Şimdi Ara

Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
3
Favori
47.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi kabloları hariç hiçbir kablo çıkmıyor. Eğer yoksa player için bir tane hdmi, ses içinde bir tane optik kablo (marka model farketmez) alman gerekiyor.
    Coax'ta ayın optik gibi dijital ses iletimi için kullanılan bir birim. Aralarında bir fark yok kablo tipleri dışında. Sana hangisi uygun ise onu kullanıyorsun.

Bu arada gelmedi mi hala sistemleriniz? tomacco, ukymk, Tweezer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orctzl -- 30 Aralık 2009; 16:41:25 >
  • benim ki geldi sabah kargo şirketine gelmiş
    ben akşam işten çıkınca gelip alacam dedim telefonla arayıp
    mesainin bitmesini beklilyorum son 1 saat

bu arada arkadaşlar harici ses kartı almaktan vazgeçtim sizinde önerilerinizle
    lan bağlantısı ile işim yok dolaysıyla
    wd hd player gen 2 alacağım live almayacağım ilerde ama hemen değil ( sinema sistemi içinde böyle demiştim akalım nolur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukymk -- 30 Aralık 2009; 17:22:06 >
  • bir şey sormak istiyorum

sistemin ön hoparlörlerini (kule hoparlörleri) arkaya
    arka hoparlörleri de tv ünitesinin üzerine koymak istiyorum.
    Watt olarak ön ve arkalar eşitler ancak bunun dışında bir farklılık olurmu
    kule hoparlörleri arka ses çıkışlarına bağlayıp diğerinide aynı şekilde bağlayacam
    ????????????

saygılar
  • Allah'ın izniyle bugün kurulumunu yaptılar.Arkadaşlar cümleten güzel günlerde kullanmak nasip olsun hepimize.İnşallah daha iyilerinide kullanmak nasip olur.
    Bu arada tv nin kumandasından dvd oynatamadım uyumlu olması gerekmez mi sonylerde.Birde bu prologic olayını ben söyledim ama nasıl yapıldığını bulamadım.Birde ben tv optionstan ses sisteminin seçip öyle kullanıyorum tv nin sesi gidiyor nırmal olarak yarın fırsatım olursa bir optik kablo alıcam inşallah.o zaman tv den de kanalların sesini alırım umarım.
  • hocam kim yaptı kurulumunu servisimi çağırdınız???
    ben kendim kuracağım, problem olmaz inş.
    zaten arkadaşımız demişti problem olmaz diye

garanti belgesi olarak faturayımı saklayacaz(zaten saklıcam da)
    yoksa gelen garanti belgesini sony servisei onaylatacağız.
  • Servis yaptı kurlumuda mikrofonla yapılıyor falan diye biliyorum kurulum bir parça ekstradan kaldı mikrofın gibi jack girişi olan o parça ne olacak.Hocam sony mektup gibi bir küçük zarfın içinde tutyor garanti belgeisni o eğer onaylı değilse bir kaşe vurduru her ihtimale kerşı gerçi fatura her zaman iş görür bir de bu ürünler yıl garantili sanırım.
    Ya benim aklıma takılan tv kumandasıyla eş zamanlı kullanamıyorum nasıl yapıcaz onu acaba?
    Birde radyo kanallarını bir türlü kayıt edemedim sürekli başa dönüyor bu işlemi kötü yapmışlar kumandasıda maşallah çin malı.
    Bir kaç dvd denedim görüntü fena değil.Usb den avi denedim altyazıları görüyor fakat tr dil desteiği yok altyazılarda zaten kötü gösteriyor usb deki altyazıları.Usbde ki aviler de fena değil.uzun iki ayak öne ortaya center kolonu yanlarına bufer arka kolonları koltuların arkasında oturduğumuz yerin tam arkasına koydum ikisi bir birine yakın verimli kullanmak için kanal sesleri.ARtık paylaşımda tutucaz öğrendiklerimiz arkadaşlar ben bugün biraz kurcaladım buları gördüm yarın da nasip olursa kurcalarım.Böyle böyle keşfedicez.Herkese hayırlı olsun tekrardan.
    ukymk hemen linki koymuşssun imzana

• evet hocam bende sistemi kendim kurdum servis felan çağırmadım zaten akşam eve saat 7.30 da geldim.
    sistemi kurdum kalibrasyonunu sistem kendi microfonundan yaptı.
    sonra orjinal bir dvd koydum bazı sahnelerdeki efektler beni gerçekten büyüledi. çok güzeldi. ben harici diskimi taktım 400 gb fat 32 formatlı cihaz harddiski gördü.
    ayrı ayrı foto, movie, musıc gibi versiyonları var.
    altyazılar konusunda şunu diyeyim
    türkçe desteği var subtitle tuşuna birkaç kez bas 1254 çıkana kadar. düzelmesi lazım

bende mektup gibi garanti belgesi çıkmadı faturam var
    garanti belgesi yokmu yoksa benmi göremedim bilmiyorum. zaten kurulum felan derken oda biraz dağıldı:) karıştı belkide bi yere
    ekstra parça dedin bende öyle bişey ilk başta görmüştüm mü görmemişmiydim hatırlamıyom ama nasııl bişi sendeki çıkartamadım tam dedim ya dağıldı ortalık hiçbirşeyi çöpe dahi atmadım bakalım karıştırayım bi..

altyazılar gayet okunaklı arkasında bir fonla beraber çıkıyo. görüntü ve büyüklük güzel değiştirilebiliyormu bilemiyorum.
    ansiklopedi gibi kullanım kılavuzu var daha tam inceleyemedim.

evet imzamıda çaktım

bilgi paylaştıkça çoğalır. elimden geldiğince konuyu takip edeceğim

• dediğin ekstra çıkan şey neyse artık kullanım kılavuzunda da öyle birşey yok kutudan çıkanlar arasında
  • Hocam o mikrofonmuş.Servistekiler mikrofonu kullanmadan krurlum yaptılar neyse artık.Bu mikrofonun altında bşr deil var metal kaplama içide sizde de öylemi poşetinin içinde birde küçük etiket vardı oda buferın altına yapıştırılıyormuş kaymasın diye.Artık ben birde mikrofana bakarım yarın.Oku oku bitmez klavuz artık. bende bravia ntsc yi görmedin lcd tv kumandası acaba onun için ayar mı yapılacak görmesi için.
  • mikrofon muymuş ulan bende eksik işimi var diyordum
    walla ben kurulumu microfonlar yaptım kendim

"Bu mikrofonun altında bşr deil var metal kaplama içide sizde de öylemi " dmişsin anlamadım tam
    microfonun altında bir delik var onumu diyorsun vida dişli şeklinde. ne old bilmiyorum ama sanırım bir yere sabitlemek içindir sanırım.

"bende bravia ntsc yi görmedin"????????? yine nedemek istediğini anlamadım.

ben ses sisteminin kumandası ile tv yi yönettim ancak tam tersi olmadı.
    kullanım kılavuzunu karıştırmak gerekecek.
    sanırım bu hafta sonu bir elimde kılavuz bir elimde kumanda, birazda gürültü öyle geçecek tatil.

• Ooo hadi hayırlı olsun arkadaşlar. :)

Benim tv'de Sony 40V4000 ve bir ayar yapmadan gördü sistemi. Her ikisiniden birini kullanmam yetiyor valla. Birde ses sisteminde "Control for HDMI" gibi bir seçenek olması lazım onu seçin mutlaka.

ukymk hdd'yi de görmüş bu iyi olmuş bak. Demekki büyük boyutlu hdd'leri fat32 olduğunda direk olarak görebiliyor.
  • teşekkürler
    "control for hdmi" zaen öyle olması gerekiyor anca yinede bi bakarım

eve hdd yi gördü. foto, musıc, video seçeneklerini ayrı ayrı seçerek reading yapıyor.sonra dosyaları karşınıza çıkarıyor. sadece seçtiğiniz tipdeki dosyaları buluyor
    benim hdd 200-200 fat 32 çift disk görüyor
    eski :) LG dvd playerim 2 diskide içindeki herşeyide tek kalemde görüyordu.
    ancak sony nasıl yapıyor anlamadım. sanrım reading yaptığında 2 diskide görüp okudu. baazı dosyaları görmedi ama. bazı filmeride okumadı read error falan deyip durdu.
    daha tam inceleyemedim.
    gelişmeleri buraya aktarmaya çalışırım

bu arada dvixleri izlerken ses sistemini dec mode den hangisinde çalıştıracaz. bunlarda dolby digital felan varmı?
  • Bence eğer imkanın varsa formatla harddisk'i tekrar kopyala dosyaları örneğin music, video gibi klasörler oluşturup altlarına atarsın daha düzenli olmuş olur.
    Birde divx'lerde kesinlikle altyazının film ile aynı isimde olması gerekiyor. Farklı bir isimle denedim görmedi altyazıyı aynı isimle attım bir problem yok.

Dec Mode altındaki ayar bende hep "ACM Multi" Çünkü böyle olduğunda tv'ye geçtiğimde tüm kolonlardan stereo ses alabiliyorum, dvd yada ps3'e geçtiğimde de hangi format ise otomatik olarak ona dönüşüyor (DTS, Dolby vs.)

Eğer indirdiğin film AC3 codec'li ise 5.1 ses alabiliyorsun. Örneğin Death.Race.UNRATED.2008.BRRip.XviD.AC3.D-Z0N3.avi filmini izledim. İçerisinde hem Türkçe 5.1 hemde orjinal dilinde 5.1 ses dosyası vardı. Audio tuşu ile istediğimi seçebildim. Altyazılarda da dediğin gibi cp1254 gelene kadar subtitle tuşuna basmak gerekiyor. Ama bunu seçince Türkçe karakterlerde hiçbir problem olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orctzl -- 31 Aralık 2009; 9:52:18 >

• aslında cihaz benim harddiski okumasında bir problem yok. çünkü içi o kadar karışıkki ben bile bazen ne aradığımı bulamıorum.ancak formatlamayı şimdi yapmayacağın nedeni ise
    1-2 ay sonra wd hd media gen 2 alacağım ntfs görüyor. laptopun disklerinde 20-30 gb lık mkv ler var.
    fat 32 formatıda 4 gb ve üstü dosyayı okuyamadı için harddiske atamıyorum. hdd yi o zaman ntfs ye dönüştürüp tam toparlıyacağım. yani sony nin usb sini fazla kullanmayacağım

ha o zaman neden bu ses sistemini aldın diyecekseniz. fiyat olarak uygun seviyedeki sonylere baktım inceledim. audio girişleri, hdmi, usb, falan filen birçok özellik bu cihazda toplanmış. geçen gün düşündüm böle acaba yalandan yere fazla paramı verdik diye. hayır dav-dz680 gerçekten doğru bir karar. birde analog ses girişi arka panelde 2. olsaydı iyi olacaktı.

bu arada ben ses sisteminin kalibrasyonunu kendi microfonu ile yaptım. ön arka sub center hepsine yes dedi. yani ok. manuel yapmadını bir avantajı varmıdır acaba servis arkadaşınkini öyle yapmış ya. kurcalasammı biraz :)

• Çok haklısın wd alınca zaten gerek kalmayacak o zaman şimdilik işini fazlasıyla görecektir diye tahmin ediyorum.

Mikrofon ile yapmak daha iyi bence çünkü dikkat edersen orada uzaklık dahil olmak üzere pek çok detayı kendisi hesaplıyor ve buna göre konfig ediyor kendisini. Arka kolonlara gelmesi gereken ses seviyesi, ön kolondaki konuşma seslerinin şiddeti fln uğraştırmıyor. Bende öyle yaptım mikrofonu kulak hizasında tv'yi izlediğim yere koydum 3-4 dk içerisinde ayarladı halletti. Eğer gerek duyarsan manuel olarak ses şiddetini flnda arttırabiliyorsun ama ben ihtiyaç duymadım.
  • bravia nysc tuşuna başınca hdmi kontrol cihazı bulunamadı yazısı çıkıyor lcd de.
  • hallettim hepsini.Optik kablo hangi marka alsak.
  • optic kablo için hama nın kablosu olabilir uygun fiyatıda sanırım.
    bravia sync bende direk gördü. ancak tv düğmesiyle aynı anda basmak gerekiyor tuşlara ses sisteminin kumandasından tv yi yönetme için. böylemi olacak bu

bu arada evde ses sistemi volume limit otomatik kalibrasyondan sonra level 2 de
    sizinki kaçta. benim salon 20 m2. sesi yarıdan fazla çıkamıyom fazla geldi watt lar
  • Bugün dartyde pihilips baktım optik kablo altın üç 30 Tl, electro worlda belkin baktım 3,6 metre 30 Tl.Philips güzeldi baya ama çok para.Bu arada ben akım gerilim frekans koruyucu priz aldım belkin marka advance modeli mavi kutu.Cihazları elektrik gidip gelmesine karşı, önlem amaçlı.Electro world de belkin marka 6 lı advance modeli 40 Tl.İsterseniz sizde bir bakın.Ben hdmi yı tvye gösterdim ondan sonra direk okuyo sadece kumanda dan sycn tuşuna basınca direk giriyor dvd playerın menüsüne.Birde ayarlarda ne yaptıysam artık ses otomatik geçiyor ses sisteminden tvye dvd koyunca ses sistemi aktif yazısı çıkıyor tvye geçince tv sesi aktif yazısı çıkıyor.
    bende de level 2 de yarıyı yani 20 derecesini geçmedim pek komşular rahatsız olmasın diye.usb performansı güzel değil altyazılar çok basit gözüküyor.En iyisi yine buna bir wd gen2 bağlamak 720p 1080p 480p mkvlerin görüntüsü hem dvd den hemde usbden okuduğu avilerden çok daha iyi bi ara ben lap topu bağlıyrdum lcdye mkv filmer bluray gibi çıkıyordu da evdekiler tak çıkar yapma deyince mecbur çıkardık.Bu gen 2 n,n fiyatı ne kadar acaba. Ben sordun 250 filan dediler çoğu yerde yok onun yeriine live modeli var.Oda gereksiz kablasouz bağlantı ethernet falan lüzum yok.Birde hdmi ile bağlayınca ses le beraber görüntü lcdye lcdden de çıkan optik kablonun dvd playera girişiyle ses 5+1 ve dts aktarılıyormuş.İnşallah doğrudur.Dts tvye girip çıkıyordur optikten dvd playera.

• Arkadaşlar ben de ses sistemi almayı düşünüyorum ve bu yazı dizisi iyiden iyiye kanıma girmiş durumda..

SONY HT-DDWG800 EV SİNEMA PAKETİ Peki, bu model ile DZ680 kıyaslarsak ne dersiniz..? Artısı-eksisi nedir..? Yorum sayısı ve hep olumlu oluşu dikkatimi çekti de..

Yeni bir PC toplayıp, elimde mevcut olan Audigy 2 ZS'yi de kullanarak, ses sistemi ile birlikte kullanmak istiyorum. PC'yi de 40 ya da 46" w550 serisi bir sony lcd ye bağlamayı hayal ediyorum..

ekran kartından hdmi bağlantı yaptığımda hem ses hem görüntüyü aktarmış olacağım, ama audigy den alınacak bir ses çıkışı daha kaliteli ve 5.1 olmaz mı..? Baktım üzerinde sadece dijtal çıkış var, bir de farklı bir port var anlamadım nedir.. Bu setlerde dijital ses girişi yok sanırım, peki analog olarak bağlantı yaparsak olur mu..? Yapabilir miyiz..?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.