Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

quote:

Orijinalden alıntı: nomenklatura

quote:

Orijinalden alıntı: _undead_

he he tamam öyle. hx300 daha iyi. konu kilit.

diğerleri daha iyi diyenler 1000 liralık makineyle şöyle bir kuş ve yaprak fotoğrafı çekip koyabilir mi?

kardeşim önce bi fotoğrafları photoscape'de açarak "otomatik düzey" butonuna tıkla ve fotoğrafın gerçek renklerini gör . beyaz ayarı yapamayan like makineler ile dslr karşılaştırmak hata olur .

sony a350 - sıfır bulamadım - piyasa fiyatı 500tl

http://500px.com/photo/2722886

olympus e620 - sıfır bulamadım - ikinci el olarak 800tl civarı

http://500px.com/photo/30192557

canon 40D - sıfır bulamadım - ikinci el olarak temizliğine göre 600-900tl civarı

http://500px.com/photo/26025879

canon 400D - sıfır bulamadım - ikinci el olarak 300-600tl civarı

http://500px.com/photo/28457043

minolta 7D - sıfır yok - ikinci el çok nadir 400-600tl civarı ( sadece 6 mp , yani crop imkanı çooook çok kısıtlı , yaklaşık 9-10 yıllık bir makine )

http://500px.com/photo/3458037

------------------------------------------------------------

600D'ye gelene kadar bunun gibi çok makine ve fotoğraf var . "iso5000" olmadığı sürece like şöyle uzaklardan bakar geçer

Alıntıları Göster
    misal bu arkadaşımız da sony a350 ile çekilen şu fotoğrafı örnek vermiş
    evet bodysi 2.el 750 civarında.
    e tabi objefsiz çekebiliyorsanız ne ala verdiği örnekteki bu fotoğrafı

ama objektif bilgisine bakıyoruz: Sigma 50-500 EX
    kaç lira? yaklaşık 4000 tl (http://www.refleksfoto.com/Sigma-50-500mm-F45-63-APO-DG-OS-HSM-lens,PR-8612.html )

yani o örnek verdiği fotoyu çekmek için 5 bin tlyi gözden çıkaracaksınız ve makineyi taşımak için bir sırt çantasına ihtiyacınız olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 9:58:34 >

• Çok gereksiz bir laf dalaşı olmuş ..
    @nomenklatura abimizin demek istediği bu fiyata en iyi çekebileceğiniz resimler bu demiş . O fiyatlara tabii ki daha iyi fotoğraflar çekilir demiş .
    Boşuna uzatmayın lütfen .
    Kişisel konuşmalarınızı PM yolu ile devam ettirin.
  • Ya Mercedes kullanirsiniz Yani otomobile yada
    Mercedes gibi araba kullanirsiniz
    ama ne zaman isiklarda mercedes ile yan yana gelseniz bir ic cekersiniz.
    Cunku bilirsinizki o bir mercedes tir. Gibisi olan sadece benzer dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgtab1 -- 20 Nisan 2013; 18:52:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomenklatura

cidden yoruluyorum.

misal bu arkadaşımız da sony a350 ile çekilen şu fotoğrafı örnek vermiş
    evet bodysi 2.el 750 civarında.
    e tabi objefsiz çekebiliyorsanız ne ala verdiği örnekteki bu fotoğrafı

ama objektif bilgisine bakıyoruz: Sigma 50-500 EX
    kaç lira? yaklaşık 4000 tl (http://www.fotografium.com/urun/sigma-50-500mm-f4-5-6-3-apo-dg-os-hsm-lens.aspx)

yani o örnek verdiği fotoyu çekmek için 5 bin tlyi gözden çıkaracaksınız ve makineyi taşımak için bir sırt çantasına ihtiyacınız olacak :)

nediyeyim daha.

kusura bakmayın da dslr kullanmak bu demek zaten . kalite like'ın uçurum farkla önünde olur . ayrıca kastettiğim asıl nokta renkler idi burada .

quote:

kardeşim önce bi fotoğrafları photoscape'de açarak "otomatik düzey" butonuna tıkla ve fotoğrafın gerçek renklerini gör . beyaz ayarı yapamayan like makineler ile dslr karşılaştırmak hata olur .

tabi siz kör bir şekilde hatanızı düzeltmeyip hala sataşmaya çalıştığınız için o noktayı yakalayamamışsınız . 400 liralık gövdeler 18-55 gibi 100 liralık lenslerle de bu imaj kalitesini ve renkleri veriyor , bilginize . .

• Evet bu dediğin Mercedes merakın varsa ama alamıyorsan o zaman için gereklidir. O zaman iç geçirirsin.
    Değil mercedes 10 ferrrari alacak paran varsa ama gerek duymuyorsan hiç tınlamazsın o ayrı. Bu yazınız bile DSLR almaktaki niyetinizi açıkça gösteriyor. Marka merakı heves, sahip olma güdüsü.
    Hani asgari maaşla çalışan zar zor geçinenlerin cebinde S3 veya İphon 4S ler varken. O kişilerin patronlarının, kamerasız telefon kullanmaları gibi. Ki bunu hepimiz biliriz. Yiyecek ekmeği olmayan adam yeni çıkan telefon peşine koşar ama öte yandan CEO nun cebinde standart telefon vardır. Adamın kaygısı yok. Birileri ile yarış şeyinde değil. Hayatta tatminliği doygunluğu almış adam. Gerekmiyen bir şeyi hava atmak için almaz. İhtiyacı yoktur. O adam bir toplantıya arkadaşının standart sınıfta aracıyla gider kaygısı yoktur.
    Sizin bu mesajınızda bu durum fazlasıyla tezahür etmiş gibi.
    Kendim için söylemem gerekirse ben o Mercedesi kullanan ama onun hantallığından bıkmış daha pratik şeylere iç geçiren bir kişi noktasındayım. O yüzden burdaki tartışmaları imkansızlık ulaşamama noktasında düşünmeniz çok talihsizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 20 Nisan 2013; 19:35:55 >

• O dört yüz liralık gövdeler (ikinci elinden bahsediyorsunuz) zamanında üç katı fiyata, 100 TL lik lenslerde aynı şekilde alınıyordu. Zamanında 500-600 TL ye aldığınız en ucuz standart tele lensi 150-200 e satıyorsunuz. Öyle düşünürseniz zamanında 1.400-1.500 TL den satılan Nikon P510 (Like makine grubunda) 750 tl ye satılıyo ikinci elde.
    Artı sizde aynı noktaya takılıyosunuz 18-55 le sadece 18-*55 objektifiniz oluyor. Yakın çekim için. Bizde bunu anlatıyorun 1.000 keredir. Yakın çekimde daha iyi sonuç elde ettiniz aam bide 75-300 de lazım aç çok yakınlaştırma için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 20 Nisan 2013; 19:33:28 >
  • Canon 600D 560$ 18-55mm lensi ile beraber. Canon 55-250mm lens bana maliyeti 80 dolar. Toplamda bana maliyeti 640 dolar ediyor. TR fiyatlarini bilmiyorum onu da bilenler yazsin. Gerci 1450 liraya sony a37+18-55mm+75-300 alinabildigini yazmisti bir arkadas 300mm lens ile tabi daha iyi sonuc alinir. hx300 burada 500$ civari genlede ayni paraya a37 satiliyor kit lensi ile.

250mm iso 400 makinadan cikan jpeg sadece yukleyebilmek icin boyutu ufaltildi.
     Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?

bu da %100 crop plaka degil ama idare edin.

• Hava kapali oldugu icin sonuclar cok iyi degil, ama oyle iddia edildigi gibi binlerce dolar gerekmiyor kaliteli fotograf cekebilmek icin. 55-250 ve ya diger markalarin tele kit lenslerinin sonuclarina bakabilirsiniz flicker'dan falan. hx300'e de bakabilirsiniz. Burda insanlarin tepki gosterdigi hx300 en iyi makine olarak gosterilmesi bu yapilirken de digerlerine ... atilmasi. Arkadaslar dese ki "ben yapamadim kullanamadim manuel ayarli makina tam performans alamadim, zoom range'i genis otomatik modu iyi olan bir makina lazimdi hx300 aldim mutluyum. Bu lens icin bu sensor icin de sonuclari benim icin yeterli" hic kimse de gelip birsey diyemez. Ama iste makinanin yan etkisi midir nedir anlayamadim hala iddialasmayi.
  • Abi hiç uğraşmana gerek yok. Adamlar hep yakın çekim modunda düşünüyorlar (Veya düşünmek istiyorlar)
    Bir arkadaş araba örneği vermiş bende yine öyle bir örnek vereyim.
    Bir adam araç almış 260 yapıyo. Ama arabada klima yok, yol, bilgisayarı yok vs başka hiç birşey yo diyelim.
    Diğeride 220 yapan ama tam donanımlı araç almış aynı fiyata. ikisi tartışıyo. Hızlı olan benim aracım senden hızlı diyor. Diğeride evet senin araban benim arabamdan hızlı ama benim aracımda Klima var, yol bilgisayarı var, abs var, ebs var, 8 hava yastığı var, start-stop var. Ben zaten o kadar hızlı kullanmıyorum 150 yi geçmiyorum. diyor. Öbürü hala olsun benim arabam hızlı. Başka özellkik sayıyorsunuz onda olmayan. O halen benim arabam hızlı diyo. Sanki araç sadece yüksek hızla ölçülürmüş gibi.

Bu arkadaşlarda aynı. Ya seninki daha iyi (Hızlı) ama şu şu özellikler yok olması için yükzek rakamlar ve lenslerle uğraşman lazım diyon. Onlar hale benimki daha hızlı. Adama senin ki pahallı diyon. Savunmak için rennk kalitesi diye gösterdiği fotoları 10.000 lik lenslerle çekilmiş.

Adama uzakta fark olur sen crop yapmak zorunda kalırsın oda bu yakınlıkta netlikte olmaz diyorsun. Örnek resim koyuyo ama ben croplamak zorunda kaldım o yüzden kötü oldu diyo. Sanki biz ne dedikse. Croplamak gerekmeyen yüksek teleli bir lensle çek. O kalitede çekte neyle çekersen çek.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

O dört yüz liralık gövdeler (ikinci elinden bahsediyorsunuz) zamanında üç katı fiyata, 100 TL lik lenslerde aynı şekilde alınıyordu. Zamanında 500-600 TL ye aldığınız en ucuz standart tele lensi 150-200 e satıyorsunuz. Öyle düşünürseniz zamanında 1.400-1.500 TL den satılan Nikon P510 (Like makine grubunda) 750 tl ye satılıyo ikinci elde.
    Artı sizde aynı noktaya takılıyosunuz 18-55 le sadece 18-*55 objektifiniz oluyor. Yakın çekim için. Bizde bunu anlatıyorun 1.000 keredir. Yakın çekimde daha iyi sonuç elde ettiniz aam bide 75-300 de lazım aç çok yakınlaştırma için

hocam ben şuan yazdığım fiyatlara bu makineleri alabiliyorsam sorun ne ? mercedes her zaman mercedes değil mi yani ? sıfır km olduğunu iddia etmiyorum zaten . temiz olması yetersiz mi ?

tamam ikinci eli bırakalım o halde . .

bugün a37 türkiyede kit lensiyle birlikte 1000 liraya düşmüş durumda .

a390 900 tl

olympus epm1 750 tl

nikon d3100 1100 tl

canon 600D 1200 tl body olarak

ben de farkındayım 7-8 yıllık gövdenin üçte bir fiyatına satıldığını , ancak iyi araştırıp bakarsanız çok temiz ikinci el ürünler oluyor piyasada . 400 liraya böyle bir gövde alınabiliyorsa , alınmalı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 20 Nisan 2013; 19:54:50 >

• quote:

Abi hiç uğraşmana gerek yok. Adamlar hep yakın çekim modunda düşünüyorlar (Veya düşünmek istiyorlar)
    Bir adam araç almış 260 yapıyo. Ama arabada klima yok, yol, bilgisayarı yok vs başka hiç birşey yo diyelim.
    Diğeride 220 yapan ama tam donanımlı araç almış aynı fiyata. ikisi tartışıyo. Hızlı olan benim aracım senden hızlı diyor. Diğeride evet senin araban benim arabamdan hızlı ama benim aracımda Klima var, yol bilgisayarı var, abs var, ebs var, 8 hava yastığı var, start-stop var. Ben zaten o kadar hızlı kullanmıyorum 150 yi geçmiyorum. diyor. Öbürü hala olsun benim arabam hızlı. Başka özellkik sayıyorsunuz onda olmayan. O halen benim arabam hızlı diyo. Sanki araç sadece yüksek hızla ölçülürmüş gibi.

Bu arkadaşlarda aynı. Ya seninki daha iyi (Hızlı) ama şu şu özellikler yok olması için yükzek rakamlar ve lenslerle uğraşman lazım diyon. Onlar hale benimki daha hızlı. Adama senin ki pahallı diyon. Savunmak için rennk kalitesi diye gösterdiği fotoları 10.000 lik lenslerle çekilmiş.

Adama uzakta fark olur sen crop yapmak zorunda kalırsın oda bu yakınlıkta netlikte olmaz diyorsun. Örnek resim koyuyo ama ben croplamak zorunda kaldım o yüzden kötü oldu diyo. Sanki biz ne dedikse. Croplamak gerekmeyen yüksek teleli bir lensle çek. O kalitede çekte neyle çekersen çek.

Bu kişi sürekli başkaları adına onların hiç söylemediği sözleri söylemiş gibi yorumlar yazıyor ! Hiçbir iftirasını da kanıtlayamıyor. Bir insan bu kadar iftira edecek, başkaları söylemiş gibi söylemediği şeyleri dillendirecek ve bunlar burada ortaya konacak ! Hala zerre utanmadan aynı şeyi yapacak ! Pes doğrusu !!!
    -
    "Örnek resim koyuyo ama ben croplamak zorunda kaldım o yüzden kötü oldu diyo" Bu sözü nerede kim demiş. İspat ediniz, edemiyorsanız bu rezilliği önce de yaptığınız gibi yapmaya devam edecekseniz ben de sizi her seferinde rezil ederim memnuniyetle.
    -
    Şimdi dikkat edin, cevabı olmadığından. Yaptığı şey kafasından uydurduğu şeylere cevap yazmak olduğundan yine bu birisinin öyle söylediğini uydurduğu cümleyi de ispatlayamayıp saçmalamaya devam edecek. Okuduklarını anlamaktan bile o kadar uzaklar ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Canon 600D 560$ 18-55mm lensi ile beraber. Canon 55-250mm lens bana maliyeti 80 dolar. Toplamda bana maliyeti 640 dolar ediyor. TR fiyatlarini bilmiyorum onu da bilenler yazsin. Gerci 1450 liraya sony a37+18-55mm+75-300 alinabildigini yazmisti bir arkadas 300mm lens ile tabi daha iyi sonuc alinir. hx300 burada 500$ civari genlede ayni paraya a37 satiliyor kit lensi ile.

250mm iso 400 makinadan cikan jpeg sadece yukleyebilmek icin boyutu ufaltildi.

bu da %100 crop plaka degil ama idare edin.

Anlamama modundamısınız. Hala yok iyi çıkmadı diyo. Biz iyi çıkma değil burda atıyorum 500 mt ilerideki bir nokta çekilmiş. Ordan bir crop yapmışsınız. Biz diyoruz. 50x le 5km ileride ki bir tabelayı böyle çekecektiniz.
    Artı bana maliyeti şu kadar dediğiniz şeyler ikinci el fiyatı. Ne yani banada eş dostumdan 200-300 liraya mal olsa bende hx300 ün fiyatı 200 liramı diyicem. A37 kit lensle demişsin. E bide yanına 70-300 alıcan. az çok zoom için fiyat artacak. Bide yük artacak. Bide yakından çocuğunuzu çekiyorsunuz tam o anda 600-700 mt ilerde bir olay gerçekleşti. onu çekmek için hemen lens değiştirmeniz lazım. O arada o anı kaçırabilirsiniz. Artı neyin ne zaman karşınıza çıkacağı belli olmadığı için hepsini yanında taşımanız lazım. Leylek çekmek için 18-55 le ağaca tırmanmayacaksanız.
    Biz bu durumlardan bahsediyoruz.

Abicim üşenme P510 zoom test yaz. videoya bak anlayacan zor değil.
    http://www.youtube.com/watch?v=DPOP3YN6aFY şu video ya bak. Ha en yakınca çok cıvıl cıvıl renk vermediği kesin ama orda olan çalışmayı çekiyon .Sen elinde ki hangi lensle bu kadar yakın çekim alcan 36.000 TL ye satılanlarla mı. Ki onlar bile bir yere kadar. Herhalde senin en baba lensin o videoda adamların görünmedi 32 sn sonrası kadar falan olurdu herhalde. Abi bak internete 15.000 TL ye 70-300 ler var. O resimlerde sizin DSLR i katlar. Ne kadar kalite o kadar fiyat.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Abi hiç uğraşmana gerek yok. Adamlar hep yakın çekim modunda düşünüyorlar (Veya düşünmek istiyorlar)

Bu kişi sürekli başkaları adına onların hiç söylemediği sözleri söylemiş gibi yorumlar yazıyor ! Hiçbir iftirasını da kanıtlayamıyor. Bir insan bu kadar iftira edecek, başkaları söylemiş gibi söylemediği şeyleri dillendirecek ve bunlar burada ortaya konacak ! Hala zerre utanmadan aynı şeyi yapacak ! Pes doğrusu !!!
    -
    "Örnek resim koyuyo ama ben croplamak zorunda kaldım o yüzden kötü oldu diyo" Bu sözü nerede kim demiş. İspat ediniz, edemiyorsanız bu rezilliği önce de yaptığınız gibi yapmaya devam edecekseniz ben de sizi her seferinde rezil ederim memnuniyetle.
    -
    Şimdi dikkat edin, cevabı olmadığından. Yaptığı şey kafasından uydurduğu şeylere cevap yazmak olduğundan yine bu birisinin öyle söylediğini uydurduğu cümleyi de ispatlayamayıp saçmalamaya devam edecek. Okuduklarını anlamaktan bile o kadar uzaklar ki...

Ya bilader burda ismin geçiyo mu. Niye atlıyon.
    Sen bir önce yazdığıma cevap ver

• quote:

Anlamama modundamısınız. Hala yok iyi çıkmadı diyo.

Oturma organindan dusunmeyi birakirsan hayatta daha mutlu olursun. Ikinci el fiyati degil bunlar ac amazon'a bak Turkiye fiyatini bilmiyorum yazmisim. Hava kapali iso 400 enstantane dusuk yani demek istedigim daha iyi sonuc alinabilir beyin denen organi kullanmaya baslarsan anlayabilirsin bunlari atla deve degil basit seyler bunlar.
  • "1450 liraya sony a37+18-55mm+75-300 alinabildigini yazmisti bir arkadas" bak yine yazilani anlamak icin yanlis organi kullandigindan bunu da anlayamamissin. Adan Turkiye fiyati almis yazmis onceki mesajlarda yani tele lens de dahil 1450. Lens degistirmek 10 yasindaki bir cocugun zekasina sahip her insan icin 10 saniye bile surmez.
  • quote:

"1450 liraya sony a37+18-55mm+75-300 alinabildigini yazmisti bir arkadas" bak yine yazilani anlamak icin yanlis organi kullandigindan bunu da anlayamamissin. Adan Turkiye fiyati almis yazmis onceki mesajlarda yani tele lens de dahil 1450. Lens degistirmek 10 yasindaki bir cocugun zekasina sahip her insan icin 10 saniye bile surmez.

Bravo. Asıl sen anladığın yerini bir düşün bir arkadaş aldığından bahsetmiş. Neresi belli değil. Birde kalkmış şu lensi şu fiyata mal ettim demiş. Biz satış fiyatları üzerinden konuşuyoruz. Bende ikinci el 200 liraya alsam fiyatı bu mu diyecem.
    İkinci konu ise bazen fotoyu çekmek için 1 sn niz oluyo. Hatta diyafram ayarlayacak zamn bile olmuyo. 10 sn çok uzun bir süre olabilir fotoğrafçılıkta. Her fotoğraf portre olmuyo. Dur bekle lensi değiştireyim diyemiyorsun hayata.

• quote:

quote:

Anlamama modundamısınız. Hala yok iyi çıkmadı diyo.

Oturma organindan dusunmeyi birakirsan hayatta daha mutlu olursun. Ikinci el fiyati degil bunlar ac amazon'a bak Turkiye fiyatini bilmiyorum yazmisim. Hava kapali iso 400 enstantane dusuk yani demek istedigim daha iyi sonuc alinabilir beyin denen organi kullanmaya baslarsan anlayabilirsin bunlari atla deve degil basit seyler bunlar.

Üretim tarihi üzerinden bilmem kaç zaman geçmiş makineleri amazonda değil Türkiye de bile düşük fiyata bulursun. Yarım amazonda Canon SX50 HS de 200$ satılabilir. Bu ölçüt mü
  • quote:

Üretim tarihi üzerinden bilmem kaç zaman geçmiş makineleri amazonda değil Türkiye de bile düşük fiyata bulursun. Yarım amazonda Canon SX50 HS de 200$ satılabilir. Bu ölçüt mü

Makinalarin kabiliyetini "yeni cikmis", "en yenisi bu" gibi argumanlara gore degerlendirmeyi birakirsan dogruyu bulmaya cok yakinsin cunku "Türkiye de bile düşük fiyata bulursun" demissin tebrikler gelisme olmus biraz.
  • quote:

Bravo. Asıl sen anladığın yerini bir düşün bir arkadaş aldığından bahsetmiş. Neresi belli değil. Birde kalkmış şu lensi şu fiyata mal ettim demiş. Biz satış fiyatları üzerinden konuşuyoruz. Bende ikinci el 200 liraya alsam fiyatı bu mu diyecem.
    İkinci konu ise bazen fotoyu çekmek için 1 sn niz oluyo. Hatta diyafram ayarlayacak zamn bile olmuyo. 10 sn çok uzun bir süre olabilir fotoğrafçılıkta. Her fotoğraf portre olmuyo. Dur bekle lensi değiştireyim diyemiyorsun hayata.

"Hatta diyafram ayarlayacak zamn bile olmuyo" iste bu senin kendin icin gecerli. "10 sn çok uzun bir süre olabilir fotoğrafçılıkta. Her fotoğraf portre olmuyo. Dur bekle lensi değiştireyim diyemiyorsun hayata." ve bunu sen biliyorsun biz bu kadar angut daha kesfedemedik bu kadar yuku tasiyoruz tebrikler sana

• Arkadaşım siz mi anlamıyorsunuz ya
    nomenklatura diyor ki bu fiyata bu ürün iyi , bu fiyaya daha iyileroni bulmak zor diyor . Adam makinesi kesinlikle bir dslr ile kıyaslamıyor ki !
    Adam o makineler ile zaten çok daha kaliteli fotoğrafların çekilebileceğini söylemiş zatem , neyin kafasındasınız siz ? Zeytinyağı gibi üste çıkmayın bari,ayıp ayıp..
    Benimde Canon EOS 5D Mark III var o zaman bende kendi makinemi sizler iyi kıyaslayayım ? Aynı şey.
    Burda ben sinir oldum yahi ayıp.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.