Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sadece İng. menü olduğu veya USA' da satılanlarda diğer dillerin olmadığı kesin mi? İlk defa kullanım klavuzu Türkçe dahil yayınlanmış. Bence (V) modelinde yani GPRS destekli olanlarda bir sorun yaşanabilir. TR-EU ve MEA yüklü olmayabilir eğer coğrafik koordinatlara göre makina otomatik güncelleme yapmıyorsa veya SONY TR olarak kendi sattıklarının dışında destek vermiyorsa.
    Yine aynı şekilde, Türkçe menü yükleme ancak PC ile makina yazılımını açmakla mümkün olabilir. Bunu aslında Firmware yükler gibi yapmakta mümkün olabilkir ama Türkçe yazılımı ilgili dosya olarak nasıl bulacaksınız? Yani benim görebildiğim kadarıyla servise eliniz mahkum olabilir.
    quote:

Orijinalden alıntı: İmpeesa45

ABD den gelenlere türkçe menü yüklebiliyormuyuz sonra bilen var mı?

• V olanda sorun olmayacaktır, yurtdışından gelen A55V de güncellemesinde ve çalışmasında öyle bir sorun olmadı.

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@İmpeesa45,
    Sadece İng. menü olduğu veya USA' da satılanlarda diğer dillerin olmadığı kesin mi? İlk defa kullanım klavuzu Türkçe dahil yayınlanmış. Bence (V) modelinde yani GPRS destekli olanlarda bir sorun yaşanabilir. TR-EU ve MEA yüklü olmayabilir eğer coğrafik koordinatlara göre makina otomatik güncelleme yapmıyorsa veya SONY TR olarak kendi sattıklarının dışında destek vermiyorsa.
    Yine aynı şekilde, Türkçe menü yükleme ancak PC ile makina yazılımını açmakla mümkün olabilir. Bunu aslında Firmware yükler gibi yapmakta mümkün olabilkir ama Türkçe yazılımı ilgili dosya olarak nasıl bulacaksınız? Yani benim görebildiğim kadarıyla servise eliniz mahkum olabilir.
    quote:

ABD den gelenlere türkçe menü yüklebiliyormuyuz sonra bilen var mı?

• Bildiğim kadarıyla sistemin adı GPS. (global positioning system)

Bu sistemi kullanarak yol - yön belirleyen cihazlara ise navigasyon cihazı deniyor.

GPS, sadece dünya üzerinde hangi noktada olduğunuzu uydu bilgilerini kullanarak belirliyor.

Harita vs. barındırmıyor.
  • ABD ve Uzak doğudan gelen sonylerin hiç birinde Türkçe menü yok.
    GPS olayına gelince arkadaşların dediği gibi dünya üzerinde bulunduğunuz koordinatları belirtmeye yarıyor. Normal GPS cihazları gibi olsa bunun üzerine bi 500 dolar gibi fark binerdi. Makinada sadece konumlandırıcı var. Sonra Google map le falan senkronize ediliyor ve koordinatı google mape aktarıyor ve nerede olduğunu o şekilde gösteriyor. Fakat ülkeden ülkeye fark olabiliyor tabii. Zaten elektronik cihaz üreticilerin çoğu özellikler ülkeden ülkeye farklılık gösterir diye belirtiyor. Bunun en belirgin şeklini LG sinema sistemi alırken LG nin yurtiçi ve yurtdışı sitelerinde kıyaslama yaptım acayip farklar olabiliyordu. En büyük farkı söyliyim yurtdışındakinde blueray vardı türkiyedekinde DVD player :)
    Ülkenin teknolojideki seviyesine göre değiştirebiliyorlar.
    Ama bu makinada türkçe menü dışında bir fark yok sanırım.
    Ayrıca okuduğum pek çok yorumda şu dikkatimi çekti.Ne zaman gelişmiş özelikli bir kompakt makina çıksa hemen arkadaşların ilk hamleleri sensörüne oluyor. Bit kadar sensör, mercimek kadar sensör, Ceviz kadar sensör (bu espiriydi :)
    Öncelikle yorum yaparken makinanın sınıfına hitap ettiği kitleye dikkat etmek gerekmez mi? Cep telefonları, kompakt makinalar, DSLR Like Makinalar ve son olarakta DSLR Makinalar onlarda kendi içinde başlangıç vs diye devam ediyor.
    Şimdi gelelim sensöreİ; farzedelim ki Canon 7d nin yada Mark II nin sensörünü alalım koyalım HX100 e o zaman DSLR yi neyle öveceğiz.
    Gelelim kullanıcı kitlesine; diyelim ki kopakt makinaların hepsini yok ettik üreticilerde bize 100 TL ile 500 TL arasında Nikon D90 lar D7000 binler Canon Mark II vs... makinalar versin. Eeee kaç kişi bu makinaları kulanacak peki :) Her makinanın sınıfı farklı. Biri sadece kareyi yakalayım der, biri kareyei yakalayım ama biraz kaliteli kare olsun, bunun dışındada eğlenceli özellikleri olsun der, biride kusursuz kare istiyorum paramda bir yığın lens almak ve taşımak benim için önemli değil der.
    Bu konuya neden değindim onuda söyleyim; bir şey alacağım zaman çok araştırırım ilk zamanlarda yorumlardan çok etkilenirdim hevesle almak istediğim bir şey bazı yorumları okuyunca almaktan vazgeçerdim yada farklı bir ürün alırdım. Ama bir süre sonra almak istediğim üründe oldukça bilgilendikten sonra sadece mantıklı yorumları seçecek hale geldim. Bence yorumları yaparken biraz bunuda göz önünde bulundurmak gerekir diye düşünüyorum.
    Sonuç olarakta HX100 bence şuanda sınıfının en iyi makinası alacak arkadaşalr rahatlıkla alabilir.

• aynen. sadece exif'e atar koordinat bilgilerini.

bazı foto siteleri de o verileri işleyip google maps üzerinden direkt gösterebiliyor.
  • Hayretler içerisinde kalıyorum ve forum gediklilerine sadece "the gods must be crazy" diyorum..Şaka bir yana bu cihaz sony'nin şu anda bu zoom kategorisindeki en iyi görüntü kalitesine sahip cihazı olabilir ama anlattığınız kadar veya yorumaladığınız kadar da değil arkadaşlar bence..Cihaz aynı fujifilmler gibi netlik var ama detay yok yani örneğin bir kuşun tüylerinin ayrıntısını veya bir kıyafetin üstündeki dokuları, detayları göremiyorsunuz..Bence fotoğrafta keskinlik + detay bir arada varsa o makina başarılıdır netliği söylemiyorum bile çünkü netlik keskinlikle doğru orantılıdır..Örneğin Leica lens grubu kullanan FZ18-28-35'in detayları ciddi anlamda kayda değerdi...Belki çoğunuz itiraz edecek ama Kodak'ın kullandığı Schneider-Kreuznach lensli bazı modellerinde bile daha fazla detay var...Bu cihazda bence yolunda gitmeyen birşeyler olmuş yoksa ortalama foto kalitesi evet diğer rakiplerine göre özellikle HS10-HS20 veya SX30'a göre daha başarılı..

• Geçenlerde bir tanıdığım fotoğraf makinesini getirdi ayarlarına bir bakarısın yanlış bir şey var mı diye.
    D90 makinesi bir kaç yıldır kullanıyormuş kit lensle ve otomatik çekim modunda.
    Hiç bir ayarına dokunmuyorum sadece açıp çekip kapatıyorum dedi.
    Ben de aldım açtım baktım...kapattım verdim tamam süper dedim.
    :)

quote:

ABD ve Uzak doğudan gelen sonylerin hiç birinde Türkçe menü yok.
    GPS olayına gelince arkadaşların dediği gibi dünya üzerinde bulunduğunuz koordinatları belirtmeye yarıyor. Normal GPS cihazları gibi olsa bunun üzerine bi 500 dolar gibi fark binerdi. Makinada sadece konumlandırıcı var. Sonra Google map le falan senkronize ediliyor ve koordinatı google mape aktarıyor ve nerede olduğunu o şekilde gösteriyor. Fakat ülkeden ülkeye fark olabiliyor tabii. Zaten elektronik cihaz üreticilerin çoğu özellikler ülkeden ülkeye farklılık gösterir diye belirtiyor. Bunun en belirgin şeklini LG sinema sistemi alırken LG nin yurtiçi ve yurtdışı sitelerinde kıyaslama yaptım acayip farklar olabiliyordu. En büyük farkı söyliyim yurtdışındakinde blueray vardı türkiyedekinde DVD player :)
    Ülkenin teknolojideki seviyesine göre değiştirebiliyorlar.
    Ama bu makinada türkçe menü dışında bir fark yok sanırım.
    Ayrıca okuduğum pek çok yorumda şu dikkatimi çekti.Ne zaman gelişmiş özelikli bir kompakt makina çıksa hemen arkadaşların ilk hamleleri sensörüne oluyor. Bit kadar sensör, mercimek kadar sensör, Ceviz kadar sensör (bu espiriydi :)
    Öncelikle yorum yaparken makinanın sınıfına hitap ettiği kitleye dikkat etmek gerekmez mi? Cep telefonları, kompakt makinalar, DSLR Like Makinalar ve son olarakta DSLR Makinalar onlarda kendi içinde başlangıç vs diye devam ediyor.
    Şimdi gelelim sensöreİ; farzedelim ki Canon 7d nin yada Mark II nin sensörünü alalım koyalım HX100 e o zaman DSLR yi neyle öveceğiz.
    Gelelim kullanıcı kitlesine; diyelim ki kopakt makinaların hepsini yok ettik üreticilerde bize 100 TL ile 500 TL arasında Nikon D90 lar D7000 binler Canon Mark II vs... makinalar versin. Eeee kaç kişi bu makinaları kulanacak peki :) Her makinanın sınıfı farklı. Biri sadece kareyi yakalayım der, biri kareyei yakalayım ama biraz kaliteli kare olsun, bunun dışındada eğlenceli özellikleri olsun der, biride kusursuz kare istiyorum paramda bir yığın lens almak ve taşımak benim için önemli değil der.
    Bu konuya neden değindim onuda söyleyim; bir şey alacağım zaman çok araştırırım ilk zamanlarda yorumlardan çok etkilenirdim hevesle almak istediğim bir şey bazı yorumları okuyunca almaktan vazgeçerdim yada farklı bir ürün alırdım. Ama bir süre sonra almak istediğim üründe oldukça bilgilendikten sonra sadece mantıklı yorumları seçecek hale geldim. Bence yorumları yaparken biraz bunuda göz önünde bulundurmak gerekir diye düşünüyorum.
    Sonuç olarakta HX100 bence şuanda sınıfının en iyi makinası alacak arkadaşalr rahatlıkla alabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

quote:

Orijinalden alıntı: Urthas

Benim R1 zoom konusunda gariban kaldı iyice

R1 i öp de başına koy aga,
    sony dsc-p93 de bile 1.8 ccd var

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

Aynen usta. P serisi on numara net çekiyordu zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: 225turbo

arkadaslar hızlıal da satısa cıkmıs. http://www.hizlial.com/foto-kamera/dijital-fotograf-makineleri/sony-dsc-hx100v-16-2-mp-30x-optik-zoom-3-0-lcd-full-hd-dijital-foto-makinesi-canta-hediye-_03.003.4140.0253.htm

1350 lira mı?

Hadi canım! Yuh! 0haaa!
    Breh!!..

bişey
    başka bişey
    daha başka bişey....!!!!

• garantili makinelerin makul fiyatlara gelmesi baya sürcek gibi ki sony fujifilm kadar ilk piyasaya çıktığı fiyatlardan aşağıya pek düşmüyor.
  • @225turbo,
    1.350 TL' lik fiyat şaşırtıcı değil. Ne derece doğru bilmiyorum ama bundan 5 sene evvel hesapladığımız bu basit yöntem hiç değişmiyor. Fiyatı dışarda $ olan makinelerde. TR garantili oldumu örneğin Amazonda bu makina 450 $ mı Bunu bizim distribitörler € olareak kabul eder ve TL' ye çevirir+%20-25 buda benim kârım der. KDV dahil satış fiyatını belirler.
    Hesaplayalım: Bu gün €=2.2882.303 TLx450= ~1.030 TL+ 1.25=1.287 TL. Aradaki fark ilk ithalatın gerçekleştiği günkü kurdan kaynaklanır.
    Bu malı USA' dan getirtseydiniz son gümrük sıkılaşma olayı dışında HongKong veya Avustralya' dan 420 $ civarında alırdınız. Bu siparişi veren ve aracı olan kişiye de 150 TL verirdiniz. (USA $ 1.5961.606 TL) = 670 TL+ 150 TL=820 TL. olurdu. Aradaki fark 1.350 - 820= 530 TL
    quote:

Orijinalden alıntı: 225turbo

arkadaslar hızlıal da satısa cıkmıs. http://www.hizlial.com/foto-kamera/dijital-fotograf-makineleri/sony-dsc-hx100v-16-2-mp-30x-optik-zoom-3-0-lcd-full-hd-dijital-foto-makinesi-canta-hediye-_03.003.4140.0253.htm

• arkadaşlar bizim siparişler persembe günü tr de olacakmış inşallah gümrüge takılmaz ise cumartesi büyük bir ihtimalle elimizde olacak mış hayırlısı
    bipekkan usta atalayalper arkadaş ın dedigi gibi görüntü kalitesi biz amatörler için yeterli degilmidir birde ordaki kuş resmi videodan alıntı degilmiydi senin tecrübelerine güvendigim için bir fikir danışalım dedim senin fotograf konusunda bilgilerine cogu formlarda denk geldik dobra dobra ne ise söylersin marka senin için degil
  • @teknisyen37
    ".........ortalama foto kalitesi evet diğer rakiplerine göre özellikle HS10-HS20 veya SX30'a göre daha başarılı.."
    Benim de sürekli söylediğim ve makinayı meydana getiren sensör objektif işlemci çeviriciler ve tümü olarak bakıldığında görülende (bunu Hangi mesajımda dedim ama yakınlardaydı) bu makina çok iyi bir T* objektifle ve iyi bir resim işlemcisiyle ayakta duruyor demiştim. Bende farkındayım orjinal 16 mpx boyutta özellikle detayda pul pul detayın kaybolup tekrar geldiğinde, Ancak fotografın tümüne bakıldığında oluşan defolara ilaveten renk dağılmamaları ve mor saçaklanmalar objektif sayesinde oluşmadığından fotografı kabul edilebilir bir ölçeğe indirdiğinizde bu hatalar (Örneğin ben bu işlemi 6 ve 10 mpx' i baz alarak yapıyorum) bu hatalar görünmez yada hissedilmez oluyor. HS 10 da ve 20 de hatta P500 de bile bu ölçeği 1.3 mpx' e indirmeme rağmen fotografın genelinde merkez ve civarı hariç geniş bir alanda bulanıklık netsizlik hala devam ediyor.
    Bu nedenle, karşılaştırmalarda doğru bir tespitte bulunmak için örneğin arkadaşın konu ettiği makinalarda (FZ18-28-35) bu makinaların sensör ölçüsünü, cinsini (CCD-CMOS ve BSI CMOS) dikkate almak ve kapsadığı mpx' e fotografları indirmek ve mukayese etmek en doğru seçimdir. Buradaki kuş resminin orjinal ölçüsünde olanına bakmıştım ve bu haliyle 16 mpx i olduğu gibi baskıya vermek açıkçası yanlış olur. En ideali 6 mpx veya biraz da görmezden gelerek 8 mpx' e kadar baskılar almak bana göre fazla fazla yeterli. Bu açıdan bakarsak, HX100V, benim 6 mpx' lik S6000 FD kadar başarılı.
    Bu nedenlede, bence amatör (artık bu kelime bana biraz yabancı gelmeye başladı Bu amatörlük nedir, nerden başlar, nerede biter şahsen ben kestiremiyorum) eğer benim düşündüğüm gibi bir kazanç düşünmeden bir A4 ölçüsünden fazla büyük baskı almayan yada baskı almadan sadece PC ekranından izleyenler için bile bu makina fazla gelir.
    Bu açıdan makinanızı gönül rahatlığıyla kullanın, endişe etmeyin.

quote:

Orijinalden alıntı: teknisyen37

arkadaşlar bizim siparişler persembe günü tr de olacakmış inşallah gümrüge takılmaz ise cumartesi büyük bir ihtimalle elimizde olacak mış hayırlısı
    bipekkan usta atalayalper arkadaş ın dedigi gibi görüntü kalitesi biz amatörler için yeterli degilmidir birde ordaki kuş resmi videodan alıntı degilmiydi senin tecrübelerine güvendigim için bir fikir danışalım dedim senin fotograf konusunda bilgilerine cogu formlarda denk geldik dobra dobra ne ise söylersin marka senin için degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 21 Haziran 2011; 20:49:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@teknisyen37
    ".........ortalama foto kalitesi evet diğer rakiplerine göre özellikle HS10-HS20 veya SX30'a göre daha başarılı.."
    Benim de sürekli söylediğim ve makinayı meydana getiren sensör objektif işlemci çeviriciler ve tümü olarak bakıldığında görülende (bunu Hangi mesajımda dedim ama yakınlardaydı) bu makina çok iyi bir T* objektifle ve iyi bir resim işlemcisiyle ayakta duruyor demiştim. Bende farkındayım orjinal 16 mpx boyutta özellikle detayda pul pul detayın kaybolup tekrar geldiğinde, Ancak fotografın tümüne bakıldığında oluşan defolara ilaveten renk dağılmamaları ve mor saçaklanmalar objektif sayesinde oluşmadığından fotografı kabul edilebilir bir ölçeğe indirdiğinizde bu hatalar (Örneğin ben bu işlemi 6 ve 10 mpx' i baz alarak yapıyorum) bu hatalar görünmez yada hissedilmez oluyor. HS 10 da ve 20 de hatta P500 de bile bu ölçeği 1.3 mpx' e indirmeme rağmen fotografın genelinde merkez ve civarı hariç geniş bir alanda bulanıklık netsizlik hala devam ediyor.
    Bu nedenle, karşılaştırmalarda doğru bir tespitte bulunmak için örneğin arkadaşın konu ettiği makinalarda (FZ18-28-35) bu makinaların sensör ölçüsünü, cinsini (CCD-CMOS ve BSI CMOS) dikkate almak ve kapsadığı mpx' e fotografları indirmek ve mukayese etmek en doğru seçimdir. Buradaki kuş resminin orjinal ölçüsünde olanına bakmıştım ve bu haliyle 16 mpx i olduğu gibi baskıya vermek açıkçası yanlış olur. En ideali 6 mpx veya biraz da görmezden gelerek 8 mpx' e kadar baskılar almak bana göre fazla fazla yeterli. Bu açıdan bakarsak, HX100V, benim 6 mpx' lik S6000 FD kadar başarılı.
    Bu nedenlede, bence amatör (artık bu kelime bana biraz yabancı gelmeye başladı Bu amatörlük nedir, nerden başlar, nerede biter şahsen ben kestiremiyorum) eğer benim düşündüğüm gibi bir kazanç düşünmeden bir A4 ölçüsünden fazla büyük baskı almayan yada baskı almadan sadece PC ekranından izleyenler için bile bu makina fazla gelir.
    Bu açıdan makinanızı gönül rahatlığıyla kullanın, endişe etmeyin.

quote:

Orijinalden alıntı: teknisyen37

arkadaşlar bizim siparişler persembe günü tr de olacakmış inşallah gümrüge takılmaz ise cumartesi büyük bir ihtimalle elimizde olacak mış hayırlısı

teşekkürler bipekkan usta
    artık gönül rahatlı ile alabiliriz benim de aman aman bir fotografcılık hobim ve becerim yok olmazda tatilden tatile bazı degerli anları ölümsüzleştirmek adına pc den bakacagım bir makine ile işlemi bitirmek istiyorum biraz iyiye dogru yönelmemin sebebi keşke dememek için ben manzara fotograflarını cok seviyorum o sebebden optik zoom olayına takıldım yoksa sizin önerdiginiz fuji F200 EXR kacınılmaz ürünlerden birisi ,birde full hd video tabi

• Fiyatın ortalama bu civarda olması beklenen bir şey zaten. hepsisony 1300 fiyat çekmişti zaten. hızlıalda 40-50 yukarısı çok fark değil. Fakat hepsisony hx9 ta bi 50 Tl gibi fiyat düşürdü stoğa girince.HX100 içinde bunu yapıcak muhtemelen mğşteri hizmetleride bunu destekliyor.
    Yurtdışı fiyatlarını, getirtme ve alma yöntemlerini baya araştırdım. ABD zaten biraz tasnif dışı kalıyor. Çünkü Uzakdoğu ve ABD dışında o kadar fiyata bulmak zor. Sony nin avrupa sitelerin araştırırsanız göreceksiniz ki 450-490 euro arası, ingilterede 480 paunt mu ne. Avrupada fiyatı 1050 ile 1100 TL arası ABD de ortalama 700 TL. Gümrük genle müdürlüğünle konuştum ve kanunu inceledim biraz. Ve şu sonuç çıkıyor; 150 euro ya kadar yurtdışından vergisiz ürün alabiliyoruz malumunuz. 150 euroyu geçen alışverişlerde avrupadan alınan ürünlere %18 diğer ülkelerden alınan ürünlerden %20 vergi alınıyor onun dışında bir şey alınmıyor. Bunu bizzat öğrenmek isteyenlere gümrük muhavaza bilgi hattının telini verebilirim. Ama şöyle bir hesap çıkıyor ortaya. ABD den alırsanız cebinizden çıkacak toplam para 900 TL 50 yukarı 50 aşağı. Avrupadan alalım derseniz 1250 TL yi buluyor. Ayrıca ABD amazondan makinayı alamıyorsunuz yollamıyor Türkiyeye. amazonun almanya sitesine girdim oradan alabiliyorsunuz. Ama gelen fiyatı görüyorsunuz dolayısyla Türkiyeden almak ya da yurtdışından getiren sağlam arkadaşlardan almak daha mantıklı oluyor. Fakat ABD amazondan yedek bataryası çantası falan çok uygun alınabiliyor.65 TL gibi yedek bataryası türkiyede 150 tl hepsisonyde. Hafıza kartınıda yollamıyor mesela ABD amazon.
    Makinanın netliğine bilmem ıvır zıvırına yorum yapan arkadaşlar hiç mi makinaların incelemelerine karşılaştırmalarına bakmıyorlar anlamıyorum. Bu kadar geniş odak aralığında bu kadar özellik ve Full HD video çekebilen makinalar arasında en iyisi HX100. Karşılaştırmaları çekilen fotoğraflar ortada. Bunun doğru olmadığını söyleyen arkadaşlar lütfen somut örneklerle bunu açıklarsa çok daha iyi olur alacak arkadaşlar için. Yok şu makinayı öpte başına koy yok öbürünü alda cebine koy :) Şu an için Sony HX100 ün rakipler Nikon P500, Fuji HS20, Panasonic FZ100. Bunların aralarında ufak tefek özellik farkı olabilir ancak genel anlamda ve fotoğraf kalitesi açısından HX100V.
    Olumlu ve mantıklı eleştirileri merakla bekliyorum. Beni bu makinayı almaktan vazgeçirecek yorumlarıda.

• @İmpeesa45
    Bu topik yaklaşık 4.5 aydır canlı, demekki 3 sayfaya hiç göz atmamışsınız. Hatta bir evvelki mesajıma baksanız dahi eleştri olsun, olumlu olsun tüm topiğe mesaj yazan, görüşlerini paylaşan arkadaşlarla aynı görüşte olalım olmayalım geldiğimiz noktayı göreceksiniz. Ki zaten bu makina için söylenebilecek herşey söylendi. Şimdi sıra, belki benimde olumlu katkılarımla bu makinayı alan arkadaşların fotograf - video paylaşımlarına geldi sıra. Kağıt üzerinde yaptığımız yorumlarla inceleme sitelerinde yada yabancı fotograf sitelerinde gördüğümüz fotograflarla ne derece uyum sağlıyoruz, bu makinada göreceğiz.
    quote:

....................
    Olumlu ve mantıklı eleştirileri merakla bekliyorum. Beni bu makinayı almaktan vazgeçirecek yorumlarıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 22 Haziran 2011; 10:04:13 >

• anlaşılan makina piyasada epey kabul gördü.
    fiyat takibi yaptığım Almanya sitelerin nerdeyse hiç birinde stok kalmamış.
    ilk kez böyle birşey görüyorum, 20 siteden sadece ikisinde stok mevcut...

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık
  • arkadaşlar sizce FUJİ S200EXR mi yoksa Sony DSC-HX100V alınabilecek makine?
  • arkadaşlar makinayı amerikadan getirttim ve 1 haftadır kullanıyorum. daha önce canon 400d kullanıyordum buna dayanarak aklıma gelen deneyimlerimi aktarıyım.

öncelikle amerikadan geldiği için türkçe menü yok ve video modları 1920*1080-60p , 1920*1080-60i , 1920*1080-60i düşük kalite, ve 1440*1080-60i. ayrıca 1920*1080 1280*720 ve 640*480 çözünürlüklerinde MP4 kayıt yapıyor. video kaydı oldukça başarılı ve titreşim engelleyici 30x zoomda bile iyi çelışıyor. 50p - 50i çekim modu yok. bilgisayarda sorunsuzca izleniyor ama tv de izlemede sıkıntı oluyormu bilmiyorum.

3d fotoğraf çektiğini söylüyor ama illa 3d televizyon istiyor yanında hdmi gelmediği için hiç bi şekilde deneyemedim. bilgisayarda açınca 2 katı büyüklüğünde bi jpg dosyasında normal fotoğraf olarak gözüküyor.

netleme konusunda gündüz hızlı ve iyi şekilde netleme yapıyor ama gece açık alanda çekimlerde malesef hiç netleyemiyor özellikle uzaktan şehrin ışıklarını çekmek istediğiniz zaman alakasız bi netleme yakalıyor. manuel focus bu noktada işe yarıyor.

fotoğraf kalitesi olarak pek memnun değilim çünkü keskinlik yeterli gelmedi bana özellikle fotoğrafta croplama yapacaksanız biraz sıkıntılı. renkler ve pozlama gayet yerinde. özellikle canonlardan farklı olarak 3200 İSO da çekseniz dahi noise ler alakasız renklerden oluşmuyor yani renklerde bozulma yok ancak sanki buzlu cam dan çekilmiş gibi yana en bariz ifadeyle bi fotoğrafı poşet dosyaya koyup bakıyormuş gibi. en çok canımı sıkan şey bu durum oldu. birde yılların canon 400d si ile karşılaştırınca çok daha kendini belli etti.

gps ini hiç kullanmak aklıma gelmedi geldiğindede kapalı alandaydım.

sonuç olarak kesinlikle SLR makinalarla kıyaslamayın. diğer markaların aynı sınıflarıyla kıyaslamanız yerinde olacaktır. o modelleri incelediğimde bu makinadan memnun olmak gerekir düşüncesindeyim.

iyi araştırmalar

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.