Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yazdıklarınız sorularıma cevap değil, "varolan ve de tenkid ettiğim durum" için "savunma" olmuş.

Mesele burada da aynı (tıpkı, havacılık, müzik, felsefe vs TR forumların tamamında olduğu gibi).

Yani, "biz böyleyiz işine gelirse" savunması.

Fakat ben bunu yemiyorum ve kıyaslamaya devam ediyorum (Mesela TR/EN kıyaslaması)

TR forumda başlık -konu ne olursa olsun- "EN veya DE forumlardan feyz almak" mecburiyetinde bırakmamalı.

Kaçılamayacak husus aynı: İngilizin veledi dahî eline makinayı aldığında konuşturmakta iken, kahraman bilmem ne eratının neslinden birileri, niçin "önce süt/karı/baldızı sağayım da sonra bakarız" demeye getiriyor?

Mesele Nikon/Canon veya teleskop meselesi değil. Bu kepazeliği aşmak için illa ki, binbaşı ve kamçısı mı gerekiyor?

Sony hx100v yerine diğer başlıklarda sanki durum/şablon değişiyor mu? Hayır.

Mesela 60-80 sayfalık "şarj edilebilir pil/şarj aletleri" başlığını tek tek elden geçirdim. Aynı durum.

Sadece bu forum değil. Diğer bütün TR forumlarda da şablon aynı.

Bunlara psikiyatride "mental rumiation (sanal geviş getirme)" denir. Ve bu terimi fikir yazılarımda da çok kullanırım.

........................

Bir savunmanın rapidbilmem neresine yüklenmiş ve açtığımda kimbilir ne çıkacak (!) dosyayı indirmeye de tenezzül etmem.
    Çünkü benim bu şablonun savunmalarına karnım tok.

Sony hx100v için "aldım/alacağım" diyenler makinayı bi zahmet karıdan/baldızdan alıp fotoğraf yüklesin (şayet bu amatörlüğe bahane değils ise).

Ve fotoğraf, pozlaması,diyaframı vs.si olacak şekilde birşey olsun (Bi zahmet yani)...
    .......................

Ve hele Kitty adlı katılılımcı'

"Bende koyucam ama eşimden fırsat bulupta elime alamadım hala.. " şeklindeki cevabın savunma´nın daha net bir ifadesi olmuş.

Fakat meselâ, bendenizin 40´ını devirmiş olup hâlâ "karısız (tabiatıyla baldızsız) bir fotoğrafçı (!) olduğum düşünülürse, buradan "öylesine iğrenç bir dil´e cevap olarak" ne kadar çokşey koyabileceğimi varsaymak gerekebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinfe -- 16 Temmuz 2011; 14:39:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metinfe

Forro / ReBuZa!

Yazdıklarınız sorularıma cevap değil, "varolan ve de tenkid ettiğim durum" için "savunma" olmuş.

Mesele burada da aynı (tıpkı, havacılık, müzik, felsefe vs TR forumların tamamında olduğu gibi).

Fakat ben bunu yemiyorum ve kıyaslamaya devam ediyorum (Mesela TR/EN kıyaslaması)

TR forumda başlık -konu ne olursa olsun- "EN veya DE forumlardan feyz almak" mecburiyetinde bırakmamalı.

Kaçılamayacak husus aynı: İngilizin veledi dahî eline makinayı aldığında konuşturmakta iken, kahraman bilmem ne eratının neslinden birileri, niçin "önce süt/karı/baldızı sağayım da sonra bakarız" demeye getiriyor?

Mesele Nikon/Canon veya teleskop meselesi değil. Bu kepazeliği aşmak için illa ki, binbaşı ve kamçısı mı gerekiyor?

Mesela 60-80 sayfalık "şarj edilebilir pil/şarj aletleri" başlığını tek tek elden geçirdim. Aynı durum.

Bunlara psikiyatride "mental rumiation (sanal geviş getirme)" denir. Ve bu terimi fikir yazılarımda da çok kullanırım.

........................

Bir savunmanın rapidbilmem neresine yüklenmiş ve açtığımda kimbilir ne çıkacak (!) dosyayı indirmeye de tenezzül etmem.

Sony hx100v için "aldım/alacağım" diyenler makinayı bi zahmet karıdan/baldızdan alıp fotoğraf yüklesin (şayet bu amatörlüğe bahane değils ise).

Ve fotoğraf, pozlaması,diyaframı vs.si olacak şekilde birşey olsun (Bi zahmet yani)...
    .......................

"Bende koyucam ama eşimden fırsat bulupta elime alamadım hala.. " şeklindeki cevabın savunma´nın daha net bir ifadesi olmuş.

Fakat meselâ, bendenizin 40´ını devirmiş olup hâlâ "karısız (tabiatıyla baldızsız) bir fotoğrafçı (!) olduğum düşünülürse, buradan "öylesine iğrenç bir dil´e cevap olarak" ne kadar çokşey koyabileceğimi varsaymak gerekebilir...

bi sor bakalım evdekilere hiç küçükken beşikten düşmüşmüsün.

O ingiliz veledi varya o ingiliz veledi onun hayatı rahat arkadaşım burası türkiye.
    O velet kamerayı alır almaz tüm zamanını o alete ayırır ve hatta arta kalanınıda bunu internette taşımak için kullanır. çünkü senin benim kadar gelecek korkusu yoktur. karşısında yapamadınmı ana ağlar cinsinden bi öss sınavı yoktur ondan ayırır. yapamadınmı işsizsin oğlum denilen kpss sınavı yoktur ondan ayırır.
    babası askeri ücretle çalışıyodur ondan rahat rahat ayırır zamanını bu işlere ( burası sanki garip oldu demi aslında hiç garip değil nedenmi, çünki orada asgari ücre tam 2600 tl yani bizimki x 5 ).

O bir düşünür alır biz mecburen 10 düşünüp alırız böyle cihazları.
    O aldığı zaman hemen gezer tozar resimler çeker videolar koyar bizde işten gücten fırsat bulupta soluklanabilirsek yaparız bişeler.

Sen şimdi neden burda böyle orada öyle diyemi hayıflandın, Açik ve Net burası Türkiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forro -- 16 Temmuz 2011; 15:48:01 >

• @metinfe
    Sizinle tartışmak niyetinde değilim..Seviyemi düşürmem hiç bir zaman, klavye delikanlılığı yapacak halimde yok..Sadece demek istediğim biz esnaf oldugumuz için sabah 8 akşam 10 çalışıyoruz, cumartesi pazarımızda yok, olduki pazar günü 6-7 de kapatırsak dükkanı fırsat bulup da bi yere gidersek çekim yaparız.
    40 yaş üzeriyim demişsiniz bu yaşa gelmişsiniz ama hiç tanımadığınız insanlara hitap şeklini öğrenememişsiniz.Yazık..Yazdıklarınıza bir daha cevap vermeyeceğim..İstediğinizi söylemekte serbestsiniz.
  • @metinfe

Amacın nedir forumdaşım?
    Takıldığın konu nedir?

TR forumlarıyla Britanya forumlarını kıyaslamaksa niyetin; yanlış yerdesin.
    TR kullanıcılarıyla Alman kullanıcılarını karşılaştıracaksan yine yanlış yerdesin.
    Heleki genel olarak "Bizim memleket bu yüzden geri" edebiyatı yapacaksan; çok yanlış yerdesin.

Klavye başında entellektüel birikim sahibi olduğuna dair kasıntılarda bulunan nice adamlar gördük hepimiz.
    Daha AMATÖR ve PROFESYONEL kelimelerinin anlamlarını bilmeyen; belkide hayatında eline makine bile almamış...
    Ama yinede anlayışla karşıladık; asla dalga geçip üstten bakmadık. Çünkü biliyordukki bu işten para kazanmayan, mesleki olarak fotoğraf çekmeyen herkes AMATÖR'dür ve aynı gemidedir..

Şimdi..

Tüm samimiyetimle soruyorum: Amacın nedir? Öğrenmek istediğin nedir?
  • cihazı aldığım ilk gün.tarihle uğraşmadım.oraya takılmayınız. henüz ilk gün ve otomatik konumdaki deneme.yer İst.moda
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

30x zoom ile

sadece 5 mt mesafede floresan aydınlatmalı kapalı alanda saatimin resmi

yine sadece 5 mt mesafede kitaplık içerisinde bulunan cd ve kitap yazıları.30 x zoom ile

Şimdilik bu kadar arkadaşlar.arkası gelecek.Ama kızmayın.hepimizin hayat koşuşturmacası içinde olduğumuzu hatırlayın.Kimbilir alan arkadaşlar belki bu koşuşturmaya ara verip tatile bile çıkmış olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratilk -- 16 Temmuz 2011; 20:01:58 >

• quote:

Forro / ReBuZa!

........................

.......................

az muhterem metinfe.

nasıl bir psikolojik sıkıntı yaşadığını anlayamadım. uzmanı değilim umrumda da değil.
    ancak bahsi geçen makinayla ilgilenmiyorsan, hoşuna gitmediyse buraya gelip alakasız bir şekilde çemkirmenin ne manası var.

bu konudaki yazıları beğenmediysen detaylı gelmediyse sen bikaç işe yarar cümle kur da insanlar yararlansın. daha iyi makinalar kullanmışsın kıyasla eksiklerini söyle artılarını sölye faydalı ol. olmadı yere göğe sığdıramadığın EN forumlarından yada DE forumlarından tercüme et millet bilgi dolsun. beceremiyorsan sana SG veya FY forumlarından birşeyler buluruz.

"süt/karı/baldızı sağayım" "karıdan/baldızdan almak" tabirlerinide sen hangi duygularla geliştirdin merak ettim. düşündüğünün tersine bizde dayı/amca/enişte/kayınço/bacanak var istersen bunları verelim bi tanışın kaynaşın.

büyüklerime karşı çoğu insanda gördüğümden daha fazla saygım vardır ama saygıyı hak etmeyen insanların olduğunu görmek üzücü.

hayalini kurduğun EN, DE vb. gibi forumlar TR'de de olsun düşüncesini bu konuyu rezil ederek başarmaya çalışmanda çok yanlış.

kendini tatmin etmek için "bu forumlar nereye gidiyor" veya "neden bizim EN, DE, v.b. forumlar gibi forumlarımız yok" başlıkları altında tartış. bu başlıklardan yoksa zahmet edip aç.

yazılarına daha sert tepki vermek isterdim ne yazık ki burası herkese açık bir forum ve terbiyem müsade etmez.

yüklediğimiz fotoğraflarıda paşa gönlünüze göre yükleyecek değiliz.

sözün özü ben çok bilgiliyim çok külürlüyüm naraları atmak yerine daha yararlı paylaşımlar yapmak insanlara faydalı olmak lazım.

söylemek istediğiniz bir konu altında hayırlı olsun, teşekkürederim, v.b. gibi yazıların çokca yer almasıysan aydınlatıcı bahsi geçen cihazı anlatıcı hiçbir bilginin yer almadığı mesajların olmamasını istiyorsanız bende sizin yanınızdayım. sırf mesaj atmış olmak için soldaki gereksiz rütbe yıldızının artması için atılmış mesajlardan çoğu insan rahatsız. (iyi niyetle yazdıklarınızdan gerçekci bi anlam çıkarmaya çalıştım)

eğer moderatörler okuyorsa bu yazıları bu konudan Sony hx100v ile ilgili olmayan tüm gereksiz yazıların (benimkide dahil) silinmesini isterim kaç mesajdır konuşulanların sizi tatmin etmekten başka hiç bir işe yaramaz.

lütfen kendinizi savunmaya çalışmayın.

Daha iyi forum yazıları dileğiyle

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReBuZa -- 17 Temmuz 2011; 14:29:55 >

• arkadaşım forro metinf den alıntı yapıp cevap yazmış. sen metinfeye cevap yazacaktın herfalde. neyseki ben alıntı yapmayı bilmiyorum , ondan aynı duruma düşmem xd
  • @metinfe
    ama sorup kıyaslamadığın birşey var. işte bu tr forumları böyle . Sen gelirsin sanki bir hakkın varmış gibi milletin değerli zamanında vakit ayırıp yaptığı paylaşımları yok yere aşağılarsın ama işte bu TR forumlarındakiler hala senle insanca konuşur ve sana bilgi vermeye çalışır.ah bu tr forumlarındakiler ah......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nfsworld -- 17 Temmuz 2011; 14:03:12 >
  • @metinfe
    yabancı forumlarda olsan alacağın cevabı biliyorsun zaten. çok kısa . sadece iki kelime ve 7 harf.......
  • @metinfe
    ve o iki kelimenin sonuna "man" lafını ekler ki buda seni adam yerine koyduğandan değildir onuda yanlış anlama.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

arkadaşım forro metinf den alıntı yapıp cevap yazmış. sen metinfeye cevap yazacaktın herfalde. neyseki ben alıntı yapmayı bilmiyorum , ondan aynı duruma düşmem xd

sinirden ne yaptığımı biliyormuyum. uyarın için sağol yanlış anlaşılma olmamıştır inşallah.
  • haydaaaa,kac gundur foruma giremiyorum bi bakayım dedim neler olmus yahu, fotograf makinası dısında hersey olmus,luzumsuz kişilerin yazdıklarına cevap vermekle sayfalar dolmus mumkunse bu mesaj dahil ilgisiz ve sinir bozucu mesajlar silinmeli,bu benim dusuncem...
  • yine her şey auoto modda.zoom performansı

• Selamlar,

Birkac fotografta benden:http://hotfile.com/dl/124358621/9be572f/DH.zip.html

Suan yurtdisindayim, makine 3 gun once elime gecti ama henuz cok kullanma sansim olmadi. Fotograflarin biri haric kalanlarin tumu kameradan ciktigi gibidir, sadece 1 tanesinde renklerle oynadim.

Saygilar...
  • Fotoğraflar için Teşekkürler "Sn Muratilk"!

Bunun haricinde "forum kafadarları"na karnım tok. Onları simaen hiç tanımasam da nasıl bir sosyaliteden geldiklerini, dünyaya -hangi diyar şablonları doğrultusunda- nasıl baktıklarını gayet iyi bilirim.

Burada mesele -her yerde ifade ettiğim üzere- diyar ülkesinde "aklı başında" insanların azınlığa düşmüş/düşürülmüş olması ve buna karşın "bozacı/şıracı" uyumu içindeki dar komunite gruplarının -bilhassa internet meydanlarında- dominant geçinme hiperaktiflikleridir.

Arzu edilmesi gereken "fotoğrafik donanım sitesi", elbette flicker.com ve benzerleri değildir.

Fakat daha öncesinde bu gibi başlıklarda da pekçok defa geçmiş olmasına rağmen "dpreview.com" niçin mial alınmamaktadır?. Çünkü bu gibi yerlere bunca şeyi "ahbap çavuş / bozacı şıracı" tarzları içinde döktürüp günlük kahvehane kontenjanlarını tamamlayanlar dpreview gibi yerlerin semtien dahi sokulmazlar...

Bu ülkede bu veya benzeri forumlarda mesele, aklı selim çoğunluğun, -artık darbecilik/yüzbaşılık dönemlerinden mi kalmıştır siz karar verin- "dar meydan komuniteleri" tarafınca bastırılabileceği sanılması/uyanıklığıdır.
    Bununla sonuna kadar savaşırım. Savaştım da.

Ne demek istediğim gayet açık. Yaptığım asla "gevezelik" veya klavye kabadayılığı değildir. Tam aksine, gevezelik ve iki kelimeyi yan yana getirip düzgün cümle kuramadıkları halde bu gibi meydanlarda o bozacı/şıracı komuniteleri desteğinde/payandasında at koşturanları tenkid etmekteyim.

Bunun haricinde, son olarak, elbette, "bundan 10 yıl öncesinde dahi TR forumlarının bu kadar seviyesiz olmadığını" rahatlıkla telaffuz ederim.

Nihayetinde teknik bakımdan şunu söylemeliyim: Bu 5 sayfa, "Sony hx100v" adlı fotoğraf makinası hakkında karar vermek isteyenmlere ya hiçbir fikir vermemiştir, ya da yanlış kanaat meydana gelmesine sebep olmuştur.

Herzaman olduğu gibi -bilhassa bu gibi kafadar döktürmeleri karşısında- gidip makinayı reyonunda birebir elden geçirmek. Bu da yapılamadığında ise -maalesef- dpreview.com´a bakınmak...

Bunları saldırmak amacıyla yazmıyorum. Saldırıları da asla kabul etmiyorum.

• Burada belki konunun merkezi bakımından püf noktasını daha önce yazmalıydım:

Bu kategorideki makinalar, “normal dslr makina almayı arzu etmelerine rağmen malî/3. Dünya şartları sebebiyle alamayanlara onları fotografik seçeneklerden mahrum bırakmakmayacak düzeyde imkanlar” sunmayı amaçlıyor.

Şu halde, bir yandan bu makinaları (mesela Nikon P500, Fuji HS20 ve işte bu Sony hx100v´yi) bilinen dslr´ler ile kıyaslamaya kalkanlar bu başlıklara katılmayı niçin tercih ediyorlar?

Neyi isbatlamaya çabalıyorlar? “Asıl psikolojik sorun” burada değil mi?

Ve bu kıyaslama sonucunda gelen “hafife alma” durumu, bu makinaların normal dslr´e ulaşma imkanı olmayan malum bir kitleye (insana) sunabileceklerini “basçek” kategorisine alıp baskılamış oluyor.

Şu ana kadar/bu kadar laf üzerine tek bir youtube “zoom test“ videosu gördünüz mü (elbette TR)? Halbuki “Ay” işte orada. Niçin yok?

Sebep açık: Çünkü bu başlıklara yazanlar sadece akıl yürütüyorlar... (Mental Rumination (!))

Ben buna başka yerlerde “verisiz proje ("arısız bal"da olduğu gibi) diyorum.

“Veri”den daha fazla kaçamayacaklarını anladıkları anda/işte o anda, dpreview.com´a (yani, dpreview.com´un editor veya user yorum ve sample´larına) sığınıyorlar.

Bunun da ötesinde,

- Ben bu makinayı geçen hafta ABD´den (veya Dubai´den) arkadaşıma ucuza getirttim
    - Makinanız hayırlı uğurlu olsun

gibisinden bir diyalogun "psikiyatrik skala"da hangi "beşikten düşme sendromu"na oturtulacağını gerçekten merak ediyorum.

Biz bu 3. dünya ülkesinde, psikiyatrinin, "insan"ı yontmak için değil, "koskoca kitlelerin topluca/hep birlikte beşikten düşme durumları"nın pekala olabileceğini isbatlamaya dönük bir insan bilimi olduğunu hiçbir zaman anlatamadık.

İşte Sony hx100v böyle birşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinfe -- 18 Temmuz 2011; 11:44:24 >

• Muratilk, zoom test görüntüleriniz "olması gereken".

Bana 80´lerde Nikon lens kataloglarına bakıp hayallere daldığım günleri hatırlattı. Tekrar teşekkürler.

"Olması gereken"den kastım, bu makinaların kalite/kategori imkan ve kabiliyetlerinin mutlaka ve ancak bu tarz "landscape" denemeleri ile anlaşılabileceği.

Bunun haricinde, rezil bir "apartman caddesi/sokağı gecesi"ne dair birşeyler böyle makinalar hakkında elbette yanlış kanaatler meydana gelmesine sebep oluyor.

Bir de bilhassa bu makina bakımından "dijital zoom" konusuna belki şimdiye kadar olduğundan farklı bir gözle bakmak gerekiyor. Çünkü Nikon P500´den gördüğüm kadarıyla, bu makinaların "dijital zoom" karaktertistikleri dahi farklı. Yani, (Muratilk!) sanırım yelkenliyi 4x dijital zoom ile de denerdim.

"Bir de şu var, makinayı satın almış/denemiş herkes buraya birşeyler göndermeli" gibisinden iddia halinde değilim. Fakat "buraya aldım/alacağım yazılıyor ise, o takdirde bunun görüntü ile desteklenmesi gerekir" diyorum. Sadece o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinfe -- 18 Temmuz 2011; 12:21:16 >

• quote:

Burada belki konunun merkezi bakımından püf noktasını daha önce yazmalıydım:

Bu kategorideki makinalar, “normal dslr makina almayı arzu etmelerine rağmen malî/3. Dünya şartları sebebiyle alamayanlara onları fotografik seçeneklerden mahrum bırakmakmayacak düzeyde imkanlar” sunmayı amaçlıyor.

Bende Canon 60d vardi onu satip bunu aldım (cihaz yaklaşık 2500 tl idi)
    Yani 3 dünya şartlarından degil. Bilmem kaçyüzbin küsür özelliğı HİÇ BİR HALTA yaramadı bosu bosuna yok lensleri yok tripotları derken piknik çantası gibi yuk taşımaktan bıktım. Artık gittiğim hiçbir yere götürmez oldum. Yani anlayacağın o öve öve bitiremediğiniz dslr cihaz beni işimi GÖRMEDİ arkadaş.
    Aldım sony hx100v mi kırallar gibi 500 gr, yok genis acı lensi yok gunluk kullanim lensi yok tele lensi yok potre lensi derdi YOK. Atıcam omzuma makinayı ben nereye oda oraya. Çok ta TIN DI dslr lerin keskinliği ahengi `ya iste bende dslr makina var falan sadece lenslerine 2 3 bin dolar verdim` HAVASI.
    UMRUMDA DEĞIL ben amatörüm arkadaş. ucuz olsun hafif olsun prarik olsun zoomu cok olsun bana yeter.

Ben Hx100v den memnunum iyikide canon 60d yi satmısım. hx100v benim için çalışan bir alet. 60d ise beni kendisi için çalıştıran gereksiz bir dslr imiş geç anladım vede sattım.

• Arkadaşlar mor farede bu makina var. Çanta hediyeli ama hx100 diye geçiyo. hx100v ile Bi farkı var mı?

http://www.morfare.com/asp/product/4650/Sony-DSC-HX100-Dijital-Fotograf-Makinasi-LCS-HG-Canta-Hediye-

Fark yoksa bu cihazı 1200TL/12 taksitle sony centerdan (stoklarında var ise) alabiliyorum. Sanırırım uygun bir fiyat olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: highbrow

Arkadaşlar mor farede bu makina var. Çanta hediyeli ama hx100 diye geçiyo. hx100v ile Bi farkı var mı?

http://www.morfare.com/asp/product/4650/Sony-DSC-HX100-Dijital-Fotograf-Makinasi-LCS-HG-Canta-Hediye-

Fark yoksa bu cihazı 1200TL/12 taksitle sony centerdan (stoklarında var ise) alabiliyorum. Sanırırım uygun bir fiyat olsa gerek.

türkiye garantili sıfır olarak 1200 den aşşağı hiç görmedim. en azindan su anlik 1200 den ucuza bulamazsin.
    hx100 ile hx100v ayni cihaz galiba v sini koymayi unutmuslar cunku ozellikleri ayni.
    ya yurtdisindan 900 civarina getirteceksin yada 1200 tl ye turkiyeden alicaksin.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.