Herkese merhaba, Dün aynı mesajı konsol kısmında yazmıştım ama mesaj ortadan kaybolmuş. Buraya tekrar yazayım dedim.
Sizden ev sinema sistemimi optik kablo aracılığıyla PS3'e bağlayabilmek için yardımlarınızı rica edecektim. Yapmam gereken ayarları mı eksik yapıyorum tam bilmiyyorum.
Sistem olarak Sony 40D3500 Lcd tv - Sony DAV-DZ830 Ev sinema sistemi ve PS3'üm var.
Sony DAV-DZ830 'un bilgilerini aşağıya ekledim, tavsiyelerinizi bu bilgiler dahilinde yapabilirseniz çok sevinirim.
Teknik Özellikler
Amplifikatör Güç Çıkışı - Ön (RMS %10THD) 143W x 2 Güç Çıkışı - Orta (RMS) 143W Güç Çıkışı - Sub woofer (RMS) 285W Güç Çıkışı - Surround (RMS) 143W x 2 Güç Çıkışı - Toplam (RMS %10) 1200W S-Master 24 bit
DVD / SACD / VCD / CD Çalar CD-R / CD-RW Çalma VAR / VAR D/A Dönüştürücü (Ses) 48kHz/24bit D/A Dönüştürücü (Video) 108MHz/12bit DIVX VAR DVD / CD / SA-CD TEXT VAR / VAR / - DVD / DVD Audio / SA-CD / CD / Video CD VAR/ - / - / VAR / VAR DVD-R/+R/+R DL/+RW/-RW/-RW(VR) Oynatma (* Bazı diskler oynatılamayabilir) VAR / VAR / VAR / VAR / VAR / VAR DVD-RW(CPRM) Oynatma VAR Flaş/Gelişmiş (on RM) VAR J-PEG Çalma VAR mp3 Çalma VAR mp3/ID3Tag Sür.1.1/ID3Tag Sür.2.0 VAR / - / - Tepsi Kilidi VAR Tip 1disk Tepsisi Çoklu Disk Sürdürme (DVD,VCD) 40 disk OSD Kontrolü VAR Resim Navigatörü VAR Çalma Modu (Karışık / Program / Tekrar) sadece CD/VCD/SA-CD VAR / VAR / VAR Precision Cinema Progressive VAR Aşamalı Tarama (NTSC/PAL) - / VAR VCD Sürüm 2.0 VAR
Ekolayzer Bas Güçlendirme işlevi (RM'de Dinamik Bas) VAR Taşınabilir Ses Geliştirici VAR (yüksek)
İşlev Ses VAR DAB Tuneri (Sadece İngiltere) 0 DVD VAR Hat 1 0 RADYO (FM, AM) VAR TV VAR
Giriş / Çıkış Audio Line GİRİŞİ (Analog) 1 Audio Line GİRİŞİ (Optik) 1 Audio Girişi (Ön, mini) 1 Audio Line GİRİŞİ (Koaksiyel) 1 D.C.A.C. (Otomatik Kalibrasyon) VAR (gümüş) Kulaklık Jakı (3.5mm / 6.3 mm) 3,5mm SCART(COMPOSITE çıkışı/RGB çıkışı) 1 SCART(TV audio girişi) 1 Hoparlör Terminali (Ön/Orta/Surround/Sub Woofer) VAR / VAR / VAR / VAR Video Signal ÇIKIŞI (Komponent) 1 Video Signal ÇIKIŞI (HDMI™) DVD için Upscale720p/1080i 1 DIGITAL MEDIA PORT VAR
Diğerleri DEMO Modu VAR DIAT:/S-DIAT kablosuz surround VAR Işık seviyesi VAR Zamanlayıcı (KAYIT/ÇAL/UYKU) VAR(-/-/VAR) VACS VAR Kablolu Seçeneği VAR
Surround/Efektler AV SYNC (Dudak Senkronizasyonu) VAR DTS® VAR Dolby® Digital VAR Dolby® Prologic / Dolby® Prologic II Prologic 2 (Tüm işlevler) Film/Müzik Modu VAR (yüksek) Çoklu Stereo(Link) VAR Hoparlör Düzeni VAR (yüksek)
Sinema sistemi içerisindeki DVD player'da HDMI - Komponent - Scart çıkışları var Orjinal Dvd film izlerken 3 bağlantıyı da denedim ama görüntü ve ses açısından pek bir fark göremedim. PS3'ü optik bir kablo ile DVD Player'a bağladım , PS3'ün içerisinde ses ayarlarında optik kabloyu seçtim fakat ses alamadım. Görüntüyü HDMI ile alıyorum, aynı zamanda sesi de HDMI ile alabiliyorum fakat sesi Optik Kablo ile Sinema sisteminden almak istiyorum. Bir türlü başaramadım.
Tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler
Merhaba arkadaşlar,
Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek biri yok mu acaba ? Ne gibi ayarlar yapmam gerekir ? Kablo da sorun mu var acaba ? PS3'ün optik girişinde sorun olabilir mi ?
slm ps3 un sound system bolumunden fıberoptık cıkısı aktıf hale getırmen gerekır daha sonra optık kablo ıle amplıfıkatorun optık ın gırısıne gırersın amf optık gırıs secenegnı aktıf edersen sorunun cozulur fakat ps3 ten optık cıkısı aktıflestrdgın zaman hdmı ve av cıkısından ses alamazsın