Şimdi Ara

Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
3
Favori
47.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tweety35

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.o zman ben bu cihaza blu ray bağlayabilirmiyim mkv formatları oynatabilmem için..yada en iyisis wd live mı almak ?

dostum senin mkv leri madia tank lar var WD Live , popcorn bunlardan mkv film izlersin bluray player alıcaksan almadan önce mkv oynatıp oynatmadığını araştır çünkü her bluray playerlarda mkv oynatmaz özellikle sonyler oynatmaz phlipsin oynatıyor diye biliyorum.
  • quote:

dav 780 aldım gecen hafta ancak soyle bir sıkıntım var

evdeki tv m samsung 5 serilerinden optik cikisi yok, scart 3 hdmi, composit ve coax var
    ps 3 üm ve dsmart uydu alıcım var.

su anda ps 3 hdmi ile tvye optikle ses sistemine baglı sorun yok
    ses sistemi hdmi la tv ye baglı sorun yok
    ama dsmart uydu alıcısını ses sistemine baglayamadım onda optic cikis var ama ses sisteminde 1 adet oldugundan ona ps3 u yerleştirdim.
    yapmaya calisitigim sey herseyi tv ye baglayip tv den scart ve hdmi ile ses sistemine baglantı yaparak tum sorunları cozmekti en azından ses sisteminin kitapciğinda boyle yazıyordu ama bu baglantı hiç bir işe ayramdı nedense.

sorum su uydu alıcısından gelen sesi nasil ses sistemine bu sistemde aktarabilirim
    kullandığım baglantılar dogrumu

Benzer sorunları ben de yaşıyorum. İnsanların neden anfi aldığını bir defa daha anladım.

Ürünü dün akşam aldım, bu saate kadar mantıklı bir bağlama yapmaya çalışıyorum. PS3'den direkt optikle sesi alamadım, fakat Allah'dan TV'nin optik çıkışı var, TV üzerinden geçirerek PS3 sesini alabiliyorum. Satıcıya kanarak ve Digiturk Plus'ın coax çıkışı olduğunu zannederek DT Plus'ı ses sistemine bağlamak için coax almıştım, bir baktım ki DT Plus'da coax çıkış yok. Oldukça amatör olduğumdan TV'nin coax çıkışı var mı çözemedim, varsa DT Plus'ı TV üzerinden bağlayacağım. Ses sisteminin kullanma kılavuzunda PS, Uydu alıcısı gibi tüm cihazların TV üzerinden bağlanması gerektiğini gösteriyor. Hatta ses sisteminin dijital girişlerinde TV yazıyor.

Yarın PS3'den direkt optikle ses almaya ve DT Plus'dan TV üzerinden coax ile ses almaya çalışacağım. Sonuçlar hakkında bilgi veririm.

• Dav 780'in bağlantıları konusunda bundan sonra alacak arkadaşlara bir kaç tavsiyede bulunayım.

Ben ürünü Digiturk Plus kutusunu ve PS3'ü bağlamak için aldım. Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. DAV 780'de bir optik bir coax giriş var. Bilindiği üzere PS3'de sadece optik, DT Plus'da ise dijital olarak yine sadece optik çıkış var. Dolayısıyla Sony DAV 780'e aynı anda hem PS3 ve DT Plus'ı bağlamak maalesef mümkün değil. Ürünün kılavuzunda dış cihazlara bağlantının TV üzerinden gerçekleştirilmesi öngörülüyor, lakin bu bir zorunluluk değil. Eğer TV'nizde coax çıkış varsa bir alternatif PS3'ü optik ile direkt, DT Plus'ı ise TV üzerindeki coax çıkışından bağlayabilirsiniz. Aksi gibi benim TV oldukça iyi bir model olmasına rağmen sadece optik çıkışı var, coax çıkış yok, dolayısıyla bu şekilde de bağlayamadım. Uzun lafın kısası iki optik çıkış, bir optik girişle ortada sap gibi kalmış durumdayım. Şu anda kısıtlı alternatifim kalmış gibi görünüyor, çeşitli sitelerde satılan optik switchlerden almak ya da her seferinde optik kabloyu DT Plus'dan çıkarıp PS3'e bağlamak. Can sıkıcı bir durum.

Ses sistemi alıp DT Plus ve PS3 gibi cihazları aynı anda bağlamak isteyenlere bir nebze faydam olması için bu mesajı attım. Çünkü bu süreçte Internet'de sınırlı bilgi bulabildim.

Aynı anda bir çok cihazı ses sistemine bağlamak isteyenler mutlaka anfi almalılar. Kompakt sistemlerden kaçınmalılar. Ben hanımın anfi ve hoparlörlerini estetik bulmamasından dolayı mecburen kompakt ses sistemi aldım. Aksi takdirde asla almazdım.

Bu arada daha önceki mesajımdan önce beceremediğimi söylediğim PS3 bağlantısını direkt optik üzerinden gerçekleştirdim. Herhangi bir sorun olmuyor, tamamen ayar hatasıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tippingpoints -- 2 Haziran 2010; 16:05:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: me9830

Dav 780'in bağlantıları konusunda bundan sonra alacak arkadaşlara bir kaç tavsiyede bulunayım.

Ben ürünü Digiturk Plus kutusunu ve PS3'ü bağlamak için aldım. Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. DAV 780'de bir optik bir coax giriş var. Bilindiği üzere PS3'de sadece optik, DT Plus'da ise dijital olarak yine sadece optik çıkış var. Dolayısıyla Sony DAV 780'e aynı anda hem PS3 ve DT Plus'ı bağlamak maalesef mümkün değil. Ürünün kılavuzunda dış cihazlara bağlantının TV üzerinden gerçekleştirilmesi öngörülüyor, lakin bu bir zorunluluk değil. Eğer TV'nizde coax çıkış varsa bir alternatif PS3'ü optik ile direkt, DT Plus'ı ise TV üzerindeki coax çıkışından bağlayabilirsiniz. Aksi gibi benim TV oldukça iyi bir model olmasına rağmen sadece optik çıkışı var, coax çıkış yok, dolayısıyla bu şekilde de bağlayamadım. Uzun lafın kısası iki optik çıkış, bir optik girişle ortada sap gibi kalmış durumdayım. Şu anda kısıtlı alternatifim kalmış gibi görünüyor, çeşitli sitelerde satılan optik switchlerden almak ya da her seferinde optik kabloyu DT Plus'dan çıkarıp PS3'e bağlamak. Can sıkıcı bir durum.

Ses sistemi alıp DT Plus ve PS3 gibi cihazları aynı anda bağlamak isteyenlere bir nebze faydam olması için bu mesajı attım. Çünkü bu süreçte Internet'de sınırlı bilgi bulabildim.

Aynı anda bir çok cihazı ses sistemine bağlamak isteyenler mutlaka anfi almalılar. Kompakt sistemlerden kaçınmalılar. Ben hanımın anfi ve hoparlörlerini estetik bulmamasından dolayı mecburen kompakt ses sistemi aldım. Aksi takdirde asla almazdım.

Bu arada daha önceki mesajımdan önce beceremediğimi söylediğim PS3 bağlantısını direkt optik üzerinden gerçekleştirdim. Herhangi bir sorun olmuyor, tamamen ayar hatasıymış.

Merhaba,
    Bildiğim kadarıyla DT Plus ve PS3 de hdmi çıkış var.Bu durumda her iki cihazı tv ye (tv de 3 hdmi giriş olduğunu düşünüyorum) hdmi>hdmi bağlasanız ve tv nin optik ses çıkışını DAV-DZ780 üzerindeki optik girişe bağlasanız böylece çok kanallı dijital ses aktarım problemini çözebilir dijital sesi DAV-DZ780 den duyabilirsiniz.Tv nin 3. hdmi girişinede DAV-DZ780 den tv ye hdmi>hdmi bağlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aalikemal

quote:

Orijinalden alıntı: me9830

Dav 780'in bağlantıları konusunda bundan sonra alacak arkadaşlara bir kaç tavsiyede bulunayım.

Merhaba,
    Bildiğim kadarıyla DT Plus ve PS3 de hdmi çıkış var.Bu durumda her iki cihazı tv ye (tv de 3 hdmi giriş olduğunu düşünüyorum) hdmi>hdmi bağlasanız ve tv nin optik ses çıkışını DAV-DZ780 üzerindeki optik girişe bağlasanız böylece çok kanallı dijital ses aktarım problemini çözebilir dijital sesi DAV-DZ780 den duyabilirsiniz.Tv nin 3. hdmi girişinede DAV-DZ780 den tv ye hdmi>hdmi bağlayabilirsiniz.

Çok mantıklı görünüyor. Lakin araya TV girince ses kalitesi bozulur diye endişe ediyorum. Bugün akşam deneyerek bilgi vereceğim.

• sistemi bağladım hem tv ye scart la ve hdmi la hem de ps 3 e opticle hepsinde de ses alabiliyorum
    ancak simdi de soyle bir sorunum var auto calibrasyon yaparken tüm kolonlardan ses alıyorum ancak tv deyken ya da müzik cdsi okuturken center ve subwooferdan ses alamıyorum, diger 4 towerdan da ses geliyor. sizce bir ayar sorunumu yaşıyorum yoksa baglantılarımda bir hata mı var? Yardım ve öneriler için şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar, bende çok araştırdım ve bu sistemde karar kıldım. Teknik olarak analiz edemem pek bilmem ama benim için en önemli unsur usb seçeneğiyle film izleyebiliyorum, burada tek sorunum altyazı da türkçe karekter göstermiyor. Bunu nasıl aşarım yrd olacak arkadaşlardan yrd.bekliyorum. Teşekkür ederim.
  • Selamlar ,

Balatayı yakacam yakında . Sistemi kullanan arkadaşlar arka hoperlörleri kablosuz olarak kullanınca diger markalarda elektrik baglamamız gerekiyormuş sony nin bu modelindede bu geçerlimi ??
  • konuyu gördüm ve cvp yazmak istedim alet gayet iyi 1080p destekleniyor gayet kullanıslı suan projeksiyon+pc+uydu alıcısı+ps bağlı tvde ve pcde kalite biraz düşüyor ama yinede iyi ps ve kendi dvd playerda ses mükemmele yakın.

iyi günler kolay gelsin
  • merhaba arkadaslar konuyu bastan sona okudum sayılır bu dz680 bi arkadasım almıs ve baglayamamıs kurduk sorun yok calısmasın da amma velakin iş tv ve digiturk baglantılarında ozellikle ses olayını bir turlu cozemedim tv arcelik TV 119-524 B FHD 200 Hz LCD TV 15-16 tane giris var dz680 de 2 giris var digital ve coaxial tv de ise sadece SPDIF OUT var benim akşam 4 saat ugrastım ama bi sonuca varamadım ses sietemini hem hdmı dan hem scarttan tv ye bagladım digiturk u scarttan bagladım tv de kablo tv yayını da var ama ne yaptıysam ses sisteminden ne digiturk ün nede kablo tv yayının sesini alamadım ayrıca digiturk ü arkasında da coaxial cıkıs var direk dz680 verdim gene sonuc hüsran (coaxial baglantıyı da normal bildigimiz lale jak la yaptım rgb )
    aynı sekil bu kabloyu bu sefer tv nin arkasında bulunan SPDIF OUT a taktım dz680 den gene ses cıkmadı bir türlü çözemedim neyi yanlıs yapıyorum anlamadım bide dz680 in arkasındaki scar gorunut ve sesi tv ye aktarmak için mi kullanılıyor merak ettim cünkk ullanma klavuzunda semalarda tv den de goruntu ve ses alma gibi bir durumu var yardımcı oabilirseniz ssevinirim teşekkürler şimdiden

• Sony DAV DZ680

Arkadaşlar bende ürünü dün Fatih Historia alışveriş merkezinde gördüm. Peşin 620 taksitli 680. (camında mağazaya özel fiyat yazıyordu.)

Alıp almamak konusunda kararsız kalmıştım. Googledan baktım fiyat iyi gibi. bütün yorumları okudum bilgi veren arkadaşlara teşekkürler
  • Alana arkadaşlar ses sisteminiz hayırlı olsun .4-5 aydır kullanıyorum ve çok memnunun üründen, iyiki almışım bende.
  • Selam arkadaslar.benim problemim su..suan elimde 32c650 samsung tv.next7500 cı receiver.sony DAV DZ280 ses sıstemı bulunmakta..bunların baglantısını yaparken hıcbır problem yasamamaktayım.cünkü receiver ses sistemine scartdan baglı.ses sistemide tv ye HDMi ile baglı..sorunuma gelince pc mi HDMi ile tv ye bagladım.Bluray film izlemek için.ancak HDMİ ile goruntu alıyorum fakat sesi sadece tv hoparlorunden duyuyorum.pc sesini ses sisteminden 5+1 olarak nasıl alabilirim.yardımcı olursanız cok sevinirim..
  • Arkadaşlar DZ 680 için güncelleme varmı?
    Sürüm yükseltebiliyor muyuz
    Bazı filmleri okumuyor codec eski kalmış olabilir..
  • sony nın bazılarını okumamam sıkıntısı kopya cdlerde yapar.cnk sony nın lensı dıger dvd playerlara gore bıraz daha farklıdır.ama yınede bazı kopyaları okur bazılarını okumaz
  • bende bu ses sisteminden kullanıyorum yanlız bir sorunum var sesi çok az çıkıyor ses seviyeside max.33 çıkıyor bir yerlerde hata yapıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz yardımlarınızı bekliyorum
  • Arkadaşlar,

Digiturk plus ile sony dav-dz680 ses sistemini birbirine bağlayamadım bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xwxy

Arkadaşlar,

Digiturk plus ile sony dav-dz680 ses sistemini birbirine bağlayamadım bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı?

bir optik ses kablosuyla ikisini birbirine bağlayabilirsin,digiturk kutusunun arkasında kırmızı ışık veren bi giriş var bir ucunu oraya takacaksın diğer ucunu da ses sisteminin arkasındaki uygun girişe takacaksın...ondan sonra ses sisteminin kumandasından system menu tuşuna bas 'dec mode' görünce ok de,ordaki seçeneklerde 'a.f.d multi' görünce ok de,'display' tuşuyla çık...

sonra 305,306,311,384,385 kanallarına geldiğinde ses sisteminde dolby yazısı görünür

• selamlar arkadaslar,

bu basligi inceledikten sonra
    bu sistemin benim icin de ideal oldugunu gordum

lcd tv, wd hd live ve laptop (hdmi cikisi var) baglayacagim
    ancak sorun su ki an itibari ile bu urunu stoklarda bulmak pek zor
    ay basinda nakit olarak almayi hedefliyorum
    yakin zamanda alan veya uygun fiyatli denk geldiginiz bir yerler var mi ?

saygilar...
  • Teknolojiyle uzaktan yakından ilgim yok dav 880 dvd aldım fakat arka hoparlörlerden bir türlü ses alamıyorum dec mode-afd multide olmasına ragmen sadece ön hoparlorlerden ses alıyorum yardımlarınız için şimdiden tşkr.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.