Şimdi Ara

Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
3
Favori
47.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Dz-680 i dün aldımvw bygün kurdurlar. Digitürkten scart ile görüntüyü lcd ye verdiler, sesi de hdmi kablosu ile bağladılar. Aynı zamanda pc mede optik kablo ile ben sonradan bağlantı yaptım. Fakat sorunum şu, bütün kablolar takılı iken bilgisayarımı açtığım zaman tv den ses alamıyorum, pc nin sesi çalıyo. Kablo sök-tak olayı olamdan bunu nasıl kontrol edebilirim? Hem tv hemde pc açıkken istediğim zaman pc ye ya da tv ye geçişi nası yaparım? Bütün modları denedim ama sorunu çözemedim. Bu arada dz-680 tv modundan çalışıyo...
  • Güle güle kullan.
    digitürkten görüntüyü hdmi verme şansın yok mu?
    sesi nasıl hdmi ile verdiler bende onu anlamadım.Normalde hdmi görüntü ve ses taşır.
    Lcdnin marka ve modeli nedir?
    Hdmi ayarlarından otomatik seç diyorsun ve cihazı tanıtıp ok diyorsun o zaman neyi açarsan ona göre sesi aktif yapar bende kanalları açınca tv sesine geçiyor diğer modlarda ses sistemi aktiftir uyarısını verip sesi sistemden veriyor.
    Pcden optik çıkıp sistem girdiysen direk ses alman lazım fakat dediğim gibi ayarlardan ses sisteminin açık olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomacco

Güle güle kullan.
    digitürkten görüntüyü hdmi verme şansın yok mu?
    sesi nasıl hdmi ile verdiler bende onu anlamadım.Normalde hdmi görüntü ve ses taşır.
    Lcdnin marka ve modeli nedir?
    Hdmi ayarlarından otomatik seç diyorsun ve cihazı tanıtıp ok diyorsun o zaman neyi açarsan ona göre sesi aktif yapar bende kanalları açınca tv sesine geçiyor diğer modlarda ses sistemi aktiftir uyarısını verip sesi sistemden veriyor.
    Pcden optik çıkıp sistem girdiysen direk ses alman lazım fakat dediğim gibi ayarlardan ses sisteminin açık olması lazım.

dostum digitürk ten hdmi verme şansım yok, makinenin öle bi özelliği yok. dediğin ayarları yaptım ama hala tvdeyken sess gelmiyo ama pc den optik çıkışla ses alabiliyorum. sony 46w5500 tv, anlayamadım bi türlü, denemelere devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serincell -- 12 Ocak 2010; 23:37:40 >

• tdeki sesi ses sisteminden almak istiyorsan sisteme optik bağlaman lazım.bunu mu sormak istedin.
  • arkadaşlar ürün bu gün elime ulaştı.bende sony nin çanakkale şubedeki servisi aradım.kurulum için yardım istedim.yetkili servis bana ürünün EURASİA ÜRÜNÜ olup olmadığını aldığım yerden öğrenmemi istedi..ne bu iş anlamadım doğrusu...bu ürünün montajını sony yetkil iservisinden yapan varmı? gerçi bende kurabilrim ama yetkisi servisler ne işe yarar diye düşündüm:)) ayrıca bende 42 inç vestel millenium lcd var bağlantılar için extra aparat almama gerek varmı hdmi çıkışıda var lcd üzerinden..
  • mesido öncelikle hayırlı olsun.
    sistemin içinden kendi kurulum kabloları hariç diğer cihazlarla bağlantıya yarayacak hiç bir kablo çıkmıyor.
    görüntüyü lcd paneline aktarmak için bir tane hdmi kabloya ihtiyacın olcak. uydu alıcıcsı kullanıyorsan vede uydu alıcında optik çıkış var ise bir tanede uydunun sesini dz680 e girmek için optik kabloya ihtiyacın olacak.

serincell sendeki durum ise sistemin optik girişe öncelik tanıması.hdmi koaksiyel ve optik bağlı iken cihaz önceliği optik girişe veriyor. bilgisayarını tam kapatınca optik çıkış pasif hale geliyorsa pcyi kapatman gerekcek veya kabloyu sök tak yapman gerekecek sanırım.
  • uydu alıcım next nextstar d smart ...alıcıda optik çıkış yok..sadece RCA bağlantı var ..sanırım buunun için rca bağlantı kablosu almam gerekecek..Bu arada sayın Tweezere verdiği değerli bilgiler için tşk ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tweezer

serincell sendeki durum ise sistemin optik girişe öncelik tanıması.hdmi koaksiyel ve optik bağlı iken cihaz önceliği optik girişe veriyor. bilgisayarını tam kapatınca optik çıkış pasif hale geliyorsa pcyi kapatman gerekcek veya kabloyu sök tak yapman gerekecek sanırım.

evet dostum aynen öle, bilgisayar kapalı iken sorun olmuyor. peki digiplus a geçmeyi düşünüyorum, geçtiğim zaman da aynı problemi yaşarmıyım? çünkü şu an scart ile digitürk bağlı ama digiplus ı hdmi ile bağlıyolar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesido

arkadaşlar ürün bu gün elime ulaştı.bende sony nin çanakkale şubedeki servisi aradım.kurulum için yardım istedim.yetkili servis bana ürünün EURASİA ÜRÜNÜ olup olmadığını aldığım yerden öğrenmemi istedi..ne bu iş anlamadım doğrusu...bu ürünün montajını sony yetkil iservisinden yapan varmı? gerçi bende kurabilrim ama yetkisi servisler ne işe yarar diye düşündüm:)) ayrıca bende 42 inç vestel millenium lcd var bağlantılar için extra aparat almama gerek varmı hdmi çıkışıda var lcd üzerinden..

Selamlar hemşerim :)

Eurasia'dan almadıysan teknik servis vermiyorlar o yüzden sormuşlardır (örn. İstanbul bilişim)
    Bence kendinde kurabilirsin zaten tüm kablolar vs. renkleri ile belirlenmiş. Yani yanlış bağlama şansın yok bence servisi bekleme takıldığın bir yer olursa bu topikteki diğer arkadaşlarda sana yardımcı olmaya çalışır mutlaka..

• kendin kur ben servise kurdurdum tatmin olmadım birde kendim kurdum.
    Servis gelmez Eurasia'dan değilse.Artı ürünler 5 yıllık garanti dışında oluyor bildiğim kadarıyle yinede bir sorun isterseniz emin olun.
  • süpersiniz yaa 1 aydır araştırıyorum z5500 iler sony arasında gidip geliyordum ama z55 de müzik sorunu yaşayan bir çok arkadaş okudum konuştum şimdi de bu topicde sony göklere çıkarılmış görünce sevindim ben kocaman bahçeli müstakil bir evde yaşıyorum sanırım benim için gayet uygun bir ürün..:D :D açıklayıcı bilgiler için bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum sistemi alıp kurduğumda bende yorumlarımı yazarım...
  • Şimdiden hayırlı olsun.
  • selamlar, her gün bu sayfayı açıyorum bi hevesle. alanlardan bir an önce almamız için imrendirme amaçlı bir action ya da bir foto paylaşımı reca ederim yahu....
  • foto yüklemeye çalıştım inş olmuştur.

Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi
  • diğer foto

• wooferın küçük durduğuna bakmayın. lg, samsung, philips sony nin eline su dökemez :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukymk -- 19 Ocak 2010; 13:16:21 >
  • Resimler için teşekkür ederim. Gerçektende çok güzel gözüküyor sistem.
  • 1

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan78

Resimler için teşekkür ederim. Gerçektende çok güzel gözüküyor sistem.

teşekkür ederim. 2. resimde görünen herşey için baya harcadık ama sonunda güzel ve ömürlük bir set oldu.
    babam şunu derdi.
    alacaksan bir kez alacaksın. tam alacaksın 15-20 sene gider. :)
  • Arkadaşlar bende bu sistemi alıp aranıza katıldım. Bir takım sorularım olucak şimdi öncelikle müzik cdsi taktığımda 2 kanaldan ses alıyorum bunu sanal olarak 5 e çıkarmanın yolu yokmu? Tüm kolonlardan ses gelse yani. Diğer sorum pc ile bağlantılarınızı nasıl yapıyorsunuz? Benim ses kartımda optik çıkış yok. Normal jack olarak dijital çıkış var. Jack to rca ile bağlayabilirmiyim pcmi sisteme dijital olarak. En önemlisi kolonların sesini ayarlama özelliği varmı? Yani bassı kısıp misal arka kolonların sesini açmak gibi.

Bu arada sistemin kurulumunu ben yaptım aldığım hepsisony.comu aradım sorun olmaz garanti için dediler. Ama ürünün içinden garanti belgesi çıkmadı faturası var kaşeli imzalı o garanti belgesi yerinemi geçiyor yoksa ayrı olark agaranti blegesi isteyeyim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.