Şimdi Ara

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.669
Cevap
115
Favori
260.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: popturceyn

adamlar g1 ile ayni fiyata orta seviye led tv mi satmayi planlıyorlar :))

Aynen öyle, değişik bir kafaları var Sony Türkiye ekibinin:)

• Merhaba arkadaşlar. Televizyonunun renk ayarlarından memnun kalmayan arkadaşlar için bir duyurum var. Tv lerde renk kalibrasyonu yapıyorum. 3 yıldır Sony televizyonumdan ızdırap çektikten sonra ve türkiyede çözüm bulamadıktan sonra gerekli cihazları alıp kendi sorunumu kendim çözdüm. Benzer şikayetlerde olan arkadaşlara yardımcı olabilirim. (Gamma 2.2 ve 2.4) ve 6500 kelvin sıcaklık ayarları yapıyorum. Not: Talepler İstanbul ve çevresi için değerlendirilir. Özelden yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzay-Zaman -- 1 Temmuz 2021; 7:17:27 >

• Bu site güvenilir mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uluscuturkey kullanıcısına yanıt
    Bence teknosa ve mediamarkt takipte kalınız 14.700 civarına düşmüştü geçenlerde ..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostlar, X90J 55 inç ürünü 30 Temmuz'da Hepsisony firmasının kendi sitesi üzerinden satın aldım. İstanbul'da ikamet ettiğim için aynı gün ürünü servis getirip kurulumunu yaptı. Servis çalışanı çok ilgili ve cana yakındı, birlikte cihazın ölü piksel testini ve DSE testini yaptık çok şükür her hangi bir sorun çıkmadı.

Ürün 2021 Mayıs ayında Belçika'da üretilmiş.

SDR (HD yayın dahil) 4K ve Dolby Vision'dan çok etkilendim, sahne derinliği çok iyi. Örneğin Netflix'de 2002 yapımı Resident Evil filmini izlediğimde sanki filmi yeniden çekmişlerde oyundaki gibi Resident Evil Remake olmuş :) sahne yağ gibi akıyor, derinliği harika. Hareket enterpolasyonu mükemel değil, ama iyi iş çıkarıyor. Ben Yumuşaklığı max. Siyah çerçeve eklemeyi 1 yapıyorum, bu ayarı tavsiye ederim.

Yine Netflix'de The Witcher'ı Dolby Vision formatta izlediğim zaman kendi kendime daha önce TV'de film izlemiyormuşum dedim.

Amazon Prime Video'da Transformers: The Last Knight (2017) filmini izledim bu anlatılmaz yaşanır dedirtiyor.

Cihaza Kablo TV'nin CONAX Modülü takılı ve kanal geçişleri önceki TV'deki gibi yavaş, ama ben sorun etmiyorum. Zaten uydu kanallarını pek seyretmiyoruz. Netflix, Prime Video, Kodi ve PS5 bizim kullanım senaryomuz.

PS5 performansı ve görüntü kalitesi müthiş, giriş gecikmesi iyi (VRR güncellemesi henüz gelmedi)

TV'nin ayakları iki türlü monte edilebiliyor, sehpası dar olan kullanıcılar için bu iyi düşünülmüş.

Ürünün yandan görüş açısı çok dar ben bunu bilerek aldım, fakat ben yandan da seyrederim derseniz üzülürsünüz çünkü merkezden uzaklaştıkça renkler solmaya başlıyor.

Parlaklık ve kontrastı yüksek olduğu için gündüz TV izlerken seyir zevkimizi kesinlikle baltalamadı. Ekran yansıması önceki TV'im ile aynı, açıkçası ayna gibi olmasından korkmuştum. İsterseniz ortamdaki ışığa göre de parlaklığını kendisinin ayarlamasını sağlayabilirsiniz. Hem gece gözü yormaz, hem de tasarruflu olur.

TV'nin Bass ve tizlerini beğendim en azından önceki TV'den çok iyi, tok bir sesi var.

Google TV ile geliyor. Hızlı ve performanslı, takılma olmadı.

Akılıma gelen bunlar ben genel olarak beğendim, ama bence fiyatı aşırı pahalı eğer acil ihtiyacınız yoksa kasım indirimlerini bekleyin derim.

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONUSONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONUSONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU

BRAVIA CORE

Sony'nin IMAX ve DTS ile ortaklaşa sunduğu ve 4K Ultra HD Blu-ray disklere eşdeğer kalitede vaat ettiği akış hizmeti Bravia Core'u denediğimde 100 mbps internet bant genişliği ile 60 mbps bitrate video akış hızı ile fiziksel 4K UHD Blu-ray'a yakın bir görüntü kalitesi sundu diyebilirim. Özellikle siyah bölgelerde pikselleşme ve bulutlu görüntü kesinlikle olmadı, ben hayran kaldım.

Bravia Core, mevcut video hizmetleriyle karşılaştırıldığında önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Örneğin Netflix'in maksimum akış değeri yalnızca 15,25Mbit/s'dir. Apple'ın iTunes'u yabancı kaynaklara göre kendi cihazlarında ortalama 24 ve 31Mbit/s'lik zirvelerle Netflix'den daha da iyi performans gösterdiği belirtilmiş, gerçekten de öyle. Bravia Core ise internet hızınıza göre daha fazla bitrate sunarak görüntü kalitesinde net bir şekilde görünür bir artış sağlıyor.

Sony'nin açıklamasında Bravia Core hizmeti, XR işlemcisinin gelişmiş bir özelliği olduğundan dolayı farklı bir TV markasına veya daha eski bir Sony TV'ye sahip olan kişilerin bu hizmetten faydalanamayacak olması. Belki de tüketicilerin Sony TV'yi seçmesi veya yeni bir TV alması için yapılmış bir pazarlama taktiği de olabilir. Konumuza dönersek, X90J TV alanlar için 12 aylık ücretsiz sınırsız akış hakkı ile 5 adet film kredisi veriliyor. Şu an için aboneliğe ve kredi satın alımına kapalı bir sistem. Abonelik süresi dolduktan sonra ücretli aboneliğe açar mı, fiyat uygun olur mu ya da proje sonlanır mı belli değil! Zaman gösterecek.

Sınırsız akışta ben 100 adet film saydım çoğu dublajlı, ama kimisinde türkçe alt yazı dahi yok! Uygulama şimdilik çok eksik ve ben kullanışlı bulmadım. Film ekstralarını ise ayrı bir bölümde toplamışlar, ben pek beğenmedim karışık olmuş. Krediyle satın alacağımız filmlerinin sayısı bir hayli fazla, içerisinde eski filmler de var yeni filmler de. Fakat film arşivi için uygun değil; çünkü krediyle satın alınan filmler sadece 2026 yılına kadar kitaplığımızda kalacak, belki ileride değişir.

Bravia Core'da Dolby Vision ve Dolby Atmos yok, bunun yerine 4K HDR, IMAX Enhanced ve DTS ses formatlarında içerik sunuyor.

Sonuç olarak, projenin geleceği şimdilik belirsiz olmasına rağmen yüksek video akış hızı olması, IMAX Enhanced içerik sunması ve 12 ay ücretsiz sınırsız içerik sunması şimdilik bir avantaj sayılabilir. Bunun dışında kendi filmlerinin haricinde içerik sunmaması ise büyük bir dezavantaj. Kendimce Apple TV cihazımla film satın alma ve kiralama bana şimdilik daha mantıklı geliyor.

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONUSONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONUSONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONUSONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONUSONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONUSONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cey100 -- 24 Ağustos 2021; 16:17:10 >

• cey100 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam, Bravia Core u denediniz mi? 2021 Sony serisi tanıtıldığında beni en çok heyecanlandıran özellik o olmuştu. Film fiyatları vs hakkında da bilgi verirseniz sevinirim. Bu arada Forumda bu modeli alan tek kişi sizsiniz sanırım. Eğer sizin içinde uygunsa konuyu size devredeyim, daha doğru olur.

• Teşekkür ederim, henüz Bravia Core'u deneyemedim, denediğimde buraya yazarım. Yok hocam konuyu bana devretmeyin teşekkür ederim.

Tamam hocam nasıl isterseniz, tekrardan hayırlı olsun, Bravia Core ile ilgili deneyimlerinizi bekliyoruz.SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU 

• quote:

Orijinalden alıntı: cey100

Dostlar, X90J 55 inç ürünü 30 Temmuz'da Hepsisony firmasının kendi sitesi üzerinden satın aldım. İstanbul'da ikamet ettiğim için aynı gün ürünü servis getirip kurulumunu yaptı. Servis çalışanı çok ilgili ve cana yakındı, birlikte cihazın ölü piksel testini ve DSE testini yaptık çok şükür her hangi bir sorun çıkmadı.

Ürün 2021 Mayıs ayında Belçika'da üretilmiş.

SDR (HD yayın dahil) 4K ve Dolby Vision'dan çok etkilendim, sahne derinliği çok iyi. Örneğin Netflix'de 2002 yapımı Resident Evil filmini izlediğimde sanki filmi yeniden çekmişlerde oyundaki gibi Resident Evil Remake olmuş :) sahne yağ gibi akıyor, derinliği harika. Hareket enterpolasyonu mükemel değil, ama iyi iş çıkarıyor. Ben Yumuşaklığı max. Siyah çerçeve eklemeyi 1 yapıyorum, bu ayarı tavsiye ederim.

Yine Netflix'de The Witcher'ı Dolby Vision formatta izlediğim zaman kendi kendime daha önce TV'de film izlemiyormuşum dedim.

Amazon Prime Video'da Transformers: The Last Knight (2017) filmini izledim bu anlatılmaz yaşanır dedirtiyor.

Cihaza Kablo TV'nin CONAX Modülü takılı ve kanal geçişleri önceki TV'deki gibi yavaş, ama ben sorun etmiyorum. Zaten uydu kanallarını pek seyretmiyoruz. Netflix, Prime Video, Kodi ve PS5 bizim kullanım senaryomuz.

PS5 performansı ve görüntü kalitesi müthiş, giriş gecikmesi iyi (VRR güncellemesi henüz gelmedi)

TV'nin ayakları iki türlü monte edilebiliyor, sehpası dar olan kullanıcılar için bu iyi düşünülmüş.

Ürünün yandan görüş açısı çok dar ben bunu bilerek aldım, fakat ben yandan da seyrederim derseniz üzülürsünüz çünkü merkezden uzaklaştıkça renkler solmaya başlıyor.

Parlaklık ve kontrastı yüksek olduğu için gündüz TV izlerken seyir zevkimizi kesinlikle baltalamadı. Ekran yansıması önceki TV'im ile aynı, açıkçası ayna gibi olmasından korkmuştum. İsterseniz ortamdaki ışığa göre de parlaklığını kendisinin ayarlamasını sağlayabilirsiniz. Hem gece gözü yormaz, hem de tasarruflu olur.

TV'nin Bass ve tizlerini beğendim en azından önceki TV'den çok iyi, tok bir sesi var.

Google TV ile geliyor. Hızlı ve performanslı, takılma olmadı.

Akılıma gelen bunlar ben genel olarak beğendim, ama bence fiyatı aşırı pahalı eğer acil ihtiyacınız yoksa kasım indirimlerini bekleyin derim.

BRAVIA CORE

Sony'nin IMAX ve DTS ile ortaklaşa sunduğu ve 4K Ultra HD Blu-ray disklere eşdeğer kalitede vaat ettiği akış hizmeti Bravia Core'u denediğimde 100 mbps internet bant genişliği ile 60 mbps bitrate video akış hızı ile fiziksel 4K UHD Blu-ray'a yakın bir görüntü kalitesi sundu diyebilirim. Özellikle siyah bölgelerde pikselleşme ve bulutlu görüntü kesinlikle olmadı, ben hayran kaldım.

Bravia Core, mevcut video hizmetleriyle karşılaştırıldığında önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Örneğin Netflix'in maksimum akış değeri yalnızca 15,25Mbit/s'dir. Apple'ın iTunes'u yabancı kaynaklara göre kendi cihazlarında ortalama 24 ve 31Mbit/s'lik zirvelerle Netflix'den daha da iyi performans gösterdiği belirtilmiş, gerçekten de öyle. Bravia Core ise internet hızınıza göre daha fazla bitrate sunarak görüntü kalitesinde net bir şekilde görünür bir artış sağlıyor.

Sony'nin açıklamasında Bravia Core hizmeti, XR işlemcisinin gelişmiş bir özelliği olduğundan dolayı farklı bir TV markasına veya daha eski bir Sony TV'ye sahip olan kişilerin bu hizmetten faydalanamayacak olması. Belki de tüketicilerin Sony TV'yi seçmesi veya yeni bir TV alması için yapılmış bir pazarlama taktiği de olabilir. Konumuza dönersek, X90J TV alanlar için 12 aylık ücretsiz sınırsız akış hakkı ile 5 adet film kredisi veriliyor. Şu an için aboneliğe ve kredi satın alımına kapalı bir sistem. Abonelik süresi dolduktan sonra ücretli aboneliğe açar mı, fiyat uygun olur mu ya da proje sonlanır mı belli değil! Zaman gösterecek.

Sınırsız akışta ben 100 adet film saydım çoğu dublajlı, ama kimisinde türkçe alt yazı dahi yok! Uygulama şimdilik çok eksik ve ben kullanışlı bulmadım. Film ekstralarını ise ayrı bir bölümde toplamışlar, ben pek beğenmedim karışık olmuş. Krediyle satın alacağımız filmlerinin sayısı bir hayli fazla, içerisinde eski filmler de var yeni filmler de. Fakat film arşivi için uygun değil; çünkü krediyle satın alınan filmler sadece 2026 yılına kadar kitaplığımızda kalacak, belki ileride değişir.

Bravia Core'da Dolby Vision ve Dolby Atmos yok, bunun yerine 4K HDR, IMAX Enhanced ve DTS ses formatlarında içerik sunuyor.

Sonuç olarak, projenin geleceği şimdilik belirsiz olmasına rağmen yüksek video akış hızı olması, IMAX Enhanced içerik sunması ve 12 ay ücretsiz sınırsız içerik sunması şimdilik bir avantaj sayılabilir. Bunun dışında kendi filmlerinin haricinde içerik sunmaması ise büyük bir dezavantaj. Kendimce Apple TV cihazımla film satın alma ve kiralama bana şimdilik daha mantıklı geliyor.

Hocam selamlar,

Hayırlı olsun öncelikle. 4K HDR film test edebildiniz mi ?

Daha önce Sony tv kullanmış mıydınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 10 Ağustos 2021; 2:2:24 >

• Mayers! kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Evet yazımda belirttiğim gibi 4K HDR yayınlarını da ben çok beğendim, en azından benim beklentilerimi karşıladı. Sıkça tv değiştiren birisi değilim PS5 aldığım için ilk defa Sony tv tercih etmek istedim.

Bravia Core a bakabildiniz mi hocam?

• Maalesef daha bakamadım unutmuşum, ama bakınca buraya yazarım.

• 55 inc 13.7k
    65 inc 18.7k ya düşmüş. X95j gelmeyecek değil mi? 65 inc i alıp geçecem yoksa

• Bu fiyatları görünce geçen sene 9000 tl ye aldığım 65xf9005 ile olan bağım bir kat daha arttı :)

• Sony yetkili satıcısındaki görevli kişi bana x95j'nin gelmeyeceğini, led model olarak x90j'nin en üst model olacağını söyledi hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exheo

Sony yetkili satıcısındaki görevli kişi bana x95j'nin gelmeyeceğini, led model olarak x90j'nin en üst model olacağını söyledi hocam.

Eyvallah hocam bende öyle duymuştum.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.