Şimdi Ara

Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
3
Favori
47.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • margorn, öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın doğru bir tercih yaptınız.
    sorularınızın tümünün çözümü bu cihazda var.
    sırasıyla cevaplamaya çalışayım.
    1- müzik cd lerini dinlerkenöncelikle şunu söyleyeyim 5.1 olarak kullanmanıza gerek yok. ama anlatayım.
    kumanda üzerinde bulunan system menü diye bir tuş var ona basın. cihazın ekranında dec mode diye birşey çıkacak, çıkmazsa aşağı yukarı tuşları ile arayın . ok tuşuna basarak dolby prologic II music yaparsanız cd sesini 5.1 yani tüm kolonlardan alırsınız. ben tercih etmiyorum. yine aynı menüte afb multi (idi sanırım şu anda cihazın başında değilim) seçerseniz.center hariç ön ve arka kolonlardan stereo ses alırsınız. daha güzel oluyor.tercih sizin tabi.
    2- benim pc mde digital çıkış yok. o üzden o şekilde kullanmıyorum. şu şekilde yapabilirsiniz. pc nin jack şeklindeki digital çıkışını coaxial veya optic çıkışa çeviren adaptörler olması lazım elektronikçilerde bulunabilir. o şekilde bağlarsınız. yani kablonun bir tarajı digital jack diğer tarafı digital rca olması lazım.
    3-tüm kolonların sesini ayrı ayrı ayarlayabilirsin. sistem zaten kalibrasyon microfonu ile kendini ayarlıyor(yaptınızmı bilmiyorum)
    bunun için display tuşu idi sanırım. yön tuşlarının sağ alt tarafındaki düğme. ona basın çıkan menüden setup-custom setup-speaker setup olması lazım. birazcık dediğim yeri karıştırırsanız. aradığınızı bulursunuz.

kullanım kılavuzunu okumanızı tavsiye ederim:

garanti belgesi bendede çıkmadı. ancak onaylı kaşeli faturam mevcut. bu garanti belgesi olarak kullanılması lazım

• @ukymk çok teşekküre ederim cevaplar ve iyi dilekleriniz için dediğiniz gibi afd multi modunda stereo olarak 4 hoparlörden ses alınıyor. Dolby prologicte biraz bozma yapıyor seste. Kalibrasyon ayarını yaptım kendi kendine ayarladı dediğiniz menüden bakayım custom ayar için. Pc bağlantısınıda halledip dts müziğin keyfine varmak istiyorum
  • Arkadaşlar wd hdtv ile kullanmak isteyenler için kısa dipnot:
    hdmi üzerinden ses 2 kanal gidiyormuş.
    Yani wdtvden optik çıkıp direk ses sistemine girilmesi gerekiyor 5,1 ses almak için aklınızda bulunsun.
    Bende wd almayı düşünüyorum bakalım fiyatı biraz daha düşsün hele.
  • Bu arada 2gb üzerinde avi oyanatabilen var mı?
  • Fotolar çok güzel olmuş eline sağlık ukymk;

2gb üzeri avi okumuyor "Avi HD not supported" gibi bir hata veriyor bunun dışında bir problem yok ama media player aldığım için zaten ihtiyacım kalmadı..
  • ya şimdi dz680 iyi de, kendim için düşününce dvd+usb destekli bir sistem bana gereksiz, zaten dvd kullanmıyorum, usb ise hem ntfs hem fat32 olsun WDHD-tv hallediyor. Sony den şaşmak da istemiyorum. HT-SF serisine baktım da, pek fazla yeni model yok. dz680 de önemsiz gibi gözüken ama fark yaratan gece modu özelliği gibi artı yönleri de yok. dz680 de keşke hdmi in & optical in sayısı keşke fazla olsaydı o zaman lokum gibi bir sistem olurdu. SF1300 de 3 hdmi giriş var ki, aynı anda ps3,WDHD, ilerisi için hd uydu reciver... HT serisi içinse dediğim gibi dz680 kadar nitelikli değiller...
    alıcısız sistemler
    bir kararsızlıktır gidiyor...

fotoğraflar için teşekkürler...ucuz alacak kadar zengin olmadığımızdan bu çabalarımız

• arkadaşlar ben bu ürünü bir türlü w5500 serisi sony tv ile sync edemedim... tek kumanda ile idare edemiyorum.. hdmi ile bağladım ikisinde de hdmi kontrolü evet şeklinde açtım ama sync tuşuna basınca ses sistemini bulamıyor tv... hatta fabrika ayarlarına bile döndürdüm tv'yi belki düzelir mi diye... ama olmadı... lütfen yardım edin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cance

arkadaşlar ben bu ürünü bir türlü w5500 serisi sony tv ile sync edemedim... tek kumanda ile idare edemiyorum.. hdmi ile bağladım ikisinde de hdmi kontrolü evet şeklinde açtım ama sync tuşuna basınca ses sistemini bulamıyor tv... hatta fabrika ayarlarına bile döndürdüm tv'yi belki düzelir mi diye... ama olmadı... lütfen yardım edin...

tv nin ayarlar bölümünde hdmi ayarı diye bi ibare var..ordan cihaz listesini güncelleyip tv ye bağlı olan cihazları tanıtmanız lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

quote:

arkadaşlar ben bu ürünü bir türlü w5500 serisi sony tv ile sync edemedim... tek kumanda ile idare edemiyorum.. hdmi ile bağladım ikisinde de hdmi kontrolü evet şeklinde açtım ama sync tuşuna basınca ses sistemini bulamıyor tv... hatta fabrika ayarlarına bile döndürdüm tv'yi belki düzelir mi diye... ama olmadı... lütfen yardım edin...

tv nin ayarlar bölümünde hdmi ayarı diye bi ibare var..ordan cihaz listesini güncelleyip tv ye bağlı olan cihazları tanıtmanız lazım

evet oraya giriyorum ama cihazı görmüyor orada... nasıl güncelliyip tanıtıcam?

• quote:

quote:

quote:

dvd de hdmi kontrolünü açmanız gerek.
    bunları yaptıysanız cihaz listesini güncelleyince 2 adet (ses sistemi ve dvd oynatıcı) player bulması lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bunları yaptıysanız cihaz listesini güncelleyince 2 adet (ses sistemi ve dvd oynatıcı) player bulması lazım.

evet açtım... daha sonra tvdeki hdmi ayarlarına giriyorum.. ama cihaz bulunamadı yazıyor... hdmi kablosumu bozuk dedim ama film izledim gayet güzel çalışıyor kablo... en azından film izlerken

• arkadaşlar bu sistemin arka hoparlörleri için siyah renk ayak arıyorum alabileceğim bi yer var mı bildiğiniz? şimdiden teşekkürler...
  • dav 780 kullanıpta pc ye bağlıyabilen varmı?
  • Arkadaşlar herkeze merhaba.Bu konuyu açıldığı günden beri takip ediyorum.Yazmasamda hergün aranızdayım izleyici olarak Cidden paylaşımlarınız yardımlarınız imrendirici ellerinize sağlık..
    Bende uzun zamandır evimize böyle bir ses sistemi düşünüyordum (DZ660) Ama DZ680 çıkınca onu incelemeye aldım ve dediğim gibi uzun bir süredirde takipinizdeyim.Genel olarak herkez memnun cihazdan.Yalnız benim asıl kullanma amacım blue ray disc ile film seyretmek olucak.Onlarda baya pahalı gibi.Şu an anca Sony vaio yu hdmi ile lcd ye bağlayıp blue rayları öyle izleyebiliyorum.Sizce DZ680 alıp ek olarak birde Sony S360 blue ray oynatıcısı alıp bu ikisini kullanmakmı daha iyi olur yoksa hazır blue ray sinema sistemi almakmı daha mantıklı.Cevap veren herkeze şimdiden teşekkürler.Saygılar...
  • mrhusnu arkadaşım.
    bundan 1 yıl evvel bluray almak bana biraz mantıklı geliyordu ama artık düşünmüyyorum.
    zaten hala aynı düşüncede olsaydım dz680 almazdım.
    neden artık hd playerlar var
    bende tamacco arkadaşım gibi hd player almayı düşünüyorum. uygun fiyatlı denk getirirsem alacağım hemen
    bluray disklerin ıso dosyalarını rahatlıkla okuor. tek eksiği saadece menüsünü göremiyorsun.
    tercih yinede senin. ikinci el olu sıfır gibi bluraylar satılıyor.
    bluray disklerin fiyatıda bayağı yüksek. dolaysıyla netten indirilip mkv veya ıso olarak izlersin.
    sen bilirsin.

necropsi. 680-780 pek farketmiyor ama. ben bağlamadım. laptopa bağladım ama 2 kanal ses çıkışı var laptopun digital çıkış yok
  • ukymk; Hocam tek yanıldığın nokta bluray.iso okuyan tek player popcorn-c200
    Onun da fiyatı 450$ + KDV fln ki çok çok pahalı bence şuan için..

Ama Blu-ray diskten direk kopyalanmış .m2ts dosyaları var bunlar kayıpsız. Mkv bir rip türü olduğu için .m2ts her türlü mkv dosyasından çok daha kaliteli oluyor çünkü direk bluray'in içerisindeki kopyalanmış görüntü dosyası. Bendeki Egreat M34A bunları okuyabiliyor görüntü muhteşem..

Hd player düşünenler var ise şu modeli de bir incelesin derim. Giriş çıkışları ve yapabildikleri ile yazılımsal olarak wd'den daha başarılı (torrent indiriyor, ağ'a bağlanıyor vs.):

http://www.egreattr.com/EG-R1.html

Yada daha basit birşeyler olsun diyorsanız da; wd gen 2'den şaşmayın..

• yanlışım düzelttiğin ve beni bilgilendirdiğin için teşekkür edrm.
    ama aklımda öyle kalmış. forumdaki ilgili konuda öyle yazmışlardı sanki
    torrentle felan işim yok dolaysıyla ben gen 2 için bekliyorum .
    teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukymk

mrhusnu arkadaşım.
    bundan 1 yıl evvel bluray almak bana biraz mantıklı geliyordu ama artık düşünmüyyorum.
    zaten hala aynı düşüncede olsaydım dz680 almazdım.
    neden artık hd playerlar var
    bende tamacco arkadaşım gibi hd player almayı düşünüyorum. uygun fiyatlı denk getirirsem alacağım hemen
    bluray disklerin ıso dosyalarını rahatlıkla okuor. tek eksiği saadece menüsünü göremiyorsun.
    tercih yinede senin. ikinci el olu sıfır gibi bluraylar satılıyor.
    bluray disklerin fiyatıda bayağı yüksek. dolaysıyla netten indirilip mkv veya ıso olarak izlersin.
    sen bilirsin.

necropsi. 680-780 pek farketmiyor ama. ben bağlamadım. laptopa bağladım ama 2 kanal ses çıkışı var laptopun digital çıkış yok

Cevabın için teşşekkürler..z5500 ile dav 780 veya 880w veya sony nin hi end herhangi bir modeli arasında kalmıştım tanıdık kullanan kimsede yok forumlardan sorayım dedim !! DAV 780 gerekli çevirici kablolarla Z5500 gibi kullanılabilirmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mrhusnu

Arkadaşlar herkeze merhaba.Bu konuyu açıldığı günden beri takip ediyorum.Yazmasamda hergün aranızdayım izleyici olarak Cidden paylaşımlarınız yardımlarınız imrendirici ellerinize sağlık..
    Bende uzun zamandır evimize böyle bir ses sistemi düşünüyordum (DZ660) Ama DZ680 çıkınca onu incelemeye aldım ve dediğim gibi uzun bir süredirde takipinizdeyim.Genel olarak herkez memnun cihazdan.Yalnız benim asıl kullanma amacım blue ray disc ile film seyretmek olucak.Onlarda baya pahalı gibi.Şu an anca Sony vaio yu hdmi ile lcd ye bağlayıp blue rayları öyle izleyebiliyorum.Sizce DZ680 alıp ek olarak birde Sony S360 blue ray oynatıcısı alıp bu ikisini kullanmakmı daha iyi olur yoksa hazır blue ray sinema sistemi almakmı daha mantıklı.Cevap veren herkeze şimdiden teşekkürler.Saygılar...

Elinizde böyle bir imkan varsa laptop'u lcd'ye hdmi'dan bağlayarak kullanmak mantıklı tabiki. Ama ses çıkışı için stereo'ya mahkum kalabilirsiniz.
    Yeni bir blu-ray player almak yerine ps3 tavsiye ederim şahsen ben öyle kullanıyorum.. :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

cihaz listesini nasıl güncelleyeceğim acaba??

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.