< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKA_33 -- 26 Şubat 2023; 21:23:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (165. sayfa)

-
-
Teşekkür ederim hocam. Yakın zamanda Samsung iade ettim, tedirginlik oldu. Ayrıca birşey daha sormak istiyorum. Maç izlerken arada ışık göz kırpar gibi oluyor. Görüntü yani ,anlık birşey. Işık ayarı kapalı kullanıyorum. Sorun olabilir mi. Stad ışıkları falan da olabilir diye düşündüm ama bşraz daha inceleyeceğim, film dizi vs izlerken de yapıyor mu diye.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim hocam biraz korkutucu bir sesi var ama gayet normal herkesde olan bir durum. Tv den bir kere bile maç izlemediğim için o konuda bilgim yok ama Netflix/Disney vb uygulamalarda ya da oyun konsollarında dediğinize benzer bir durum yaşamadığımı söyleyebilirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim hocam
Hocam aynı durumu ben de yaşadım. Ben genelde series s oynamiyorum. O kabloyu taktım earc girişine. Oynayacağım zaman series s e takip soundbar da Bluetooth yada optikle bağlıyorum.
HDMI 2.1 avantajı Sony soundbar ile ilgili konuşursak Dolby atmosu sorunsuz sunması. TV kumandasindan ses açıp kapatilabilmesi
Bazı torrentlerin uzantisinda Dolby Vision yazabiliyor hocam.
Bilgi için teşekkür ederim. Kullandığım soundbarda Dolby Atmos desteği yok hocam. Geriye sadece çift kumanda kullanımı kalıyor, ona da alışacağız artık. Series X i HDMI 2.0 girişle bağladım, oyunlar bildiğin kasıyor gibi geldi. VRR özelliği nimetmiş onu anladım.
Arkadaşlar konu 90j konusu ama benim tv 90k muhtemelen aynı soru burda da sorulmuştur. Şimdi tv yeni aldığım için acemisiyim henüz. Tv izlerken sağ ve sol taraf bulanık oluyor bazen. Bu neden kaynaklı olabilir? Sizde de böyle bir şey oldu mu acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sesli kapanma özelliği konulmuş sıkıntı yok
Sony tv lerde Dolby Vision izlemek böyle uygulamalarla zor belkide imkansız. Stremino dan gelen data mkv ise en fazla ki oda DV içeriğinin HDR10 koduda içeriyorsa en fazla hdr10 olarak izlersiniz.
İndirdiğiniz data mp4 ve dv ise sorunsuz izlersiniz.
Dolby Vision Filimlerde , isimlerde
DV
DoVi
ibareri olur.
DV bir filmi direk sony den izlemek imkansız gibi bir şey çünkü tüm tv ler DV eğer uzantısı mp4 ise gösterir. ( diğer tv lerdede durum aynı)
Bunu aşmanın 2 yolu var.
1 Benim Gibi Nvdia Shild 2019 Pro alacaksınız harici oynatıcı ile izliyeceksniz.
yada
2 Plex kullanacaksınız. Ancak ben plex te aştım diyenlerlerinde dediklerini yaptım Dv döstermedi gene hdr10plus olarak gösterebildi.
yada kendiniz mkv dosyasını mp4 e çevireceksiniz ve onu direk usb ye atıp kolayca izlersiniz. bu işlem pc nizin cpu gücü memorysi ne bağlı olarak zaman alacak bir işler.
Not ufak bir bilg daha:
aşağıdkai açıklama bir filmin içerğinde mevcut.
Anlamı şudur. Bu data DV codeclidir, eğer tv nizde DV izliyemesseniz filim otomatik oalrka HDR10 desteği varsa Tv nizin HDR10 olarak izlersiniz.
HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
vide codec bilgisi:
Rocky.IV.1985.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.5.1-FGT
Video
ID : 1
ID in the original source medium : 4113 (0x1011)
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L5.1@High
HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Duration : 1 h 31 min
Bit rate : 58.9 Mb/s
Width : 3 840 pixels
Height : 2 160 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0 (Type 2)
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.296
Stream size : 37.6 GiB (87%)
Language : English
Default : No
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : PQ
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Mastering display color primaries : Display P3
Mastering display luminance : min: 0.0050 cd/m2, max: 4000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 3992 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 1649 cd/m2
Original source medium : Blu-ray
-
Cevap için teşekkür ederim. Nvidia shield Pro bayaa pahalı duruyo. Onun yerine stremioda donmadan yüksek boyutta film izlemek için aylık ücretli real debrit vb üyelik satın almak daha mantıklı. Çoğu filmin Dolby Vision formatı var Stremioda. Sadece internet hızı bayaa iyi olması lazım. Nvidia gibi oynatıcılar keşke daha ucuza olsaydı. Bunda filmi indirerek mi izliyorsunuz yoksa tv'deki gibi indirmeden internet bağlantısıyla mı?
Hocam verdiğiniz bilgilere dayanarak bu konuda ciddi bir donanıma sahip olduğunuzu düşünüyorum. Bu bağlamda size birşey sormak istiyorum. Netflix ya da Amazon gibi digital platformda film izlerken bazı filmlerde arka planda yada karakterlerin yüzlerinde pikselleşme oluyor. Karıncalanma gibi bir durum. Bu her filmde olmadığı için, filmler özellikle mi böyle çekiliyor, ki bana saçma geliyor, yoksa TV nin oynatamayacağı bir özelliği mi var. TV Sony 75x89j.
Bede bugüne kadar bu şekilde bir durum ile karşılaşmadım, ancak bu tv ler hareketli sahnelerde kare eklemesi yaparlar bununla ilgili olaiblirmi tam bilemedim.
-
Hocam video çeker paylaşırım sizinle. İlginiz için teşekkür ederim
stremioda 100mbit internetle 4k dv vs içerikler rahatça izleyebiliyorum. ilk açılışta 1 kez takılabiliyor bazen
-
75 mbit hızım var. 100 mbit için fiber internet gerekiyo galiba. Altyapı desteklemiyormuş burada. Yüksek boyutlu filmleri donarak oynatıyor
Telekoma gidip dilekçe yazacağım Fiber bağlayın diye. İnternette fiber bağlantısı için şikayet yazısı yazmıştım ttnete. Cevap olarak Telekoma gidip dilekçe doldurmamı söylediler. Şimdi hiper kullanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azizsilin -- 2 Mart 2023; 12:5:25 >
Stremioda bir torrent istemcisi, tüm yaptığınız işlemler kolayca loglanıyor. Bilginiz olsun.
-
Şuan 75x90j bulamaz mıyız Türkiyede
Hocam cahilliğime verin loglanmak nedir zararlı birşey mi
Loglanmak kayıt altına alınmak demek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X