Şimdi Ara

SONY DSC F828 Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şu meşhur makineyi bende aldım, umarım hayal kırıklığı yaşamam. Bu makinenin sağlamlığı,hızı ,kalitesi ve mükemmel dizaynı beni cezbetti. Gürültü??? , en korktuğum şey umarım kötü sonuçlar almam. Makineyi kullanan tecrübeli arkadaşlar görüş belirtirse sevinirim.

Benim bir sorum olacak , dün geceden beri kafama takıldı(zaten makineyi dün akşam aldım) ; daha önce kullandığım makinede auto modunda makine ister gece ister gündüz çekimi olsun tüm ayarları otomatik yapıyordu, misal gece çekimi yapıcam alet gerekiyorsa 16 sn lik deklanşör süresini kendiliğinden seçiyordu.
    Bu makinede (sony f8282) ise enteresan birşey var ,ne hikmettir anlamadım, auto modda deklanşör süresi en uzun 1/8 saniye, gece çekimi yapmaya çalışsanız bile daha aşağısını seçmiyor makine dolayısıyla bu modda flaşsız gece çekimi (örneğin manzara) yapılamıyor, P yani program auto modunda ise süre en fazla 1 sn yeye kadar uzuyor ,e tabiki buda yetersiz kalıyor. Manuel modda is süreyi kendin seçiyorsun ve exposure kendiliğinden değişiyor , en doğru süreyi seçtiğini exposure (yani pozlama) un 0 olmasından anlayabiliyorsun yani buda olmasa deneme yanılma yönteminden başka seçenek kalmıyor.
    Ben bu işin mantığını anlamadım madem iki adet auto modu var bu modlar sadece gündüz çekimindemi kullanılabilecek, neden gece koşullarını makine otomatik ayarlamıyor. Yani başka bir yerden farklı bir seçenekle auto modunun deklanşör süresi limiti uzatılabiliyor mu? Ayrıca aletin action seçeneğide yok , böyle hızlı bir makineye neden bu özellik konulmamış. Makineyi kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim

• selamlar,abimde sony f-717 var, benzer makinalar zaten.
    simdi gece cekimleri sırasında night shot diye bir dugme olması lazım ona basacaksın,( birde askerlerin gece gorusu gibi bir modu olması lazım o degil)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SONY DSC-H100 SİZCE?
    12 yıl önce açıldı
    Sony dsc-hx400v ve tavsiye
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.