Kapalı kutu bulmanız çok zor, garantili ikinci el bakın isterseniz. |
SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (166. sayfa)

-
-
Teşekkür ederim hocam 🙏
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam merhaba. Belli oluyor mu bilmiyorum ama videoda sarı bölgedeki gibi bir karıncalanma oluyor. Ama her içerikte değil. Çekim efekti mi, sorun mu bilemedim.
Şimdi buna benzer bir olay benim başıma media oynatıcı nedeniyle gelmişti. Eksi media oynatıcım ile yüzüklerin efendisini 1080p izlediğimde ki televizyonum o dönem lcd philips idi, bu bahsettiğiniz karıncalanma çok oluyordu.
Daha sonra aynı tv de xiaomi mi box 4s ile izlediğimde o karıncalanma neredeyse yok gibiydi.
Yani benim bundan anladığım oynatıcı kodekleri ile sıkıntı vardı.
Bu nedenle sizinki de kodeklerle alakalı olabilir diye düşünüyorum. Ama tv ye kodek yüklenebiliyor mu onu henüz bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben de forumda araştırırken, bu durumun hdr ve Dolby vision filmlerde parazit azaltmanın kapalı yada düşük ayarda olmasından kaynaklandığını okudum. Ayarları yükselttim ama farketmedi. Belki de dediğiniz gibi daha teknik bir mesele. Netflix Dolby vision filmlerde bu şekilde karıncalanma var.
https://forum.donanimhaber.com/sony-bravia-2021-x90j-ana-konu--148004168-100
Görüntü ayarları için burada yazanları deneyebilirsiniz.
Disney+’ta da Dolby Vision içerikler var, bir de oradan dener misiniz? Ben TV’den değil de kaynaktan olduğunu düşünüyor. Netflix aboneliğiniz 4K mı bu arada?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet hocam aboneliğim 4 k. Disney üyeliğim yok ama amazondan bulursam deneyeyim. YouTube da da gemini man var onda sorun yok mesela.
Netflix’in 4K’sı bile 4K gibi değil zaten Full HD ise evlere şenlik, bu tarz karıncalanmalar olabiliyor diye sordum.
Amazon Prime’dan deneyin bir de, Amazon genelde HDR10+ içerikler verir ama Dolby Vision da var diye biliyorum. Dediğim gibi kaynaktandır o, sizin de gözünüze takıldıysa bir kere ekstra pimpirikli davranıyorsunuzdur :)
😁 valla hocam biraz detaycıyım sanırım. Araştırmalarıma göre de Netflix bu durum ile ilgili çokça şikayet almış. Netflixte birçok içerik denedim DV ve hepsinde karıncalanma var. Bir ara çekim efekti bçdiye bile düşündüm. Teşekkür ederim, deneyip yine yazacağım.
Hocam şimdi amazonda demedim, aynı şekilde karıncalanma var dv içerikte. İşlemci ile ilgili de olabilir mi bilmiyorum. Dolby vision destekliyor güya TV ama anlamadım.
Tam olarak hangi içeriği açtınız hocam? Dakikası saniyesine kadar söyleyin ben de eve gidince bi deneyeyim, gerçi benim modelim 55X90J ama kıyaslamak açısından yardımcı olayım.
-
Hocam Netflix te the harder the faal, bu filmin tamamını karıncalı izledim 25. saniyede tamamen belli oluyor .
Amazondan ise tanrının eli filminin 7.25 - 7.35 arası çokça belli oluyor.
Ayrıca hocam Netflixte 6 underground filmi 20-35. Saniyeler arası da belli oluyor. Ben en net görülen yerleri yazdım ama film geneli bu şekilde.
Bu karıncalanma dediğiniz şey kumlanma yani grain efekti. Bir çok filimde var. Filimi çekerken böyle çekiyorlar buna yapacak bir şey yok.
Detaylar burada:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-E-R-K-E-Z -- 4 Mart 2023; 18:9:56 >
-
Merhaba. Kumandadan kanal değiştirme tuşu çalışmıyor bazen. Tuşa basınca Tvde ışık yanıyor ama kanal değiştirmiyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Tv modeli 55X89J
Allah razı olsun hocam 😁 Kafamdaki tüm soru işaretleri gitti. Teşekkür ederim
90J nin 23 model versiyonu X90L tanıtılmış. İlk gözüme çarpanlar metal şık bir çerçeveye geçilmiş, gamemenu eklenmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=g5fKxOAt_V4&feature=youtu.be
Gamemenu bize de gelsin isterdim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende çok isterdim ama fps sayacı yok sanırım. Rakipleri yıllar önce gamebar ı getirdi. Kasa da çağ dışı görüntüden kurtulup şık bir görünüme geçmiş sonunda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X