1.04.22 son sürüm sanırım güncelleyin makinanızı ondan sonra pass throught only via optik seçeneğini seçin ses ayarlarından wdnin optik kablo ile mi bağlantı yaptınız dz680ne dz680 tv modunda dec mode da afd multi modunda olmalıdır.dts yazını görebilmeniz lazım daz 680 üstünde bu işlemlerden sonra birde filminde dts olduğundan emin olun bazı filmler dolby çıkıyor bazen.
quote:
Orijinalden alıntı: tomacco
1.04.22 son sürüm sanırım güncelleyin makinanızı ondan sonra pass throught only via optik seçeneğini seçin ses ayarlarından wdnin optik kablo ile mi bağlantı yaptınız dz680ne dz680 tv modunda dec mode da afd multi modunda olmalıdır.dts yazını görebilmeniz lazım daz 680 üstünde bu işlemlerden sonra birde filminde dts olduğundan emin olun bazı filmler dolby çıkıyor bazen.
Hocam bendeki wd hd player Gen 2 Live değil Bizdeki en son sürüm Release 1.01.77 (12/3/09) Normalde izliyorum ben ama bu son zamanlarda problem çıkmaya başladı. Bazı filmlerde Dts alamıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: ErsanH
me9830 merhaba.
asagida bahsedilen baglanti cesidini denedin mi? tatmin edici mi? bu konuda bilgi verebilirsen sevinirim.
tesekkurler.
quote:
Orijinalden alıntı: me9830
quote:
Orijinalden alıntı: aalikemal
quote:
Orijinalden alıntı: me9830
Dav 780'in bağlantıları konusunda bundan sonra alacak arkadaşlara bir kaç tavsiyede bulunayım.
Ben ürünü Digiturk Plus kutusunu ve PS3'ü bağlamak için aldım. Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. DAV 780'de bir optik bir coax giriş var. Bilindiği üzere PS3'de sadece optik, DT Plus'da ise dijital olarak yine sadece optik çıkış var. Dolayısıyla Sony DAV 780'e aynı anda hem PS3 ve DT Plus'ı bağlamak maalesef mümkün değil. Ürünün kılavuzunda dış cihazlara bağlantının TV üzerinden gerçekleştirilmesi öngörülüyor, lakin bu bir zorunluluk değil. Eğer TV'nizde coax çıkış varsa bir alternatif PS3'ü optik ile direkt, DT Plus'ı ise TV üzerindeki coax çıkışından bağlayabilirsiniz. Aksi gibi benim TV oldukça iyi bir model olmasına rağmen sadece optik çıkışı var, coax çıkış yok, dolayısıyla bu şekilde de bağlayamadım. Uzun lafın kısası iki optik çıkış, bir optik girişle ortada sap gibi kalmış durumdayım. Şu anda kısıtlı alternatifim kalmış gibi görünüyor, çeşitli sitelerde satılan optik switchlerden almak ya da her seferinde optik kabloyu DT Plus'dan çıkarıp PS3'e bağlamak. Can sıkıcı bir durum.
Ses sistemi alıp DT Plus ve PS3 gibi cihazları aynı anda bağlamak isteyenlere bir nebze faydam olması için bu mesajı attım. Çünkü bu süreçte Internet'de sınırlı bilgi bulabildim.
Aynı anda bir çok cihazı ses sistemine bağlamak isteyenler mutlaka anfi almalılar. Kompakt sistemlerden kaçınmalılar. Ben hanımın anfi ve hoparlörlerini estetik bulmamasından dolayı mecburen kompakt ses sistemi aldım. Aksi takdirde asla almazdım.
Bu arada daha önceki mesajımdan önce beceremediğimi söylediğim PS3 bağlantısını direkt optik üzerinden gerçekleştirdim. Herhangi bir sorun olmuyor, tamamen ayar hatasıymış.
Merhaba, Bildiğim kadarıyla DT Plus ve PS3 de hdmi çıkış var.Bu durumda her iki cihazı tv ye (tv de 3 hdmi giriş olduğunu düşünüyorum) hdmi>hdmi bağlasanız ve tv nin optik ses çıkışını DAV-DZ780 üzerindeki optik girişe bağlasanız böylece çok kanallı dijital ses aktarım problemini çözebilir dijital sesi DAV-DZ780 den duyabilirsiniz.Tv nin 3. hdmi girişinede DAV-DZ780 den tv ye hdmi>hdmi bağlayabilirsiniz.
Çok mantıklı görünüyor. Lakin araya TV girince ses kalitesi bozulur diye endişe ediyorum. Bugün akşam deneyerek bilgi vereceğim.
Bu konuya uzak kalmışım. Problemi çözülünce çekip giden üye konumuna düşmüşüm, kusura bakmayın. Evet aynen yukarıdaki şekilde yaklaşık bir senedir hem Uydu alıcısından hem PS3'den dijital ses alabiliyorum. Kalitesi de gayet iyi. Ses sisteminde tek bir optik giriş olduğu için TV üzerinden bağlantı yapmak en mantıklısı.
araya tv girince dts ve dolby sesleri alamıyorsunuz o kadar.
quote:
araya tv girince dts ve dolby sesleri alamıyorsunuz o kadar.
Konunun uzmanı değilim ama araya TV koyarak yaptığım bağlantıda ben arka hoparlörlerden ve ön hoparlörlerden farklı sesleri alabiliyorum. En azından PS3 için böyle.
bu dts veya dolby almak demek deği.bunu çift kanal seslerde bile yapmak mümkün prologic2 özelliği ile.dz680 ekranında dolby veya dts ışığı yanmıyorsa sesi arka kolondan veya önden almak birşey ifade etmiyor denediğim için biliyorum.afd multinin bir özelliği bu sesi var olan kanallara yayar.ama esas kaynak sesteki netlik basslar düşer, ve centerden ses alınmaz.
Arkadaşlar, Samsung 3d led 46c7000 ile dz680'i hdmi kablosu ile bağlamaya çalıştım fakat olmadı, bağlantıyı scart kablo ile yapmak zorunda kaldım. Açıkcası tv 'yi başka bir alet ile deneme şansım olmadı, yani sorun tv de mi ses sisteminde mi bilemiyorum ancak sormak istediğim herhangi bir ayar yapmamız gerekiyor mu tv de veya ses sisteminde hdmi bağlantısını için.
Tşkler
hdmi bağlantı nasıl olmaz? ses alınmıyor hdmi bağlantıda, optik ile tvye bağlanması lazım.tvden hdmı ayarlarında cihazı seçmeniz gerekebilir.?
optik çıkış dışında tvnin sesini ses sistemine nasıl aktarırız başka hangi şekilde bu mümkün.
quote:
optik çıkış dışında tvnin sesini ses sistemine nasıl aktarırız başka hangi şekilde bu mümkün.
Yeni sistemlerde bulunan HDMI 1.4 yada HDMI ARC ile bu problemi çözmüşler. TV ve ses sistemi bir tek HDMI ile bağlanıyor ve görüntü tvye giderken ses de geriye ses sistemine aynı kablo ile gidebiliyor. Böylece Tv'ye diğer HDMI bağlantılarıyla bağlanan bütün cihazların sesi ses sisteminden hiç bir kayba uğramadan alınıyor.
Not: yazdıklarım denenmedi daha sistemleri almadım araştırıyorum ama forumlardan ve manuellerden anladığım bu şekilde, bununla ilgili bir de konu açtım
arada kayandı.dz680 kullanıcıları nerde yahu uyumayın. tvden sesi optik dışında nasıl alırız. bir optik çıkış var o da wd livwe bağlı. bizim dz680 de hdmı üzerinden ses alınamıyor ses sistemine. sonuç olarak sesi ses sisteminden nasıl alırız normal tv yayınlarında.
Scart kablosuyla sesi alabilirsiniz tv den
eminmisiniz? deneyen var mı? şimdi boşa para vermiyelim onada?
quote:
eminmisiniz? deneyen var mı? şimdi boşa para vermiyelim onada?
Ben öyle kullanıyorum. scart kablosunu tvnin 2. çıkışından alıp dz 680 e gireceksin. cihazı tv moduna getirip kullanacaksın Dikkat: bu bağlantıda tvden sesi scartla almak için optik veya coaxial girişe enerji gelmemesi gerekiyor çünkü tv modunda 3 giriş var optic, coaxial, scart. Bu 3 girişten hangisinde enerji varsa onu algılıyor hepsine enerji verilirse sıralama şöyle OPTİC, COAXİAL, SCART. yani bu durumda opticden gelen sesi alacaktır. wd hd player kullnıyorsanız arkasından elektrik kablosunu sökmeniz gerek. kumanda dan kapatmak yetmiyor
SİZDE DE WD LİVE MI VAR? TVNİN 2. ÇIKIŞI DEDİĞNİZ NERESİ TVNİN ARKASINDA BİR SCART GİRİŞİ VAR.
Audio Line IN (Analog)
1
Audio Line IN (Optical)
1
Audio Line IN (Coaxial)
1
D.C.A.C. (Auto Calibration)
YES
SCART (TV audio in)
NO
SCART (COMPOSITE-out / RGB-out / AUDIO-in)
1
Speaker Terminal (Front / Center / Surround / Subwoofer)
YES / YES / - / YES
Video Signal OUT (Component)
NO
Video Signal OUT (HDMI™) Upscale720p / 1080i for DVD
YES (1080p)
S-AIR ready
YES
DIGITAL MEDIA PORT
YES
Audio input (front, mini)
YES
iPod® / iPhone™ dock
YES sitede yazanlar bu şekilde.
quote:
SİZDE DE WD LİVE MI VAR? TVNİN 2. ÇIKIŞI DEDİĞNİZ NERESİ TVNİN ARKASINDA BİR SCART GİRİŞİ VAR.
benim tvde 2 scart var Sizde yoksa siz (stereo R-L)audio out çıkışından alın ve dz 680 in scartına giriş yapın. ara adaptör almanız gerekebilir 3-5 lira bişey