Şimdi Ara

'SONY DSC H1-H2-H5 Hakkında Her Şey' (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.172
Cevap
2
Favori
71.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s2,h1,fz5 arasında gidip geliyorum... reviewleri okuduktan sonra h1 diyordum ki şu manuelde max 1/1000 olan shutter speed canımı sıktı... shutter priorityde manual olarak da 1/2000 yapamıyor muyuz? illa high speed mod mu gerekiyor?
    Bu arada s2 ile h1 arasında menü ayarlarında çok fark war mı?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sansarcık

fiyatı 5.1MP lere göre fazla.

eğer bir makinenin fiyatını çözünürlüğüne göre değerlendiriyosan doğru tabi

mesela datrona göre filan fiyatı cok yuksek

quote:

shutter priorityde manual olarak da 1/2000 yapamıyor muyuz? illa high speed mod mu gerekiyor?

ne yazık ki manuel modda en fazla 1/1000 dostum

Bu arada ben canon da kullandım ve bence canonun menüleri biraz daha kullanıcı dostu, insan ayarları daha rahat anlayabiliyor.

DSC-H1 rulez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybsert -- 2 Ocak 2006 22:51:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: supersonicbluepearl

s2,h1,fz5 arasında gidip geliyorum... reviewleri okuduktan sonra h1 diyordum ki şu manuelde max 1/1000 olan shutter speed canımı sıktı... shutter priorityde manual olarak da 1/2000 yapamıyor muyuz? illa high speed mod mu gerekiyor?
    Bu arada s2 ile h1 arasında menü ayarlarında çok fark war mı?

hocam 1/1000 kesinlikle yeterli, öleki kuş bile odaklayablirsin... yani 1/2000 e çok fazla ihtiyaç duyabileceğimi sanmıyorum... ancak netfotoğraf.com da açtığım başlıktada bu durumu dile getirmiştim ve işin üstadı diyebileceğimiz arkadaşlarımız bile yeterli olduğunu sölemişlerdi. 1/200 e şunun gbi nadir durumlar hariç ihtiyaç duymayacağımızı sölemişti...
     'SONY DSC H1-H2-H5 Hakkında Her Şey'

ancak tabiki butür resimlerde gerçektende şans diyorum...

• ilk mesajı buraya atmak kısmetmiş :) Profesyonel bir kullanıcı sıfatına sahip olmayarak almayı dusundugum makinelerin basında Sony DSC-H1 geliyor. Ozellikle burada sizlerin yazdıklarını okuduktan ve detaylı incelemelerimden sonra SLR-like makineler icerisinde bence fiyat+performans+marka guvenilirligi+kalite olarak en uygun model bu,sanırım yakındır almak.Manuel cekime olanak vermesi,extra aparat takılabilmesi bence amatorler icin gayet olumlu. Yalnız H1'e takılan lensleri araştırdıgım kadaıyla Turkiye'de bulmak baya güç,hatta internet uzerinde bile.
    Assagıda; yukarıda fotografları verilen lenslerin benim buldugum kadarıyla urun detayları ve fiyatlarının oldugu linkleri veriyorum fakat bunlar icin Turkiye'de temin edilebilecek biyer olup olmadıgı konusunda paylaşımlarınızı bekliyorum.

http://www.digitaletc.com/go/finder#
    http://www.raynox.co.jp/english/digital/h1/index.htm

saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: ttalfatt

ilk mesajı buraya atmak kısmetmiş :) Profesyonel bir kullanıcı sıfatına sahip olmayarak almayı dusundugum makinelerin basında Sony DSC-H1 geliyor. Ozellikle burada sizlerin yazdıklarını okuduktan ve detaylı incelemelerimden sonra SLR-like makineler icerisinde bence fiyat+performans+marka guvenilirligi+kalite olarak en uygun model bu,sanırım yakındır almak.Manuel cekime olanak vermesi,extra aparat takılabilmesi bence amatorler icin gayet olumlu. Yalnız H1'e takılan lensleri araştırdıgım kadaıyla Turkiye'de bulmak baya güç,hatta internet uzerinde bile.
    Assagıda; yukarıda fotografları verilen lenslerin benim buldugum kadarıyla urun detayları ve fiyatlarının oldugu linkleri veriyorum fakat bunlar icin Turkiye'de temin edilebilecek biyer olup olmadıgı konusunda paylaşımlarınızı bekliyorum.

http://www.digitaletc.com/go/finder#
    http://www.raynox.co.jp/english/digital/h1/index.htm

saygılar...

..1 Hepsiburada ...........

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=999&productId=bd45654

2.Sabit fikir

http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=EDS2D6DK3D71VLVVQB4R

Birisi taşıma çantasıda veriyor... fiyatlarıda farklı ...

Birkaç online iinternet satış sitesi daha var ama güvenilirlikleri tam olmadığı için yazmadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 4 Ocak 2006 22:51:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: internetboy

2.Sabit fikir

Birkaç online iinternet satış sitesi daha var ama güvenilirlikleri tam olmadığı için yazmadım...

:) tesekkurler fakat makine konusunda sıkıntım yok kastetmek istedigim lenslerin bulunması konusu.

NOT: bu arada verdigin 2 linke alternatif olarak ;
    www.estore.com.tr
    www.weblebi.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttalfatt -- 6 Ocak 2006 0:29:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ttalfatt

quote:

Orjinalden alıntı: internetboy

2.Sabit fikir

:) tesekkurler fakat makine konusunda sıkıntım yok kastetmek istedigim lenslerin bulunması konusu.

NOT: bu arada verdigin 2 linke alternatif olarak ;
    www.estore.com.tr
    www.weblebi.com

hocam lensleri yurtdışından netten getirtmek zorundasın burda lens satan yer yok gbi

• lensleri bulsanız bulsanız en rahat sonynin geniş ürün yelpazesi olan dükkanlarında bulabilirsiniz ya da onlara getirtebilirsiniz...
  • Okan Bey;

Sony ürünlerindeki servis yaygınlığı ve işlevselliği ne durumda...
    Kimse buna bak mıo ya..
  • selam arkadaslar, öncelikle hepinizin bayramı kutlu olsun. uzun zamandır fotograf cekemiyordum bugün izinliydim ve aksama dogru esimle sahile gidip bikac fotograf cektim. h1 imizin tozunu attik bi. yolumuzun üstünde 2 tane miskinlik yapan kedi vardı onlarıda aldık hepiniz kendinize iyi bakın. görüsmek üzere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuikkuik -- 3 Mart 2007; 9:41:18 >

• H1'de time elapse modu war mı arkadaşlar? Yani makineyi bir yere kuruyorsunuz ve o sizin belirlediğiniz aralıklarda fotoğraf çekiyor... belgesellerdeki gibi...
  • Beyler süperiniz yaa gece gece özendirdiniz.Bütün fotolara baktım hepside olağanüstü.Bendede bi sony makina var ama onunla böyle pozlar çekebiliriyim acaba?Bende dsc-p150 var yeni çıktığında almıştım büyük baskılar gerekli olduğu için hemde ergonomik cebimde taşıyabileceğim gibi bişi olsun istemiştim.Hemde bu makina ile aynı fiyata almıştım şimdi fiyat farkını görünce

Neyse gidip buradaki pozların bazılarından çekmeyi denicem bakalım başarabilecekmiyim :D
  • aksamüzeri 20 metreden cektigim sokak kedisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuikkuik -- 12 Ocak 2006 9:44:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuikkuik

aksamüzeri 20 metreden cektigim sokak kedisi...

çok kötü bakıyo bu

• Son iki sayfada gördüğüm sorunlara yardımcı olmaya çaılışacağım;

Havayi fişek ve diğer gece çekimleri için uzun
    pozlama zamanı gerekir, yaklaşık olarak 5-10
    saniyelik pozlama uygundur, ancak mutlaka
    makinenin sabitlenmesi gerekli. Bu sırada odak
    uzaklığı sonsuza ayarlanmalı. Diafram için 3,5
    değeri uygundur. Bu şekilde gece akan trafikte
    çok hoş hörüntüler elde edebilirsiniz.

Flaş kullanılan portre ve grup fotoğraflarında
    insanların yüzü patlar, bunu engellemek için ben
    çekilen objeden uzaklaşıp zoom yapıyorum,
    uzaklaştıkça flaşın etkisi azalıyor. Bunun yerine,
    manuel modda, diaframı sonuna kadar kısmak
    (F 8.0) ve pozlama süresini azaltmak (1/250-1/500)
    işe yarayabilir. Tabii önceden beyaz ayarını yapmayı
    unutmayın.

Kirlenen objektifi, gözlük silmek için kullanılan,
    toz bırakmayan, yumuşak bezlerle silebilirsiniz
    veya puarlı fırçalarla silebilirsiniz. Ama benim
    önerim bir adet skylight veya UV filtreyi devamlı
    objektifin önünde takılı bulundurmak, böylece
    objektifi hem cizilmelere karşı koruyup hem de
    her zaman temiz kalmasını sağlarsınız. 15ytllik
    filtre çizilir, üzerine kirler yapışırsa atar, yenisini
    alırsınız.

Benim de bir sorum var,
    H1 panoromik çekim yapıyor mu,
    yani çektiği iki veya üç fotoğrafı birleştiriyor mu?

Salamlar, simdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: tinea

Benim de bir sorum var,
    H1 panoromik çekim yapıyor mu,
    yani çektiği iki veya üç fotoğrafı birleştiriyor mu?

Salamlar, simdiden teşekkürler.

valla kac zamandır kullanıyorum h1 i ama bildigim kadarıyla böyle bir özellik yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuikkuik -- 12 Ocak 2006 22:01:25 >
  • evet bende kurcaladım ve h1 de panoramık cekımı bulamadım..tuhaf bendekı k750 de bıle var..
  • valla benim 2,5 sene önce aldıgım olympus c150 de de vardı panaromi olayaı ama nedense bu makinalarda yok. neyse yaw bozmayalım moralimizi demi resim ekleyelim arkadaslar please son resimleri ben eklemisim hadi sizde..
  • öhöm.. benim de bir sorum wardı yukarıda, time lapse modu var mı bu makinenin? bilen var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: supersonicbluepearl

öhöm.. benim de bir sorum wardı yukarıda, time lapse modu var mı bu makinenin? bilen var mı?

valla self timer var ama senin dedigin time lapse olayı belirli aralıklarla fotograf cekecek derken 15 saniyede bir mi mesela yada 3-5 saniyede bir mi? eger böle bişeyse dedigin benim bildigim kadarıyla yok ama arka arkaya seri cekim yapıyor o ayrı.. 5mp de saniyede 0.7 yada 0.9 tam hatırlamıyorum öyle bir cekim hızı var. 3mp le düsünde artıyo tabi. umarım yardımcı olabilmisimdir.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.