Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kubilay bey çok teşekkürler iyi dileğiniz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanw124

Kubilay bey çok teşekkürler iyi dileğiniz için

•  SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU

Sony str da5400ES ve Jamo E875 ile beraber
  • hocam selamlar, ben de konuya yabancıyım kısa bi sorum olacak.. Sony dav dz740 vb kaliteli ses sistemlerinde mkv oynatma özelliği var mıdır? benim bi philips media player'ım var optik ses çıkışlı.. sizce ayrıca ses sistemi alayım mı yoksa 5.1 hoparlör seti alsam yeter mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir 5.1 hoparlör seti bayağı yüksek fiyata satılıyor onun yerine çok amaçlı kullanılabilecek hepsi bir arada (all in one) ev sinem sistemi almak daha karlı ve geleceğe uygun bir yatırım olur bence. Yarın satmak istediğinizde yada başka bir yerde değerlendirmek istediğinizde seçeneğiniz daha fazla olur. Çok formatlı çalıcı+anfi+radyo olunca her yerde değerlenir tek başına da iş yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanw124

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU

Sony str da5400ES ve Jamo E875 ile beraber

Gayet şık gözüküyor, Bir iki resim daha eklenebilir karşıdan v.b gibi, iyi günlerde kullanın.

• sony dh520 mi yoksa pioneer vsx-520 mi almak lazım. sony çok övülmüş ancak üzerinden 1 seneden fazla geçmiş. pio da incelemelerde fiyatına göre iyi gibi duruyor, kararsız kaldım.
    ikiside aynı fiyatlara temin edilebiliyor.
    kullanacağım set;
    http://www.klipsch.com/high-definition-theater-300-home-theater-system

odam 12 m2, beklentim fazla değil, filmlerde 5.1 eksikliğini gidereyim yeter.
  • Sony fanatiği olarak diyebilirim ki film izleme için dh520 gayet yeterli. Müzik konusunda ben tatmin olmadım o nedenle satıp 1200es aldım. Güçlü olmasına yeterince güçlü ama aradığım berrak ses yoktu anca araya ekolayzer koyarak istediğim gibi oldu fakat herkesin kulak zevki ve sesleri algılama kapasitesi kendine özgüdür. Pioneer ise hiç dinlemedim. Eğer dinleme şansınız olursa deneyerek alın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirkpitt19788

sony dh520 mi yoksa pioneer vsx-520 mi almak lazım. sony çok övülmüş ancak üzerinden 1 seneden fazla geçmiş. pio da incelemelerde fiyatına göre iyi gibi duruyor, kararsız kaldım.
    ikiside aynı fiyatlara temin edilebiliyor.
    kullanacağım set;
    http://www.klipsch.com/high-definition-theater-300-home-theater-system

odam 12 m2, beklentim fazla değil, filmlerde 5.1 eksikliğini gidereyim yeter.

Her 2 cihazda olur Pio bi tık üstte kalır bence kararı ses rengi tercihi ve görsel zevkinize göre verin

• quote:

Orijinalden alıntı: bonasera

hocam selamlar, ben de konuya yabancıyım kısa bi sorum olacak.. Sony dav dz740 vb kaliteli ses sistemlerinde mkv oynatma özelliği var mıdır? benim bi philips media player'ım var optik ses çıkışlı.. sizce ayrıca ses sistemi alayım mı yoksa 5.1 hoparlör seti alsam yeter mi?

Bütçe müsait ise AVR her zaman cazip gelir, Tabi kullanma şartları ve amacıda mühim
  • selamlar

sony dh 520 ile bir sorun yaşıyorum şöyleki;

avr'yi pc'ye hdmi üzerinden bağlı kullanıyorum yine avr de plazmaya hdmi üzerinden bağlanıyor sorun şu avr bekleme durumunda iken plazmayı açarsam sorun yok ancak avr'yi açtığım anda çalışmakta olan plazma bir anda yemyeşil bir fona bürünüyor ve avr otomatik tv çıkış moduna giriyor ekranda görüntü vs. var ancak dediğim gibi yeşil olarak.

önce avr sonra plazmayı açtığımda ise bir sorun çıkmıyor.

bir diğer gün ise avr kapalı olduğu halde(beklemeden bahsetmiyorum) içinden aralıklarla avr ilk açıldığında gelen röle çekme sesleri gelmeye başladı aralıklarla kontağını bir açtı bir kapadı bu anda avr ekranı kapalıydı.
    fişini çıkarıp taktım bir daha yapmadı.

özellikle dh 520 sahipleri önce tv sonra avr açılısı yaparak durumu test edebilirmi durumun ortaya çıkması adına.

teşekkürler...

• da1200 es de tv ye bağlı olmadığı halde tv açıkken açarsam tv de sanki uydu alıcısını kapatıp açmışım gibi görüntü gidip yeniden geliyor. Alaka yok ama :)
  • beyler bu konuyu takip ederek sony dh520 amfi aldım ve ona JBL CS480 speaker sürdüm.. bu sıralar arkadaşım içinde düşünüyoruz, neticede başlangıç seviyesi için sony dh520 gayet yeterli bir amfi bence ama JBL CS480 TR'de yok, onun yerine ne önerirsiniz? harman kardon hkts 9 uygun mudur? teknik açıdan da sorun olmaz heralde, ohm değerleri uyumludur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

beyler bu konuyu takip ederek sony dh520 amfi aldım ve ona JBL CS480 speaker sürdüm.. bu sıralar arkadaşım içinde düşünüyoruz, neticede başlangıç seviyesi için sony dh520 gayet yeterli bir amfi bence ama JBL CS480 TR'de yok, onun yerine ne önerirsiniz? harman kardon hkts 9 uygun mudur? teknik açıdan da sorun olmaz heralde, ohm değerleri uyumludur.

up dullah
  • Bütçeyi aşmaz ise 9 yerine 11-16-30 vb gibi dahada tatminkar olur . ama yok ile 9 ise kötü degil
  • Bu da benim sinema sistemim.
    TV KDF-50E2010 50" hd ready 3 lcd projeksiyon
    STR-DA1200ES
    PS3
    Çoklu cd çalar CDP-CX57
    Kaset Teyp TC-WE835S

Spektrum analyzer Technics SH-GE 70
    Dvd DVP-K880D
    Video 1 SLV-15ED
    Video 2 Philips
    HTPC (Dışı IBM, içi ASUS)
    Dsmart HD Pace DS830
    Projektör Hitachi PJ-TX100 720P Bu da elbette 3 lcd sistem.

Kabinler Dantax 0pus 208
    Subwoofer, center ve uydular 6.1 Pascal SA-VE356. Subwooferi film seyrederken gerekirse açıyorum efektleri güçlendirmek için. Ayrıca kulelerin üzerinde speaker B olarak anfiye bağlı dav-dz100 sistemin uyduları var. Bazen subwoofer ile onları aktive ederek seyrediyorum daha az titreşim oluyor özellikle de geceleri izlerken komşular rahatsız olmasın diye.

Resimde sıkışık görünüyor ama gerçekte değil. İki kabin arası mesafe 2.5-3 mt kadar. Tv sehpasını ben yaptım. Piyasadakiler çok yüksekti. Arka duvarda film seyredebilmek için 1.4 mt yükseklik bırakmak için mecburen sehpa tasarlamam gerekti çünkü uygun fiyata yerden 30-35 cm yi geçmeyen bir sehpa bulamadım. Sehpanın bana maliyeti 96 tl oldu yaklaşık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 9 Ocak 2013; 20:08:40 >

• Bu da arkaplan

• @Sozuak Öncelikle iyi günlerde kullanın, Belliki hayli emek ve mesai harçamışsınız ve zevkinize göre olmuş, Özellikle sehpa gerçekten p/p olmuş gülegüle kullanın.
  • Teşekkür ederim.

Evin tadilatını kendim yaptım. Hoparlör kablolarını boru içinde duvara gömdüm. Projeksiyonun kabloları da karton piyer içinden geçerek alttan kablo kanalı ile gelen hoparlör kabloları ile birlikte perdelik arkasından tavandan geçen kablo kanalı ile taşınıyor. Ekstradan bir adet cat5 kablo da çektim. Böylelikle önden arkaya kablo karmaşası ortadan kalktı. Yalnız uzun mesafede hdmi ile sorun yaşadım. Bazı cihazlar çalıştı (örneğin eski dsmart alıcısı next marka). HDMI extender almama rağman pc den ve cep telefonundan uzun mesafe görüntü aktaramadım. Mecburen vga kablosu ile idare ediyorum. Kısmet olursa projektör açıkken de rewsim eklerim. İleride planlarıma göre 3d projeksiyon şart oldu. Salonum 35 m2.
  • Gayet başarılı duruyor, perdeli paylaşımı da bekliyoruz, Diğer arkadaşlara referans olur.
    Eminimki bir çok arkadaş kendisi bir şeyler yapmayı düşünüyor ama cesaret edemiyor, Başarılı bir örnek çalışma olmuş
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.