Şimdi Ara

Sony Bravia Tv Seçimi Yardım Lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün sabahtan beri tv satan yerleri dolaşmaktan ayaklarıma kara sular indi :)) ama o kadar çok seçenek vardıki 2 model tv arasında kararsız kaldım 1. SONY KDL-40V5500/5610 40'' FULL HD 2. ise yine SONY KDL-40W5500/5710 40'' FULL HD BRAVIA LCD TELEVİZYON fiyatlar ise uçmuş gidiyor 40v5500 olan modelin kaç hz oldugunu bilemiyorum ama 100hz degil.. diger model yani 40w5500 model tv 100hz 2 tv arasında 400tl fiyat farkı var sizce hangi tv modelini tercih etmeliyim? yada sizin bana önerebileceginiz başka bir tv varmı yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler saygılar..

Son olarak istanbul bilişimde tv fiyatları diger firmalara oranla baya bir düşüktü akşam aradım sordum dedim sony tvler sony eurosa garantisi altındamı yok bizim firmamızın garantisi altında dediler.. sizce ne kadar güvenilir bir yerdir ve alışverişi tavsiye edermisiniz ?

• bence W5500 tercih et forumda bu işlerde usta biri bana tavsiye etmişti zaten W serisi V nin bir üst modeli oluyo bildiğim kadarıyla
  • Arkadaşım paran varsa elbette w5500 v5500 den daha iyidir. Aralarındaki tek fark motionflow 100 hz özelliğinin v5500/5610 serisinde bulunmaması. (Kontrastlarıda farklı ama izlerken görüntülerde herhangi bir farklılığa rastlamadım ben.Sanıyorum modülleri aynı. Albani ustaya sormak lazım :)) Ben o kadar para veremedim malesef ve 40v5610 aldım. Açıkçası izlerken keşke 100 hz özelliği olsaymış dediğim hiç bir durum olmadı. Sadece küçük boyutlu ve hızlı geçen kayar yazılarda hafif bulanma oluyor. Onun dışında gerek maçlarda gerekse filmlerde bence bazı marka ve modellerin 100 hz özellikli tv'lerinden bile daha iyi hareketli sahne görüntüsü vermekte. Ama ben o parayı veririm diyorsan w5500 bence orta sınıfın en iyi lcdsi şu sıralar. Ondan sonrada samsung 40b65* serisi gelmekte. Bütçenize bu üçünden hangisi uygunsa alın bence hangisini alırsanız alın keşke dedirtecek bir durum yaşamazsınız. Ayrıca ne olursa olsun bence distribitör garantisi olmasına dikkat edin. Biraz daha ucuz diye başka firmalara yönelmek lcd gibi patlamaya hazır bomba gibi duran bir üründe oldukça riskli. Bir sorun çıkması durumunda başınız çok ağrıyabilir. Bu arada ben sony centerdan almıştım ürünümü.

• arkadaşlar yardımcı oldugunuz için çok teşekkürederim özellikle ekorender kardeş size bişey daha sormak istiyorum bu sony bravia 40v5500 model lcdtv ler kaç hertz? bununla ilgili herhangi hiç bir yerde bilgi bulamadım siz kullanan biri olarak beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. bende aslına bakarsanız eger 40w5500 alacak olursam bütçemi bir hayli zorlamış olacagım şimdi birde buna tv standı almak zorundayım.. siz dersenizki pek aralarında fark yok buda işinizi görür diye sizin kullandıgınız modelden alacagım ben bu tvde maç izleyecegim çok çok haftada bir gün kurtlar vadisi birgünde dvd film izlerim.. son olarak bu tvyi salona degilde odama kurmayı düşünüyorum pek büyük bir oda sayılmaz biraz önce gittigim magazada satıcı kafamı bulandırdı dedi boşver büyük tvyi sana ben 37" 97cm tv vereyim dedi ama ben ileriyide düşündügüm için 102cm olanı almayı düşünüyorum yakından büyük ekrana bakmak herhangi bir sıkıntı çıkartırmı dersiniz? saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: creatoreyes

arkadaşlar yardımcı oldugunuz için çok teşekkürederim özellikle ekorender kardeş size bişey daha sormak istiyorum bu sony bravia 40v5500 model lcdtv ler kaç hertz? bununla ilgili herhangi hiç bir yerde bilgi bulamadım siz kullanan biri olarak beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. bende aslına bakarsanız eger 40w5500 alacak olursam bütçemi bir hayli zorlamış olacagım şimdi birde buna tv standı almak zorundayım.. siz dersenizki pek aralarında fark yok buda işinizi görür diye sizin kullandıgınız modelden alacagım ben bu tvde maç izleyecegim çok çok haftada bir gün kurtlar vadisi birgünde dvd film izlerim.. son olarak bu tvyi salona degilde odama kurmayı düşünüyorum pek büyük bir oda sayılmaz biraz önce gittigim magazada satıcı kafamı bulandırdı dedi boşver büyük tvyi sana ben 37" 97cm tv vereyim dedi ama ben ileriyide düşündügüm için 102cm olanı almayı düşünüyorum yakından büyük ekrana bakmak herhangi bir sıkıntı çıkartırmı dersiniz? saygılar..

Bu televizyonlar Pal sistemli ülkelerde 50 hz, NTSC sistemli ülkelerde 60 hz çalışır. Bizde Pal sistemli olduğumuz için 50 hz diyebiliriz. (Zaten bizim ülkemizde de 60 hz falan yoktur. 60-120-240 ABD gibi ülkelerdeki katlardır. Bizim gibi yayın kullanan Avrupada yayınlarda 50-100-200 katları bulunmakta.) Yukarıda söylediklerimi birebir tekrar etmeme gerek yok sanırım. Dediğim gibi küçük boyutlu kayar yazılar dışında (oda şudur. Hani telefon reklamları sırasında minicik yazılarla kampanyaya şunlar şunlar dahil değil diyerek milleti kandırmaya çalıştıkları okunmasını engellemek için hızlı geçirdikleri yazılar.) beni rahatsız eden herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. Haftasonu tam 5 tane maç seyrettim Lig TV'de. Hiçbirisinde motion yönünden beni hayal kırıklığına uğratacak ve keşke w5500 alsaydım dedirtecek bir duruma rastlamadım. 100 hz önemsiz demiyorum ancak birçok kişininde tv izlerken 100hz özelliğini kapatıp (bazı marka TV'lerde gerçekliği bozduğu için veya motion sorunları çıkardığı için) izlediğini de düşünürsek çok aranılan bir özellik olmadığı görünüyor. İmkan olsa 100 hz'li w5500 güzel ama ya yoksa...
    Ayrıca satıcının söylediklerine bakmayın siz. Bende küçük bir odada kullanıyorum tv'yi. 3'e 4'lük bir oda diyebilirim. İlk gün biraz büyük gelir gibi oldu ama sonra İyi ki 102 ekran almışım diyorum. Zira bunu büyük bir salonada koyma şansım var. Oysa 32' falan sadece küçük odada kalırdı. Birde gerçeklik hissini küçük ekran çok fazla veremiyor bence. 97 cm'de küçük değil ancak almışken 40 inç altı almayın derim ben.

• kardeş çok teşekkürederim.. bugün sabah gittim magazaya bir adet Sony Bravia 40W5500 sipariş ettirdim.. Katalog fiyatı 2870TL bana 2700tl ye kredi kartına 12 taksite böldüler.. yalnız işin kötü tarafı bu ürün şuan firmanın stoklarında yok.. yılbaşına kadar uzayabilir dedi ürünün gelmesini.. bugün uzun uzun düşündüm ben Hp 22" w2207h model monitörümde hem tv izliyorum hem film izliyorum bu cihazda 75Hz ve ne takılma gördüm nede rahatsızlık verici bir durum söz konusu oldu.. bu yüzden siparişimi 40w5500 yerine 40v5500 olarak degiştirmeyi düşünüyorum. yarın ola hayrola .. saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creatoreyes -- 10 Aralık 2009; 23:40:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.