Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asıl benim en çok istediğim şey şu başlığa "Sony Genel Müdürlük" rumuzlu bir yetkilinin gelmesi. Birilerine "30 senelik tecrübeme dayanarak görüyorum ki buradaki yorumların bazıları gerçek bir 'tüketici' yorumu değiller" ! Sonra hepimize şöyle ders vermeye devam etse "Bu başlıktaki tartışmalarda yanlış kıyaslamalar yapılmaktadır. D-SLR'ın karşısında 'DSLR Like' diye bir sınıf yok - kast edilen makine sınıfı 'BRIDGE TYPE' olarak geçer. Yani farklı bir sınıf ve farklı kullanıcıya hitap etmektedir".
    -
    Hepimiz öğrenelim arkadaşlar. Sony HX300V bir "Bridge Type" makinadır. Lütfen, bilerek konuşalım !..
    İşte bütün bu başlıkta olanlar bir Genel Müdür'ümüzün olmamasından kaynaklanıyor zaten...
  • pexo çıkar kimliğin resmini çek yolla. (kimliği apartmandan aşağı at 300mm ile yukarıdan çek mümkünse:):):) başka türlü susmayacak:) bir tarafın artık susması gerek çünkü.
  • Orijinalden alıntı: nomenklatura

Ahah arkadaşlar artık yalana başvuruyor:)
    d300s ileçektiğini söylediği fotoğraflardan güzel olanı araştırayim dedim.başka bir profesyonel fotoğrafçının çıktı.

Kendim çektim dediği foto:
     Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?

internette bulduğum aynı fotolar
    http://obrazky.4ever.sk/tag/24585/pavian-mandril
    http://blogs.abesofmaine.com/congratulations-to-abe%E2%80%99s-photo-contest-winner-kenneth-martin/

sayfaların içinde var.

Orijinalden alıntı: Pexo

fotoğrafın F sinden anlamadığını bile bile seni adam yerine koyduk cevap verdik, yıllardır öğrendiklerimizi burada paylaşalım istedik..
    hem sen hemde bu forumu okuyan kardeşler senin yanlış bilginle yanlış yönlendirilmesin doğruyu öğrensinler istedik yazdığın şeye bak.. yalancı bilmem ne.. sen kimsin kardeşim.. Ayıptır bu ne seviyesizliktir böyle... o fotoğraf benim..hiç bir yerde başkasının fotoğrafını kullanmam.. eğer örnek olarak kullanmam gerekirse sanatçıya saygıdan altına adını yazarım merak etme.. bak o senin link verdiğin sitede fotoğrafımı kullanan hemen altına ne yazmış... "Another great monkey photo by Hakan Pekbelgin" kimmiş? ayıptır insanlara iftira atmak..
    yaz bu ismi şimdi google a.. bak bakalım dünyanın kaç yerinde kaç sitede fotoğraflarım yayınlanmış hepsinde de adımı kullanarak..

Orijinalden alıntı: nomenklatura
    of girmiyorum diyorum şu boş laflar içeren polemiklere ama komik,duramıyorum.

ya arkadaşım bırak bunları:) çocuk yok karşında.
    başkasının çektiği fotoğrafı kendi fotonmuş gibi yayınladın,yakalanınca da o kişi benim aslında" diyosun.

bi kere tanınmış bir fotoğrafçı olsan ,(ki o adamın saygın, belli 1x te bile pro fotoğrafları var) buraya gelip Pexo niciyle fake hesap açıp (43 mesajın var" ,kimliğini gizleyip mesaj yazmazsın.
    imzan bile yok.utanıyor musun fotoğrafçı kimliğinden.
    çocuk kandır sen:)

ayrıyetten diyelim ki inandık,5-10bin liralık makineyle çekilen fotoları koymuşsun.
    hala olayı algılayamamışsın,ve yine hala "çekilir ucuza da" diyip farazi konuşuyor,örnek gösteremiyorsun.
    cidden yoruyorsunuz adamı.iyi fotoğrafçı dediğin biraz da zeki olacak.

Bir insan bu kadar mı rezil olur, rezil eder kendisini. Üstüne de halen haklı çıkacağını zannederek battığı pisliğin içinde debelenip durur !.. Daha konunun ilk sayfasında 600D ile çekilmiş fotoğraf diye 5000 ISO'da çekilmiş fotoğrafı koyup karşısına kendi çektiğiniz fotoğrafın kaç iso ile çekildiğini yazmadınız, düzeltmediniz, açıklamadınız ! Forum yönetimi de oradaki sahtekarlığınızı, insanları aldatmaya yönelik içeriğinizi, yalancılığınızı gördüğü için o mesajınızı sildi. Bir dirhem insani tarafınız kalmamış ki Pexo rumuzlu arkadaşa da ne kolay, ne basitçe iftira atmaya kalkışmışsınız ve ne kadar rezil bir şey olduğunuzu cevabıyla herkesin görmesini sağlamışsınız ! Zeka sizin gibi insanlara iftiralar atıp, hakaretler edip yüzsüz yüzsüz laf etmeyi sürdürmek değil mi ? ! İnsan sizin gibilerden utanıyor olabilir pek tabi. Yine ispatınız olmadan o kişiye iftiralar ve hakaretler etmişsiniz. Bakın, hukukta, anayasada suçu ispat edilene kadar herkes masumdur der. Peki siz ispat edemediğiniz şeylerle bir insanı nasıl suçluyorsunuz ? Söylediklerinizde haklı olsanız bile kanıtınız yok ise haklı olamazsınız. Şu durumda kanıt var mı , yok. Peki neden iftira ve uydurduğunuz hayal ürünü hikayeleriniz ile bir insana iftira atıyorsunuz ? Siz yasalardan, hukuktan üstün bir şey misiniz ?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Nisan 2013; 1:26:09 >

• sonunda donanım haber makinenin incelemesini yaptı şimdi burdaki tartışmalara göremi inceleme oldu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknisyen37

sonunda donanım haber makinenin incelemesini yaptı şimdi burdaki tartışmalara göremi inceleme oldu acaba

O inceleme mi ? İyi olmuş nihayetinde burada yalan-yanlış-yanıltıcı şeyler paylaşanlardan kurtulmuş oldu millet. Orada tam boy, kaç iso ile çekmiş ise hepsini koymuş ortaya incelemeyi yapan. Gerçekten, alınılır, baya eğlenceli bir makina. Bir de amacınız, beklentileriniz, hedeflediğiniz şeyler ne onu iyi biliyorsanız ve sonuçlar sizi bu tip makinalara götürüyor ise alınmayacak bir makina değil. Fakat benim önerim bu gibi son teknoloji ürünlerini ilk çıktığı günlerde ve hatta sonraki 6 ay içinde de almamanız. Aslında en iyisi yeni modeli gelince bir önceki modeli almak !.. Fakat o da zor tabi, bizde hep e vermişken şu kadar daha fazla verip en yenisini alayım diye düşünüyoruz.
    -
    Bu iyi olmuş işte, orijinal fotoları da koymuşlar !.. Mesajımı düzelttim ben de... ve şimdi sadece bu başlıkta ortaya yalan yanlış delil koyanların yalanlarına kalmamış olduk.
    Hemen bir delili paylaşalım. Makinanın ISO 800'de bize elveda deyişi !..
    https://forum.donanimhaber.com/images/images/haber/DSC00198.JPG

Web tarayıcınızda otomatikman ekrana sığacak şekilde ufaltılarak açılacaktır...

Gördüğünüz gibi küçültme oranı da gösteriliyor. Fotoğraf benim ekranımda 1280x960 pixel olarak (sığdırılmış boyutu bu) yani 1.2 megapixel bir görüntü olarak gösteriliyor. Bu kötüdür, iyidir demiyorum. Bilgi veriyorum. Ben buna rağmen web tarayıcımın bana gösterdiği ufaltılmış fotoğrafın 800 ISO performanısını öyle videoda denildiği gibi "iso 3200'den sonra detayların kaybolduğunu gözlemledik" ile örtüşmediğini söyleyebilirim.

Göreceğiniz gibi kumlama hayli çok, renk karmaşası, nokta nokta bir görünüm. Eğer fotoğrafa tıklarsam 1:1 tam boy bakabiliyorum ( yani veride bir eksik yok diye açıklıyim dedim bunu da).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Nisan 2013; 4:27:13 >

• quote:

quote:

quote:

arkadaşım sanki dünyanın en muhteşem kuş fotosunu çekmişsin gibi böyle çekim yapan varmı kimse koyamamış deyip duruyorsun.. sen nasıl 40d falan kullandın ben anlamıyorum... çok uzatmayayım ama dslr like ile dslr makinenin çekimlerindeki kalite farkını göstermek için senin meşhur kuş fotonun altına kendi d300s ve 70-300 vr ile zamanında çektiğim 2 fotoğrafı paylaşayım..

1-bu 3 fotoğraf arasında fark yok diyenler dslr like bile almadan cep telefonları ile fotoğraf çekmeye devam edebilirler.
    2-ya hakikaten fark var ama benim için önemli değil üstteki de bana yeter diyenler.. dslr like alıp mutlu bir şekilde kullanabilirler
    3-yok renkler keskinlik detay aşağıdakiler gibi olsun .. üstteki fotoğraf ne öyle çamur gibi diyenler dslr like tan uzak durun sizin yolunuz dslr yolu.. para harcamaya hazır olun..

Ben çıkıyorum.. selamlar herkese..

d300s ileçektiğini söylediği fotoğraflardan güzel olanı araştırayim dedim.başka bir profesyonel fotoğrafçının çıktı.

http://blogs.abesofmaine.com/congratulations-to-abe%E2%80%99s-photo-contest-winner-kenneth-martin/

sayfaların içinde var.

ve zaten benim dediğimi yine anlamamışsınız. 1000 tl lik makinelerle çekin diyorum bu kalitede,elbet binlerce tl harcayarak daha iyi çekilir.

ds00s body 4000 tl,+ iyi bir objektif ile 6-7-10 bine kadar yolu var.

benim savımı çürütmeye çalışırken yalan yanlış örneklere başvurmanızı anlıyorum aslında.çünkü mecbur kalıyorsunuz.

yalanlara ve yine 5-10bin tl lik makineyle çekilmiş fotoğraflarla örnek gösteriyorsunuz.

gülmemek elde değil :)

fotoğrafın F sinden anlamadığını bile bile seni adam yerine koyduk cevap verdik, yıllardır öğrendiklerimizi burada paylaşalım istedik..
    hem sen hemde bu forumu okuyan kardeşler senin yanlış bilginle yanlış yönlendirilmesin doğruyu öğrensinler istedik yazdığın şeye bak.. yalancı bilmem ne.. sen kimsin kardeşim.. Ayıptır bu ne seviyesizliktir böyle... o fotoğraf benim..hiç bir yerde başkasının fotoğrafını kullanmam.. eğer örnek olarak kullanmam gerekirse sanatçıya saygıdan altına adını yazarım merak etme.. bak o senin link verdiğin sitede fotoğrafımı kullanan hemen altına ne yazmış... "Another great monkey photo by Hakan Pekbelgin" kimmiş? ayıptır insanlara iftira atmak..
    yaz bu ismi şimdi google a.. bak bakalım dünyanın kaç yerinde kaç sitede fotoğraflarım yayınlanmış hepsinde de adımı kullanarak..

yok filmli zamanında slr kullandım yok dslr kullandım.. ama bu daha iyi geldi diyorsunuz.. demek ki slr ve dslr nasıl kullanılır öğrenememişsiniz.. makineye sahip olmak demek kullanabilmek demek mi.. sizde zaten anlamışsınız beceremediğinizi ki dslr like a geçmişsiniz.. geçin kardeşim sizin bileceğiniz iş

ben daha raw halindeyken siliyorum senin mona lisa gibi tanıttığın kuş fotosunu.. neyi konuşuyorsun..

sonra işi fiyata vuruyorsunuz..

kimse sana d300s al demiyor.. aynı fotoyu d3100 ile de çekersin.. en ucuzundan 70-300 ile beraber .. tabi makineyi kullanmayı biliyorsan.. bilmiyorsan otomatikte çekim yapıyorsan elinde d800 yada 5dmark3 olsa ne yazar..

bak bakalım d3100 ve en ucuz 70-300 kaç liraymış hx300 den kaç lira farkı varmış..

USA FİYATLARI
    D3100 ve kitlens 18-55 + 70-300 = USD 447,00 + USD 120,00 =USD 567,00
    SONY HX300 = USD 498,00

Yani USD 69,00 fark varmış.. (BH PHOTO VIDEO dan alınmıştır fiyatlar)

Türkiye de de buna orantılı bir fark olur.. en azından Hayyam da.
    Şu 70usd farkı verip kullanmayı öğrenirsen, yukarıda sanki ulaşılmaz bir olay gibi yazdığın "profesyonel fotoğrafçının fotoğrafıymış " dediğin gibi fotoğraf çekersin.. ama hx300 ü yesen yutsan hakkında 40 kitap yazsan sana bu fotoğrafları vermez.

ben konudan çıkıyorum.. lütfen artık geri gelmemi gerektirecek saçma sapan bir şeyler yazmayın..
    3 sayfa tartışılmış.. okuyan anlar artık neyin ne olduğunu.

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 9:56:17 >

• Merhabalar

Konu dışı ama yukarıda geçmiş. Af motoru body de değil nikon 5000 serisinde. Ama canon 650 de var. Farkı nedir bunun tam olarak bilen arkadaş var mı? Şu ucuz compact larda olan auto focus 2000 tl lik dslr de yok mu? Bumu yani anlamı. Yoksa objectif af li olunca olmuyor mu gibi sorular var aklımda.

Teşekkürler selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650d de yok af motoru, ben de öyle zannediyordum snapsort.com vs kıyaslama sitelerinin halt yemesi. alt segmentte d90 da var benim bildiğim gövdede af.

canon objektiflerin hepsinin üzerinde af olduğu için canon cephesinde problem yok. ama nikon objektiflerin tamamı af li değil d90 onlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _undead_ -- 21 Nisan 2013; 10:27:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedycruiser

Merhabalar

Konu dışı ama yukarıda geçmiş. Af motoru body de değil nikon 5000 serisinde. Ama canon 650 de var. Farkı nedir bunun tam olarak bilen arkadaş var mı? Şu ucuz compact larda olan auto focus 2000 tl lik dslr de yok mu? Bumu yani anlamı. Yoksa objectif af li olunca olmuyor mu gibi sorular var aklımda.

Teşekkürler selamlar

İçinde AF motoru bulunmayan lensleri kullanamazsınız AF'li olarak. Nikon'larda Lens model numarasından anlaşılıyor lenste af motoru bulunup bulunmadığı. ama fiyatta fark ediyor. benzer modeller arasında af motorlu olan lensler kendi sınıfınaa göre daha pahalıdır.

canon için böyle bir ayrım yok. takılmayın af motoru olayına canoN'da
  • quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşım sanki dünyanın en muhteşem kuş fotosunu çekmişsin gibi böyle çekim yapan varmı kimse koyamamış deyip duruyorsun.. sen nasıl 40d falan kullandın ben anlamıyorum... çok uzatmayayım ama dslr like ile dslr makinenin çekimlerindeki kalite farkını göstermek için senin meşhur kuş fotonun altına kendi d300s ve 70-300 vr ile zamanında çektiğim 2 fotoğrafı paylaşayım..

1-bu 3 fotoğraf arasında fark yok diyenler dslr like bile almadan cep telefonları ile fotoğraf çekmeye devam edebilirler.
    2-ya hakikaten fark var ama benim için önemli değil üstteki de bana yeter diyenler.. dslr like alıp mutlu bir şekilde kullanabilirler
    3-yok renkler keskinlik detay aşağıdakiler gibi olsun .. üstteki fotoğraf ne öyle çamur gibi diyenler dslr like tan uzak durun sizin yolunuz dslr yolu.. para harcamaya hazır olun..

sayfaların içinde var.

ve zaten benim dediğimi yine anlamamışsınız. 1000 tl lik makinelerle çekin diyorum bu kalitede,elbet binlerce tl harcayarak daha iyi çekilir.

benim savımı çürütmeye çalışırken yalan yanlış örneklere başvurmanızı anlıyorum aslında.çünkü mecbur kalıyorsunuz.

yalanlara ve yine 5-10bin tl lik makineyle çekilmiş fotoğraflarla örnek gösteriyorsunuz.

yok filmli zamanında slr kullandım yok dslr kullandım.. ama bu daha iyi geldi diyorsunuz.. demek ki slr ve dslr nasıl kullanılır öğrenememişsiniz.. makineye sahip olmak demek kullanabilmek demek mi.. sizde zaten anlamışsınız beceremediğinizi ki dslr like a geçmişsiniz.. geçin kardeşim sizin bileceğiniz iş

ben daha raw halindeyken siliyorum senin mona lisa gibi tanıttığın kuş fotosunu.. neyi konuşuyorsun..

kimse sana d300s al demiyor.. aynı fotoyu d3100 ile de çekersin.. en ucuzundan 70-300 ile beraber .. tabi makineyi kullanmayı biliyorsan.. bilmiyorsan otomatikte çekim yapıyorsan elinde d800 yada 5dmark3 olsa ne yazar..

bak bakalım d3100 ve en ucuz 70-300 kaç liraymış hx300 den kaç lira farkı varmış..

USA FİYATLARI
    SONY HX300 = USD 498,00

Şu 70usd farkı verip kullanmayı öğrenirsen, yukarıda sanki ulaşılmaz bir olay gibi yazdığın "profesyonel fotoğrafçının fotoğrafıymış " dediğin gibi fotoğraf çekersin.. ama hx300 ü yesen yutsan hakkında 40 kitap yazsan sana bu fotoğrafları vermez.

ben konudan çıkıyorum.. lütfen artık geri gelmemi gerektirecek saçma sapan bir şeyler yazmayın..

girmiyorum diyorum şu boş laflar içeren polemiklere ama komik,duramıyorum. buraları okuyanlara saygısızlık.

çünkü arkadaşlar teorik bilgilerini pratiğe dökemedikleri için (dolayısıyla teorik bilgileri hatalı olduğu için) saldırganlaşmaya başlıyor.
    ben ilk mesajımdan beri somut verilerle gidiyorum.

hadi diyelim senin beyanını gerçek kabul ediyorum (ki nicinde hiçbir şekilde o adam olduğunu gösteren bir ibare yok,buna fake hesap derler.inanmamak normal) (bir de o çektiğini söylediğin fotoğrafın orjinalini yükler misin görülecek şekilde. exif bilgilerinde bir şeye bakacağım.)

yine 5-10bin liralık makineyle çekilen fotoları koymuşsun.

hala olayı algılayamamışsın,ve yine hala "çekilir ucuza da" diyip farazi konuşuyor,örnek gösteremiyorsun.
    buna ne demeli?
    sürekli dslr ı savunanlardan benim istediğim , kuş,yaprak gibi (hiçbir zaman mona lisa fotosu gibi tanıtmadım,örnek verdim kaliteyi) fotoğrafların,aynı fiyatlardaki karşılığı olan makinelerden örnek koyun .
    ama ancak işte insanları yanıltıyor, 5-10 bin tl lik makinelerle çektiklerinizi yayınlıyorsunuz.

hani nerede o önerdiğiniz makinelerle çektikleriniz? biri çekmiş o fiyatta bi makineyle,crop yapmak zorunda kalmış ama plaka neredeyse okunmuyor:)
    (ki fotoğrafçılığın f sinden anlamadığımı iddia etmişsiniz haddiniz olmayarak,hiçbir dayanağınızın da olmadığı basit bir bakış açınız olduğunuzu gösterir. hiçbir zaman iyi olduğumu söylemedim,iddia da etmiyorum ama fotokritikte gf olmuş,sayfalarca methiye düzülen fotoğraflarım,iyi fotoğrafçıların "ders niteliğinde olmuş" dediği fotoğraflarım var nacizane. f inden anlıyorumdur die düşünüyorum)
    cidden yoruyorsunuz adamı.fotoğrafçılığın f sinden anlamıyormuşum,onu geçtim sen daha olayı anlamamışsın. iyi fotoğrafçı dediğin biraz da zeki olacak

@jiddi sana gelince
    cehaletini ve yanlışlarını sadece insanlara sataşarak kapatmaya çalışıyorsun. vakit kaybı,o yüzden sana cevap vermiyordum.
    kötü bir ağızla seviyesiz bir ortama sokmaya çalışıp konunun özünü kaçırtmak çalışıyorsun.
    ben bu makineyle örnek fotoğraflar koyarken,sen sadece konuşuyorsun ve insanlara saldırıyorsun.
    geldiğin nokta da artık hayaller kurmaya başlamışsın "Sony Genel Müdürlük"en biri gelse de bana hak verse" diye :)

bak misal elli kere yazıp,yırtınıp duruyorsun ya "kuş fotoğrafında çektiği isoyu yazmamışın" hede hödö diye . niye sana cevap verme gereği duymadığıma da örnekl olan şeylerden biri bu.

http://forum.donanimhaber.com/m_74066198/tm.htm#msglink_74098684
    daha ilk sayfada yayınladığım o kuş fotoğrafının altında f duraklarına kadar tüm exif bilgilerini (iso dahil) yazmışım. sadece gülüyorum :)
    bakarsan görürsün,ama tabi anlamak için bakmadığından,amacın başka olduğundan "bakar ama görmezlerden" olursun ve insanlara senin bu görme objen ve yorumlayan beyninle oluşan deneyimlerini anlatırsın :)

baştan beri iddia ettiğim fiyat aralığında,arkadaşların aksini iddia ettiği (dslr ile daha iyi çekilir) savını destekleyecek fotoğraf istedim,
    bulamadım. insanları yanıltacak 5-10bin tl lik makinelerle çekilmiş fotoğraflar koydular.
    dolayısıyla sonuç ortada.
    selametle.

dip not:dediğim gibi polemiklere girmek istemiyorum,bu başlığı okuyanlara ayıp.varsa iddianızı kanıtlayacak fotoğrafınız yayınlarsınız.boş "şu makineyle de çekilir" gibi laflarla değil.
    dip not:çocuk gibi şikayet edip durmayın beğenmediğiniz mesajları.

Bakıyorum da çok boş yazılar yazmışsın. Önceki sayfada konuyu açan arkadaşa fikirlerimi beyan etmiştim. O yüzden konu hakkında yazmayacağım. Onunla ilgili fikirlerim için arka sayfaya bakabilirsin.

Ben senin çektiğin bu kuş fotoğrafı hakkında yazacaığım. Senin çektiğin bu kuş fotoğrafı HX300'ün ham olarak çekebileceği bir fotoğraf değil.

Neden:

HX300 bu kadar canlı fotoğraf çekemez.
    HX300 bu kadar kontrastlı fotoğraf çekemez.
    HX300 bu kadar renkleri doygun fotoğraf çekemez.
    HX300 bu kadar keskin foroğtaf çekemez.

Sonuç: Photoshop'tan üzerinde oynama yaparak keskinleştirdiğiniz fotoğrafı buraya getirip "Bakın HX300 böyle çekiyor" diyerek insanları yanlış yönlendirmeniz. Unsharp Mask'ı bastıktan sonra benim Galaxy s3 bile böyle çeker. Gerçi zaten sizin fotoğraf da çok detaylı değil. Sadece photoshop ile süslendiği için ilk anda göze hoş geliyor.

• Arkadaşlar bu makinada yani Sony DSC-HX300 resimlere tarih eklenebilin mu? Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenxcan -- 21 Nisan 2013; 11:29:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenxcan

Arkadaşlar bu makinada yani Sony DSC-HX300 resimlere tarih eklenebilin mu? Şimdiden teşekkürler...

Evet tarih eklenebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

quote:

quote:

quote:

sayfaların içinde var.

USA FİYATLARI
    SONY HX300 = USD 498,00

girmiyorum diyorum şu boş laflar içeren polemiklere ama komik,duramıyorum. buraları okuyanlara saygısızlık.

çünkü arkadaşlar teorik bilgilerini pratiğe dökemedikleri için (dolayısıyla teorik bilgileri hatalı olduğu için) saldırganlaşmaya başlıyor.
    ben ilk mesajımdan beri somut verilerle gidiyorum.

hadi diyelim senin beyanını gerçek kabul ediyorum (ki nicinde hiçbir şekilde o adam olduğunu gösteren bir ibare yok,buna fake hesap derler.inanmamak normal) (bir de o çektiğini söylediğin fotoğrafın orjinalini yükler misin görülecek şekilde. exif bilgilerinde bir şeye bakacağım.)

yine 5-10bin liralık makineyle çekilen fotoları koymuşsun.

buna ne demeli?
    sürekli dslr ı savunanlardan benim istediğim , kuş,yaprak gibi (hiçbir zaman mona lisa fotosu gibi tanıtmadım,örnek verdim kaliteyi) fotoğrafların,aynı fiyatlardaki karşılığı olan makinelerden örnek koyun .
    ama ancak işte insanları yanıltıyor, 5-10 bin tl lik makinelerle çektiklerinizi yayınlıyorsunuz.

hani nerede o önerdiğiniz makinelerle çektikleriniz? biri çekmiş o fiyatta bi makineyle,crop yapmak zorunda kalmış ama plaka neredeyse okunmuyor:)
    (ki fotoğrafçılığın f sinden anlamadığımı iddia etmişsiniz haddiniz olmayarak,hiçbir dayanağınızın da olmadığı basit bir bakış açınız olduğunuzu gösterir. hiçbir zaman iyi olduğumu söylemedim,iddia da etmiyorum ama fotokritikte gf olmuş,sayfalarca methiye düzülen fotoğraflarım,iyi fotoğrafçıların "ders niteliğinde olmuş" dediği fotoğraflarım var nacizane. f inden anlıyorumdur die düşünüyorum)
    cidden yoruyorsunuz adamı.fotoğrafçılığın f sinden anlamıyormuşum,onu geçtim sen daha olayı anlamamışsın. iyi fotoğrafçı dediğin biraz da zeki olacak

@jiddi sana gelince
    cehaletini ve yanlışlarını sadece insanlara sataşarak kapatmaya çalışıyorsun. vakit kaybı,o yüzden sana cevap vermiyordum.
    kötü bir ağızla seviyesiz bir ortama sokmaya çalışıp konunun özünü kaçırtmak çalışıyorsun.
    ben bu makineyle örnek fotoğraflar koyarken,sen sadece konuşuyorsun ve insanlara saldırıyorsun.
    geldiğin nokta da artık hayaller kurmaya başlamışsın "Sony Genel Müdürlük"en biri gelse de bana hak verse" diye :)

bak misal elli kere yazıp,yırtınıp duruyorsun ya "kuş fotoğrafında çektiği isoyu yazmamışın" hede hödö diye . niye sana cevap verme gereği duymadığıma da örnekl olan şeylerden biri bu.

http://forum.donanimhaber.com/m_74066198/tm.htm#msglink_74098684
    daha ilk sayfada yayınladığım o kuş fotoğrafının altında f duraklarına kadar tüm exif bilgilerini (iso dahil) yazmışım. sadece gülüyorum :)
    bakarsan görürsün,ama tabi anlamak için bakmadığından,amacın başka olduğundan "bakar ama görmezlerden" olursun ve insanlara senin bu görme objen ve yorumlayan beyninle oluşan deneyimlerini anlatırsın :)

baştan beri iddia ettiğim fiyat aralığında,arkadaşların aksini iddia ettiği (dslr ile daha iyi çekilir) savını destekleyecek fotoğraf istedim,
    bulamadım. insanları yanıltacak 5-10bin tl lik makinelerle çekilmiş fotoğraflar koydular.
    dolayısıyla sonuç ortada.
    selametle.

dip not:dediğim gibi polemiklere girmek istemiyorum,bu başlığı okuyanlara ayıp.varsa iddianızı kanıtlayacak fotoğrafınız yayınlarsınız.boş "şu makineyle de çekilir" gibi laflarla değil.
    dip not:çocuk gibi şikayet edip durmayın beğenmediğiniz mesajları.

Bakıyorum da çok boş yazılar yazmışsın. Önceki sayfada konuyu açan arkadaşa fikirlerimi beyan etmiştim. O yüzden konu hakkında yazmayacağım. Onunla ilgili fikirlerim için arka sayfaya bakabilirsin.

Ben senin çektiğin bu kuş fotoğrafı hakkında yazacaığım. Senin çektiğin bu kuş fotoğrafı HX300'ün ham olarak çekebileceği bir fotoğraf değil.

Neden:

Sonuç: Photoshop'tan üzerinde oynama yaparak keskinleştirdiğiniz fotoğrafı buraya getirip "Bakın HX300 böyle çekiyor" diyerek insanları yanlış yönlendirmeniz. Unsharp Mask'ı bastıktan sonra benim Galaxy s3 bile böyle çeker. Gerçi zaten sizin fotoğraf da çok detaylı değil. Sadece photoshop ile süslendiği için ilk anda göze hoş geliyor.

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:17:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

quote:

Orijinalden alıntı: cenxcan

Arkadaşlar bu makinada yani Sony DSC-HX300 resimlere tarih eklenebilin mu? Şimdiden teşekkürler...

Evet tarih eklenebiliyor.

Teşekkür ederim :) ...
  • quote:

siz cidden sadece sidik yarıştırmak için konuşuyorsunuz,
    biri iso yazmamışsın diyor sürekli,halbuki yazmışım.
    sen de ps ye sokmuşun diyorsun. e onu da yazdım biraz editledim diye.ki o saydıkların da yanlış,gayet de iyi çekiyor,biraz editlemek yeterli.bendeki eski 50d ve 600d ham hali daha kötüydü.örnek de yüklemiştim önceki mesajlarımda..ki zaten çok net yapamazsın eğer makinen kötü çekerse,foto bozulur(cepteki gibi).ki sonraki mesajlarımda da var ps bilginiz de olsun diye.
    http://forum.donanimhaber.com/m_74066198/f_//tm.htm#74098684
    okuma anlamanız yok mu?

sen nerdeyse objektifiyle birlikte 8bin tlye gelen makineyle çeken dslrcı arkadaşın maymun fotoğrafını psye sokmadı mı sanıyorsun. basmış saturationu,renk arttırımını:)
    herkes digital olarak işler fotosunu.dslrcılar da.onu diyorum.boşuna vermeyin okadar para.ya da aynı fiyattaki dslr makinelere 40d- 600d gibi iyi bir objektifi olmadan vereceğiniz paralara yazık.örnek de yükledim bunlarla çekilmiş ham foto

ya yazdıklarımı okuyun,ya da gereksiz vaktimi çalmayın

ve yine tezimi çürütecek foto yüklememişsin.yine boş...

bundan sonra tezimi çürütecek örnekler dışındaki gereksiz,boş mesajlara cevap vermeyeceğim.

iso'yu yazmış amma nerede ? Peki neden Canon 600D'nin 5000 ISO'da çekilmiş fotoğrafının karşısına kendinizin çektiği iso 800'ayarında fotoğraf koyup bir de şöyle yazmanız süper polemiktir tabi.
    rica ederim.

bu da canon 600d ile çekilen kuş fotosu :) (Buna polemik diyor ! 5000 ISO'luk fotoğrafın karşısına 800 ISO ile çekilmiş Photoshop'tan geçmiş !!! kendi fotoğrafını koyuyor. Ayrı bir yerde tek başına evvelce paylaşmış olduğu fotoya iso yazdım diyor, bunlar polemik, forum da benim babamın oğlunun, ben hangi mesajı istersem siliyorlar, bir kendisi ergen, geriye kalan herkes çocuk.)
    http://www.fotokritik.com/3082945/fotokritik-fotografi
    -
    Orijinal mesajınız şöyle :
    quote:

bura en fazla 200 kb kabul ediyor
    tinypic e yukledim simdi

sony hx300 ile çektiğim fotoğrafın direk linki
    tabi burda dibe vurmuştum zoomu.

bu da fotokritikte bulduğum canon 600d ile çekilen kuş fotosu
    canon 600d örneği

hala 600d,40d gibi dslr'ler dslr olduğu için daha iyidir diyen var ya :)
    önemli olan kullanabilmek ve cidden dslr'lerden illallah geldi. hiç yetmiyor.
    öneri isteyenlere yazık yani. onlara da yetmeyecek 600d veya o tayfta dslryi standart objektifle alırsa.

He şimdi ayrı bir yerde bu şekilde bir karşılaştırma yapmadığın bir yorumda kendi fotoğrafının iso'sunu yazmışsın. Bu mesaja gelince ne kendi fotoğrafının 800 iso ve photoshop'tan geçirildiğini, ne de canon 5000 iso da çekilmiş olduğunu yazmamışsın. Bu polemikmiş. Gerçekler acıtır böyle işte.

• quote:

sen de ps ye sokmuşun diyorsun. e onu da yazdım biraz editledim diye.ki o saydıkların da yanlış,gayet de iyi çekiyor,biraz editlemek yeterli.bendeki eski 50d ve 600d ham hali daha kötüydü.örnek de yüklemiştim önceki mesajlarımda..ki zaten çok net yapamazsın eğer makinen kötü çekerse,foto bozulur(cepteki gibi).ki sonraki mesajlarımda da var ps bilginiz de olsun diye.
    okuma anlamanız yok mu?

sen nerdeyse objektifiyle birlikte 8bin tlye gelen makineyle çeken dslrcı arkadaşın maymun fotoğrafını psye sokmadı mı sanıyorsun. basmış saturationu,renk arttırımını:)
    herkes digital olarak işler fotosunu.dslrcılar da.onu diyorum.boşuna vermeyin okadar para.ya da aynı fiyattaki dslr makinelere 40d- 600d gibi iyi bir objektifi olmadan vereceğiniz paralara yazık.örnek de yükledim bunlarla çekilmiş ham foto

canon 600d ham (ki 1500tllik tamron 18-270 pzd objektifle)
    canon 40d ham (18-55 objektif)

bu da yayınladığım hx300 ile çektiğim yaprak fotoğrafının hiç dokunulmamış orjinal hali

bu da ps de editlediğim hali

bundan sonra tezimi çürütecek örnekler dışındaki gereksiz,boş mesajlara cevap vermeyeceğim.

al kardeşim , hepsi benim çekimin . bazıları D40 , bazıları D80 bazıları da A37 ile çekildi . hepsi de 18-55 ile çekildi . vermişsin oraya yok 18-270 pzd ile çekilmiş , bi bak çekilen fotoğraf doğru odak noktasıyla mı çekilmiş , bi bak gökyüzü nasıl patlamış fotoğrafta . kullanmasını bilmeyen adam d800 ile 5dm3 ile de çekemez . ama kullanmayı öğrenebilirsen dslr sana en iyi kaliteyi verir . yok efendim kaç bin liralık lens olmadan bi işe yaramazmışmış . azıcık fikrin varsa kendine sakla kimseyi kandırmıyoruz burada

http://500px.com/photo/26635431

http://500px.com/photo/27839625

http://500px.com/photo/27893515

http://500px.com/photo/27886987

http://500px.com/photo/27886471

http://500px.com/photo/28002299

http://500px.com/photo/29073543

http://500px.com/photo/29025811

bunlar sadece benim gibi bir amatörün 18-55 ile yapabildiği şeyler . forumumuzda ve bu fotoğraf sitelerinde milyonlarca bundan kat kat iyi fotoğraflar var bunun gibi ucuz gövde ve lensler ile . vaktinizi biraz kendinizi geliştirmeye veya doğruları öğrenmeye adarsanız içinde bulunduğunuz saçma sapan durumun farkına varırsınız

ayrıca her marka için çoook çok ucuz 70-300 lensler , 18-200 lensler var . kullanmayı bilmek lazım yeter ki . . . .

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

okuma anlamanız yok mu?

iso'yu yazmış amma nerede ? Peki neden Canon 600D'nin 5000 ISO'da çekilmiş fotoğrafının karşısına kendinizin çektiği iso 800'ayarında fotoğraf koyup bir de şöyle yazmanız süper polemiktir tabi.
    rica ederim.

bu da canon 600d ile çekilen kuş fotosu :) (Buna polemik diyor ! 5000 ISO'luk fotoğrafın karşısına 800 ISO ile çekilmiş Photoshop'tan geçmiş !!! kendi fotoğrafını koyuyor. Ayrı bir yerde tek başına evvelce paylaşmış olduğu fotoya iso yazdım diyor, bunlar polemik, forum da benim babamın oğlunun, ben hangi mesajı istersem siliyorlar, bir kendisi ergen, geriye kalan herkes çocuk.)
    http://www.fotokritik.com/3082945/fotokritik-fotografi
    -
    Orijinal mesajınız şöyle :
    quote:

bura en fazla 200 kb kabul ediyor
    tinypic e yukledim simdi

sony hx300 ile çektiğim fotoğrafın direk linki
    tabi burda dibe vurmuştum zoomu.

bu da fotokritikte bulduğum canon 600d ile çekilen kuş fotosu
    canon 600d örneği

hala 600d,40d gibi dslr'ler dslr olduğu için daha iyidir diyen var ya :)
    önemli olan kullanabilmek ve cidden dslr'lerden illallah geldi. hiç yetmiyor.
    öneri isteyenlere yazık yani. onlara da yetmeyecek 600d veya o tayfta dslryi standart objektifle alırsa.

He şimdi ayrı bir yerde bu şekilde bir karşılaştırma yapmadığın bir yorumda kendi fotoğrafının iso'sunu yazmışsın. Bu mesaja gelince ne kendi fotoğrafının 800 iso ve photoshop'tan geçirildiğini, ne de canon 5000 iso da çekilmiş olduğunu yazmamışsın. Bu polemikmiş. Gerçekler acıtır böyle işte.

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:17:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

quote:

okuma anlamanız yok mu?

bu da yayınladığım hx300 ile çektiğim yaprak fotoğrafının hiç dokunulmamış orjinal hali

al kardeşim , hepsi benim çekimin . bazıları D40 , bazıları D80 bazıları da A37 ile çekildi . hepsi de 18-55 ile çekildi . vermişsin oraya yok 18-270 pzd ile çekilmiş , bi bak çekilen fotoğraf doğru odak noktasıyla mı çekilmiş , bi bak gökyüzü nasıl patlamış fotoğrafta . kullanmasını bilmeyen adam d800 ile 5dm3 ile de çekemez . ama kullanmayı öğrenebilirsen dslr sana en iyi kaliteyi verir . yok efendim kaç bin liralık lens olmadan bi işe yaramazmışmış . azıcık fikrin varsa kendine sakla kimseyi kandırmıyoruz burada

http://500px.com/photo/26635431

http://500px.com/photo/27839625

http://500px.com/photo/27893515

http://500px.com/photo/27886987

http://500px.com/photo/27886471

http://500px.com/photo/28002299

http://500px.com/photo/29073543

http://500px.com/photo/29025811

bunlar sadece benim gibi bir amatörün 18-55 ile yapabildiği şeyler . forumumuzda ve bu fotoğraf sitelerinde milyonlarca bundan kat kat iyi fotoğraflar var bunun gibi ucuz gövde ve lensler ile . vaktinizi biraz kendinizi geliştirmeye veya doğruları öğrenmeye adarsanız içinde bulunduğunuz saçma sapan durumun farkına varırsınız

ayrıca her marka için çoook çok ucuz 70-300 lensler , 18-200 lensler var . kullanmayı bilmek lazım yeter ki . . . .

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:18:19 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

Neden:

okuma anlamanız yok mu?

Arkadaş bir yürü git yaa, sen hx300'ünle oynarken ben 5d mk 2 kullanıyordum. Bana mı öğreteceksin? 2. Sayfadaki yorumumu da okumadıysan yazayım:

450d
    Hx100
    550d
    60d
    5d mk II
    nex-6

Kullandım. İçlerinde en uzun süre hx100 ve 5d mk ii'yi kullandım (1er sene). Bana mı anlatacaksın? Sen giderken ben geliyordum. Sahip olduğum lensleri de yazayım da kimle sidik yarıştırıyorsun gör:
    18-55
    70 300
    17-50
    50 1.8
    50 1.4
    L serisi:
    16-35 2.8
    24-105
    24-70 2.8
    100 macro L
    70-200 f4 is
    70-200 f2.8 is
    70-200 f2.8 is II

Tamamını sattığıma dair ilanlar da burada ve canontürk'te var. Şimdi git de kumunda oynamaya devam et.

Özet: Bunca tecrübeyle yazıyorum: 650d, senin hx300'ünü havada karada parçalar. Boşuna yırtınma, ölü yatırım yapmışsın. O makine elinde kalır senin. Bir iki bol noise'li gece çekimi, bir kaç cansız manzara çekimi, biraz distortion (en geniş açıda) ve o yumuşak lens ile hevesin geçince hemen satışa koyarsın o makineyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kimsenin sizin fotoğrafçılığınızı sorguladığı yok , sadece bazı noktaları kavrayamamışsınız . size burada hiçbir şeyi ispatlamak için fotoğraf göstermiyorum . sonuç ürün olarak ucuz makine ve gövdelerle nasıl ürünler çıktığından bahsettim ancak siz hala yok ham hali yok karşılaştıralım diyorsunuz . sadece derinlik ve az miktar kontrast var fotoğraflarda .

quote:

ama bıktım objektiflere para yedirmekten ve psde birsürü uğraşmaktan. ve bu dslr'lerin(canon 40d+canon 600d) ham hali,sony hx300den daha kötü.

ben daha başka birşey demiyorum . size bu sığ görüşünüzle ve hx300 ile mutluluklar .
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.