Şimdi Ara

'SONY DSC H1-H2-H5 Hakkında Her Şey' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.172
Cevap
2
Favori
71.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kadar güzel resimler çekmeyin,çekerseniz de buraya koymayın lütfen;-))
    en sonunda 1000 ytl verip aldıracaksınız o makineyi bana.
  • Buarada tripod alıcam. Cep tripodu aldım ancak işimi görmedi. kısa geldi biraz 150 cm liklerin bile fiyatları çok abartı diil. 25 30 kağıda fena olmayan bişey alınablior. sizin özellikle tavsiye ettiğiniz bir tripod varmı bu makine için? makinede çok ağır diil. rüzgarda falan uçmasın bari tripod. ona göre bir tavsiyeniz varmı?
  • Bende 150 cmlik bir tane var hem kolay taşınabiliyor hem de yeterli bir yükseklikten foto cekme olanagı sunuyor... BEn cok memnunum, sahsi fikrim boyle bir makinesi olan herkesin sahip olması gereken bir şey tripod ve minimum 150 lik bir tane...

Bu arada bir ODTÜ kedisi...

'SONY DSC H1-H2-H5 Hakkında Her Şey'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybsert -- 20 Aralık 2005 19:10:31 >
  • benim savascım...

• fotolarımı beğendiğinize çok sevindim,daha çok foto çekmek istiyorum ama şu okul fırsat vermiyor,makinem orada öylece yatıyor,üzülüyorum valla doya doya kullanamadım diye,bu arada odtü kedisiyle ve savaşçıya da bayıldım,çok güzel
    gece fotoğrafını f/6.5 poz süresi/30 saniye olmak üzere manual ayarda tripodla çekmiştim.Bu tür fotoğraf çekmeyi şans eseri keşfettim.:)Uzayan araba ışıkları hoşuma gidiyor.Hele kırmızı arka lambalar olursa daha da güzel oluyor.Makine hiç sallanmamalı.
    Yani okan hocam şöyleki:) ;Manual moda gel,f yi 6.5 yada 8 e falan ayarla,f nin solundaki değeri ise nr30 a getir,çek ve 30 saniye makine işlemini yapana kadar oynatmadan bekle(zannedersem o ara ışık topluyor),tabi o değerleri bulunduğun yerin ışığına göre sonra kendin güzelce ayarlarsın.Bu arada benim trpod um biraz uyduruk,bi de 25 ytl bayıldım ona,,keşke daha iyi bişiler alsaydım,gerçekten kocaman tripodlar çok ucuzmuş.

Okan kardeş,değerleri kendin görmek istersen,web deki fotoyu masaüstüne kaydet,sağ tıklayıp özellikleri aç,üst tarafta özete tıkla,hepsi geliyor..

Bu arada Benim fotoğraf deposu tükendi:)fırsat bulup güzel kareler yakalayınca hemen yollucam arkadaşlar..teşekkürler...

• Sony Düşünenler, Dikkat!
    Dpreview'in yalancısıyım:

Sony China Ltd has suspended sales of several compact cameras after they failed quality tests carried out by China's National Camera Quality Supervision and Inspection Center, according to a report by Interfax China. Nine Sony cameras were selected for inspection and six failed. The affected cameras are the DSC-H1, DSC-L1, DSC-P200, DSC-W7, DSC-W5 and DSC-S90. Chinese consumers who purchased these cameras can return them to Sony for a refund. There were also 13 cameras from other manufacturers that failed quality tests.

Türkçe özeti:
    Sony China şirketi bazı makina üretimlerini askıya alıyor. Çin'de dijital kamerların kalitesini inceleyen bir kuruluş 9 adet Sony makinayı inceliyor ve 6 makine testi BAŞARAMIYOR! Bu makineler DSC-H1, L1, P200, W7, W5 ve S90. Sony, bu makineleri geri getiren Çinli tüketicilere para iadesi yapıyor. Diğer bazı üreticilerin de 13 adet makinesi testi başaramıyor. (ancak bu 13 marka ve model hakkında detaylı bilgi yok)

Haberin orijinali
    http://www.dpreview.com/news/0512/05122003sony_chinacam.asp

• VAYYYY ..
    iyi oldu bunu okuduğum. ben de almayı düşünüyordum ama bi daha düşüneyim.aslında bu çinliler hangi ürünü test etmişler anlayamadım. haa kendi ürettikleri ise tamamı kalitesizdir o ayrı konu..
    Makinayı da iyicene tavsiye edilir diyen de bu dpreview değilmiydi. yoksa ben mi yanılıyorum
  • Yırttık

Benim H1, Made In Japan

Seviyom bu çekik gözlüleri ...
  • Benim bildiğim kadarıyla; Sony dijital fotograf makinalarını,video kameralarını ve bilgisayar grubunu sadece Japonya'da üretiyor.

Burada kastedilen Sony China şirketi Sony nin çin operasyonunu yapan şirket olabilir; bizdeki Sony Euroasia gibi...

Oradaki kameralarda bir sorun çıkarsa; buradakilerde de sorun çıkar. Ama Çinde üretildikleri için değil. Sorun neden Çinde çıkmış bunu anlamadım.
  • evet bendeki de Japonya yapımı
  • Aynen öyle hocam; Bugüne kadar hangi Sony dij fot makinasını, camerayı ya da Viao yu çevrip arkasına baktıysam "made in japan" yazıyodu.

Ben de biraz vardır "made in china" takıntısı. Nerdeyse herşey orada üretilmeye başlandı. Geçen arkadaşım ayarlarını yapmam için Toshiba M70 serisi getirdi.Mükemmel bi bilgisayar; High Definition ekran 256mb ATİ ekran kartı var; fiyat 1899 dolar; bi çevirdim arkasını; "made in china". moral bozucu.

Belki de Sony nin Çin tedarikçilerinde sorun çıkmıştır.
  • Çinde Sony Çin için üretim yapan üretici firmalarda problem varmış, Çinin bazı eyaletlerinde zaten bu makineler satıştan çekilmiş. bizim için bir sorun yok yani
  • Karanlık odada 30 sn pozlandı...

• yemisim ben öle testi..

bu sitenin kendisiydi zaten bu makineyi öven. arkadaslarında dedigi gibi bizim icin sorun yok. eger sorunlu hali buysa bile ben cok seviyorum makinamı.
  • selam herkese..bugun bende bır h1 alarak aranıza katıldım..fakat bu benım bas cek dısındakı ılk makınem..dolayısıyla cektıgım resımler cok kotu..nasıl kıvırıcam bu ısı bılmıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SİMBA

selam herkese..bugun bende bır h1 alarak aranıza katıldım..fakat bu benım bas cek dısındakı ılk makınem..dolayısıyla cektıgım resımler cok kotu..nasıl kıvırıcam bu ısı bılmıyorum..

işin zevkide burda zaten. önceleri tüm fotolarını otomatik modda cek. sonra sana zaten yetmeyecek ve manuel olarak cekeceksin cogu seyi. zamanla sende kurdu olursun merak etme. hayırlı olsun güle güle kullan. dogru tercih yaptıgına emin olabilirsin.
  • evet cok zevklı gercektende..zaten bu zevkten dolayı bu mak. aldım..suan mak ıncelıyorum..ayarlarını yapmaya calısıyorum..cok harıka bır mak gercekten cok zevklı ozellıklede kasası cok hos..menulerde oyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SİMBA -- 22 Aralık 2005 0:14:15 >
  • akıllı zoom mu yoksa hassas zoom mu kullanmalıyım..elle yaptıgım cekımlerde..sanırım hassas zoomda daha cok zoom yapıyor..Birde ard arda resmı nasıl cekebılıyoruz..suan ıcın bulamadımda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SİMBA -- 22 Aralık 2005 1:09:09 >
  • Alcoholic buraya yolladığınıza göre bu sony h1 fotoğrafı olsa gerek,benim çok hoşuma gitti:)işin acemisiyim ama fotoğrafçılık bu olsa gerek;elinin altındaki fareyi farketmek..çok hoş vallahi..
    SİMBA makinenen hayırlı olsun,H1 SAHİbİ OLAN HERKES AYNI FİKİRDE..Bu makineyi kullanmak insana zevk veriyor..Elinizden bırakamıyorsunuz ve tasarımı,görünüşü çok hoş..Makinenin üstünde brk diye bir düğme var sanırım ona basınca ardarda çekim moduna geçiyor..O modunun da eğişik şekilleri var.Kitapçığında hepsi anlatılıyor..ilk sayfada hassas zoom ve akıllı zoom farkını bildiğim kadarıyla açıklamıştım...
    Zannedersem tüm h1 sahipleri made in japan,benimde öyle,Bu makinenin 1 aylık süre içinde anasını ağlattım diyebilirim ve hiç bir yamuğunu görmedim...Zaten pimpirikli biriyimdir en küçük bir sorunda anında geri götürürdüm..Nazar değmesin maşallah..Bana fotoğrafçılığı sevdirdi..Fotoğraf çekmek için hafta sonu tatilini dört gözle bekler oldum,Ve tabiki gündüzlerin uzadığı yaz mevsimini...

kuikkuik HAKLI ZATEN sorunlu hali buysa yani h1 in rakipleri çok ama çok sorunlu oluyor bu durumda:)

Ekte verdiğim fotoğraf pek net çıkmamış ama benim hoşuma gidiyor..sizinle paylaşmak istedim..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.