Şimdi Ara

Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
3
Favori
47.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dijital optik in var birde coaxcial giriş var.Senin ürün 865 watt 3 hdmi giriş 1 çıkış var bizim üründe 850 watt bir hdmi çıkış bir dijital optik giriş 1 de coaxial giriş var.Her ikiside dtsçözüyor pro logic özelliği var.DZ 680 ön de iki ayak var şık duruyor bütün kolonlar siyah w5500 serisiyle uyumlu.dz 680 de20 fm hafızası var.senin üründe 60 fm genel olarak bu.Ses kalitesini buradan kıyaslamamız mümkün değil.senin birebir dinlemen lazım her iki ürününd teşhirde bulunduğu bir yerde.Birde senin sistem avr gibi duruyor yani normalde avrlerin ses kalitesi home theatre lara göre daha iyidir.Bizde birde dvd oynatıcı var upscaling yapıp görüntüyü yükselten birde usbden avi filmleri altyazısıyla beraber okuyor.
  • en önemli fark dz 680'de hdmi girişinin olmaması, Bravia uyumlu olması(DDWG800 uyumsuz mu yani..? uyumluluktan kastı ne?? senkronize dans mı.. ) Bir de dvd oynatıcı var..

AVR audio/video receiver mı demek oluyor..? dijital optik in den elimdeki audigy 2 zs yi bağlayabilirim yani değil mi..? Sorun olursa, normal analog çıkışlardan da bağlantı yapılabilir herhalde..

Bir de, bu konulardan pek anlamadığım için soruyorum, umarım çok saçma olmaz.. hdmi ile hem görüntü, hem de 5.1 ses aktarımı yapılabiliyormuş, peki bu 5.1 sesin aktarımını yaparken kaynak olarak, medya alınıyordur herhalde.. O zaman burada ses kartının bir rolü oluyor mu..? Yoksa hiç bir önemi yok mu..? Umarım anlatabilmişimdir..

Bu arada g800 arka panel
     Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi

• Hocam uyumluluk demek sony tvnin kendi kumandasınıda ses sitemini ve dvd palyerı kullanmak demek.Yani gereksiz yere iki kumanda kullanmaya gerek yok herşey tek kumanda dan mümkün.İkincisi eğer çok amaçlı avr sistem alacaksan sana burda yardımcı olamayız bu tars sistemler profesyonelk sistemlerdir ve forumda avr sistemler ve ses sistemleri olarak aratırsan bu konuda pro arkadaşlar var onlar sana yardımcı olurlar.
    şimdi dz 680 i,le bunu kıyaslamak ta komik oluyor her iksinin kullanım amacı aynı gibi gözüksede aynı klasmanda olmadıkları için değerlendirmek komik olur.Dediğim igib tek eksisi hdmi girişi yazmışssın da bu eksi değil fark dz 680 hdmi çıkışı var girşi ne yapacak birşeye yaramz zaten lcdye bağlıyorsunuz.Ondan sonrası kendiliğinden geliyor.Amaç 5+1 ses ve film keyfi değilmi evet se 680 yok değil diyorsanız forumdan başka konulara bakın keza burdan pro yardım alamazsınız bu işle ilgilenen arkadaşlar var ve bayada ilgililer size onlar yardımcı olabilir.

• Aslında tek istediğim PC-LCD TV-SES SİSTEMİ bu üçlüyü en uygun şekilde nasıl bir araya getirebilirimin yanıtını bulmaktı. Öyle çok profesyonel bir sistem kuracak bilgi ve bütçem de yok zaten.

LCD için kararımı verdim bir değişiklik olmazsa, Sony 46" W5500 PC ve Ses sistemi konusunda fikir edinmeye çalışıyorum. Bahsettiğiniz, konuya hakim arkadaşların yazılarına da baktım ve hatta özelden sordum da.. Fakat, ses kartımın iyi bir ses sistemi ile pek verimli olmayacağı, hatta PC ve AVR pek randımanlı sonuç alınamacağı yönünde yorum yaptılar(yanlış anlamadıysam..). Bir de, ses sistemini ayrı ayrı -reveiver-kabin- vs. olarak toplanmasını tavsiye ediyorlar.. Ama, benim gibi konu hakkında pek bilgisi olmayan kişilerin bunları toplaması, karar vermesi zor.. Pc için tavsiye edilen f/p sistemleri gibi neden bunda da marka model önerilmiyor set olarak..?? Ne bileyim, mesela 1500 tl ye A marka receiver - C marka kabin - Z marka woofer gibi..

Neyse, madem buradan sorularıma yanıt alamayacağım diyorsunuz( umarım biri utandırır:) ), forumu araştırmayadevam edeyim.. Yine de, yanıtlar için sağolun..

• Arkadaslar
    Philips 3568 ile kıyaslama yapabilecek olanınız var mı? Benim ilk onceligim external 2.5" HDD den avi izlemek.

philips bunu yapabiliyor gorunuyor, dz680 de bunları yapabiliyor mu arkadaslar?

Sizin gorusunuz ne olur?

Bir sorum daha var, dz260 ile bu model arasındaki fark nedir?

destek icin tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreadknight -- 3 Ocak 2010; 0:08:56 >
  • http://www.sony.com.tr/product/hcs-surround-kit---dvd-player/dav-dz260
    http://www.sony.com.tr/product/hcs-surround-kit---dvd-player/dav-dz680
    Siz burdan bakın.Dz 680 ne sonradan kablosuz kolonları destekleyen s air özelliği var.Genel olarak çok fark yok gibi.Önde iki kule var dz 680de.Yani amaca göre değişir.Çok para harcamak istemiyorsanız z 260 uygundur.Avi desteği dz680 de mevcut bi sıkınıtı olmadı okurken sadece altyazıların görüntü kalitesi çok süper değil normal yani pcdeki gibi değil.
    FAt 32 formatını okur sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomacco -- 3 Ocak 2010; 11:34:01 >

• Teşekkür ederim.
    Bugün almaya gittim İstanbul bilişim e. Fiyatlar iyi gorunuyordu ama samsung harici neredeyse hiçbir ses sistemi kalmamış. Kalanlar da benim istediklerim değil. Elim boş geri donüyorum. Hepsiburada dan isteyeceğim mecburen.
  • 680 mi alacaksınız?Hepsi burada dan arkadaşlar 790 Tl ye aldılar.İstanbul bilişime güvenmeyin derim neyi nasıl sattıkları belli, değil garantiyide kendileri veriyor.
    Sony centerlarda 800-850Tl arasında peşin fiyatı.
  • Tekrar merhaba,

Arastırmalarım neticesinde, ozellikle harici hdd baglanti ozellikleri ve fiyat/performas oranı nedeni ile philips 3377 aldim. hepsiburadaya siparisi verdim. gelince paylasarim. Sony den fiyatı yuksek oldugu icin vazgectim. umarim pisman olmam.

cok selam...
  • Güle güle kullanın.
  • ürününüzü güle güle kullanın

evet arkadaşlar birkaç gündür nete giremedim.
    nasılsınız:)

dün evdeki kablo kalabalığını toparlamaya çalıştım. duvarın dibinden arka hoparlorlerin kablolarının yapıştıra yapıştıra gittim. çok sırıtmadı ama. kablo kanalı kullanmış olsak acaba daha çokmu sırıtırdı bilemiyorum.

Tv nin av2 scart ı giriş ve çıkış olarak kullanılabiliyor. digital çıkışım olmadığı için buradan çıkış alarak ses sistmine scartla girdim. function menusunden TV mode alınca 10 numara oldu.
    anlattığım gibi yeni bir scarta ihtiyacım olmuştu. dolaysıyla gidip uygun fiyatlı eyeq marka bi altın kaplama :S bir kablo aldım. eskiden seste bir cızırtı vardı artık yok. görüntü konusuna gelince ben bişi farketmedim belki azcık iyileşmiştir.
    bun alırken birde eyeq marka pro model altın kaplama HDMİ aldım. eskisi normal kablo idi. onu test edemedim. sonra incelememi yazarım. ama kaliteli bi şeye benziyor.:S

ancak hala kararsız olduğum bir nokta var tv den gelen ve mp3 lerdeki 2 kanal yayını dinleme konusunda
    dec mode seçeneklerinden 2 kanal multi mi yapmalı yoksa dolby olarakmı dinlemeli.
    multi yapınca ses baya çıkıyo, dolby ye çevirince ses azalıyo kalite artıyormu bilmiyom. kalite bakımından düşünürsek ne yapmalı?????

• Selamlar herkese, İyi yıllar diliyorum.

ukymk dostum scart'ta altın kaplama önemli ama hdmi'da bu elzem bir olay değil. Çünkü hdmi iletimi sayısal yapıyor bu nedenle kablo ya çalışır yada çalışmaz gibi bir durum var sadece. Kaplaması vs. bir etki etmiyor eğer tabi mesafe çok ise o zaman kaliteli olanını almak daha mantıklı..

Ben multi kullanıyorum tv için. Acb Multi'de iken hangi cihaza geçersem ona göre kendisi karar veriyor. Yani tv seyrederken gelen yayın stereo olduğu için stereo olarak 4 kolona (ön arka sağ ve sol kolonlar) sesi veriyor. Sistemin player'ına yada ps3'e geçip dvd yada divx izleyeceksem yada oyun oynayacaksam onun formatına göre (dolby, dts vs.) kendisi karar veriyor. En pratiği bu bence..

Bu arada bravia sync olayı gerçekten çok kullanışlıymış tek bir kumanda ile tüm işlemleri halledebiliyor olmak büyük kolaylık. tv'yi kapattığımda da ses sistemide oto olarak kapanıyor vs.

• evet herkese iyi yıllar arkadaşlar

desene 30 tl yalandan yere verdik hdmi kabloya neyse içimizde kalmasın yinedealdık deriz :)

evet bravia sync harika bişi:) tek tuş olayı süper aynen otomatik açılıyor. tv sesini kesiyo ses sistemi yazıyo.

birşey daha sormak istiyorum ac ses formatı dtsden ne kadar kötü. şundan dolayı soruyorum. wd. had player almayı planlıyorum. opticle bağlayacam . elimdeki mkvlerin ve divx lerin ac3 olanları var yine güzel 5.1 alabiliyormuyuz. bizim ses sistemimiz bu ac3 ü ne olarak görüyo. kaliteli bir ses alırmıyız.. özellikle dvix ac3 baya var.
  • arkadaşlar birde şunu araya sıkıştırayım.

sizede oluyormu bilmiyorum ama.

ses sisteminde müzik dinlerken özellikle de club, disko, techno tarzında mp3 ler falan
    komşuları rahatsız etmemek için sistemin sesini fazla açamadığınız zaman kudurduğunuz oluyormu

walla ben bazen dayanamıyorum cumartesi günü birazcık sesi açtım o sırada kapı çaldı, yusufladım birden

• Orjinal dts'ler kadar değil tabiki ama yinede gayet tatmin edici diyebilirim. İlk fırsatta dene ac3'lü bir divx filmi.

quote:

komşuları rahatsız etmemek için sistemin sesini fazla açamadığınız zaman kudurduğunuz oluyormu

İşte sırf şu yüzden gidip milyarlarca para yatıran insanları anlamıyorum. Belkide asla tam randımanla kullanamadıkları sistemlere, avr'lere, hoparlörlere vs. dünyanın parasını yatırıyorlar. Eğer ilerde müstakil bir evim olursa o ayrı tabi..

Bu arada evet dürtüyor resmen aç sesi diye ama 23-24'ün üzerine çıkınca zangırdamaya başlıyor sağ-sol o yüzden kısıyorum hemen. Heleki ps3'teki bazı oyunlar direk dts çok fena oluyor

• herkese merhaba.

bu sistemi ve ps3 almayi planliyorum. yazilanlari okuyunca almaya karar verdim. sony center antalyada bu sistem arti ps3 250 gb+ uzaktan kumanda+ 2 blue ray toplam 1750 TL fiyat aldim.

biraz daha pazarlik yapmaliyim sanirim.

ne dersiniz? alanlar memnun gorunuyor. Televizyonumuz Vestel Slim Fit olacak 1080p

onun optik cikisi yok sanirim.
  • Selamlar hocam,

Ses sistemini hb'den 790'a aldık biz. Bir arkadaşımızda bayiden aldı yanılmıyorsam 845'e. Ps3 250gb gereksiz bence eğer fiyatı düşürebiliyorsan 120'lik iste. Ayrıca senin alacağın ps3 slim bravia sync destekliyor yani kumandaya ihtiyacın olmayabilir oda 50 tl. 2 film'de 100 tl eder. Hesabını ve pazarlığını ona göre yap derim. :)

Vestel slim'ler yeni seri kesin vardır optik çıkışı diye tahmin ediyorum ama yinede emin değilim.
  • şu anda bu ses sistemini nakit 800 den aşağıya verebilecek biyer tahmin etmiyorum bende 790/12 taksit hb dan aldım.
    ps3 fiyatları oynuyor.850 tl nakite buldun desen.
    1650 tl yapar
    100 tl kalıyor. 2 bluray+kumanda ?????????????
    arkadaşın dediği gibi kumandaya gerek yokmuş. bluraylar en yeni hiç izlemediğin filmlermi?

karar senin
    1750 ye nakit mi anlaştın.
    taksitli ise mantıklı olabilir.
    kumanda yı bırak. pazarlığını yap kararını ver derim.
  • Kumanda 30-40 lira bişey sony centerda satıyorlar istersen sonradan alırsın zaten ps3 kendi oyun kolu ile de rahatlıkla film menüsü kontrol ediyormuş.Bluray film le beraber alman mantıklı niye diyeceksin ps3 aldıktan sonra aklında kalacak illaki bluray alalyım tadını çıkarayım diyeceksin.İstanbulda garantisi olmayan ps3 fiyatı 750 Tl civarındaydı en son doğu bankta.Garantili olanlar 850 Tl slim alamaya bak gb önemli değil slimi çıkarmalarındaki en biyik etkenlerden birisi sanırım kullanıcıların ilk çıkan modelden fazla sesten rahatsız olmalarıymış kaynak fısıltı gazetesi.yani normalde ps3+iki film+kumanda dışardan alırsan 1000 Tl eder sana dz 680 750 Tlye geliyor inan bu fiyarı sony centerda bile bulamazssın.Bence uygun zaten bu kadar şeyi bir arada aldığın için çok indirim alma şansın var nakitte indirim yaparlarsa zorla biraz al bence kaçmaz derim.Keza istanbulda en uygun yerlerden toplasan yine bu fiyatın altına çekemezssin.
    Arkadaşarl lcdyi açtığım zaman tv sesi aktiftir diye bilg,i mesajı geliyor dvd ve usbden film oynatırken otomatik ses sistemine geçiyor radyoya geçince otomatik lcd nin sesine geçiyor ben son durumu istemiyorum yani radyo çalarken tvnin sesine geçmesin istiyorum bunu nasıl yapıcam bir optik kablo alamadım daha 10 lira verip.
    Gittim akım koruyuculu belkin marka priz aldım 40 Tl para saçıyoruz bu aralar bu teknoloj,i dünyasının sonu yok daha wd hdtv oynatıcı eksik malum mkv benim arşiv hepsi ntfs formatında.Sorun şimdi optik kabloları sürekli tak çıkar olacak tek giriş var dvd playerda tvden optik bağlayınca wd ye yer kalmayacak hdmi üzerinden lcdye girersem herkes 2 kanal ses sisteminden çıkar diyor eğer wd yi optik dvd playera bağlamazssam. bu bu sorunsalı bi aşamadım evdekiler maşallah film izlerken sesi açmak istiyorlar bende lcd nin kolonları patlar diye korkuyorum o nedenle ses sistemine lcd yi optkle bağlama konusunda ısrarcı olmak zorunda kalıyorum.

• tomacco al bir tane bir an önce optik kablo'da ondan sonra bakalım kardeşim şimdi görmeden birşey söylemek istemiyorum. :) Ben HAMA marka aldım gayet memnunum fiyatıda 20 fln olması lazım ondan alabilirsin.

Birde dediğin tv sesi, hoparlör sesi kısmına gelecek olursak bende tv'nin menüsünde (Sony 40V4000) Ayarlar - Ayar menüsü altında Hoparlör seçeneği var. Burada "Ses Sistemi" seçili. Audio - Out diye bir seçenek daha var orada da 2 seçenek olması lazım "Sabit" ve "Değişken" diye oradan Sabit'i seçersen bir problem olmaz diye düşünüyorum. Tabi ses sistemi ayarlardan "ACM Multi" olarak seçili. Yukarda da yazdığım gibi hangi moda geçersem yada hangi aleti seçersem otomatik olarak ona göre çıkış alıyorum (Dvd ile dolby, tv'den tüm hoparlörlere stereo, ps3 ile dts vs.)

Bu arada ps3'te ses olayı yanlış duyum :) Bendeki kalın kasa ancak yaklaşırsam fan sesini duyabiliyorum sen birde xbox'ı gör mübarek havalanacak gibi çalışıyor. Slimleri bilmiyorum tabi..

Bu arada bende hd player arayışındayım arkadaşlar ps3 mkv desteklemediği için convert vs. ile uğraşmak istemiyorum. wd alacaktım ama Dark media mania gözüme çarptı torrent'ten dosya indirme vs. gibi pek çok artıları var wd'ye göre siz ne dersiniz?

http://www.hepsiburada.com/dark-media-mania-full-hd-1080p-3.5-sata-hdd-network-mkvdts-media-player-1.5m-hdmi-kablo-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=112123&productid=bd84566

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.