Şimdi Ara

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.671
Cevap
114
Favori
260.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güncellemeyle gelebilir mi acaba? Mümkün mü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beyler selamlar. 89j var ama aynıdır herhalde. Android telefonda kanal listesini düzenleyip onayladım. Çoğu silindi kanalların. Neyse bakayım ne olmuş dedim. İsmi ile içeriği alakasız olmuş. Hepsi bambaska Siz nasıl çözdünüz bu olayı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-E-R-K-E-Z C kullanıcısına yanıt

Çözümü var mı peki

• Pi kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var. Sony'nin kanal uygulaması var. Orada düzenleyip atmak gerekiyor sanırım.

• iskocya İ kullanıcısına yanıt
    Hocam onunla yaptım zaten. Hata var bir yerde ama anlamadım.

• Arkadaslar 65x90j sahibiyim.

Bugun bir misafirlikte lg c1 oled gozlemledim. Mac izliyoruz top puruzsuz hareket ediyor. Benim tv’de top takila takila gidiyor. 120hx degil mi bu tv, ayarlarimda bir sikinti mi var anlamadim

Lg tv daha akici goruntu

• F-G kullanıcısına yanıt
    Hareket (Motionflow)

üstdeki ( max )

Altdaki ( 1 )

Film modu ( yüksek ) olsun

• kado1806 K kullanıcısına yanıt

merhaba iyi akşamlar şu genel konuya bir ayar listesi yazıp atsanız çok iyi olacak bence , herkes bu ayarları tam yapamadığını düşünüyor ben dahil. rica etsek uydu yayını ve maç yayını için ayarları yazıp atarmısınız? teşekkürler şimdiden

• suphican kullanıcısına yanıt
    yayınlicam

çok teşekkürler 🙏🙏🙏 bekliyoruz

• var, 1 yıldır filim indirip disk doldurup kargo ile gönderen birisini buldum onunla çalışıyorum. artık filim indirme vs ile uğraşmıyorum.

Naptiniz düzeldi mi sorun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dimontales kullanıcısına yanıt

Hocam yukaridaki arkadaşin onerisini yaptim. Ancak yine de o lg’deki akici goruntu olmadi. Ozellikle futbol musabakalarinda. Ben resim modunu canli’da kullaniyotum onunla mi ilgili anlamadim

• Merhaba arkadaşlar, Kasım 2021 yılında bu TV yi almıştım. Sorunsuz ve sıkıntısız kullanıyorum. Bugün ekranda dikey çizgiler oluştu ne olduğuna anlam veremedim. Android arayüzüne girdim orda sorun yoktu YouTube girdim sorun yoktu YouTube den video açtım yine çizgiler vardı. Oradan TV kısmına gectim çizgiler vardı fişini çektim taktım hiçbir sorun kalmadı yani normale döndü televizyon. Sizce bu sorun neden kaynaklandı yazılımsal olabilir mi garantisi devam ediyor kesinlikle TV yi sildirmem evde çocukta yok.

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU

• pokemondortyol kullanıcısına yanıt
    donmadan kaynakli birsey olmustur kendini yenileyememe gibi bendede olmustu cikarip taktim fişi duzeldi dahada olmadi

• Merhaba, bende aralıkta x89j modelini aldım. Cihazdan çok memnunum ama ara ara izlerken kendini kapatıyor. Ben kumandadan açıyorum kaldığı yerden devam ediyor. Otomatik kapatma filan kapalı. Başına gelen var mı? Yazılımsal olabilir mi?

Doğru dedin ondan olabilir bak hiç aklima gelmedi TV yi açtım saklama alanınız doluyor gibi bir bildirim geldiydi bende bir kaç uygulama silip önbelleği felan temizledim 1 saat sonra kullandım maç sırasında öyle oldu.
    Sizinki ne zaman olmuştu hocam üzerinden ne kadar süre geçti 7-8 ay Garanti süresi var aklıma takıldı panelle ilgili durumsa servise başvuracaktım. Servis Antakyadaydi durum felaket bildiğiniz gibi uğraştırmak istemedim.

• Mechanic_33 M kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinki yazilmsal gibi duruyor ama 15 aydır x90j kullanıyorum böyle sorunla karşılaşmadım.

Hocam C1'in OLED olmasından kaynaklı bir avantajı olur (tepki süresi 0'a yakın*), ama sizin söylediğiniz kadar fark olmaması gerekir. Özellikle, kare atlama hissinin hiç olmaması lazım. Şuradaki, motion bölümünde bahsedilen ayarları değiştirmeyi deneyin:

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x90j/settings

Ayarlar doğru olmasına rağmen atlama hissi varsa, TV'ye bağlı olan kaynak, görüntüyü düşük FPS'de gönderiyor olabilir. Dekoder bağlıysa onun ayarlarını kontrol edin.

C1'de BFI (OLED Motion Pro) açılmışsa bu da ekstra fark yaratabilir. BFI'ın X90J'deki ismi X-Motion Clarity. (Türkçesini bilmiyorum). Tabi bu ayar hareket bulanıklığını etkiler. Kare atlamalarını iyileştirmez.

----------------

* Ek bilgi olarak yazayım: OLED'in tepki süresi 0-1 ms seviyesinde olduğu için, bulanıklık izi (blur trail) olmuyor. Ancak OLED'ler de LCD gibi "sample and hold" prensibiyle çalıştığı için, eski CRT ve plazmalardaki blur'suz görüntü yok. Modern TV'lerde blur'suz görüntü sadece tam BFI ile sağlanabilir. Ya da Hz ve FPS çok yüksek olacak, o da şu anki teknolojide mümkün değil.

(Yeni çıkan 240 Hz OLED monitörler buna yaklaşır, ama 240 FPS her zaman mümkün olmuyorSONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Nisan 2023; 10:8:52 >

• 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.