Şimdi Ara

'SONY DSC H1-H2-H5 Hakkında Her Şey' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.172
Cevap
2
Favori
71.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    raw formatını desteklememesi bence eksiklik diil. yani şahsi olarak hiçbirzaman ihtiyacım olmuyor...

akıllı zoom olayını bilmiyorum ancak dijital zoomu akıllı moda alınca dijital zoom pek kaliteyi bozmuyor. ancak presicion moduna alınca daha fazla dijital zoom yapabiliyor ancak tabiki kalite bozuluyor...

Ayrıca Belirtmeden geçemiyeceğim bazı ayrıntılar var

Makineyi aldıktan sora bence alınması gereken 3 önemli şey var:
    1. 2500mah ni-mh AA pil
    2. 1GB MS PRO(HAKKINI VEREREK KULLANABİLMEK İÇİN)
    3. Tripod(kesinlikle alın. olmazsa olmaz bişey)
    Ayrıca kameranın yanında hediye edilen LCS-HA çanta çok güzel çok beğendim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan -- 11 Aralık 2005, 17:36:11 >

• Yaptığım amatör bir Lightbox(bayağı amatör oldu..)(hatta derme çatma bişey...)

'SONY DSC H1-H2-H5 Hakkında Her Şey'

yorumlarınızı eksik etmeyin arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan -- 12 Aralık 2005, 19:12:31 >

• okan kardeş bu lightbox h1 yada fotoğrafçılıkla ile ilgili birşey mi??bana pek ilgiliymiş gibi gelmedi ama:)?
    öncelikle şunu söylemeliyim ki karamış olan muzu çoktan yedim:)
    h1 de smart digital zoom(akıllı zoom) ve precision digital zoom(hassas zoom) diye iki çeşit digital zoom var,bunlardan smart olan 5mp de hiç yok,3mp de 15kat, 1mp de 24 kat,ve en düşük çözünürlükte (vga email) 48 kata kadar ulaşıyor ve görüntü kalitesi çok iyi oluyor,precision zoom ise her mp de sadece 24kat oluyor ama görüntü kalitesi bozuluyor diyor ama bence bozulmuyor,yani h1 de 48 kat zoom neredeyse yok diyebiliriz,(bu zannerdersem s2 de var)
    manual modda ev ye geçme zannerdersem herkeste yok bende de yok:),ev nedir derseniz ışığı arttıran şey diyebilrim sadece:)

bunun dışında makineyi kullanmak zevk veriyor , insan elinden bırakamıyor,herşeyi çok kullanışlı fazla bir eksik bulamadım(çektiğimiz fotoları silmekte kullandımız delete için her seferinde menude bir sekme yukarı çıkmak zor oluyor:),,görünüşü de çok hoşuma gidiyor,bence dış görünüşü s2 den çok daha iyi,daha estetik,bana göre çektiği fotoğraflarda iyi,bunu internetteki karşılaştırmak sitelerinin neredeyse hepsini gezmiş biri olarak söylüyorum(benim fikrim),gündüzleri istediğiniz her görüntüyü hızlı zoomla hemen netleyrek hiç titreşimsiz yakalıyorsunuz,geceleri ise flaşsız çekimlerde steady shot pek işe yaramıyor,ama flaş devreye girdiğinde hiç sorun yaşamazsınız,fakay geceleri flaşlı çekimlerde kendi gözümün gördüğü rengi ve ifadeyi yakalamakta zorlanıyorum,ben beceremiyor olabilrim,bunu engellemek için beyaz ayarı diye bişey var onu keşfettim ama hala yeterince başarılı değil,

sandisk memory stick pro duo adaptorlu 1 gb aldım, 2000 mah datron,2600 mah gp,varta şarz cihazı,ve makinenin kendi sony pilleri ve kendi şarz cihazı ile çok rahat kullanıyorum,iki pille çelıştığı için pil çabuk biter korkusu vardı içimde,neyseki o kadarda çabuk bitmiyor bence tatminkar,bunun dışında aydınlar fotodan aldığımda bana çantasını vermediler(o şekilde satıyorlardı çantasız),sonradan öğrendimki çantası hediyesiymiş,sakın çantasız almayın,sonra gidip çantayı aydınlardan para ödeyerek aldım ama kendimi kötü hissetmedim değil

vallahi çok hoş makine işte,video çekiminde zoom u yok ama bu s2 de var,memory stick kullanıyor bu biraz pahalıya geliyor,s2 4 pille çalışıyor va oynar lcd si var,ama sony nin daha kocaman lcd si bence çok iyi,lens kapağıydı askısıydı falan filandı herşeyi çok kullanışlı,bence ya sony h1 alın yada daha üst sınıf model alın derim,böyle işte aklıma geldikçe size aktarmaya devam ederim,

amatörüm ama h1 bendealalı 1 ay oldu,önceki makinem mustek mdc4000 iyiki bozulmuş:)

h1 ile gün batımı

http://img219.imageshack.us/img219/855/dsc020276ux.jpg
    http://img219.imageshack.us/img219/5282/dsc020540fj.jpg
    http://img219.imageshack.us/img219/8565/dsc019807zp.jpg
    http://img219.imageshack.us/img219/152/dsc022450eu.jpg

• naneci hocam bende öncelikle afiyet olsun diyorum
    2. si light boxun ne olduğunu Mertkan hocamız fotoğraf çekim teknikleri bölümünde anlatmış ve nasıl yapılacağıyla ilgili bir link vermişti. Daha sonrada yorumlarım:
    mavi bilgisayardan 1gb ms pro istedim. ancak sorumsuz bir insan yanlışlıkla pro duo yollamış ve ancak bugün geri götürebildim. yenisi yarın öbürsü gün ancak ulaşır elime yani daha hala internal hafıza ile yetiniyoruz. Pil konusunda benim çok kızdıran bişey oldu ancak sora çok sevindim. kutuyu ilk açtığımda ddedim inşallah piller doludur evde pilde yok şuan. neyse pili taktım aha dedim fabrikadan doluymuş neyse ekranda full gösteriyor. işte 10-15 çekim yaptım düşük batarya uyarısı verdi ve kapandı. o an okadar sinirlendimki anlatamam. dedim ya makine yada pil bozuk. ancak daha sonra pilleri 16 saat şarj ettim ve tekrar denedim. şukadarını söliyebilirim alalı 1 hafta gbi bişey oldu. 240 foto çekmişim ve hala bitmedi kii düşünün sürekli zoom+flash. ancak birazdan bikaç çekim yapıcam biter gbi yani bence pil konusunda sıkıntı yok. içinden çıkan 2100mah ben 2300mah duracell aldım. aldığım yerde 2500gp yoktu neyse bunu aldık pil konusunu sağlama almış olduk. diğer önemli bir konu benim için şu: hafızadaki resimlerin tümünü silme fonksiyonu yok. ve seri bişekildede silinemediğinden çok yoruyor beni internal memory format tool var menude ama oda en aşşağı 45 saniye sürüyor(bekletme beni laaan)
    s2 konusuna gelince, video çekim kalitesi 640*480fine da harika imiş. ben fine da çekemiyorum çünki ms ile daha deniyemedik. ancak standardda bile bence çok güzel. s2 bölemi bilemiyorum video kalitesi hakkında bilgim yok. lcd ekranın 2.5 inç olması çok büyük avantaj. çekerken tabi çok farklı diil ancak tatile gittiğiniz zaman çektiğiniz fotoları akşam izlerken bu dediğim nedemek anlarsınız
    Cihaz çok estetik. Şahsi fikrim s2 nin bunun yanında bir alt sınıfa ait bir makina gbi görünmesi. Kısacası hala test aşamasındayım ancak alan bir kişinin kesinlikle memnun kalacağını tescil etmiş bulunuyorum. buarada hocam fotoların çok hoş. ankarada böle fotolar çekemiyoruz ancak deniz kenarına gdince gün batımına boğacağım burayı

•  'SONY DSC H1-H2-H5 Hakkında Her Şey'

• Kesinlikle S2 yorumuna katılyorum.

Geçen gün Teknosaya girdim ve orada gözlerim H1 i ararken (neden bilmiyorum ama makinemi magazada incelemek hala hoşuma gidiyor ) S2 ye takıldı ve elime aldığımda "bu ne be!" dedim:

Ekran miniminnacıktı ve kendi makinemi düşündüğümde görünüş bakımından S2 kesinlikle sönük kalıyordu.
    Hiçbir zaman marka fanatiği olmadım ama H1 garip bir şekilde çok hoşuma gidiyor.

*ÇEktiği fotolar keskin ve karanlıkta iso 200 - 400 de bile tatminkar resimler alabiliyorum.
    *Zoom + samrt zoom oldukça başarılı diye düşünüyorum.
    *En güzel tarafı ise ister çabucak oto modda foto çekiyorum istersem de manuel ayarlar ile gerçekten uğraşıp hoş fotoğraflar alabiliyorum.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybsert -- 13 Aralık 2005, 22:14:11 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybsert -- 13 Aralık 2005, 22:16:49 >
  • ne olur yardıııım yurt dışından dsc-h1 aldım türkçe kullanım kılavuzu lazım yardım edebilirseniz çok sevinirim umityaban@gmail.com
  • lütfen yardım DSC-H1 in türkçe kullanım kılavuzu lazım yurtdışından aldığımdan yok umityaban@gmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: hope26

lütfen yardım DSC-H1 in türkçe kullanım kılavuzu lazım yurtdışından aldığımdan yok umityaban@gmail.com

kardeş allahını seversen kullanım klavuzunu napıcaksın? bende amatörüm ama inanki daha k.k nun sayfasını açmadım???
  • quote:

Orjinalden alıntı: ybsert

Kesinlikle S2 yorumuna katılyorum.

Geçen gün Teknosaya girdim ve orada gözlerim H1 i ararken (neden bilmiyorum ama makinemi magazada incelemek hala hoşuma gidiyor ) S2 ye takıldı ve elime aldığımda "bu ne be!" dedim:

Ekran miniminnacıktı ve kendi makinemi düşündüğümde görünüş bakımından S2 kesinlikle sönük kalıyordu.
    Hiçbir zaman marka fanatiği olmadım ama H1 garip bir şekilde çok hoşuma gidiyor.

*ÇEktiği fotolar keskin ve karanlıkta iso 200 - 400 de bile tatminkar resimler alabiliyorum.
    *Zoom + samrt zoom oldukça başarılı diye düşünüyorum.
    *En güzel tarafı ise ister çabucak oto modda foto çekiyorum istersem de manuel ayarlar ile gerçekten uğraşıp hoş fotoğraflar alabiliyorum.

arkadaşlar s2 si olan arkadaşımın makinesini bugün uzunca inceledim. kendiside h1 i inceledi. sonuç şu dediki: kardeş değişelimmi e tabikide hayır dedim ama ekran dönmesi güzel gerçektende. yani bazı nadir pozisyonlarda özellikle makrolarda işe yarayacağını düşünüyorum. Çok saygıdeğer bir abim(kuikik nickli serdar abi) canona noise konusunda fark atar demişti. bencede çok haklıymış. iso 400 de h1 de noise abartılacak düzeyde diil. ancak canonda daha fazla olduğu kesin...

• bunlarda taze taze fikir verir alacaklara makro hakkında

• quote:

Orjinalden alıntı: okan

bunlarda taze taze fikir verir alacaklara makro hakkında

begendim..
  • Okan kardeş öncelikle çektiğin fotoları beğendiğimi söylemeliyim(macrolar negüzel öyle, ayda güzeldi ,hepsi benim çekmek istediğim fotoğraflar ama sen hep önce davranıyorsun:)Daha iyisini çekip yollamaya çalışcağım,biraz uzun sürebilir:)Aynı şekilde kuikkuik arkadaşımızın karelerini görünce kıskanmadım değil,göz ve güvercinler çok hoş…(helal), aynı şekilde ybsert:)bilmiyorum biz hep birbirimizi övüyoruz böyle,sağırlar birbirini ağırlar olmasın:)
    Okan kardeş 1gb memory stick format atmak 2 saniye bile sürmüyor haberin olsun,ama dediğin gibi makinenin kendi belliğine format uzun sürüyor.Bunun dışında fotoları tek tek silmeyi zorlaştıran menu düzenlemesinden bahsetmiştim.her seferinde exit ten delete e geçmek için yuksarı basmak biraz zor oluyor.S2 yi ise birkaç yerde elime almıştım ,gerçekten h1 daha estetik ve kullanışlı,kaliteli ve ciddi:) duruyor..Bunun dışında s2 nin lcd küçüklüğü gerçekten beni de rahatsız etmiş ve küçük lcd den yeterince çekmiş biri olarak h1 i tercih ettim.Çektiğim fotoları makineden tekrar izlemek,iyi mi kötü mü daha rahat değerlendirmek,kısacası tam olarak ne çektiğini bilgisayarda görmeden daha iyi değrlendirebilmek büyük lcd nin avantajı.(Tatil olayına katılıyorum)Ama bazı durumlarda gerçekten hareketli ekran ihtiyacı olmuyor değil.
    Ybsert “S2 ye takıldı ve elime aldığımda "bu ne be!" dedim” şeklindeki içten gelerek yaptığını düşündüğüm yorumun beni güldürdü:)Mkineyi mağazada incelemek benimde hala hoşuma gidiyor,H1 ciler gerçekten tuhaf insanlar:)(bu kaçıncı gülücüğüm oldu yahu:)

Neyse öyle işte sık sık yazamıyorum ama mesajlarınızı takip ediyorum.Kullanma klavuz isteyen arkadaşa yardımcı olursunuz inşallah.Ama muhtemelen klavuz sony Türkiye sitesinde vardır.Klavuz bir amator olarak benim işime çok yaradı.
    Musait olunca fotolarımı yollamaya devam edeciğim ama zaman bulupta yenilerini çekemiyorum,h1 kullanmadığım zamanlar çok sinirli oluyorum:)okuldan nefret etmeye başladım beni mekinemden ayırdı…
    Dikkat edin h1 bağımlılık yapar:)saygılar..

• Arkadaşım aşağıdaki adresten Sony H-1 in Türkçe Kullanma Klavuzunu indirebilirsin. Klavuzu koyan arkadaş pdf formatında ve 4 bölüm halinde koymuş.

http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=5746&highlight=h1

Bu arada 1 ay önce ben de bu makineyi aldım. Gerçekten güzel çekimleri var.

Bir de bazı arkadaşlar fotoğrafları silmenin zorluğundan bahsetmiş. Bana hiçte öyle gelmedi. Toplu olarak görüntülediğimiz zaman ekranda 9 adet fotoğraf birden görüntüleniyor. Bu fotğraflardan istemediklerimizi işaretleyerek toptan silebiliyoruz.Öyle tek tek uğraşmıyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: hope26

lütfen yardım DSC-H1 in türkçe kullanım kılavuzu lazım yurtdışından aldığımdan yok umityaban@gmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İSTANBULLUHOCA -- 15 Aralık 2005, 9:29:44 >

• Aksamüstü günes battıktan sonra ağ seriyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuikkuik -- 15 Aralık 2005, 11:14:19 >
  • sana hayran kaldım... ama mümkünse benim ihtiyacım var DSC H-1 kılavuzuna yardımcı olabilecek arkadaş varsa mail adresim umityaban@gmail.com
  • bende h1 alacam heraLDE FOTOLAR COK GÜZEL
  • @kuikkuik serdar abi teşekkür ederim. sonuçta tamamen amatör ancak dediğim gbi bana deniz kenarı lazımki biraz daha fantazi yapabileyim..

@naneci hocam, gerçektende h1 i vitrinde incelemek hala hoşuma gdiyor. kızılay sonyde sordum 1.070 ytl. yani ben 140 civarı ucuza almışım... sony ms 1gb pro gelmiş. kargo getirmiş ancak evde bulamamış. birazdan şubeden almaya gdicem bölece artık bellek sıkıntımıda çözücem...

@İSTANBULLUHOCA(M) Hocam o dediğin yöntemi bilmiyordum sölediğin iyi oldu bi deniyim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.