Şimdi Ara

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α'' (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.937
Cevap
38
Favori
357.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada, fiyat farkı çok fazla olmadığı için söylüyorum, kişisel olarak neden a300 ya da a350'yi değil de a200'ü tercih ettiğimi belirteyim.. Tecrübelerime dayanarak, bir makinenin ne kadar çok oynar parçası varsa o makinenin ilgili parçaları ya da geneli o kadar çabuk bozulur...

Sonuçta aldığım ürünün Türkiye garantisi olmadığını biliyorum ve bunlara dikkat etmek zorundayım..

Ayrıca Live View özelliği aktifken makinenin ardışık çekim hızının da yavaşladığını unutmayın.

Görüşmek üzere : )
  • arkadaşlar konu biraz sapma yapıyor sanki! yaşanan sohbet ortamından olabilir belki.... paylaşıma gelirsek NetCaptain kullanmaya başladın makineyi yokmu şöyle güzel bir eserin yada makinende karşılaştığın bir sorun(allah korusun) ... varsa anlat yada koy fotolarınıda forum şenlensinnn biraz
  •  ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''

sony a200+sal1870

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesoulshaker -- 3 Ekim 2008; 1:06:39 >

sony a200.-picasa edit-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesoulshaker -- 3 Ekim 2008; 0:55:38 >
  • a200 icin bir arkadas kotu yonu yokmu diye sormus.be kendi fikrimi soyliyim bence buyuk bir eksik olarak suya ve toza dayaniklik olmamasini gosterebilirim.yagmurlu havalarda ne yapicam diye simdiden kara kara dusunmeye basladim.bu ozellikte olmus olsaydi a200 tadindan yenmiyecek bi makine olurdu.
  • ''thesoulshaker''
    Bu nu o kadar da takma bence.
    Çünkü sadece body nin suya ve toza dayanıklı olması tek başına yeterli değildir.
    A200 suya ve toza dayanıklı olmuş olsa dahi üzerinde kullandığın lensinde aynı şekilde bu özelliğe sahip olması gerekiyor.
    Ve yanılmıyorsam SONY nin şuanda sadece bir iki ta ne böyle lensi var ve bu lenslerin fiyatlarıda pek ucuz değil.
    Ama A900 ile birlikte yeni çıkacak olan FF uyumlu lenslerde mutlaka bu özellikte standart olacaktır diye düşünüyorum.
    Bu da zamanla fiyatlarını düşürecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: spirit of nature

Gereksiz bir tartışma.. Sony olsun, Pentax, Canon yada Nikon.. Gövde ve sınıf olarak ele alınırsa ufak farklılıklar dışında hemen hemen aynı performansı sunarlar.. Aynı fokal ve diyafram aralığındaki lensleri irdelemek lazım kalite babında.. Amatörler için bence önemli olan fiyat&performanstır.. Mesela; Canon 70-200 f 4 l is, eos350D'de de aynı performansı verir, 50D'de de..

''spirit of nature''
    Yorumunda EOS 350 ile EOS 50D aynı lensle aynı performansı verir demişsin.
    Buna kesinlikle katılmıyorum.
    350 D gibi 8 MP olan bir kameradan 50 D gibi 15 MP ye sahip bir kamerayla aynı performansı beklemek hata olur.
    Aynı lens ile (herhangi bir lens olabilir bu) 50 D daha fazla detay ve çözünürlük verecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: thesoulshaker

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''

sony a200+sal1870

Fotoğraf çok hoşuma gitti.
    Arka plandaki Bokeh çok güzel olmuş.
    Heleki bu fotoğrafın 18-70 ile çekildiğini görmek beni biraz şaşırttı.
    Uzun süredir bu lensi kullanmadığım için lensimi unuttuk ne

''thesoulshaker''
    Tüm fotoğraflar 18-70 ile mi çekildi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 3 Ekim 2008; 16:17:21 >
  • Daha önce verilmemiştir inşallah.

http://www.dpreview.com/previews/SonyDSLRA900/
  • quote:

gayet güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Daha önce verilmemiştir inşallah.

http://www.dpreview.com/previews/SonyDSLRA900/

Aslında A900 hakkında yazılacak çok şey var.
    Nette A900 ün ve Canon la Nikon a ait diğer FF sensörlü kameraların örneklerini ve bunların karşılaştırmalarını sıkça görüyorum bu aralar.
    Tek kelimeyle Devrim niteliğinde bir model bu A900.
    APSC sensörlerin bir tarafa itilip FF sensörlerine geçiş yapıldığı şu döemde A900 hem fiyatıyla hemde diğer FF lere oranla imaj kalitesiyle SONY e çok şey kazandıracak gibi duruyor.
    Tam bir KLASİK olmaya aday bir model.Uzunca bir süre adından sıkça söz ettirecek.

A900 ün gelişi bir bakıma daha düşük özellikli ve daha düşük fiyatlı diğer FF sensörlü modellerinde habercisi gibi geliyor bana.
    2009 yılı içerisinde A700 ayarında ama FF sensörlü yeni bir model veya modeller mutlaka gelecektir SONY den.

• @Dnn ...evet tum fotolar 18-70 ile cekildi ama ben yesil tonundan pek memnun kalmadim bu lensin cunku picasada bikac ayar yaptiktan sonra renkler inanilmaz canlaniyor ve fotonun ilk halinden cok daha guzel hale geliyor.belkide ben white balance yada contras ayarlarini fazla kurcalamadigm icindir ama picasa ile editlenmis hali gibi foto cekebilecekmiyim bu kit lens ile cok merak ediyorum.
  • Orjinalden alıntı: reddes

gayet güzel

eyw.tesekurler
  • NetCaptain hocam a200'unuz hayirli olsun InsAllah

Dnn hocam, baglanti sorunu halloldu sanirim, cok sevindim sizi burada gormekten, hosgeldiniz

Thesoulshaker hocam, resimleriniz gayet guzel, 18-70 beni bir kez daha sasirtti dogrusu, bir ara ona geri donus mu yapsam ne acaba :)

Bu arada cektigim bir resmi sizinle paylasmak istedim arkadaslar

Picasa ile keskinlik verilmis ve renk ayarinda oynama yapilmistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetCaptain -- 7 Ekim 2008; 22:31:40 >

Fotoğraflara (kadraj daraltma dışında) hiçbir müdahalede bulunmadım, hepsini de Harikalar Diyarı'nda (Ankara) bugün çektim, hepsinde SAL18-70mm lensi kullandım..

Herkese güzel bir haftasonu diliyorum : )

• resimler genelde güzel bazılarında biraz netlik sorunu var olsun.. çekim bilgilerinide yazarsan güzel olur..
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.