Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün resimleri yükledim sanmışdım şimdi yeniden resimleri yüklüyorum hiç özenmeden otomatik cekimdir
    http://hotfile.com/dl/123065684/afcd485/Yeni_klasr_(2).rar.html
    bir şey daha vizöre baktıgınızda lcd devre dışı kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kitty

Video daki netliğe bayıldım..Birde foto örnekleri görürsek çok iyi olur..O gönderdiğinizden birşey anlaşılmıyor pek..Bu cihazı ciddi şekilde düşünüyorum..Şu an Canon S95 Kullanıyorum, bunuda eşime almayı düşünüyorum.Sahibinden.com da aslında almıştıkta.Arkadaştan kaynaklanan bir sorun sebebiyle iptal oldu satış..

hayırlısı inşallah
    fk....mese bu nick li arkadaşan mı almıştınız bende almışdım sonra dedi dolandırıldım siparişleri iptal etti bu arada avrupa sony de 1175 tl idi
  • evet o arkadaş:(..peki siz nerden aldınız şimdi:?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kitty -- 4 Temmuz 2011; 19:53:00 >
  • Şu anda açılmamış kutusu ile masamda o bana bakıyor.ben ona.F..kocameşe arkadasın istemeden oluşturdugu hezimete bende uğradım.Yaklaşık 16 gün bekledik ama elinde olmayan nedenlerle ulaştıramadı cihazı bizlere.Önümüzdeki hafta iznim olması nedeni ile daha fazla bekleme şansım olmadı.Biraz cihaza alışayım pratik yapayım diye bugün sonlandırdım işlemi.Akmerkez Sony Center dan 1200 tl 2+5=7 taksitle satın aldım.Yanında çanta hediyesi ile birlikte.6 ad. varmış ellerinde ben alınca 5 kaldı.Birazdan başlarım kurcalamaya.Daha sonrada elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım diğer arkadaşlar gibi bende.Biraz düşündüm önce bu rakama alınırmı diye ama şu an en makul alım USA çıkışlı Türkçe menü olmayan Çanta hediyesiz ve 10 gün bekleyecegim garantisiz ürün G.G da 999 Sanal pazarda 970 sahibindende 975 tl.Arada var olan 200 tl lik fark yukarıda saydığım eksi durumlar için değmez mi.?.
  • 830 çok iyi fiyattı(hemde class 10 kartla birlikte) ama 970 tl için yurtdışı garantisiz ürün almaya değmez..En iyisini yapmışsınız.Güle güle kullanın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratilk

Şu anda açılmamış kutusu ile masamda o bana bakıyor.ben ona.F..kocameşe arkadasın istemeden oluşturdugu hezimete bende uğradım.Yaklaşık 16 gün bekledik ama elinde olmayan nedenlerle ulaştıramadı cihazı bizlere.Önümüzdeki hafta iznim olması nedeni ile daha fazla bekleme şansım olmadı.Biraz cihaza alışayım pratik yapayım diye bugün sonlandırdım işlemi.Akmerkez Sony Center dan 1200 tl 2+5=7 taksitle satın aldım.Yanında çanta hediyesi ile birlikte.6 ad. varmış ellerinde ben alınca 5 kaldı.Birazdan başlarım kurcalamaya.Daha sonrada elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım diğer arkadaşlar gibi bende.Biraz düşündüm önce bu rakama alınırmı diye ama şu an en makul alım USA çıkışlı Türkçe menü olmayan Çanta hediyesiz ve 10 gün bekleyecegim garantisiz ürün G.G da 999 Sanal pazarda 970 sahibindende 975 tl.Arada var olan 200 tl lik fark yukarıda saydığım eksi durumlar için değmez mi.?.

hayırlı olsun arkadaşım valla aradaki 200 tl farka hiç bakılmaz bile canta 120 tl türkçe menü şansın olmıyacak artı elimizde tapu gibi garanti belgesi var 2 yıl
    daha önce kullandıgım fuji s2700hd bona sony deki kalite hissini verememişti gerçeten albeniside güzel cihazın

Kitty arkadaş valla ben 6 taksitli secenegi ile hepsi sonyden aldım 2+4
    3gün sonra izine cıkacam 50 100 bakmadım aldım gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Dünden beri bu makinayı inceliyorum Net' ten bulduğum belki 100' e yakın fotograf inceledim.
    Örneğin alacakaranlıkta 1600 ISO' da çekilmiş aşağıdaki fotograf çok dikkatimi çekti.
    http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1009&thread=38310824
    1600x1200 pix ölçüsündeki bir fotograf belki ISO performansı hk. kesin bir bilgi vermez ama detaylara bakıldığında özellikle detayı mahvetmeden makina tarafından uygulanan NR algoritmasını ben FEVKALADE buldum aşağıda verdiğim linkte bulunan forum kullanıcıları tarafından yüklenmiş fotograflar her ne kadar fotograflar küçük ölçekte de olsa makinanın 1/2.33" ölçek ve 16 mpx te inanılmaz bir performans gösterdiği anlaşılıyor. Fuji HS20 belki donanım özellikleri ile daha iyi ama (Tepe flaşı+ daha kullanışlı açılı dönebilen LCD gibi) ama fotograf kalitesi olarak verdiğim linklerdende görerbileceğiniz gibi HS20, HS10 dan iyi ama bu makina neredeyse netlik ve keskinlik açısından hatasızmış gibi diyebilirim.
    http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1009&page=1
    http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1009&page=2
    Makina, erken konuşmuş olmakta istemiyorum ama 1/2.3" (6.17 x 4.55 mm) ölçekte Sony tarafından geliştirilen Exmor R BSI-CMOS sensör ile BIONZ işlemci ile çok iyi bir uyum sağladığı görülmekte. Tabi iyi hesaplanmış Carl Zeiss Vario Sonnar*T objektifinde 27 mm geniş açıda 2.8 diyafram ile max. zoom da 5.6 diyaframda bu absürt zoom değerinde iyi denilebilir. Bu objektif hk. kısa bir bilgi vereyim. Objektif te yer alan T * "Şeffaf" anlamına gelmektedir. Böylece max. kullanılabilir kontrast elde edilirken, bu objektifte yansımaları en aza indirmek ve hayalet görüntüler ile flare bastırmak için (T *) mercek üstlerinin multi-kaplama olduğunu gösterir. bu objektifte kullanılan IS karşılığı Optical SteadyShot sitemi ek olarak Aktif Modu bir (3-way shake) destekler. Yeni ilave edilen "Aktif Kip" (OASS) diğer bir değişle Yeni SteadyShot bildiğimiz"Standart kipi" ile karşılaştırıldığında 10 kat daha fazla makina sarsıntısını düzeltme anlamına geldiği iddia ediliyor. Yani yürüyüş ve koşu sırasında hareket sonucu oluşan titreşim ve sarsıntılar özellikle geniş açıda görüntü ve video çekimde yararlıdır. Bu yolla "Aktif Kip" ile telefoto da düzgün filmler ile daha az bulanıklık elde edildiği bazı test kullanıcıları tarafından ifade edilmektedir. Video da Full 1920x 1080 px 60fps değeri de dikkat ç'iekici ve 3 ayrı sıkıştırma kipi kullanılmasıda enteresan (AVCHD ve MPEG-4 AVC / H.264). Hafıza kartı olarak 2. seçenek SD kart' ta kullanılması iyi olmuş. Sony' e özgü Memory Stick Duo vb. seri hiç sevmediğim zaman içinde data kayıpları oluşturan bir kart çeşidiydi. Özellikle gezi fotografçılığı yapanlar için GPRS ile bir çeşit pusulanında bulunması artık makinalara bir de cep telefonu ilave ederlerse daha da güzel olacak.
    Beğenmediklerim: Motorlu zoom: Keşke Fuji S ve HS serisi gibi manuel zoom+manuel netleme halkaları olsaydı, Makinanın bataryasına en az 250 çekim ilave olurdu ve zırt-pırt arıza çıkartması muhtemel olan bir motordan kurtulunurdu. Böyle bir like makinada Tepe flaşının olmayısı USB 2+HDMI nin dışında diğer çıkışların (Str. Mic+Remote Cont. olmayışı) ve en önemlisi CMOS sensörün getirdiği baygın renkler. En azından mutlaka bu renklerin bir prg. ile işlenmesi gerekiyor. Nikon-Fuji hepsinde o bir türlü sevemediğim renk tonlaması malesef bu makinada da var.
    Sonuç: Şu ana kadar bu gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim 3. Sony makina R1-HX1V ve DSC-HX100V
    Bol ellenmemiş fotograf bulabileceğiniz, tamamen amatörlerin çekimi bir galeri....
    http://www.pbase.com/aland100/hx100v_g2
    Buradan seçtiğim ve mukayese için yaklaşık 6 mpx' e indirdiğim bir geniş açı fotograf. T* objektifin marifeti açıkça görülüyor. Objektif açısından bizim S6000 FD' yi açık ara eziyor.
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık
    http://www.pbase.com/aland100/image/133873102
    Basit bir karşılaştırma tablosu da yapalım benzer BSI CMOS sensörlü like makinalar arasında

Harika bir inceleme olmuş bu benimde aklımda bu makina yer etti

• Mesajım bulunsun, hala karar veremedim, sonra inceleyeceğim:)
  • bu makinaya fazla pahali olmayan videolarda sorun cikarmayacak ozellikle 1080p 60 kare kayitlarda basarili bir kart öneriniz varmi. toshibanin clas 10 kartlari var 4 gb 25 8 gb 40 tl civarinda acaba yeterlimidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forro

bu makinaya fazla pahali olmayan videolarda sorun cikarmayacak ozellikle 1080p 60 kare kayitlarda basarili bir kart öneriniz varmi. toshibanin clas 10 kartlari var 4 gb 25 8 gb 40 tl civarinda acaba yeterlimidir.

hocam ben yurt dışından bu karttan almayı düsünüyorum okuma yazma hızı beya iyi 30 mb okuma hızı var full hd video için clas 10 tavsiye ediliyor
  • Video çekiminde kasma var pek beğenmedim.

Fotoğraf çekimi fena değil alışınca iyi fotoğraflar çekmek münkün.

Arkadaşta a55 vardı onun yanından geçemiyor.

Ama genede fena değil özellikle lenslerle uğraşmak istemeyenler için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

Video çekiminde kasma var pek beğenmedim.

Fotoğraf çekimi fena değil alışınca iyi fotoğraflar çekmek münkün.

Arkadaşta a55 vardı onun yanından geçemiyor.

Ama genede fena değil özellikle lenslerle uğraşmak istemeyenler için.

Bende bu makineyi getirtmeyi düşünüyorum yurtdışından.Video çekiminde kasma derken biraz açıklarsan sevinirim. Teknisyen37 nin yüklediği dosyalara baktım video kalitesini fazlasıyla iyi bulmama rağmen çektiği fotoğraflardan 2tanesi iyi diğerleri iyi değildi kalite olarak ama arada iyi kalitede fotoğrafların olması ayaralarla ilgili sorun olduğunu düşündürüyor. A55 meselesine gelince ben amatör olarak fotoğraf makinesi kullandığım için o makineyi bilmiyordum ama kabaca fiyat farkına bakınca nerede ise 2 kat fiyat farkı olduğunu gördüm yani zaten aynı sınıf makineler değil.

Video değil ama en azından çektiğin bir kaç fotoğrafı yükleyebilirsen buraya memnun olurum. Ben makineyi özellikle yüzme sporu ile ilgilenen çocuğumun kapalı yüzme salonunda uzaktan fotoğraflarını çekmek için kullanacağım ama kapalı ortamda uzaktan çekilen bir fotoğrafı görmedim henüz

Bu arada makinen hayırlı olsun, iyi günlerde kullan

• videoları defalarca izledim öyle kasma göremedim ama sizin bilgisayarın ekran kartı iyi degilse oynatamaz videolar fazlasıyla iyi herr pc acamıyor bilginize
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknisyen37

videoları defalarca izledim öyle kasma göremedim ama sizin bilgisayarın ekran kartı iyi degilse oynatamaz videolar fazlasıyla iyi herr pc acamıyor bilginize
    teşekkürler

Bu arada unutmadan yazayım Gomplayer kullanıyorsanız videoyu bilgisayarda izlerken takılmalar oluyor bu gomplayerın kronik bir sorunu Windows media player vey kmplayer kullanırsanız sorun olmuyor.
  • bende bir kasma göremedim. yüksek ihtimal sizin pc'den.

hatta beğendim de yüksek zumda carl zeiss lens'in keskinliğini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pervaz2

quote:

videoları defalarca izledim öyle kasma göremedim ama sizin bilgisayarın ekran kartı iyi degilse oynatamaz videolar fazlasıyla iyi herr pc acamıyor bilginize
    teşekkürler

Bu arada unutmadan yazayım Gomplayer kullanıyorsanız videoyu bilgisayarda izlerken takılmalar oluyor bu gomplayerın kronik bir sorunu Windows media player vey kmplayer kullanırsanız sorun olmuyor.

Düğünde gelin ve damat hareket ediyorken video çektim. Düğün salonunda ani ışık değiştirmeleri çok fazla olduğundan kastı sanırım.

Yarın sabah unutmazsam size zoom performansı için fotoğraf çekerim.

•  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

win7 paintine alışamadım o yüzden çok saçma oldu kusura bakmayın.

10 mp de çektim fotoları ilk fotolar zoom suz diğeleri 30x optic zoomlu.

• quote:

teşekkürler

Ekran kartı gtx 470

Makinenin video performansı neye göre iyi? Bence çok iyi değil ama parasına göre iyi. 400$ verdim makinaya 400$ a göre iyi.
  •  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

Geceleyin 30x optic zoom ile elle çekmek büyük iş.

Anca bu geldi elimden.

• quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

Geceleyin 30x optic zoom ile elle çekmek büyük iş.

Anca bu geldi elimden.

Teşekürler benim için yeterli kalitede bu çekimler.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.