PS3'te nasıl mkv izlenir diye soruyorsun sanıyorum. Şöyleki direk kendisi desteklemiyor tabi yoksa blu-ray filmleri nasıl satsın? :) Ama ps3 media server denen bir olay var aynı windows'un media server'ı gibi çalışıyor. PC'ye kuruyorsun ps3'le aynı networkte oldukları zaman ps3 üzerinden direk erişebiliyorsun filmlere, müziklere fln. Divxleri direk oynatıyor ps3 ama altyazı desteklemiyor film'e gömmen lazım 1-2 dk'da hallediyordum o işide ama şimdi bu sistemin player'ından izleyeceğim artık gerek kalmayacak.
576p yani 720x576 çözünürlükte boyutu 2gb'tı geçmeyen her divx'i izlersin bu sistemin player'ı ile.
Teşekkürler ps3 müz yok şuan alınca artık soracağız detaylı olarak pc ile ps3 arsındaki bağlantı network üzerinden mi sağlnıyor.Dayanamadım sordum yine merak işte.
Evet dostum ikiside aynı network'te olmalı. Wireless yada kablo farketmez aynı modeme erişsinler yeter.
Merhaba arkadaşlar Ses sitemleriyle (ve özellikle de bu ses sitemiyle) yakından ilgileniyorum . bu konuda yazılanları okudum; fakat bir yanıta rastlayamadım. Teknik konularda zayıf olduğumu da işin içine katınca, yardımlarınıza başvurmam gerekti. Size sormak istediğim soru şu; benim televisyonumdan USB'den mkv, avi, divx vs. formatlarında film izlemem mümkün(LG- 47lh7000). Buradaki ses sitemini aldığım takdirde, sesin odada dolanımını sağlamam mümkün olur mu? (surround system)? Bu ses sitemi ile normal televizyon kanallarını surround sistemde dinlemem mümkün olur mu? ve nihayet son olarak, bu ürün ile XBOX 360'ı kullanabilir miyim?
dediğim gibi, teknik bilgimin azlığından dolayı yardımlarınıza başvurdum. Şimdiden teşekkür ederim...
bende araştırıyorum. ve az sonra sipariş vereceğim usb den mkv izleyemzsiniz ben laptopdan izleyeceğim avi çalıştırıyor.harici disk çalıştırıyor(denilene göre sony yetkili satıcısındaki eleman dedi arkadalımda var çalışıyor dedi. televizyonun optic ses çıkışı var ise bağlayabilirsiniz 5+1 ses alırsını yoksa stereo çıkıştan ses sistemine girer ve dolby prologicII özelliğiyle sesi surrounda dönüştürürsünüz.
Xbox konusunu bilmiyorum ama ses için düşünüyorsanız ve xboxda optic veya coaxial, veya analog ses çıkışı varsa tabi alabilirsiniz
arkadaşlar birde benim sorum olacak bu ses sistemine 5+1 sesi tek kablo üzerinden coaxial veya optic olarak aktarabileceğim bir ses kartı mevcut mu? not yeni creative xfi surround harici ses kartının optic çıkışı bile 5.1 desteklemiyormuş sitesinden bakabilirsiniz dipnot olarak yazmışlar.
yardımınızı bekliyorum ses sistemini alacam bide ses kartını bulunca tamamdır.
bende ses sistemini wd media player ile kullanacağım.Şimdi lcd ye hdmi iel bağlantı kuruyoruz ok.Tv ilerken ses bu kablo üzerinden mi çıkıyor yoksa optikle mi bağlıyacağız.Wd tv yi nasıl ve nereye bağlıycam.Hdmi ile wd ile lcd arasında bağlantı kurduktan sonra lcdne optik çıkıp dvd palyera girersem wd live mkav filmlerde 5+1 den faydalanırmıyım? Kafam karıştı iki ürünü hem dvd ilzeken hem tv izlerken hemde wd tv den mkv film izlerken kullanıcam aradakşi bağlantılar kafa karışıtıryor. Birde optik kablo hangi marka alınmalıdır sizce? Bende bir tane belkin hdmi var bir tane daha hdmi alıcam acab hangisini alsak kaliteli altın uçlu?
arkadaşlar hepsi burada sitesinde 790 tl siparişimi verdim. umarım araştırmalarımız sonucu umdumuzu karşılayacaktır.
tamacco arkadaşım walla hdmi üzerinden hem görüntü hemde sesi aktarması lazım ama o tip cihazlar hakkında bilgim yok walla kablo problem değil o dediğin kablo için birşey bilmiyorum.
benim ses kartı konusun da bir bildiğiniz varmı saygılar
sen lap toptan film izleyeceksin harici usbden ses kartı takıp filmleri 5+1 izlemek istiyorsun değilmi?peki alacağın ses karında optik çıkış olmalı ve 5+1 desteği olmalı o zaman buda çok para değilmi ?onun yerine wd tv media player alsan bütün formatları okuyor hemde sürekli lap topunu tak çıkar yapamdan lcdnin altına koysan daha güzel olmaz mı sonuçta senin aradığın kart 150-200 arasında sanırım.wd live da 280 Tl falan yanına da haricini bağlar kullanırsın diye düşünüyorum yani inşallah ben öyle yaparım.
walla hocam onuda düşündüm fiyatlarınıda baktım şimdilik ses kartını almadım sadece ses sisteminin siparişini verdim. ben sadece laptoptan mkv leri izleyecem onundışında ses sistemi zaten divx leri oynatıyor harici diskide bağlayacam ama kafamda soru işareti media player onuda düşündüm ama şimdilik beklemedeyim
bende lap topu takıyordum sürekli evdekiler tak çıkar yapma dedi sürekli birde lap top sürekli nete bağlı film müzik falan iniyor tak çıkar yapınca buda sekteye ugrar diyerekten işte bende beklemdeyimde bu dz 680 fiyatı yılbaşından sonra yükselir benim kartlar öğrenci kartı olduğu için limiti yetmez yoksa bende netten alırdım şimdi elden alıcam biraz fiyat farkı olucak normal olarak.
ukymk Hayırlı olsun hocam şimdiden. İnşallah benim beklediğim kadar (5 iş günü) bekletmezler seni ama araya yılbaşı giriyor önümüzdeki haftaya sarkabilir hazır ol.. Optik çıkışı olupta 5.1 ses çıkışı sağlayamayan ses kartı çok ilginçmiş gerçekten :) Boşver bence sen onu direk bir media player (wdlive, popcorn vs.) almaya bak.
Tomacco bendeki bağlantılar şöyle: Ses sistemi hdmi ve optik kablo ile tv'ye bağlı, ps3 ise sadece hdmi ile bağlı. ps3'ün ayalarından ses çıkışını hdmi'a veriyorum ve ps3'ten izlediğim bir mkv filmden 5.1 ses alabiliyorum sisteme bağlı iken. Sen burada wd'yi ps3'ün yerine koyacaksın tabi bir ses ayarları varsa yazabilirmisin buraya wd için? Hdmi audio out vb. birşeyler olabilir. Gerçi söyle bir durum var sonuçta wd direk lcd'ye hdmi ile bağlı iken tv'den ses alabiliyorsun, eğer sistemi direk tv'nin optik çıkışına bağlarsan wd'den tv'ye gelen sesi direk ses sistemine alabiliyor olursun.
seedar gerçi arkadaşlar yukarda cevap vermiş ama bende yazayım ben ps3 ile kullanıyorum optik yada coax çıkış varsa xbox'ta sende kullanabilirsin. TV2den okutulan mkv'ler konusunda bir bilgim yok ama ben bu sistemin player'ındaki usb'den AC3 codec'li film açtığım zaman 5.1 ses alabiliyorum dts kadar güzel ve kaliteli bir ses veriyor. Eğer izlemeye çalıştığın dosya stereo 2.0 ise sanal olarak 5.1 yapabiliyor sistem ama tabi çok başarılı değil en nihayetinde olmayan bir türe dönüştürüyorsun dosyayı. Ben o durumda (ve normal tv yayını izlerken digitürk vs.) tüm hoparlörlere stereo ses veriyorum daha tatmin edici oluyor.
teşekkür ederim hooligy
evet farkındayım yılbaşı olayının bakalım hayırlısı evet creative nin optic 5.1 i desteklememesi gerçekten ilginç belki biz yanlış anlamışzdır ama herşey ortadaydı. saygılar
cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. yılbaşı sonrasına inşallah bu ürünü almayı düşünüyorum...
creativenin türkiye distiribitörü ile görüştüm optic çıkıştan 5.1 ses alamzsınız diyorlar. sadece konsol tip modellerinde varmış o özellik. falan filan
bu wd hd media player optic çıkışından istediğimiz 5.1 sorround sesi alabiliyormuyuz eminmisiniz. tecrubeniz varmı. gerçi arkadaşlar tavsiye ettiler ama emin olmak istiorum. hangi modelini alacaz bide onu yazarmısınız.
tşk
24 Aralıkta hepsiburada'dan sipariş verdim bu sistemi hala tedarik sürecinde yazıyor beklemedeyim. umarım yılbaşından önce teslim edebilirler.
ukymk bende senin gibi laptopumu tv ye baglayıp film izlemek istiyordum fakat 5.1 destekleyen ses kartım olmadığı için wdlive almaya kara verdim. eğerki amacın sadece film izlemek ise harici ses kartı ile hiç uğraşma wdlive edinmeye bak.
ukymk; optik çıkış niye koymuşlar o zaman soysaydın ya 2.0 stereo için mi? Tam komedi valla :)
Tweezer hayırlı olsun sayımız giderek artıyor gibi :) Tam 5 iş günü bekledim 6. gün geldi bende hb'den aldım haberin olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: Tweezer
24 Aralıkta hepsiburada'dan sipariş verdim bu sistemi hala tedarik sürecinde yazıyor beklemedeyim. umarım yılbaşından önce teslim edebilirler.
ukymk bende senin gibi laptopumu tv ye baglayıp film izlemek istiyordum fakat 5.1 destekleyen ses kartım olmadığı için wdlive almaya kara verdim. eğerki amacın sadece film izlemek ise harici ses kartı ile hiç uğraşma wdlive edinmeye bak.
walla dediğim gibi bende dün akşam sipariş verdim. inş yılbaşına kadar gelir. 3 günlük tatilin keyfine bakarız. bir umutla bekliyorum bakalım nolcak bende wd hd media plyer alacam ama şuda var sinema sisteminin hdmi özelliği var, laptop var laptopta hdmi çıkış var hepsi var oğlu var kararsız kaldım ****sını satim diyorum hiç bişey almadan sadece wd hd player ve bir ses sistemimi alsaydık... o zamanda dts çözümiyo falan filan
ses kartı olayı gerçekten komik abi eski bir kartı var creativenin coaxial ses çıkışıda var ama cihaz ikinci elden düşerse bire 220 v adaptörü var yuha dedim bakalım bekleyip görecezz.
valla bende çok istiyordum laptopumla film izleyip, oyun oynayıp sesleri dz680'den almayı. hatta güzel bi bluetooth klavye seti bile almıştım oyunlar için fakat ses kartı herşeyi bozdu. ileride iyi bir htpc toplayacağız artık. Bu arada hepsiburada benim ürünü kargoya yeni göndermiş. şayet kargo yarın teslim eder ise 3 iş günü içinde ürünümü teslim almış olacam...
aha vallamı belki benimkide teslim edilmiştir belki bi bakim :)
evet benim ürünüm içinde yollanmıştır yazıyor. eğer kargo yarın eve getirirsen benimkide 2 iş günü içinde teslim almış olacam :):) hadi hayırlısı
hocam ben bu ses kartı olayını bayağı kastığım için çok araştırma yaptım sanırım aşağıda verdiğim linkteki ürün bize uyuyor. ama ev sinema sistemim bi gelsin performansını bir göreyim sonra kararımı verecem