Şimdi Ara

Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
452
Cevap
3
Favori
47.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar askerlik görevi nedeniyle uzun süre ayrı kaldık forumdan.
    Benim sorum şu: Lap top hdmi ile lcdye bağlı lcd optik ile dz 680 ne bağlı lap toptan filmleri aynatırken tvden veya dz 680den ses çıkmıyor lap topun kolonundan ses çıkıyor sebebi nedir.Hdmi kablo monster 600, optik de philips.
    Daha önce bağladığımda ses direk lcd kolonundan çıkmıştı hdmi kablo belkinde ondan kaynaklı olabilirmi?
  • Bu ürünün satıldığı bir yer bilen var mı acaba?

Saygılarımla..
  • arkadaslar izmirde oturan ve bu cihazı almak isteyen varsa benım kendımde var ve satıcam herseyı mevcut faturası ve kutusu bıle duruyor.İlgili arkadaşalar tweety35@gmail.com adresıne maıl atıp benımle ırtıbata gecsın.
  • iyi günler.

ben bir konu danışmak isterim. sony kdl 40S4000 tv dz 860 da ses sistemim var.
    1 yıldır kullanıyorum.
    tek kumanda ile eskiden tv yi kapattığımda ve açtığımda ses sistemide otomatik oalrak açılıp kapanıyordu.

geçenler birileri ayarlarımla oynamış.

her şeyi en baştan yapmama rağmen tv yi açarken ses sistemim otomatik açılıyor kapatırken kapanmıyor. tv ayarlarında hdmı ayarında otomatik açma ve kapama açık konumda. ses sisteminde ki control for hdmi ayarıda da on durumunda. tv ayarında ses sistemi seçili ve sabit durumda. hala neden açılırken tv ile birlikte açılıtyor da kapanırken kapanmıyor anlamadım.

dec mode ayarı altındaki seçeneklerle bir alakası varmı? örneğin acm multi değilde başka bir seçenek kullandıysam bunu yapar mı?

veya tek kumanda ile hem ses sistemini hemde tvnin kapanması için izlemem gereken yolu söylerseniz sevinirim.

• Arkadaşlar bu ürünü almak istiyorum da satıldığı bir yer var mı acaba.
  • Bu ürün benim de dikkatimi çekti ve 499 TL gibi bir fiyat var karşımda.
    Kullandığım VUPLUS DUO HD Uydualıcısını ve LCD TV ile birlikte kullandığım HTPC yi buna bağlayarak kullanmayı düşünüyorum.
    Cihaz da 1 optik 1 coax giriş var. Benim HTPC ve Uydu alıcısında da hem optik hem de Coax çıkışlar mevcut. Bağlantı sıkıntısı yaşamam sanırım.
    İleride başka cihaz olursa artık onu ayrı düşünmek lazım.
    Yalnız arka haparlörlerin kablosuz çalışması için aparat mı gerekiyor alan kkullanan arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum.
    Görüntüsünü resimlerden çok beğendim. 499 TL ye bu sistem yukarıdaki amaçlar için alınır mı ?
    Yorumlarınız için teşekkürler.
    KUllandığım TV Samsung 46M87BD
    Alternatif ses sistemi önerisi olan var mı? (Bunu düşünene kadar logitach z-5500 üzerinde durmuştum.

Saygılar
  • Arka hoparlör için gerekli apartın fiyatı astarından pahalı hiç düşünmeyin derim.Cihazdan memnun kalacaksınız zira fiyatıda şuan için çok uygun.İlerdie bluray sistem ilede kullanılabilir apartma dairesi için ses seviyesi çok iyi çoğu zaman kısarak izliyoruz filmleri.mikrofunu takıp ses kalibrasyonunu yapınca salonun her yerinde net ses akışı olur diyebilirim.
  • Lap topu lcdye bağlayıp mkv film izleyen arkadaşlara sorum olacaktı.Ses çıkşını dz 680 den alıyorum dys filmlerde afd nin hangi seçeneğini kullanıyorsunuz bizim makinanın dts simgesi varmı çalışınca gösteren sanki bi yerlerde öyle okumuştum.
  • standarda al..evet dts ışığı yanar aktifse eğer..
  • ilginç yahu nerde acaba biz 5.1 alıyoruz sesi dts li mkvlerde ama sadece movie ışığı yanıyor.dts logosunu ben daha hiç görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomacco

ilginç yahu nerde acaba biz 5.1 alıyoruz sesi dts li mkvlerde ama sadece movie ışığı yanıyor.dts logosunu ben daha hiç görmedim.

680'e DTS sesi nasıl iletiyorsunuz?

TV'nin optik çıkışını 680'e giriyorsanız olmaz. Çoğu TV, kendine dışardan gelen DTS sesi, optik çıkışından dışarıya DTS olarak vermiyor (Stereo'ya dönüştürerek veriyor). Bu nedenle DTS ses, direkt olarak 680'in optik veya koaks girişine gönderilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 9 Aralık 2010; 14:46:50 >
  • hdmı bağlantı dz680den lcd ye.lap top tan hdmı lcdye.lcdden optik dz 680 ne.
  • me9830 merhaba.

asagida bahsedilen baglanti cesidini denedin mi? tatmin edici mi? bu konuda bilgi verebilirsen sevinirim.

tesekkurler.

quote:

Orijinalden alıntı: me9830

quote:

Orijinalden alıntı: aalikemal

quote:

Orijinalden alıntı: me9830

Dav 780'in bağlantıları konusunda bundan sonra alacak arkadaşlara bir kaç tavsiyede bulunayım.

Ben ürünü Digiturk Plus kutusunu ve PS3'ü bağlamak için aldım. Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. DAV 780'de bir optik bir coax giriş var. Bilindiği üzere PS3'de sadece optik, DT Plus'da ise dijital olarak yine sadece optik çıkış var. Dolayısıyla Sony DAV 780'e aynı anda hem PS3 ve DT Plus'ı bağlamak maalesef mümkün değil. Ürünün kılavuzunda dış cihazlara bağlantının TV üzerinden gerçekleştirilmesi öngörülüyor, lakin bu bir zorunluluk değil. Eğer TV'nizde coax çıkış varsa bir alternatif PS3'ü optik ile direkt, DT Plus'ı ise TV üzerindeki coax çıkışından bağlayabilirsiniz. Aksi gibi benim TV oldukça iyi bir model olmasına rağmen sadece optik çıkışı var, coax çıkış yok, dolayısıyla bu şekilde de bağlayamadım. Uzun lafın kısası iki optik çıkış, bir optik girişle ortada sap gibi kalmış durumdayım. Şu anda kısıtlı alternatifim kalmış gibi görünüyor, çeşitli sitelerde satılan optik switchlerden almak ya da her seferinde optik kabloyu DT Plus'dan çıkarıp PS3'e bağlamak. Can sıkıcı bir durum.

Ses sistemi alıp DT Plus ve PS3 gibi cihazları aynı anda bağlamak isteyenlere bir nebze faydam olması için bu mesajı attım. Çünkü bu süreçte Internet'de sınırlı bilgi bulabildim.

Aynı anda bir çok cihazı ses sistemine bağlamak isteyenler mutlaka anfi almalılar. Kompakt sistemlerden kaçınmalılar. Ben hanımın anfi ve hoparlörlerini estetik bulmamasından dolayı mecburen kompakt ses sistemi aldım. Aksi takdirde asla almazdım.

Bu arada daha önceki mesajımdan önce beceremediğimi söylediğim PS3 bağlantısını direkt optik üzerinden gerçekleştirdim. Herhangi bir sorun olmuyor, tamamen ayar hatasıymış.

Merhaba,
    Bildiğim kadarıyla DT Plus ve PS3 de hdmi çıkış var.Bu durumda her iki cihazı tv ye (tv de 3 hdmi giriş olduğunu düşünüyorum) hdmi>hdmi bağlasanız ve tv nin optik ses çıkışını DAV-DZ780 üzerindeki optik girişe bağlasanız böylece çok kanallı dijital ses aktarım problemini çözebilir dijital sesi DAV-DZ780 den duyabilirsiniz.Tv nin 3. hdmi girişinede DAV-DZ780 den tv ye hdmi>hdmi bağlayabilirsiniz.

Çok mantıklı görünüyor. Lakin araya TV girince ses kalitesi bozulur diye endişe ediyorum. Bugün akşam deneyerek bilgi vereceğim.

• wd media player ile kullananlar var mı?
  • quote:

wd media player ile kullananlar var mı?

Var.
  • performasnıs bu ses sistemi ile uymu ve dts çözme durmu ile bilgi verirmisiniz.
  • quote:

performasnıs bu ses sistemi ile uymu ve dts çözme durmu ile bilgi verirmisiniz.

Sorun yok, DTS çözüyor.
  • Arkadaşlar wd live ürün geldi hayırlısıyla.şimdi güncellemesini yapacağım.Şuanda açmadığı chd 14 gb yaklaşık 2 dosya oldu yani uzun süre bekledi bende açmaz diğerek bıraktım.dts sesi çözen dz 680 sony ses sistemi var fakat dts logosu yanmadı dvd playerın üstündeki neden acaba? optik ile bağladım wd ses sisteminde dvd palyera sony yaptı yapacağını yine afd multi seçeneği işaretli 4 kanaldan ses artı subboferdan ses geliyor centerdan ses duyamadım. acaba dts ses bu kadar dan mı çıkıyor ses kalitesi fark edşilir seviyede iyi idi gerçi.yorumlarınızı bekliyorum.kutu içinden 3 kablo çıktı onlar ne için?
  • sorun ayarlarda çözülmüştür.via optik seçeneği ile.
  • quote:

sorun ayarlarda çözülmüştür.via optik seçeneği ile.

Merhaba
    ben wd hd gen 2 kullanıyorum 1 sene önce almıştım
    Bazı filmlerde özellikle son zamanlarda çıkan filmlerde DTS sesi çözemiyorum.
    Bununla ilgili bilgisi olan varmı?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.