Şimdi Ara

SONY DSC-F717 ? & Nikon Coolpix 5700? | Fikir Verin Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fotografçılığa yeni yeni adım atmış birisi olarak bana, bu iki makineden hangisini önerirsiniz?
    Bu makineleri kullanmış ya da özelliklerini iyi bilenlerin öncelikli cevaplaması beni çok mutlu edecektir.

SONY DSC-F717 V.S Nikon Coolpix 5700
     SONY DSC-F717 ? &  Nikon Coolpix 5700? | Fikir Verin Lütfen

Artıları ve eksilerini belirtmeniz tercih sırasında çok yardımcı olacaktır.

Yardım edeceğinizi umarak şimdiden teşekkür ediyorum :)

• 2 gün içinde karar vermem gerektiği için. Bu konuda fikri olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
  • 717 hakkinda konusabilirim; 2003 yilinda almistim ve halen evde duruyor.
    Sensör ile ilgili bir problem icin geri cagirma yasadi. 2007 yilinda serviste ücretsiz yaptirmistim.

Kasa kalitesi oldukca iyi ve ilginc tasarimi aslinda ele oturmasi basarili.
    Pili ~200 dakika cekim veya >400 dakika izlemeye izin veriyor.
    F2.0 Zeiss marka bir lense sahip. 5MP olmasina ragmen cok basarili fotograflar cekiyor.
    Alan derinligi yakalamak oldukca kolay. Night Shot ve Framing mevcut. Night Framing'de AF Assist icin bir lazer grid kullaniyor.
    Videosu 320x280 oldugu icin su an kalitesiz görünüyor.
  • çok eskiden 717 kullanmışlığım oldu gerçekten cok guzel bir cıhaz tavsıye ederım. r1 kadar olmasa gayet iyi. ancak sensörde sıkıntı olştugu mevcut internette bir araştırma yapmanızda fayda var.
  • Tavsiyen için teşekkürler ancak ne gibi bir sıkıntı bu?
  • @145tr çok teşekkürler.

Ancak şöyle bir durum var ;
    717 'nin sıfırı artık üretilmiyordur sanırım. Ben de zaten ikinci el alacağım. Makineyi incelerken, geri çağrılmasına neden olan sorunu anlamamın bir yolu var mı? Yoksa bir sorun olsaydı zaten çalışlıyor olmaz mıydı cihaz?
  • Bu sonynin tasarımları nasıl bir şey yav,çok ilginçler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: simply_freedom

@145tr çok teşekkürler.

717 'nin sıfırı artık üretilmiyordur sanırım. Ben de zaten ikinci el alacağım. Makineyi incelerken, geri çağrılmasına neden olan sorunu anlamamın bir yolu var mı? Yoksa bir sorun olsaydı zaten çalışlıyor olmaz mıydı cihaz?

Sensör bir sekilde bozuluyordu. Benim durumumda güneste kaldigi icin bozulmustu.
    Bozuksa zaten hic bir sey göremezsin veya cekemezsin. 717 2005'den sonra üretilmedi diye biliyorum.

717'den bir kac kare (2007 IAA fuari ve alan derinligi vs icin ugrasmamistim):

• Gayet başarılı fotograflar.

Madem zamanında bir f717 kullanıcısıydın birkaç sorum daha olacak.

Düşük ışıkta,yüksek iso değerlerinde noise,gren oluşumu çok fazla oluyor muydu?

Karanlık,loş ortam çekimleri nasıldı cihazın?

quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

@145tr çok teşekkürler.

Sensör bir sekilde bozuluyordu. Benim durumumda güneste kaldigi icin bozulmustu.
    Bozuksa zaten hic bir sey göremezsin veya cekemezsin. 717 2005'den sonra üretilmedi diye biliyorum.

717'den bir kac kare (2007 IAA fuari ve alan derinligi vs icin ugrasmamistim):

• quote:

Gayet başarılı fotograflar.

Madem zamanında bir f717 kullanıcısıydın birkaç sorum daha olacak.

Düşük ışıkta,yüksek iso değerlerinde noise,gren oluşumu çok fazla oluyor muydu?

Karanlık,loş ortam çekimleri nasıldı cihazın?

Bir gece örnegi; gece cekimleri ile o zamanlar pek ilgilenmiyordum.
    Makina halen bende ama cekmecede duruyor. Yüksek ISO hicbir zaman kasmadim.

ISO 100
    f 2.0
    2.0 saniye
    0ev
    jpg cekim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 17 Kasım 2010; 23:07:15 >

• Bu 2 makina arasında F717 daha basarılı bir uretimdir. En basiti diyafram degerine bakarsanız durumu cok net anlarsınız.
    Hareketli objektifi, lazer li Hologram AF Assist gibi kendine has ozellikleri olan modeldir. Sonraki model olan 828 aynı basarıyı gosterememistir.

Fakat yukarda bahsedildigi gibi F717 de sensor sorunu vardır. Bu fabrikasyon hata oldugundan sony bedelsiz onardı. Duyurusunuda yapmıstı. Bu durum sadece 717 icin degil 20 kadar sony modelde gorunmustur. Hatta bir arkadasın F717 side bu arızayı verdi ve serviste bedelsiz yapıldı. Bir kac yıl onceydi bu durum. Su anda bu destegi verirlermi bilmiyorum ama riskli ve sonucta sensor gibi onemli parcadan bahsediyoruz. Bu arıza lcd den alınan goruntu cizgili oluyor yada goruntu gelmiyor seklinde ortaya cıkıyor.
    İnternette (DSC-F717 sensor problem) vs seklinde ararsanız bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca sony bilindigi gibi bir cok markaya sensor satan firma. Yani bu hatalı sensoru kullanan diger makinalardada muhtemelen aynı sorun yasandı.

Bu 2 urun yerine nikon un 8800 yada canonun Pro1 modellerine bakmanızı oneririm. Bunlar türünün son ornekleridir ve cok basarılıdır.
    Bu bahsi gecen like lar 2/3 " (8.80 x 6.60 mm, 0.58 cm²) sensor kullanıyorlardı.

Duyurunun alıntısı asagıdadır.
    Sony Kamera Sahiplerinin Dikkatine

4 Ekim, 2005

Sony kamera ürünlerini satın alıp desteklediğiniz için teşekkür ederiz.

Yeni fark ettiğimiz bir duruma göre, bir görüntü sensör aygıtı olan CCD çipini kullanan, Ekim 2002 ile Mart 2004 arasında üretilmiş sınırlı sayıdaki bir dizi kamera aşağıdaki durumu göstermektedir:

Kamera, kamera modunda kullanıldığında, LCD panel ve/veya elektronik vizör ya bozulmuş bir görüntü göstermekte ya da hiç görüntü göstermemektedir.

Bu durumun sadece sınırlı sayıdaki bir dizi cihazda oluştuğunu saptadık.

Müşteri memnuniyetini sağlama çabasıyla Sony, CCD çipinden kaynaklanan ve bu kapsama giren Video Kamera sahiplerine ücretsiz onarım sağlanmasına karar vermiştir. Buna göre, aşağıda listesi verilen ve CCD çipi nedeniyle yukarıda bahsedilen duruma neden olan Sony kamera sahipleri ücretsiz onarım için aşağıdaki özel çağrı merkezi numarası ile temas kurabilirler:

CCD-TRV108E
    CCD-TRV208E
    CCD-TRV218E
    CCD-TRV228E
    CCD-TRV418E
    CCD-TRV428E
    DCR-DVD100E
    DCR-DVD101E
    DCR-DVD200E
    DCR-DVD91E
    DCR-HC14E
    DCR-HC15E
    DCR-HC16E
    DCR-HC18E
    DCR-HC20E
    DCR-HC30E
    DCR-IP45E
    DCR-IP55E
    DCR-IP5E
    DCR-IP7E
    DCR-PC101E
    DCR-PC103E
    DCR-PC104E
    DCR-PC105E
    DCR-PC106E
    DCR-PC107E
    DCR-PC115E
    DCR-PC120E
    DCR-TRV12E
    DCR-TRV145E
    DCR-TRV147E
    DCR-TRV14E
    DCR-TRV16E
    DCR-TRV18E
    DCR-TRV19E
    DCR-TRV22E
    DCR-TRV238E
    DCR-TRV239E
    DCR-TRV240E
    DCR-TRV245E
    DCR-TRV24E
    DCR-TRV250E
    DCR-TRV255E
    DCR-TRV25E
    DCR-TRV265E
    DCR-TRV27E
    DCR-TRV33E
    DCR-TRV340E
    DCR-TRV40E
    DCR-TRV460E
    DCR-TRV50E
    DCR-TRV738E
    DCR-TRV740E
    DCR-TRV940E
    DCR-TRV950E
    DCR-VX2000E
    DCR-VX2100E

Müşteri Bilgi Merkezi:0216-5319880

Neden olduğumuz her türlü rahatsızlık için özür diler ve anlayışınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
    Sony

• bende araştırmışştım 717yi pil konusunda sıkıntı oldugun duymuştum

f818 bir üst modeli onunda bir üst modeli r1

bu arada kaça buldunuz makınayı?
  • Fotoğrafçılıkta alan derinliği oluşturucak şekilde ekipman kullanmak ,bu sanatın olmazsa olmaz geçerliliklerinden.Bir portre fotoğrafçılığı veya makro fotoğrafçılık için bu anlamda f 2 ve altı değerlerde objektiflerin ne kadar kıymet taşıdığı bilinen bir gerçek.Sözü özetle şuraya getireyim.Bu makinelerden alan derinliği mevzusu başta olmak üzere slr ye benzer birçok yanıyla dikkat çeken makine Sony f717...
    Ben bir yıl Sony F828 kullandım.Birçok slrnin kit objektifinin sağladığı renk ve derinlikten fazlasını bana verdi.F2 diyafram değeri bugün slr de kit objektifte bulamayacağınız bir değer.Düşük ışık koşullarında en azından iso ya bindirmeden kabul edilebilir ölçülerde fotoğraf çekimi sağlardı.Ben F828 içinde R1 ile f717 arasında kalmış biraz vasat bir makinedir eleştirilerini çok okudum.Megapiksel sensör uyumsuzluğu gibi birçok tartışma edilirdi bir vakitler.Ancak gene söylüyorum bir Canon Eos 350 üzerindeki kit objektifle çekim yapan arkadaş yanımda bunalıma girerdi.Ben de aldıktan sonra f717 i alsaydın keşke dediklerini hatırlıyorum.Gerçekten biraz araştırdım.Objektif olarak F 717 f828 e göre daha keskin sonuçlar veriyor.Sony f828 i sattıktan sonra da birçoklarını slr al tavsiyelerine uymayarak bir başlangıç sınıfı slr fiyatının da üstünü vererek 2. el bir Sony R-1 aldım.Şimdi birçok fotoğrafçı arkadaşa da ısrarla r-1 öneriyorum.İnanın F717 de alabileceğiniz tüm güzelliklerin birkaç gömlek üstünü gösterecek makine.Bulabilirseniz bir r-1 alın;geçenlerde bir forumda nerede r-1 im deyip Nikon D90 makinesini eleştiren arkadaşı görünce r-1 daya iyi anladım.Kesinlikle ve halen sınıfında geçilemeyen tek makine r-1 alamazsanız F717...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.