Şimdi Ara

Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
3
Favori
47.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilemiyorum valla bir sorun var ama çözemedim:( işin tuhaf tarafı usbden mp3 dinlerken, radyo dinlerkende centerdan ses gelmiyor a.f.b. multi etkin olmasına rağmen. Sadece pro logic seçeneğinde center çalışmaya başlıyor diğer kolonlarla beraber. Dvd film oynatırken bir sorun yok bütün kolonlardan 5.1 ses alıyorum.
  • o zaman sebep şundandır bana göre

afb multi normal stereo yayını yani ön sağ sol dan gelen sesleri(2 kanal) arka sağ sola da dağıtıyor. bunu zaten biliyoruz.
    yani centerin çalışmaması normal. ben mp3 dinlerken farketmemişim demekki.

prologıc II yaptığımızda da sanal surround sağladığı için centerden ses veriyor.

ok bence mantıklı açıklaması böyle

dvd den izlerken dediğim orjinalimi kastediyorsun yoksa divx i
    orjinalse problem yok zaten merak konusu divxler ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tweezer

Bilemiyorum valla bir sorun var ama çözemedim:( işin tuhaf tarafı usbden mp3 dinlerken, radyo dinlerkende centerdan ses gelmiyor a.f.b. multi etkin olmasına rağmen. Sadece pro logic seçeneğinde center çalışmaya başlıyor diğer kolonlarla beraber. Dvd film oynatırken bir sorun yok bütün kolonlardan 5.1 ses alıyorum.

Normal herkeste öyle centerdan ses gelmez radyo usb mp3 dinlerken.
  • divx filmlerde ben 5+1 alıyorum arkadaşlar pro logic olayınıda forumda ben yazmıştım hangi tuşla aktif hale geliyor hatırlamıyorum.
    İzlediğim dvix avi filmlerde hiçbirşey yapmadan 5+1 aldım dün evdekilerle güneşi gördüm filmini izledik.1,34 gb filmdi görüntü 480p gibi ekrana yansıdı ama sesler iyiydi bende bu bassları ayarlamanın yolunu arıyorum konuşmaları duymak için sesi açınca action sahnelerde herkes korkuyor ses kısıyoruz bunu orta ayarı nedir night mode harici.
  • hocam bassları ayarlamanın yolu var
    spraker setupınu sistem kendisi yapıyorya.siz manuel olarak sadece wooferın db ayarını düşürebilirsiniz şu anda benimki +2 db seviyesinde
    nereden yapacağınız konusuna gelince tam monüyü hatırlayamıyorum ama menüden custom setup a girip.
    speaker setup mıdır nedir öyle bir yer var oaradan ayarlanıyor. ancak her seferinde değiştirmek gerekir gece başka gündüz başka gibi
  • dz780 aldım bende... arka kolonlar bende ayaklı onun dışında çok farkı yok gördüğüm kadarıyla bu sistemden... ama açıkcası ben çok memnun kalmadım sesden... temiz bir sesi var ama ben yeri göğü inletecek birşey arıyordum ama öle olmadı... showroomda bile daha çok veriyordu gibime geliyor... belkide salonum büyük olduğu için istediğim performansı alamadım...
  • Yanlış yapmışssın 680 alıcaktın Takılıyorum yanlış anlamayın.850 watt galiba 780, bizimkisi de 850 watt herhalde onun dışında ayaklardan başka farkı yok sanırım basslar bana iyi geldi salon orta genişlikte saray yavrusu değil ondan mı ne
    Bende aşırı bas var nasıl azaltırım diye düşünüyorum daha 20 level i geçmedim komşular ayaklanmasın diye sizde komşu yoksa keşke avr sistem alsaydınız full sinema olurdu salon kolonlarıda kendi isteğinize göre seçerdiniz sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cance

dz780 aldım bende... arka kolonlar bende ayaklı onun dışında çok farkı yok gördüğüm kadarıyla bu sistemden... ama açıkcası ben çok memnun kalmadım sesden... temiz bir sesi var ama ben yeri göğü inletecek birşey arıyordum ama öle olmadı... showroomda bile daha çok veriyordu gibime geliyor... belkide salonum büyük olduğu için istediğim performansı alamadım...

haıyrlı olsun. iyi günlerde kullanın inş.
    sesten memnun kalmadım demişsiniz. salonunuz kaç m2 acaba. 40-50 m2 felanmı komşu derdiniz varmı?
    ben şunu belirteyim. büyük elektronik mağazalarında yan yana duran tüm setlerde aynı cd deki aynı müziğin sesini hepsinde deneme fırsatım oldu. bir arkadaşımızda aynı benim gibi yapmış.
    inanın sonyden daha güçlü bası ve ses yüksekliği ve kalitesi açısından iyisi yoktu. lg, samsung, philips. 1000 waattı onlar bide.
    siz kalibrasyon microfonunu kullandınızmı? sistem kendini otomatik tüm kolonlarını sesini olarak ayarlar.
    benim salonum 20 m2 ve setup custom menüüsüne bakarsanız sisde görürsünüz. volume limit 2 de dinliyorum. yani sistem max sesi sınırlandırıyor.
    dilerseniz manuel olarak tüm kolonların limitini kaldırıp tavan yaptırabilirsiniz.

inanın yeri göğü inletirsiniz.
    haaa oda olmaz ise olur bence ama.. yanlı aldınız diyebilirim 2500-3000 tl li,k bir sistem almalıydınız.

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: tomacco

Yanlış yapmışssın 680 alıcaktın Takılıyorum yanlış anlamayın.850 watt galiba 780, bizimkisi de 850 watt herhalde onun dışında ayaklardan başka farkı yok sanırım basslar bana iyi geldi salon orta genişlikte saray yavrusu değil ondan mı ne
    Bende aşırı bas var nasıl azaltırım diye düşünüyorum daha 20 level i geçmedim komşular ayaklanmasın diye sizde komşu yoksa keşke avr sistem alsaydınız full sinema olurdu salon kolonlarıda kendi isteğinize göre seçerdiniz sonra.

tamacco hocam bass sesinin seviyesini ayarlayabilirsiniz. daha önce yazmıştım. birkaç yazı öncesi inceleme fırsatınız oldumu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ukymk

quote:

dz780 aldım bende... arka kolonlar bende ayaklı onun dışında çok farkı yok gördüğüm kadarıyla bu sistemden... ama açıkcası ben çok memnun kalmadım sesden... temiz bir sesi var ama ben yeri göğü inletecek birşey arıyordum ama öle olmadı... showroomda bile daha çok veriyordu gibime geliyor... belkide salonum büyük olduğu için istediğim performansı alamadım...

sesten memnun kalmadım demişsiniz. salonunuz kaç m2 acaba. 40-50 m2 felanmı komşu derdiniz varmı?
    ben şunu belirteyim. büyük elektronik mağazalarında yan yana duran tüm setlerde aynı cd deki aynı müziğin sesini hepsinde deneme fırsatım oldu. bir arkadaşımızda aynı benim gibi yapmış.
    inanın sonyden daha güçlü bası ve ses yüksekliği ve kalitesi açısından iyisi yoktu. lg, samsung, philips. 1000 waattı onlar bide.
    siz kalibrasyon microfonunu kullandınızmı? sistem kendini otomatik tüm kolonlarını sesini olarak ayarlar.
    benim salonum 20 m2 ve setup custom menüüsüne bakarsanız sisde görürsünüz. volume limit 2 de dinliyorum. yani sistem max sesi sınırlandırıyor.
    dilerseniz manuel olarak tüm kolonların limitini kaldırıp tavan yaptırabilirsiniz.

haaa oda olmaz ise olur bence ama.. yanlı aldınız diyebilirim 2500-3000 tl li,k bir sistem almalıydınız.

saygılar

bende aynen dediğiniz gibi almadan önce lg ve samsungun 1000wlık sistemlerini denedim... bu ürünle yanyanalardı... orada şaşırmıştım ne kadar yüksek ses verebiliyor diye... eve geldiğimde nedense alamadım o sesi... kalibrasyonu eve gelen sony teknik servisi yapmadı onlar gittikten sonra ben yaptım mikrofonla... hatta kalibrasyondan sonra subwooferi da +2den +4e getirdim ve daha tatmin edici bir ses aldım... komşu problemim hem var hem yok... apartmanda oturuyorum ama uçuk saatlerde dinlemediğim sürece kimse karışmıyor birbirine... salonum biraz büyük 50-60m2 civarında... ama salonun sadece bir kısmına kurdum sistemi zaten...volume limit olayını bir bakayım demiştim ama bulamadım.. bulamayınca herhalde yok demiştim... ona bir daha bakayım...

• quote:

Orijinalden alıntı: ukymk

quote:

saygılar

bende aynen dediğiniz gibi almadan önce lg ve samsungun 1000wlık sistemlerini denedim... bu ürünle yanyanalardı... orada şaşırmıştım ne kadar yüksek ses verebiliyor diye... eve geldiğimde nedense alamadım o sesi... kalibrasyonu eve gelen sony teknik servisi yapmadı onlar gittikten sonra ben yaptım mikrofonla... hatta kalibrasyondan sonra subwooferi da +2den +4e getirdim ve daha tatmin edici bir ses aldım... komşu problemim hem var hem yok... apartmanda oturuyorum ama uçuk saatlerde dinlemediğim sürece kimse karışmıyor birbirine... salonum biraz büyük 50-60m2 civarında... ama salonun sadece bir kısmına kurdum sistemi zaten...volume limit olayını bir bakayım demiştim ama bulamadım.. bulamayınca herhalde yok demiştim... ona bir daha bakayım...

• Saygılar, 1 hafta önceye kadar, foruma girdiğimde ilk z5500 un sayfaya girip herhangi bir kampanya çıkmış mı diye kontrol ederdim. Tabi haliyle aletteki sigorta, voltaj etc.. sorunları ile de yüzleşmiş oluyordum. Ama velakin bu sayfayı gördükten sonra z5500 benim için başlamadan bitmiştir. Şimdi sizlerden ricam ben 700 tl civarı bi ses sistemi cidden almak istiyorum. Çünkü üni. campus te olabildiğince .mkv (DTS) arşivliyorum, çok dosyalarım var ama eve hafta sonları geldiğim zaman WD HDTV de güzelim Digital Sound çıkıyor... neyimiz yok peki para kıyıp alabileceğimiz ses sistemi. İmzamda kullandığım alet edevatlar yazmakta. Bütçeyi de koydum ortaya. Millet böyle sistemler varken 900 lira z5500' e bayılmayı nasıl düşünebiliyor o da ayrı mesele. Şimdi bu model ya da daha iyisi, Exper ustalardan bana bi yardım bi comment rica ediyorum.

Şimdiden Sağ olun...

ps:Finallerim bitmek üzere, sömestr için bu işi netleyesim var.

• Dz 680 tam senlik.Fiyatı nette 720 liralara düştü hepsi burada dan alan bir sürü arkadaş var bu fırsatı kaçırma derim.
    Bende wd almayı düşünen birkaç arkadaş var benle beraber sende bize önerilerde bulunursun.Senin kş gen 2 mi birde tvnin marka ve modeli nedir?dts sesleri nasıl alıyorsun.
  • tomacco kardeş konuyu baştan sona okudum. bende 52w5500 panel, wd hd live media player,hiremco turbo hd uydu alıcısı, ve sound içinde dav dz 880 düşünüyorum... 680 ve 880 sadece arka kulelerin kablosuz kiti olması (s-air) ve 880 in 1000 w olması hariç aynı sanırım. giriş ve çıkışlar felan hepsi aynı sanırım. fiyatlar yılbaşından sonra baya düşmüş .ben ilk almayı düşündüğümde 1800 tl felandı şimdi 1189 tl düşmüş. hepsisony.com sitesi nasıl bir site bilen varmı arkadaşlar. orada 880 madeli 1095tl fiyat çok iyi ama güvenilirmi?
  • benimki gen1 de tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor diyebilirim. Alma amacım hem .srt derdinden hem de en önemlisi .mkv leri oynatabilmek idi. Aslında ps3 te de yapılabilecek ama vakit çalacak olaylar olduğunda 200 lira kıyıp aldım ağustos sonunda MediaMarkt' tan 210 lira mı neydi. TV olarak da Lg nin basic bi modeli var zamanında kampanyayla galiba 1.100 civarı satılmış MediaMarkt' ta. Ekranı 32" HDReady... Ben farklı yollardan daha ucuza aldım, benim bu olaylar için aile nin tv sini gasp etmeyeyim diye. Bundan dolayı lg ses sistemleri aklıma geldi de olcaksa 2 kumanda olsun SONY olsun daha mantıklı olur dedim.

WD sağolsun direk DTS çözebiliyor. üzerinde zaten bilirsiniz Optic çıkış da var. Ben güncellemeleri aldıktan sonra hemen kurdum Türkçe subtitle sıkıntısı da yok. Şu anki tek sıkıntı DTS den mahrum kalmak. Onu da az kalsın z5500 le halletmeye kalkacaktım...

• quote:

Orijinalden alıntı: birol.

tomacco kardeş konuyu baştan sona okudum. bende 52w5500 panel, wd hd live media player,hiremco turbo hd uydu alıcısı, ve sound içinde dav dz 880 düşünüyorum... 680 ve 880 sadece arka kulelerin kablosuz kiti olması (s-air) ve 880 in 1000 w olması hariç aynı sanırım. giriş ve çıkışlar felan hepsi aynı sanırım. fiyatlar yılbaşından sonra baya düşmüş .ben ilk almayı düşündüğümde 1800 tl felandı şimdi 1189 tl düşmüş. hepsisony.com sitesi nasıl bir site bilen varmı arkadaşlar. orada 880 madeli 1095tl fiyat çok iyi ama güvenilirmi?

Arka kuleler arasında yine kablo var bunu unutma sadece merkez ile arka kulelere giden kablolar yok bunun için ekstradan en az 450-500 Tl fazla ödüyorsun.Bence 680ne bir bak ses konusunda 850 watt yeterli zaten sesi yarıdan fazla açmıyorsun komşular var malum.Ev size aitse ve salonunuz biyikse komşu derdi yoksa o zaman alın derim diğer türlü ferrrari alıp e-5te gitmek gibi benzetirsek.
    Hepsiburadadan aldı arkadaşlar dz680 fiyatı 720 lira olmuş.Fiyatların düşmesinda yılbaşından önce yapılan spikülatif hareketlerin etkisi büyük yılbaşı sonrası zam olmayınca dolar düştü euroda keza öyle ama fazla düşmez malum yarın bakarsınız benzien zam dolarda çıkar akabinde o nedenle bu fırsatları değerlendirin..46w5500 e wd live bağlarsam optikten tvden ses sistemine giriş dert beni düşündüren sadece bu tvden ses sistemine gitmek onuda çok önemsemiyorum.madem sende live var bende sana birşey sorayım w5500 ile 720p ve 1080p performansları nasıl? Altyazılar rahatlıkla okunuyormu konumunu değitirebiliyormuyuz?
    DEğiştremiyorsak kendi belirlediği konum uygun yerdemi.Altyazı uzantılarında bazen sıkıntı oluyormuş..srt olmayanları okumuyor diye okudum forumdan çok dasıkıntı olmaz bu diye düşünüyorum.
    Sen hdmi ile w5500 ile bağladığında dts sesler çıkıyormu lcd den.Eğer öyleyse
    bende lcd den optik çıkıp ses sistemine giriş mi yapsam hem dts li filmleri 5+1 izlerim hemde normal kanallarda ses sisteminden 2+1 ses sistemi çıkışı alırmıyım acaba?
    hepsi sony ilk defa duydum elden sonycenterlara bir bak istersen peşin fiyatına sıkı pazarlık edersen uygun fiyata alırısn.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem1990

benimki gen1 de tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor diyebilirim. Alma amacım hem .srt derdinden hem de en önemlisi .mkv leri oynatabilmek idi. Aslında ps3 te de yapılabilecek ama vakit çalacak olaylar olduğunda 200 lira kıyıp aldım ağustos sonunda MediaMarkt' tan 210 lira mı neydi. TV olarak da Lg nin basic bi modeli var zamanında kampanyayla galiba 1.100 civarı satılmış MediaMarkt' ta. Ekranı 32" HDReady... Ben farklı yollardan daha ucuza aldım, benim bu olaylar için aile nin tv sini gasp etmeyeyim diye. Bundan dolayı lg ses sistemleri aklıma geldi de olcaksa 2 kumanda olsun SONY olsun daha mantıklı olur dedim.

WD sağolsun direk DTS çözebiliyor. üzerinde zaten bilirsiniz Optic çıkış da var. Ben güncellemeleri aldıktan sonra hemen kurdum Türkçe subtitle sıkıntısı da yok. Şu anki tek sıkıntı DTS den mahrum kalmak. Onu da az kalsın z5500 le halletmeye kalkacaktım...

lg ses sistemleri hakkında bilgim yok piyasada f/p oranı en uygun olan sony buydu diyebilirim.
    Arka kolonlara daha sonra ayak ve s air özelliği ile kablsuz kullanma şansın var sanırım daha sonra kablosuz özelliği için bir aparat alıoryorsun oda 300-350 Tl arasında yani çok istersen böyle bir imkanın var senin gibi öğrencilik yapan kaç kişi var yahu kendine ait bir sürü sistemin var maşallah ben okurken show marka 37 ekran tvmizi zor almıştık oda arkadaşımla pcmizde emektar tüplü ekranlı kasalı falan makinalarda okul bitirdik hatta kıyamazdım son sene getirim kendi kasamı üniversitede.Hey gidi günler.Ucuz olsun diye tvmizin teletexti bile yoktu.
    DZ 680 sana uygun bence.Fiyatıda düştü hepsiburada da daha sonra servis çağırıp kurdurma imkanın da var kendin kurmak istemezsen.
    Zaten kısa süre sonra boş bluray fiyatları düşer diye düşünüyorum korsana indimi 5 Tlden bluray alınır o zamanda bir bluray playerla desteklersin sistemi yada laptopundan oynatırsın bluray player varsa sonuçta dz 680 dts çözüyor bu nedenle ileriye dönük avantajlı olur diye düşünüyorum.

Bende live modelini kadıköy eksende buldum nakit 264 Tl acaba eksen güvenilirmi daha önce hiç alışverişl yapmadım burdan.
    Alan arkadaşların görüşü nedir acaba?

• şimdi aklımdaki soruların bazılarını sony nin siteden offical manualleri inceleyerek netledim. ürünü alanlara bikaç sorum olacak. arka hoparlor kablosuz olayı biraz yalan gibi ek bi WAHT-SA1 lazım onun fiyatı da 180€ civarı. arka hoparlörleri direk bu alete takıyoruz. bu aleti fişe, kutudan çıkan S-AIR Signal Transmitter da recevierımızın arkasındaki slot a yerleştiriyoruz. hem ek masraf ve normal olarak arka hoparlorler arası kablo bağlantısı. Merak edenler Sony nin sitesinden kullanım kılavuzunu açarak son hali pdf ten görebilirler.

bunu kaptık daa, benim merak ettiğim ben vaio mu bağlamak için illa TDM-BT1 den mı almam lazım. ürünün kendi içinde wireless var umudu yaşıyorum daa hala, siz söyleyene kadar inanmaya devam edeceğim. (: wireless üzerinden yani evdeki kablosuz modem aracılığıyla benim bu aleti aldıktan sonra laptopın hoparlor u olarak kullanma şansım var mı varsa illa extra bi device la mı, öyleyse hangisi???

bu konu bu sistemin ana başlığı olma konusunda emin adımlarla ilerliyor bu arada gece 5 buçuktan sevgilerle ve gün içersindeki c200 finalinin endişesiyle...iyi geceler.

• laptopun hoparlörü olarak kullanmak için TDM-BT1 gerekiyor lakin DZ680 bu ürünü anladığım kadarıyla desteklemiyor. TDM-BT1 'in uyumlu ürünler listesinde bizim sistem yok.

TDM-BT1 inceleme linki: http://www.sony.com.tr/product/acc-bluetooth-stereo-adapters/tdm-bt1

bu arada finalerinde başarılar arkadaşım. geçen seneye kadar bende cebeleşiyordum finallerle bitti çok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tweezer -- 12 Ocak 2010; 14:14:13 >
  • Daha düşük modellerde destekliyor bence bizim ürünüde desteliyordur.Bizim ürünün üst modeli olarak sadece dz830 var dvd li sistemler içinden ama emin olmak için sony ye bir mail aymak şart.
    Belirttiğim gibi arka kolonların kendi arasında kablo bağlantısı olduğu için kolonların kablosuz olması için verilen ekstra paraya deymez diyroum.dz680 yeterli bu konuda.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.