950 YTL'ye ve 6 taksitle almış olduğuma hala inanamıyorum. Çünkü gerçekten bu herşeyi ile mükemmel bir 'Sony'.. Makineyi kutusundan çıkarıp incelediğimde ve lensleri de aynı şekilde inceleyip deneme çekimleri yaptığımda makineyi almadan önceki bazı önyargılarımın ne kadar yersiz olduğunu fark ettim ve eminim a200'ü keşfetmemiş olan pek çoklarınız da bu önyargılara sahiptir.

Birincisi bu makine, alpha serisinin en düşük modeli olması ile ve 'başlangıç' kategorisinde gösterilmesi ile size sıradan bir makine ya da basit bir model gibi gelmemeli..

İlk bakışta a200 :

1) Son derece konforlu ve geniş vizör
    2) Çok hızlı auto-focus
    3) Çok kaliteli ve mükemmel kavrama hissi veren gövde
    4) Uzun çekim olanağı veren InfoLITHIUM pil ile 80'i flaşlı yaklaşık 750 çekim (kalan pil ekranda % olarak gösteriliyor)
    5) Kolay anlaşılır menü ve hızlı menü gezinimi
    6) Çok hızlı açılış (bu sebeple toz önleme sensör titreşimi makine kapatılırken devreye giriyor)
    7) Ne çok hafif ne çok ağır, ideal ağırlıkta, yalnız elbette 75-300mm lens ile kullanırken kolları daha çabuk yoruyor
    8) Compact Flash hafıza kartı kullanması, öncelikle güvenliğe büyük önem verildiğini gösteriyor
    9) Vizörün hemen altındaki kızılötesi algılayıcılar ile konuya anında focuslanıp anında çekim yapabiliyorsunuz
    10) Yeni bir dslr alan herkesin ilk yapması gereken şeyi yaptım ve iki adet hama 55mm Uv filtre ile lenslerimi korumaya aldım

Şimdi gelelim 950 YTL. 6 taksit konusuna : )

Makineyi gittigidiyor'dan aldım ve Hong Kong üzerinden 9 günde ücretsiz kargo ile (DHL Express) geldi.

En ucuz Ereyon.com.tr fiyatı: 1.424,00 YTL
    En pahalı Hepsiburada.com fiyatı: 1.627,22 YTL

Tek eksiği Türkçe kullanım kılavuzu olmayışı başka hiçbir eksiği yok, kutuyu ilk defa kendim açtım,
    zaten biraz ingilizceniz varsa ve manuel ayarları olan makinelerde biraz tecrübeliyseniz
    çok kolay çözersiniz.

Eksi puan vereceğim yönleri de ortaya çıktıkça onları da ayrıca maddelendiririm..

Herkese iyi bayramlar : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetCaptain -- 13 Ekim 2008; 22:59:07 >

• Hayırlı olsun kardeşim

Bende bu şekilde gg üzerinden almak istiyorum aynı makineyi, ama korktuğum birşey abd den bu boyutta bir cihaz gelse gümrük sorunu olurdu, honkong dan gelirken böle bir sorun olmadımı?
    Bilgin varsa anlatırsan sevinirim, bol ışıklı fotoğraflar. hayırlı bayramlar
  • Aslında banane gümrükden değilmi.... nasıl olsa makine eline gelmeden onay vermiyorsun paran biryere gitmiyor.
  • @netcaptain hayırlı olsun güzel tercih yapmışsın fiyatıda bedava nerdeyse..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dnn

Yinemiiiii....
    Şimdi sadece gerçeklerden bahsedelim...
    Canon ve Nikon gibi bu sektörün iki lokomotif firmanın hakkını kimse yiyemez.Yiyemez ama Sony ninde bunlara yetişmesi için de daha 20 fırın ekmek yemesi de gerekmez.
    Canon ile Nikon bu sektörde neyse Minolta ile Pentax ta enaz bunlar kadar önemli üreticilerdi.Minolta malum;fotoğrafçılık bölümü Sony e satıldıktan sonra tarihe karıştı.Eğer Pentax ta bir an önce birşeyler yapmazsa Minolta ile aynı kaderi paylaşması yakındır.Zira Pentax daha şimdiden yola tek başına devam edemeyip Samsung gibi bir firmaya sırtını yaslamış bulunuyor.
    Allah aşkına fotoğraf deyince Pentax kim Samsung kim?Başta Pentax çılar olmak üzere sakın ha kimse Samsungu Sony ile karşılaştırmasın
    Şimdilerde Pentax ın tek tutunacak dalı yakında Samsungun üreteceği söylenen FF sensörü gibi gözüküyor ki bu gerçek olsa dahi ne kadar başarılı olur bilinmez.
    Birzamanlar Nikon da Sony hegomonyasından kurtulmak isteyip kendi bir sensör üretmeye kalkmıştı ve bu denemesinden sonrada birdaha böyle birşeye yeltenmedi.
    ...ve hala sensörünü Sony den almakta.

Gelelim SONY e;

Sony bu sektöre el atmadan önce Canon da Nikon da aynı sınıf modellerini 18 ayda bir yeniliyordu.
    Sony ilk modelini A100 ü 2006 yılının 6 Haziranında duyurdu ve ozamandan bu yana sırasıyla A100,A200,A300,A350,A700 ve son olarakta A900 gibi Canonla Nikona 3000 dolarlık bir fiyatla dudak ucuklattıracak bir kamerayı duyurdu.Toplam da 6 adet DSLR.
    Diyelimki bu kameraların hepsi beş para etmez.Ama bu modellerin piyasadaki varlığından rahatsız olan Canon ile Nikon öyle eskisi gibi meydanı boş bulup dilediği zaman yeni model çıkartıp dilediği fiyata satamıyorlar.Aslında SONY nin bu sektöre girmesi ençokta ''SONY fotoğraf makinası yapamaz SONY gitsin televizyon yapsın'' diyen Canon ve Nikon kullanıcılarının işine geldi.
    Dua edinde SONY daha düşük maliyete daha gelişmiş özelliklere sahip modeller çıkartsında bu pazarı SONY e kaptırmamak için diğer üreticilerde kımıldasın

Gelelim şu 20 fırın ekmek yeme muabbetine...
    İkibuçuk yılda iyisiyle kötüsüyle 6 model üretmiş ve bu modelleri destekleyen Minolta lesler hariç 30 cıvarında lensi piyasaya sürmüş,
    Arkasına dünyanın belkide en iyi optik üreticisi olan CARL ZEISS i alan,
    70-300 ler arasında en iyi 70-300 üne sahip,
    en iyi 85 ve 135mm lenslerine sahip,
    en iyi 24-70 lensine sahip,
    en iyi tepe flaşlarından birine sahip,
    dünyanın en yüksek çözünürlüklü FF sensörlü kamerasına sahip SONY nin Canonla Nikona yetişmesi için hiçte 20 fırın ekmek yemesi gerekmiyor.

Görmüyormusunuz!
    SONY üç yılını doldurmadan Canonla Nikonu yakalamış durumda.
    Daha iyidir demiyorum buna dikkat edin.Ama yıllarını bu işe veren firmalardan da öyle çok geri kalır bir yanı yok SONY nin.

Sizcede bu bir TELEVİZYON ÜRETİCİSİ için büyük bir başarı sayılmazmı?

Şimdi bir örnek vereyim;
    Hani PENTAX demiştik ya,geçmişi fotografçılık alanında başarılarla dolu olan bir firma.
    İşte o firma Samsunla olan ortaklığından doğan ilk meyvesini verdi K20D.
    İşte o K20 modeli bir önceki modeli olan K10D nin gerisinde kalmış durumda bugün ittibari ile.
    Bakalım bu birliktelik üçüncü yılında hangi başarılara imza atacak?
    Sizce SONY nin bugünkü başarısını yakalayabilecekmi?
    Hiç sanmıyorum...

SONY hakkında bu kadar şey yazdığımı görüp beni bir SONY sempatizanı falan zannetmeyin.
    Bu topiği açarken NEDEN SONY diye bir başlık altında şu cümleleri yazdım;
    ''A100 kameramı ve birlikte 18-70 ile 75-300 kit lenslerini 850 dolar civarında bir fiyata almıştım.Ozamanın şartları ile aynı fiyata Canon veya Nikon dan aynı özelliklerde bir kamerayı ve aynı veya benzer açılarda iki lensi alabiliyor olsaydım belki de bugün Canon veya Nikon kullanıcısı olurdum.(Tam olarak böyle değildi belki yazdıklarım ama buna çok benzer şeylerdi)

Aradan geçen zaman içinde de hiç birşey değişmedi.
    Şimdi SONY e televizyon üreticisi diyen,bu sektörde Canon ve Nikonla boy ölçüşemez diyen,SONY nin bu sektörde geleceği yok diyen arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.

3000 dolarlı A900 ve
    1400 dolarlık ZEISS 135mm ile elde ettiğiniz kaliteyi CANON veya NİKON un hangi model kamerası ve hangi lensiyle elde edersiniz?

Modellerle ve lenslerle birlikte fiyatlarını göz önünde bulundurun ve farkı görün.

Yeterince uzattım sanırım.Ama ne kadar yazarsam yazayım Canoncu Canoncudur,Nikoncu hala Nikoncu.
    Tüm bu yazılanları aman ha kimse üzerine alınmasın.
    Benin burada yazdıklarım sadece zamanında ''SONY den bi b.k olmaz'' diyenlere SONY nin kokmaya bile başladığını göstermekti.

Uzun zamandır forma pek uğrayamadım için bu sayfalara yazmayı özlemişim,belkide buyüzden biraz uzadı
    Başınızı şişirdim,Kusuruma bakmayın.

İster COMPAK olsun ister DSLR;
    Tüm fotoğraf severlerin bayramını kutlarım.
    Makinanızla nice güzel fotoğraflara,Nice güzel bayramlara......

Like No Other

@DNN ilaç gibi bir yazı yazmışsın teşekkürler.. baştan sona katılıyorum sana..

• @Hirartoro sonynin neresi vasat Allah aşkına. bu arkadaş bir spam gibi bu forumda. 2de bir durmadan fuji f31fdden bahsedip durur. fotoğraf hakkında ne bilir ne bilmez bu adamla tartışmak isterim. 7/24 pc başında bazen saçmalık derecesinde mesaj yazıyor. kaç tane sony dslr görmüş bir sorun bakayim. ben bir canon kullanıcısı olarak sonynin ne canonun ne nikonun ne de pentaxın gerisinde olduğunu düşünmüyorum. senin gibi her fotounun kalitesi yerine noise verip vermemesinede bakmıyorum. inan bana bir nikon bir pentax(eski pentax modellerinin sensörü) sensörünü sonyden alıyorsa sonyde vardır bir şeyler ki minoltanın bayonetini kullanıyor. eisa, tipa vb ödülleri de toplayan sony. bugün sony olmasa belki de canon-nikon gibi firmaların tekeli içerisinde alacağımız ürünleri 2 katına alacağız. bu arada @Dnn'in dediklerine sonuna kadar katılıyorum.

• Minolta köklü bir firmadır. Sony Minolta'yı almış ve yine de varolan iyi makinelerini son teknolojiyle güncellemiş. Birbirinden performanslı Carl Zeiss lenslerini geniş yelpazesine eklemiş. Kompakt makinelerini anlarım da D-SLR sınıfında geri olduğunu hiç düşünmüyorum, kaldı ki hiçbir D-SLR kötü olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 2 Ekim 2008; 0:44:17 >
  • Sony, Minolta gibi bir firmayı satın alarak bence DSLR dünyasına süper bir giriş yapmıştır. Makineleri hiçte dandik degil bunu söyliyim. Nikon gibi bilindik, köklü bir firma sensörlerini Sony'den alıyorsa, Canon gibi bir firma ise LCD'sini yine Sony'den alıyorsa Sony'de birşeyler var demektir. Bunu inkar edemeyiz. Ayrıca ff sensörlü bir makine çıkartarak DSLR dünyasında bende varım demiştir.

Yukarıda bir arkadaş söylemiş, Pentax, Sony olmasa Canon-Nikon fiyatlarda acayip artış yapar tekel oluşur.

Pentax-Sony-Canon-Nikon benim gözümde aynıdır. Ayrım yapmayınız, ayrım yapandada marka fanatikligi var derim.

İyi bayramlar..
  • ''NetCaptain''
    Yeni makinan hayırlı olsun.
    Güle güle kullan...
  • tahminim ilerde bu topik dolup taşacaktır, sony 400 milyon $'lık ar-ge bütçesiyle ortalığı çok fena sallayacağa benziyor.. 2 sene dolmadan 24 mp a900 FF yi piyasaya sürdüler.. çok sağlam çalışıyorlar açıkçası canon ve nikon'nun ciddi tedirgin olduğunu şimdiden görür gibiyim..
  • Dnn, reddes, notredame_kamburu çok teşekkür ederim, herkese teşekkürler : )

Bu makineyi gittigidiyor'daki dükkanlardan birinden almanızın tek olumsuz yanı elinize ulaşması 9-10 gün sürdüğü için sabırsızlanıyorsunuz, bir an önce gelsin de kullanayım istiyorsunuz. Ama diğer alanların notlarından da anladığım kadarıyla en çabuk 8 gün civarında elinizde oluyor. Bana 9 günde ulaştı.

Sony'lerin hiçbirinde türkçe menü olmadığı için yurtdışından alınmış olmasının hiçbir farklılığı yok.

Önceden de söylediğim gibi tek eksiği türkçe kullanım kılavuzu.

Kargonun herhangi bir yerde takılması vs sözkonusu olamaz, uygun bir şekilde gönderilmiş, zaten bir aksilik olursa onay vermiyor ve paranızı iade alabiliyorsunuz, çok sağlam ikinci bir kutu içerisinde DHL kargo ile ücretsiz kapınıza geliyor.

Fotoğraf kalitesini Dnn'nin fotoğraflarından ve diğer örnek fotoğraflardan biliyorsunuz zaten fazla söze gerek yok...

Dnn'nin yazılarında bahsettiği gibi, Nikon'un ya da Canon'un bu özelliklerde makineyi, bu şekilde çift lens kit halinde bu fiyata satması halinde elbette ben de tercihimi onlardan yana kullanırdım. Ama Sony kötü olduğu için değil bilmediğim için, geleneksel olana uyardım yani..

Bana kalırsa bunlar Sony'nin piyasada tanınma amaçlı fiyat politikası olmalı, yoksa ucuza mal edilmiş birşey yok ortada, hatta tam tersine Sony yeni başladığı için maliyetleri Nikon ve Canon'a göre çok çok daha fazladır diye düşünüyorum..

Sonuçta hepimizin amacı güzel fotoğraflar çekmek, düşlediğimiz güzel fotoğrafların gerçeğe dönüştüğünü görmek ve mutlu bir şekilde altına imzamızı atmak...

Bunu yapmak için illa bin-iki bin dolarımızın olmasına gerek yok artık, gözümüzü açtığımız gibi biraz da kulağımızı açarsak ve insanların keşiflerine tecrübelerine kulak verirsek sanırım işimiz daha da kolaylaşır : )

• Walla Sony'den daha bomba giriş seviyesi cihazlar bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.