Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fotoğraf kalitesi olarak zaten bırakın d-slr'ı bir Canon G11/12, S95, Panasonic LX5 gibi makinaların dahi yanına gelebilecek kalitede fotoğraf çekemediğini görüyordum. Makina kendi sınıfı içerisinde diğerleri ile kıyaslandığında fotoğraf kalitesi olarak iyi görünüyor sadece. Yani bu sebeple çok şey beklememek lazım bence.
  • ben ciddi olarak bu makinayı almayı düşünüyorum, özelliklerinde slow motion varmıdır?
  • Tabi ki SLR lerle kıyaslamamak gerekir, bariz bir sensör boyutu farkı var.
    Hdmi kabloyla bağlayınca videolar sorunsuz izlenebiliyor TV den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackWhite79

ben ciddi olarak bu makinayı almayı düşünüyorum, özelliklerinde slow motion varmıdır?

menüde öyle birşeye rastlamadım. kullanma kılavuzunda da bahsetmiyor. yani slow motion a heveslenme malesef yok
  • @ReBuZa
    Canon 400D 10.1 mpx sensöre sahip. Bu nedenle 16 mpx sensörle çekilen fotografları 10 mpx' e küçültün ve çok hafif bir keskinleştirme verin %10-20 arası (Kullanılan prg. algoritması biraz keskilik kaybı yaşatır) ve bu 2 fotografı aynı ölçülerde mukayese edin. %100 eminim duyduğunuz sıkıntı hemde epey azalacaktır. Uluşan farkıda birinin sensörü APS-C diğerinin 1/2.33" olmasına bağlayın. çünkü objektifi HX100V' nin çok kaiteli
    quote:

Orijinalden alıntı: ReBuZa

......................................

fotoğraf kalitesi olarak pek memnun değilim çünkü keskinlik yeterli gelmedi bana özellikle fotoğrafta croplama yapacaksanız biraz sıkıntılı. renkler ve pozlama gayet yerinde. özellikle canonlardan farklı olarak 3200 İSO da çekseniz dahi noise ler alakasız renklerden oluşmuyor yani renklerde bozulma yok ancak sanki buzlu cam dan çekilmiş gibi yana en bariz ifadeyle bi fotoğrafı poşet dosyaya koyup bakıyormuş gibi. en çok canımı sıkan şey bu durum oldu. birde yılların canon 400d si ile karşılaştırınca çok daha kendini belli etti.

....................

• hs20 kullanmış ve 3. gün satmış biri olarak hx100v nin dprewiev deki ftolarını günlük takip ediyorum. cumartesi günü elimde olacak insallah hx100v. inceleme fırsatım o zaman olacak. ilk defa rebuza arkadaştan olumsuz olabilecek bir yorum okudum. ben makinenin fotolarına kendi sınıfında rakip görmüyorum. belki de biraz beklenti meselesi. ama gerçekten eğer gördüğüm fotolar hx100v ye ait dokunulmamış fotolarsa. çok çok iyi ve net fotolar bana göre.
  • http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1009&message=38725324

şu fotolar gzel değil mi sizce. ben çok çok beğendim ama anlayanlar yorum yapması lazım tabi.
  • bipekkan bey sizin yorumlarınıza bir eliştiri mi yaptım ki bana cevap yazıyorsunuz. Hatta yorumlarınız benimle aynı doğrultuda. Ayrıca ilk üç sayfayı okumasaydım böyle yorum yazmazdım sadece son sayfayı yada son mesajınızı okusaydım her şey olumlu derdim işte o zaman böyle mesaj yazmazdım. Hem bu siteye yeni takipçiler gelmiyor mu onlar sadece son sayfayı yada son mesajınızı okumadıklarına göre bu konuyla ilgili bütün yorumları okuyorlar haliyle kafalar karışıyor, aynı şeyler yaşamış ve unutmamış biri olarak arkadaşların kafalarındaki olumsuzlukları DSLR ya da başka makina kullanıp saplantı yapmışların olumsuz ve mantıksız yorumlarından sıyrılıp daha doğru karar vermelerini sağlayacak mesajlara bir tanesini daha eklemek istedim sadece. Ayrıca yeni mesajlardan görüyoruz ki son mesajlarınızın ve olumlu sonuçların etkisi yinede olmuyor tam anlamıyla. Hala kompakt makinadan DSLR kalitesi ve mükemmel kareler alma isteği var.
    Sizinle zıt fikirde olmamamıza rağmen bana eleştiri yapmanız gereksiz bence.
    Ayrıca ABD den olanlarda 60p AB ve Türkiye dekilerde 50p demiştim ReBuZa arkadaşında kullanıpo gördüğüne göre ABD de 50p yokmuş.
    Saygılar...

Orijinalden alıntı: bipekkan

@İmpeesa45,
    USA veya EU olarak tek tip kayıt formatı makinada olamaz. Bunun mantığıda yoktur. Siz menüden istediğiniz kayıt formatını seçersiniz USA ve HDTV için NTSC 60p, PAL yani EU için 50p olarak seçersiniz. Diğer taraftan TV içinde bulunan otomatik kod çözücü, Amerikan TV yayın sistemi NTSC(National Television System Committee), Fransız TV yayın sistemi SECAM (Sequential Couleur Avec Memoire) ve Avrupa TV yayın sistemi PAL (Phase Alternating Line) otomatik olarak çözer ve ekranda görünür hale getirir. Diğer taraftan Bu modelde bulunan (V) harfine dikkat edin Makinada bu kod varsa GPRS desteklidir. Yoksa Makinada GPRS yoktur.
    Orijinalden alıntı: İmpeesa45

Arkadaşlar Sony nin ABD ve uzakdoğu bütün ürünlerinde sadece ingilizce menü var. Ve fiyatlar Avrupa ve Türkiyeye göre oldukça uygun. Sadece Avrupa daki ülkerinde satılan Sony ürünlerinde Türkçe menü var. Avrupadan alırsanız 460 euro gibi bir fiyatı var. Bu da 1000 TL ye tekamul ediyor. Ayrıca Avrupa ve Türkiye deki HX100 video çekimi saniyede 50 kare iken ABD ve Uzakdoğu ülkelerinde saniyede 60 kare çekim yapıyor.Bilgilerinize...

• quote:

Orijinalden alıntı: demir622

hs20 kullanmış ve 3. gün satmış biri olarak hx100v nin dprewiev deki ftolarını günlük takip ediyorum. cumartesi günü elimde olacak insallah hx100v. inceleme fırsatım o zaman olacak. ilk defa rebuza arkadaştan olumsuz olabilecek bir yorum okudum. ben makinenin fotolarına kendi sınıfında rakip görmüyorum. belki de biraz beklenti meselesi. ama gerçekten eğer gördüğüm fotolar hx100v ye ait dokunulmamış fotolarsa. çok çok iyi ve net fotolar bana göre.

hx100,hs20 den iyi olabilir ama s200exr ile kıyas yapan var mı makinayı. s200exr mi iyi yoksa hx100 mu
  • abcdef_23 kardeşim FUJI FINEPIX S200 EXR elbette daha iyi. Bu iki makinadan HX100 tabii daha üstün fotoğraf ve video olarak.
  • quote:

abcdef_23 kardeşim FUJI FINEPIX S200 EXR elbette daha iyi. Bu iki makinadan HX100 tabii daha üstün fotoğraf ve video olarak.

Ardarda iki cümlede farklı şeyler mi yazdınız yoksa benmi yanlış anlıyorum?
  • @İmpeesa45,
    Valla ben tekrar okudum mesajımı, eleştiri düşüncesiyle de yazmadım. Benim vurgulamak istediğim galiba cümlelerin içinde kaybolmuş, 50-yada 60p veya farklı sistemde video çekilmesinin artık çok fazla önemli olmadığı, hangi sistemde olursa olsun TV' deki otomatik kod çözücülerin bunu TV' nin satıldığı hedef ülkedeki koda gönüştürdüğünü anlatmak istemiştim. SDTV-HDTV gibi özellikleri de dikkate almak ve uygun donanım kullanmak şartıyla tabi. Neyse uzatmamayım, işin içine çok fazla detay giren teknik bir konu.
    ................
    Sizinle zıt fikirde olmamamıza rağmen bana eleştiri yapmanız gereksiz bence.
    Ayrıca ABD den olanlarda 60p AB ve Türkiye dekilerde 50p demiştim ReBuZa arkadaşında kullanıpo gördüğüne göre ABD de 50p yokmuş.
    Saygılar...

Orijinalden alıntı: bipekkan

@İmpeesa45,
    USA veya EU olarak tek tip kayıt formatı makinada olamaz. Bunun mantığıda yoktur. Siz menüden istediğiniz kayıt formatını seçersiniz USA ve HDTV için NTSC 60p, PAL yani EU için 50p olarak seçersiniz. Diğer taraftan TV içinde bulunan otomatik kod çözücü, Amerikan TV yayın sistemi NTSC(National Television System Committee), Fransız TV yayın sistemi SECAM (Sequential Couleur Avec Memoire) ve Avrupa TV yayın sistemi PAL (Phase Alternating Line) otomatik olarak çözer ve ekranda görünür hale getirir. Diğer taraftan Bu modelde bulunan (V) harfine dikkat edin Makinada bu kod varsa GPRS desteklidir. Yoksa Makinada GPRS yoktur.

Arkadaşlar Sony nin ABD ve uzakdoğu bütün ürünlerinde sadece ingilizce menü var. Ve fiyatlar Avrupa ve Türkiyeye göre oldukça uygun. Sadece Avrupa daki ülkerinde satılan Sony ürünlerinde Türkçe menü var. Avrupadan alırsanız 460 euro gibi bir fiyatı var. Bu da 1000 TL ye tekamul ediyor. Ayrıca Avrupa ve Türkiye deki HX100 video çekimi saniyede 50 kare iken ABD ve Uzakdoğu ülkelerinde saniyede 60 kare çekim yapıyor.Bilgilerinize...

• benimki aslında cevaptan çok soru aslında foruma yeni üye oldun. sitenin veya forumların tamamını inceleme fırsatım olmadı.
    benim sorun daha karışık aslında bende fotoğraf makinesi almak istiyorum. (ilk soruyu yazan arkadaş kusura bakmasın nereden soru sorulacağını veya konu açılacağını bulamadım bana uygun bu forum geldi o yüzden buradan sordum.) çaylak üyeyim idare edin artık.
    soruma gelince;
    ben fotoğraf makinesi almak istiyorum. fiyat önemli tabiki ama biraz daha arka planda. aradığım makineyi bilmiyorum. bu konuda sizlerden yardım istiyorum.
    dün teknosa da fuji HS20 gördüm güzel geldi. ancak sony den başka almak istemiyorum bu önyargı mıdır acaba bilmiyorum.
    ben geçenlerde rusya da bir fotoğraf çektim o fotoyu gördükten bendeki makinenin beni bırak dediğini farkettim.sony dsc-w30 6,0 mp :)

fotoğraf aşağıda.
    internetten sony dsc-wx9 u inceledim. güzel diye düşündüm. ama bir yandan da slr lerde gözüm var.
    teknosa da fuji hs20 de hoşuma gitti ama fuji diye güvenemiyorum. muallakta kaldım.
    güvenilir bir yerden yardım için geldim buralar :)

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

• @akaran fotoğraf çekmekten keyif alıp zaman ayırabiliyorsan SLR lerden A33 tavsiye ederim. Yurtdışı fiyatı 600$ (sadece gövde)
  • video çekimi çok başarılı bence kare sayısı ve kare kalitesi iyi. fotoğraf kalitesi sensore boyutuna bağlı olarak okadar iyi değil
    özellikleri çok zengin bi makine dslr olmamasına rağmen manuel zoom ve fokus + sonynin guzel ozellikleri mevcut
    ama fiyatı yuksek bi makine bence biraz daha fazla fiyata dslr almamk mümkünken bunu almak pek mantıklı değil gibi
  • quote:

abcdef_23 kardeşim FUJI FINEPIX S200 EXR elbette daha iyi. Bu iki makinadan HX100 tabii daha üstün fotoğraf ve video olarak.

Bir yanlışlık yapmışım gece geç saatler olunca normal
    Her türlü HX100 zaten bunu aksi olamaz. NovariX dostum tnks.

akaran kardeşim; Canon 7d gibi güçlü bir DSLR makina alıp kullandım. Ama zaman ayıramadığım pek fotoğrafçılığa. Aşırı görev vardı Ankarada bu sene. Evde bizim çocuğun fotoğraflarını çektim genelde. Böyle olunca başka lenste alasım gelmedi. Ferrari alıp 50 km hızı geçmemek gibi oldu benim için. O yüzden satıp zaman bulabilirsem DSLR ye yönelmek. Ama şimdilik benimde kararım bu makina.
    Çektiğin fotoğraf bir gece çekimi. Dolayısıyla şimdiki sensörlerde arkadan aydınlatmalı oldukları için hoş gece çekimleri çekebilir. Ayrıca optik steady shut active modunun test videosunu seyrettim oldukça başarılı. ve çok zengin özelliklere sahip bir makina. Hele manuel odaklanma ve zoom özelliği çok hoş. HX1 in HS 10 dan eksi yönü buydu ama şimdi bunu açığını kapatmış Sony G mercekte yeniydi o yüzden biraz tedirgin bakmıştım. Ama HX100 de Carll Zeiss Mercek kullanmış. Her şey ortada rakiplerine göre oldukça önde. Sedece slow motion çekimi yok o da benim için aranılan bir şey değil. O yüzden gönül rahatlığı ile alabilirsin. Ama ya dışardan getirt ya da biraz fiyatın düşmesini bekle. Ülkemiz daha bu fiyatlara kompakt makinaya para verecek kadar maddi durumu iyi değil. Almasına alınır ama bence gerek yok 1300 TL gibi fiyat vermeye. Ben mesela yıllık izine çıkıcam acil lazım kıyamıyorum o kadar para vermeye. Yurtdışından getirticem.

• quote:

quote:

Bir yanlışlık yapmışım gece geç saatler olunca normal
    Her türlü HX100 zaten bunu aksi olamaz. NovariX dostum tnks.

akaran kardeşim; Canon 7d gibi güçlü bir DSLR makina alıp kullandım. Ama zaman ayıramadığım pek fotoğrafçılığa. Aşırı görev vardı Ankarada bu sene. Evde bizim çocuğun fotoğraflarını çektim genelde. Böyle olunca başka lenste alasım gelmedi. Ferrari alıp 50 km hızı geçmemek gibi oldu benim için. O yüzden satıp zaman bulabilirsem DSLR ye yönelmek. Ama şimdilik benimde kararım bu makina.
    Çektiğin fotoğraf bir gece çekimi. Dolayısıyla şimdiki sensörlerde arkadan aydınlatmalı oldukları için hoş gece çekimleri çekebilir. Ayrıca optik steady shut active modunun test videosunu seyrettim oldukça başarılı. ve çok zengin özelliklere sahip bir makina. Hele manuel odaklanma ve zoom özelliği çok hoş. HX1 in HS 10 dan eksi yönü buydu ama şimdi bunu açığını kapatmış Sony G mercekte yeniydi o yüzden biraz tedirgin bakmıştım. Ama HX100 de Carll Zeiss Mercek kullanmış. Her şey ortada rakiplerine göre oldukça önde. Sedece slow motion çekimi yok o da benim için aranılan bir şey değil. O yüzden gönül rahatlığı ile alabilirsin. Ama ya dışardan getirt ya da biraz fiyatın düşmesini bekle. Ülkemiz daha bu fiyatlara kompakt makinaya para verecek kadar maddi durumu iyi değil. Almasına alınır ama bence gerek yok 1300 TL gibi fiyat vermeye. Ben mesela yıllık izine çıkıcam acil lazım kıyamıyorum o kadar para vermeye. Yurtdışından getirticem.

HX-1'de videoda manuel odaklanma var, manuel zoom yok.

• Bu sınıf makinaların diğer kompaktlara göre en önemli özelliklerinden biride manuel odaklanma özelliğinin olmasıdır. Belirtmek istedğim; zoom halkasından odaklanmayıda yapabilmek. Çok eğlenceli ve hoş bir makina biran önce elime geçmesini bekliyorum.
  • benim makina dün elime ulaştı. 685 liraya geldi bana. ilk kurcalarken gayet güzel özelliklerinin olduğunu söyleyebilirim. şimdilik memnunum yakında foto eklerim. yanlız eklememi istediğiniz fotoların çekim şekillerini söylerseniz o şekilde çekip eklerim. gayet amatorum çünkü :)
    turkçe menu yok benimkinde. ayrıca gps var. japonya üretimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abcdef_23 -- 25 Haziran 2011; 0:22:50 >
  • yalnız şu lens koruma kapağınnı ufak ipi ile makinaya nasıl takacağımı bir türlü beceremedim ya. kemer ve lens kapağı nasıl takılıyo makinaya
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.