Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sarimania

gittigidiyorda 999 tl ye inmiş durumda

http://urun.gittigidiyor.com/Sony-Cybershot-DSC-HX100V-30x-OPTIK-ZOOM-16-2-MP_W0QQidZZ41407174

hala cok yuksek bir fiyat
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@forro,
    Kazın ayağı böyle değil malesef. Bu ve bir çok işte fazla vergi vermemk ayrıca fazla teknik servis açmama uğruna 40 türlü dalaveresi var bu işlerin. Diğer taraftan bizdeki vergi sistemi adeta üretici olsun, ithalatçı olsun ve sonuçta tüketici olsun devamlı sömürme aracı olarak kullanıyor. Devlşetin yapısı o kadar büyük hantal ve kaynak tüketiyorki, ya kimse bunun farkında değil yada günün meşhur tabiriyle ve bana göre CUK oturmuş tabiriyle kendisine işkence-eziyet ve sürekli eli vatandaşın cebinde olan, yedikçe semiren eden yöneticilere aşık olmuş yani "STOCKHOLM SENDROMU" na TUTULMUŞ GİBİ.
    Öyle firmalar varki fiyatları yüksek tutup az vergi çok kazanç sağlamak için bir yabancı ülke distribitörünün şubesi gibi çalışanlar mı ararsın, Koca Türkiyede tek servisle idare etmek için az ithalat yüksek fiyat politikası izleyenler mi ararsın. Birde buna devlet babanın Gümrük vergisi+KDV+Özel tüketim vergisi ile irili ufaklı örneğin "Tarihi eserleri koruma ve KOLLAMA" veya "Yandaş müteahhİTleri koruma ve kollama, semirtme keseneği" adına aldığı kırkbin türlü kesintilerimi eklersin. Kısacası, hükümetler bizleri (Tüketici-İthalatçı-İmalatçı-Çiftçi- İşçi- Memur yani kayıtlı tüm KELAYNAKLARI) diğer bir değişle, kümese kapatılmış tüyleri yonulmaya hazır KAZLAR olarak gördükçe hiç merak etmeyin tüylerimiz değil yakında derimizide yüzecekler buna hazırlıklı olun.
    Örneğin "Biz Amaikadayız" şimdi neden TR garantili mal satıyor fiyatlar tavan oldu, hiç merak ettiniz mi? Şu an yolcu beraberinde getirilen kişisel eşya ve şu an yeni tespit edilen tam bedeli bilemiyorum ama bu sınır üstünde mal siparişi, yani artık spot piyasada HAYAL oldu.
    quote:

Orijinalden alıntı: forro

quote:

Orijinalden alıntı: İmpeesa45

forro kardeşim bu makinaya bu fiyat verilme konusunda hem fikiriz. hepsisonyde canlı destek hattından biraz sohbet ettik yetkiliyle. ABD, Avrupa vs. de fiyat farklılıklarını sordum verdikleri cevap tüketim ve alım gücü. Türkiyedeki alım az olduğu için bu fiyatlarada diyor ama 1-2 ay içerisinde 1000 TL fiyatına iner dedi yetkili. Dediğin gibi toplanıp alınabilir ama o da biraz zor farklı illerden toplanmak zor olur.
    Ben Ankaradayım varsa Ankarada olanlar irtibata geçebiliriz.

Yalnız HX100 le dediğin makina kıyaslanmaz bile. Bence aceleci davranma derim. Sonra...

Kardesim bence tuketim ve alim gucuyle bunun hicbir alakasi yok yalan soyluyorlar. turkiyenin nufusu 72 milyon avrupada 2, 3 milyon nufuslu ulkeler var %50 si alsa ki imkansiz, bizim %2 %3 luk pazar hacmimize denk gelir.Eminim avrupada 10 ulke varsa 5 inden fazla sayida tuketilecek bu makina turkiyede. Sadece fotograf makineside degil, cep telefonlarida bizde cok pahali tum dunya biliyorki en cok cep telefonu alan ve degistiren ulkeyiz ama genede pahali.
    bence bunun pazarla alim gucuyle alakasi yok. tamamen bilincsiz tuketiciyi kandirmaya yonelik bir sistem. Vergi ve yuksek kar mantigi fiyatlari boyle abartiyor. Bize oranla cok daha fakir uzak dogu ulkeleri var (g.kore ve japonyayi saymazsak ) ama onlardada fiyat ucuz.

Makineye gelince haklisin hx100 le boy ölcusemez yanina bile yaklasamaz ama yurtdisinda 400 dolar olan bir alete ben burda 800 dolar vermem.
    bakalim spot yada disardan gelme bulursam 850 tl ye kadar almayi dusunuyorum bulamazsam idareten o makinayi alacam yapacak bise yok.

Bipekkan arkadaşımızın yazısına bir eklemek yapmak istiyorum.

Çoğu elektronik üründe TRT adına vergi alıyorlar. Kimi zamanda çok alakasız bir çok üründe TRT adına vergi alıyorlar bizlerden. Asıl merak edilmesi gereken dünyada bizim dışımız da o ülkenin devlet kanalı adına vergi alınan başka ülke varmı dır.

Aylar önce bir ürün aldım. TV özelliği yok, Radyo özelliği yok ama o ürün için bile TRT adına vergi alındığını öğrendim. Belki çoğu arkadaş bilmez bir ürün aldığınızda Radyo ve TV özelliği varsa o üründen TRT adına vergi alınıyor. Ama artık bunların olmasına da gerek yok. Ülkemizde satılan teknolojik ürünlerin % 98 den TRT vergisi alınıyor.

Mesela araba aldınız. Araba alırken ödediğiniz vergiler içinde TRT vergisi var. Sebep arabada radyo olması. Hatta radyosuz satılan araba modelleri vardır onlardan bile TRT adına vergi alınıyor sebep ise olurda ilerde radyo taktıra bilirsin diye.

Mesela Canon yazıcı aldım onda bile bu vergi var. Sebebi kablosuz ağ bağlantısı yapabilmesi.

Daha başka nelerden bu vergiler alınıyor bir bilseniz ağzınız açık kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 29 Haziran 2011; 11:56:25 >

• hepsisonyde hx100 stoğa girdi ilgililere duyurulur. 1250 TL cik alacaklar varsa :)
  • @Noctivagant,
    Bilmiyor olurmuyum, bırakın onu Ekimden sonra patlayacak vergilerden biri, Araç alırken kapının önüne bıraktığın aracına PARK vergisi gelecek ve bu verginin tamamı artık bi,r VAMPİR haline gelen belediyelere aktarılacak. Anlaşamadıkları daha doğrusu araç kullanan vatandaşa girecek bu kazığı araç satışında bir defa mı alacaklar, yoksa MTV ile birlikte 2 defada mı ödenecek bu belirsiz. Adını uyduramadıkları tasarı halinde akaryakıta giydirecekleri bir vergide var sırada. Her ay milyonlarca paket yiyecek-kömür hatta sık olmasada beyaz eşyanın dağıtıldığı, dünyanın hiç ama hiçbir ülkesinde olamayacak, görülemeyecek bir sitemde yaşamaya zorlanıyoruz. Elbette bunlara bir kaynak lazım.... Bu ise elbette soluduğun havadan, kullandığın alet-edevat,akaryakıt vb. alınan "Dolaylı Vergilerden karşılanacak. Hangi ülkeyi araştırırsanız araştırın, dünyanın en "primitif" ülkesinin bütçesinin %21' i dolaylı vergilerinden karşılanırken, bizim ülkemizde %65' ler seviyesinde, yani kazanılmış paradan ya da kayıt dışından vergi almaya cesaret edemeyen yöneticiye, milletin kullandığı her meretten vergi almak daha kolay geliyor. Bu kadar ülke gezdim, "Vergi = Yasal Haraç" anlamının bu kadar CUK diye oturduğu bir sisteme daha raslamadım.
    Sonuç itibariyle tüm bunlara karşın aldığı oyları da arttırabilmiş bir yönetim var karşımızda. Bu noktadan sonra artık verilen oylar şöyleydi böyleydi demenin bir anlamı da yok. "Her Toplum layık oldukları biçimde yönetilir" Bir lider, bu duruma son derece isabetli bir teşhis-diagnosis-diagnose koydu ama hamasetle adamı da susturdular.
    quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

....................

Bipekkan arkadaşımızın yazısına bir eklemek yapmak istiyorum.

Çoğu elektronik üründe TRT adına vergi alıyorlar. Kimi zamanda çok alakasız bir çok üründe TRT adına vergi alıyorlar bizlerden. Asıl merak edilmesi gereken dünyada bizim dışımız da o ülkenin devlet kanalı adına vergi alınan başka ülke varmı dır.

Aylar önce bir ürün aldım. TV özelliği yok, Radyo özelliği yok ama o ürün için bile TRT adına vergi alındığını öğrendim. Belki çoğu arkadaş bilmez bir ürün aldığınızda Radyo ve TV özelliği varsa o üründen TRT adına vergi alınıyor. Ama artık bunların olmasına da gerek yok. Ülkemizde satılan teknolojik ürünlerin % 98 den TRT vergisi alınıyor.

Mesela araba aldınız. Araba alırken ödediğiniz vergiler içinde TRT vergisi var. Sebep arabada radyo olması. Hatta radyosuz satılan araba modelleri vardır onlardan bile TRT adına vergi alınıyor sebep ise olurda ilerde radyo taktıra bilirsin diye.

Mesela Canon yazıcı aldım onda bile bu vergi var. Sebebi kablosuz ağ bağlantısı yapabilmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: forro

hepsiburada daki indirim iyimis aslinda 400 tl ye Fujifilm FinePix S2950

http://www.hepsiburada.com/Liste/fujifilm-finepix-s2950-140mp-30-lcd-18x-optik-dijital-fotograf-makinesi-hd-video-cekimiorijinal-canta-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=ft245443

indirimin son 3 günü. 3 gune kadar 850 tl butce var sony hx100v buldum buldum bulamadim indirimin son gunu 400 tl ye bu aleti alicam. iyi kötü isimi görur garantili marantili urun. Paramızla rezil oluyoruz arkadaş

kardeş sakın yaklaşma aynen paranla rezil olursun bizim siparişleri iptal etiiler

• Arkadaşlar vergi olayını biraz abartıyorsunuz yani fotoğraf makinası konusunda en azından. Akaryakıtın 4 te 3 vergi orası ayrı ama sony yetkililerinle konuşursanız fiyatın bu kadar yüksek olması vergiden değil sonynin daha doğrusu ülkemizi enayi gören elektronik şirketlerinin tümünden kaynaklanıyor. Makina ABD de 700 TL zannediyormusunuz ki bu fiyata %100 oranında vergi gelsin. Avrupa ülkelirinde 1100 TL gibi oradada mı vergiler uçuk yapmayın Allah aşkına biraz araştıralım ondan sonra yorum yapalım. ABD ile zaten kıyas yapmak bir kere saçma oradaki arz talep oranı ne kadar ciddi boyutta bilseniz. Ha Türkiyede bu fiyatlar böyle olnuca arz nasıl olsun diyorsunuz ona bende katılıyorum ve de bunu yetkililere söylüyorum ama diyorlar ki "firma böyle belirliyor yapabileceğimiz bir şey yok" diyorlar. Devlet %18 oranında vergi alıyor eyvallah alır onu bağlayan bir şey yok. Peki ürünlerini satanlar bunu dert etmesi gerekmez mi fiyatlarını aşağı çekmek için uğraşmazlar mı? uğraşmıyorlar. O yüzden en mantıklısı ürün çıkınca bi 2-3 ay beklemek acelesi yoksa. Varsada yurtdışından getiren arkadaşlardan almak.

• Hx100 Panorama çekimi:
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

Tam boyut : 10480x4096 (42.9 Megapixel)
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

• Makinayı bende aldım. Yıllık izin dönüşü fotoğrafları paylaşırım. Güzel panoramik çekim.
  • quote:

Makinayı bende aldım. Yıllık izin dönüşü fotoğrafları paylaşırım. Güzel panoramik çekim.

nereden buldunda aldın biz hala arıyoz
  • bir urunu yurt dısından alıpta o ulkenin ekonomisine katkı saglayacagıma kendi ülkemden alıp paramın TÜRKİYE ekonomisine fayda saglamasını isterim,sonucta o şirkette veya firmada calısan TÜRK vatandaşı da ekmegini kazanıp evine,ailesine goturmek için çalısıyor,elin conisine hansına para kazandırma gibi bir egilimimizin olmaması kanaatindeyim.Tabiki bu benim şahsi düşüncemdir,isteyen katılır istemeyen katılmaz...
  • :) iyi tatiller bipekkan, yorumlarını özleyeceğiz
  • @bipekkan
    Kolay gelsin... ve iyi tatiller...
  • alanlar biraz fotograflarini paylassin da bakalim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant
    ...

var hocam var hiç merak etme, Almanya'da her 3 ayda bir 50€ vergi ödüyorsun aslında kar yapan ve bu paraya hiç ihtiyacı olmayan devlet televizyon kanalına.
    ürün alsan da almasan da, devlet kanalını seyretsen de seyretmesen de bu parayı ödüyorsun.
    evinde televizyon olmasa da, radyo olmasa da ödüyorsun zira şimdi arabandaki teybe, evindeki internete ve cep telefonlarına dahi genişlettiler bu kanunu.

yani demek istediğim bu durumun sadece Türkiye'de değil tüm dünyada aynı olduğu.
    sadece şekil biraz değişiyor ama neticede her yerde amaç halkı sömürmek, devlet tarafından tabii ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 4 Temmuz 2011; 9:56:55 >

• quote:

Arkadaşlar vergi olayını biraz abartıyorsunuz yani fotoğraf makinası konusunda en azından. Akaryakıtın 4 te 3 vergi orası ayrı ama sony yetkililerinle konuşursanız fiyatın bu kadar yüksek olması vergiden değil sonynin daha doğrusu ülkemizi enayi gören elektronik şirketlerinin tümünden kaynaklanıyor. Makina ABD de 700 TL zannediyormusunuz ki bu fiyata %100 oranında vergi gelsin. Avrupa ülkelirinde 1100 TL gibi oradada mı vergiler uçuk yapmayın Allah aşkına biraz araştıralım ondan sonra yorum yapalım. ABD ile zaten kıyas yapmak bir kere saçma oradaki arz talep oranı ne kadar ciddi boyutta bilseniz. Ha Türkiyede bu fiyatlar böyle olnuca arz nasıl olsun diyorsunuz ona bende katılıyorum ve de bunu yetkililere söylüyorum ama diyorlar ki "firma böyle belirliyor yapabileceğimiz bir şey yok" diyorlar. Devlet %18 oranında vergi alıyor eyvallah alır onu bağlayan bir şey yok. Peki ürünlerini satanlar bunu dert etmesi gerekmez mi fiyatlarını aşağı çekmek için uğraşmazlar mı? uğraşmıyorlar. O yüzden en mantıklısı ürün çıkınca bi 2-3 ay beklemek acelesi yoksa. Varsada yurtdışından getiren arkadaşlardan almak.

Sadece "fotoğraf makineleriyle" kısıtlamayın bakış açınızı..

Bu ülkede nefes almak bile vergiye tabiidir. MTV, Akaryakıta uygulanan vergi, ulaşımdaki vergiler, yeni bir işletme açarken ödenenler vs vs.. Dünyanın en yüksek dolaylı vergi oranlarına sahip ülkesiyizi. Kimse padişahtan çok padişahçılık yaparak kendini kandırmasın.

• Alan arkadaslardan video ve fotograf bekliyoruz
  • makineyi yeni aldım aceleden bir kaç video ve fotograf cekebildim sizlerle paylaşmak için
    [simage][url=http://hotfile.com/dl/122997107/b3ab395/STREAM.rar.html]http://hotfile.com/dl/1229971[/simage]
    http://hotfile.com/dl/122997107/b3ab395/STREAM.rar.html
  •  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık
  • 800x600 değilde gerçek boyutta yükleyebilirsen bir yerlere bakalım.
  • Video daki netliğe bayıldım..Birde foto örnekleri görürsek çok iyi olur..O gönderdiğinizden birşey anlaşılmıyor pek..Bu cihazı ciddi şekilde düşünüyorum..Şu an Canon S95 Kullanıyorum, bunuda eşime almayı düşünüyorum.Sahibinden.com da aslında almıştıkta.Arkadaştan kaynaklanan bir sorun sebebiyle iptal oldu satış..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.