Şimdi Ara

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.669
Cevap
115
Favori
260.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fiyatlar korkunç gerçekten. LG son OLED modellerinde takip ettiğim kadarıyla EVO panel ile oldukça başarılı bir iş çıkartmış gibi duruyor. Ama 77 inch TV 46-47K TL.

OLED elbette kalitelidir, güzeldir ama o rakamlara çıktığımda native 4K UST projeksiyon ve ALR perde ile set kurabiliyorum zaten ki normalde 75XH9096

günlük TV ve 120 inch perde ile UST projeksiyon kullanıyorum. Projeksiyon arıza yaptığından yeni cihaz bakıyorum. Acaba onun yerine de TV baksam mı dedim ama

2021 model TV fiyatları çok pahalı. 75-85 inch ebat da kesmez zaten artık. O yüzden projeksiyon ile devam edeceğim.

Sony herhalde miniled model çıkarttığından 100.000TL'ye TV satacak :)

• xXx__AL1EN__xXx X kullanıcısına yanıt
    Aynen parasi olana oled den baska tv secenegi birakmadilar.lg zaten piyasayi domine ediyor oled de,led de ise samsung goturuyor piyasayi.bu sene tr de sony philips gibi markalar can cekiscek sanki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • popturceyn P kullanıcısına yanıt

Hocam Philips miniled modelleri 9506 ve 9636'yı rekabetçi fiyattan sokarsa can çekişmez gibi geliyor bana. Ama onları da anlayamadım bir türlü. Avrupa'nın her yerinde millet yeni modelleri aldı kullanıyor bile bizde daha satışa bile çıkmadı hala. Ülkemiz gerçekten de üçüncü dünya ülkesi olmaya başladı iyice maalesef.

• Exheo kullanıcısına yanıt
    Yanlis anlamayin ama philips e o paralari veren cikmaz:)getirselerde nafile

• LG C1 77" icin black friday zamani 30k hayal degil bu sene. Belli bir butceyi gozden cikaranlar icin artik cok da ulasilmaz degil oledler o yuzden.
    Samsung ile ilgili tek problemim dolby vision olmamasiydi ama IPS panel kesinlikle eleme sebebi bu sene.
    Philips 9636 kagit uzerinde hayallerimdeki aletti. VA panel, 2000 nit parlaklik, 1000 kusur dimming zone, mukemmel ses kalitesi, hem dolby vision hem HDR10+, vrr destegi vs..
    Ama avforums'da cok problem yasiyor kullanicilar ve Philipsden sorunlarin duzeltilecegine dair tatmin edici cevaplar da alamiyorlar. Adamlar sanki piyasaya prod'a degil de UAT'ye urun cikarmislar gibi. O kadar dimming zone la nasil blooming oluyor anlamak zor arkasindaki algoritmayi.
    Sony kisitli dimming zone sayisina ragmen en iyi algoritmaya sahip hala ve vrr update fiyaskosunu saymazsak kullanici destegi ve servis kalitesi de ortada. Ah su XJ90 insan gibi bir fiyata ciksaydi, ya da XJ95 bi gelseydi...
    Cok aci ama gercekten teknolojide yavas yavas ucuncu dunya ulkesi muamelesi gormeye basliyoruz galiba dunya devlerinden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar sonx90j lerin kasa plastik mi komple çerçeveler dahil eğer öyleyse uyduruk plastik tvlerden ne farkı kaldı bu tvnin evdeki xe9005 in çerçevler metal cillop gibi bukadar mı kısmışlar maliyetten. Açıkcası tcl c825 ile bu tv arasındaydım ama bu olaydan sonra tcl one gecti gözümde.

• Bu Black Friday dönemi ihtiyacı olan alsın bir an önce ne marka - model istiyorsa, 2 sene boyunca anormal fiyatlar göreceğiz gibi duruyor kur yüzünden, beklemeyin.

• Mesele fiyat degil uygulanan taksit politikasi 16 binlik tv ye 4 taksit yapiyorlar maksimun ayda 4 binlira haliyle kolay degil odemek diger giderlerle birlesince

• lionheart1905 kullanıcısına yanıt
    Ben inceledim plastik gibi tel maşa yapmışlar resmen malzeme kalitesini ..

• oup59 kullanıcısına yanıt
    Projeksiyonla TV kesinlikle çok farklı kulvarlar, projeksiyon sadece büyük görüntü o kadar, 77 inç iyi Bi oled en iyisinin içinden 20 kez geçer.

• Birebir karşılaştırmıyorum hocam. TV ihtiyacımı şimdilik 75XH9096 ile karşılıyorum hocam. Mesafem 2.75-3 mt. Ama projeksiyon mesafem 4m ve açıkçası 77 inch ebat o mesafeden bana imkanı yok yetmez. İyi bir 77 OLED zaten 45-47K ve güncel lazer UST projeksiyonlar renk, kontrast, çözünürlük, 10bit HDR ve HLG işleme ile oldukça iyi performans verir haldeler. OLED fiyatına oldukça iyi bir 4K UST cihaz alabilirim zaten. Philips'in 75 inch miniled modelleri de gelmedi ve gelse de direk 30K üzeri olacak.

• xXx__AL1EN__xXx X kullanıcısına yanıt

Hocam gerçekten de 9636 kağıt üzerinde benim de hayalimdeki tv idi. Avforums'daki şikayetleri ben de okudum. Bu kadar güzel birçok özelliği barındıran bir tv ye adam gibi bir local dimming algorithm yapabilmeleri gerekirdi. Ben size söyleyeyim benim tanıdığım Philips o algoritmayı düzeltmez öyle bırakır :) Kullanıcıların videolu şikayetlerine algoritmada sıkıntı yok zone lar büyük olduğu için bilinçli yapılmış bir şey o diye cevap veriyormuş adamlar :)) Sony miniled yapsaydı nasıl bir şey ortaya çıkarırdı düşünmeden edemiyor insan. Gerçi yapsa da ülkemize getirmezdi büyük ihtimalle

• popturceyn P kullanıcısına yanıt

Zaten o yüzden rekabetçi fiyatla getirirse dedim hocam. 65 inç LG C1 21.500 lere bulunur hale geldi. Philips miniledleri LG oled den daha ucuza satmak zorunda. Piyasaya girince 65 inç 9636'yı 30.000 den sokarsa piyasaya herkes kahkaha atar sadece heralde

Dostum dediğim gibi sadece büyük ekran o kadar... Projeksiyonda iyi görüntü alabilen için öncelikle ust kullanmaman lazım, çok iyi Bi perde alman lazım ki iyi perdeler 20 bin falan, alabileceğin normal Bi 4k projektör Epson 9400 o da 30000 lira. Bu cihazda 4k giriş, iyi Bi sistem için en az 200. 000 lira vermen lazım. Türkiyede bu işe girersen zaten olmaz....

• Hocam UST cihazları ne kadar tecrübe ettiniz bilmiyorum ama ben 2016 yılından beri UST projeksiyon kullanıyorum. Sadece büyük ekran olmadığına emin olabilirsiniz. Kaldı ki o mesafeden yeterli kalitede ama çok daha büyük bir ekranı 75-77 inch gibi bir ebata her zaman tercih ederim. Kişisel bir durum elbette bu. Yeni nesil lazer UST'ler oldukça başarılı. İncelemeler ve kullanıcı değerlendirmeleri de bunu ortaya koyuyuor.

Elbette her cihazda olduğu gibi bu cihazlarda da artı ve eksileri vardır ki zaten asla TV olarak karşılaştırmadım ve hep ayrı bir TV de günlük olarak kullandım zaten.

Ama 35-50.000TL bandında 100-120 inch ALR perdeli (lazer projeksiyon için ideal perde türü) native 4K veya modele göre shifting vb. teknolojiler ile 1080P'yi 4K2ye yükselten, Dolby Vision hariç

diğer üst düzey görüntü teknolojilerini işleyebilen bir projeksiyon seti rahatlıkla kurulabiliyor.

OLED panelin sundukları ile karşılaştırmıyorum. Bağlantı tarafında projeksiyonlar geriden geliyor ve bahsettiğim cihazlarda henüz HDMI 2.1 yok ama 100-120 inch gibi bir ebatta OLED veya miniLED TV yapsalar herhalde bırakın 200.000TL'yi muhtemelen 500.000Tl fiyat biçerler ki Samsung 110 inch microled modeli için 156.000 USD fiyat etiketi belirlemiş :)

Keza Sony'nin X95J modelini, Philips'in 9506 ve 9636 miniled modellerini getirmediği bir Türkiye'yi konuşuyoruz. LG OLED modellerinde önümüzdeki indirim aylarında biraz da indirim yaparsa çok ciddi satış yapar gidi duruyor.

• Dostum kurarsın sistemi ama sonuç önemli, ben 90000 liralık projeksiyon dahi kullandım ama sonuçta projeksiyon, çok şey beklememek lazım, 120 inç iyi bir alr ekran zaten 50000 lirayı geçer, nereye 50000 e sistem kuruyorsun, kurduğun sistem vestel, seg gibi Bi şey olur, o da iş görür ama eh işte... İyi sistem kurulur ancak 200000 vermen lazım gerçekten iii olması için...

Jvc 8k, stewert marka sağlam Bi perde, zidoo neo alırsan ve odayı tamamen mat siyah kadife kumaşla kapatırsan olede yaklaşır, aksi halde çok zor... Bunlar zaten 200000 i geçer, bunun altı idare eder...

• Hocam benim söylediğim UST sistemleri test ettiniz veya hakkında bir yorum/değerlendirme okudunuz mu bilmiyorum ama ben bazılarını kullandım, bazılarını kullananlar ile iletişim halindeyim, onlarca inceleme, değerlendirme ve kullanıcı yorumu okudum.

Zaten OLED ile aynı performansı alırım gibi bir iddiam olmadı. Sırf cevap vermiş olmak için Google araması ile alanındaki en pahalı parçaları bulup buraya yazıyorsunuz gibi diyeceğim ama ben yazdığınız parçaları zaten hedeflemiyorum. Baktığım ve performanları ile genel geçer kabul gören cihaz ve perdeleri 50.000TL ile rahatlıkla alabiliyorum. Yazdığım çok açık--> "yeterli kalitede ama çok daha büyük bir ekranı 75-77 inch gibi bir ebata her zaman tercih ederim. Kişisel bir durum elbette bu"

Yani 40.000TL üzeri bir bütçe ile markasından ve panelinden (OLED,mini led, FALD VA vs.) bağımsız olarak 75-77 inch ebatında bir TV almaktansa o bütçe ile piyasada yer alan/çıkış yapmakta olan native/4K yükseltmeli UST projeksiyon cihazı ve 120 inch ALR perde ile lazer TV seti kurmayı tercih ederim. Klasik uzak atım projeksiyonlara bakmam bile. Zira 4 metre izleme mesafesinden 77 inch benim için küçük kalan bir ebat.

Konu zaten Sony 2021 model TV konusu. Daha fazla dağıtmadan ana konu bu odaktan devam etsin. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 12 Ekim 2021; 18:53:29 >

O paralara standart bir projeksiyon alırsan çok daha iyi görüntü alırsın, ustler şu an için çok iii değil, ben 12 yıl boyunca home cinema projeksiyon kullandım, dediğim cihazların da ciğerini dahi bilirim, ben ne dersem diyeyim sen hep aynı şeyi anlıyorsun, çünkü aynı şeye odaklanmışsın, sıkıntı yok devam et, mutlu isen sıkıntı yok...

• Evet tercihim uzak atım yerine UST cihazlardır.

"50000 e sistem kuruyorsun, kurduğun sistem vestel, seg gibi Bi şey olur, o da iş görür ama eh işte" dediğinize göre sanırım bu cihazlara da en son 12 sene önce baktınız.

Not: Konuya ilişkin son mesajımdır. Ana Sony ana konu ile ilgili daha fazla gereksiz mesaj trafiği olmasın.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.