Sony eskiden Z serisini getirmezdi bizde üzülürdük Z9D'yi görme şansına erişemedik diye.. Şimdi ise standart led kataragorisinin üst modellerini getirmiyorsa,nerden nereye Sony.. Yakında VA panelde getirmez IPS ile oyalanın der veya 50 bin 100 bine Oled alın der geçer.. |
SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (22. sayfa)
-
-
Hocam Samsung da farklı değil ki. Geçen sene Q95T'yi getirmişlerdi bu sene QN95A'yı getirmeyeceklermiş. Getirdikleri QN90A ise IPS panel. Adamlar koca ülkeye VA panel amiral gemisi getirmediler. Sanırım para birimimiz böyle değer kaybettiği sürece geçen her sene markalar ufak ufak çıkacaklar bu pazardan. Seneye Philips getirmemeye başlar sonra LG oled modelleri getirmemeye başlar bu iş böyle devam eder heralde
-
quote:
Orijinalden alıntı: ExheoHocam Samsung da farklı değil ki. Geçen sene Q95T'yi getirmişlerdi bu sene QN95A'yı getirmeyeceklermiş. Getirdikleri QN90A ise IPS panel. Adamlar koca ülkeye VA panel amiral gemisi getirmediler. Sanırım para birimimiz böyle değer kaybettiği sürece geçen her sene markalar ufak ufak çıkacaklar bu pazardan. Seneye Philips getirmemeye başlar sonra LG oled modelleri getirmemeye başlar bu iş böyle devam eder heralde
Malesef durum onu gösteriyor hocam,Samsung yine üst model Soundbarlarını da getirmiyor ülkeye böyle giderse Nijeryadan felan bi farkımız kalmıcak.
-
XJ90 mı XJ92 mı? özellik olarak çok fark var mı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: enriqe74XJ90 mı XJ92 mı? özellik olarak çok fark var mı ?
Ayaklari Farkli o kadar..Stand farki var yani..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaş genelde ıptv youtube ve netflix izlerim. Şuan eski 43w805c Sony var 100hz. Şimdi 100hz TV'lere bakınca çok pahalı. Acaba XH9505 gibi TV'lere 13bin vermek mantıklı mı yoksa zaten ıptv izliyorum 6-7binlik 50hz tv işimi görür mü
quote:
Orijinalden alıntı: help21
Arkadaş genelde ıptv youtube ve netflix izlerim. Şuan eski 43w805c Sony var 100hz. Şimdi 100hz TV'lere bakınca çok pahalı. Acaba XH9505 gibi TV'lere 13bin vermek mantıklı mı yoksa zaten ıptv izliyorum 6-7binlik 50hz tv işimi görür müsadece iptv ise almanıza gerek 100hz, 50hz işinizi fazlasıyla görecektir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: paydasadece iptv ise almanıza gerek 100hz, 50hz işinizi fazlasıyla görecektir.
Alıntıları GösterŞuan kullandığım panel 43 inç ve 100hz olunca normal TV yayını netflix youtube korkutuyor asıl yoksa ıptv bende öyle düşünüyordum
quote:
Orijinalden alıntı: help21
Arkadaş genelde ıptv youtube ve netflix izlerim. Şuan eski 43w805c Sony var 100hz. Şimdi 100hz TV'lere bakınca çok pahalı. Acaba XH9505 gibi TV'lere 13bin vermek mantıklı mı yoksa zaten ıptv izliyorum 6-7binlik 50hz tv işimi görür müFilm,dizi,mac,belgesel vs Xh9505 Tabiki de..Tv olarak cok iyi tv'dir kendileri,uzmez yani..Ama youtube,iptv mac izlerim derseniz sadece ips panelde olur..Film,Hdr,4k derseniz Xh9505..
XH9505 ile XJ90 kıyaslarsak sonuç nasıl olur film vb açılardan.
quote:
Orijinalden alıntı: enriqe74
XH9505 ile XJ90 kıyaslarsak sonuç nasıl olur film vb açılardan.Xh9505 net ..
quote:
Orijinalden alıntı: BackstreetXh9505 net ..
Alıntıları GösterAynen katılıyorum ama bulunmayan tv yi konuşuyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: betimAynen katılıyorum ama bulunmayan tv yi konuşuyoruz.
Alıntıları Göster1 hafta oncesine kadar vardi..Stoga dusebilir tekrar..
75xj90 mı 75xh9505 mi hem ps5 hem film hem de futbol izleyeceğim görüntü kalitesi olarak ve hız olarak hangisi?
9505 tabiki ama Oyun icin 2.1 Hdmi cikisi yok yani 4k 120 Hz demek bu..Diger konular icin Xh9505..
Bu son güncelleme ile 2.1 çalıştırıyor denildi ama yanlış bilgi mi
Xh9096 serisi icin o..Vrr guncellemesi geldi..
Gecen sene 75XH90 alip iade ettim tam uc kez olu pikseller yuzunden. Xh95 de almak istemedim hdmi 2.1, VRR gibi eksikleri yuzunden ve dedim bekleyeyim bir sene. Bu sene XJ90 flagship parasina satiliyor. 20k olmasi gereken tv 25'in altina dusmuyor. Yorumlardan gordugum kadariyla da XJ95 gelmeyecekmis. Bu Sony ne yapmak nereye varmak istemektedir aklim sirrim ermiyor 2021 icin. O arabaya o parayi verecegime ustune x daha koyar Golf alirim hesabina oled alicam heralde ciddi bir fiyat indirimine gitmezlerse.
75X95J liste fiyatı 2999USD ama indirimler ile 2500USD'ye satılmaya başladı. Sony LED TV için miniled/oled parası istiyor. Normalde ben de 9505 serisi bakıyordum ama hem bulamadığım için hem de HDMI 2.1,VRR vb. eksiklerden dolayı 75XH9096 almıştım. Sorunsuz çok şükür. Siz biraz şanssızlık yaşamışsınız. X90J almak zaten içimden gelmez.
Sony 75X90J'yi 30K fiyat ile açtı ve 25K'ya düştü. 75X95J getirse heralde 40K'dan fiyat açması gerekecekti. Şimdi de 35K'ya satardı. Bundan dolayı hiç getirmemeyi tercih etti sanırım.
-
Bu seneki Turkiye satis rakamlarini gercekten cok merak ediyorum o yuzden. Doviz kurunun etkisinin farkindayim ama Sony Turkiye de nasil olsa XJ95 getirmiyoruz diye flagship parasi istiyor sanki biraz da algi yaparak XJ90 icin. Samsung'da bu sene flagship modelinde IPS panel getirdi ama en azindan gecen senenin modelinden daha makul bir fiyatla satiyor adamlar. El ele verip LG'ye oled satis rekoru kirdiriyorlar resmen Turkiye distributorleri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X